Računari i tehnologija: Pitanja tipa RAZNA!
Moderator: Benq
- kafanski_covjek
#651 Re: Pitanja tipa RAZNA!
instaliraj slobodno
- diablobih
#652 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Ne brini, nece ti win 10 nista sjebati, samo ti moze poboljsati. Imas dovoljno Rama, da ti radi savrseno.
- Njanjavi
#653 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Thx ljudi
-
kakavdanakneiskustvu
#654 Re: Pitanja tipa RAZNA!
ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
-
Arua1
#655 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Pozdrav,
imam problem sa software/ hardware na laptopu Toshiba Satellite L850-T, nisam siguran do čega je. Naime, kada upalim uređaj, pojavi se plavi ekrani sa greškom ''0xc00000e9'' gdje stoji: '' There was a problem with a device connected to your PC. An unexpected error has occured. Error code: 0xc00000e9. This problem can happen when a removable storage device is removed while it is in use or is failing. Properly connecting any removable storage and restarting your PC may fix this problem.''
Kada sam čistio laptop, otpojio sam HDD ali sam ga adekvatno vratio nazad i opet sam provjerio, tako da veza sa HDD nije problem. Možda RAM? Također, ovaj HDD sam ubacio u drugi laptop, upalio i ista greška se pojavila, tako da grešku RAMa mogu isljkučiti, vjerovatno.
Također, nemam pristupa Safe Mode-u nikako. U pitanju je OS Win 10 Pro. Recovery point nisam napravio, nažalost.
Sistem počne da radi dijagnozu i autorepair sam, ali jednostavno se ništa ne dogodi, na kraju ista stvar.
POsljednja opcija mi je reinstalacija OS, ali su mi bitni podaci koji su na C particiji. Nadam se da neko ima savjet. Unaprijed hvala. Lp
imam problem sa software/ hardware na laptopu Toshiba Satellite L850-T, nisam siguran do čega je. Naime, kada upalim uređaj, pojavi se plavi ekrani sa greškom ''0xc00000e9'' gdje stoji: '' There was a problem with a device connected to your PC. An unexpected error has occured. Error code: 0xc00000e9. This problem can happen when a removable storage device is removed while it is in use or is failing. Properly connecting any removable storage and restarting your PC may fix this problem.''
Kada sam čistio laptop, otpojio sam HDD ali sam ga adekvatno vratio nazad i opet sam provjerio, tako da veza sa HDD nije problem. Možda RAM? Također, ovaj HDD sam ubacio u drugi laptop, upalio i ista greška se pojavila, tako da grešku RAMa mogu isljkučiti, vjerovatno.
Također, nemam pristupa Safe Mode-u nikako. U pitanju je OS Win 10 Pro. Recovery point nisam napravio, nažalost.
Sistem počne da radi dijagnozu i autorepair sam, ali jednostavno se ništa ne dogodi, na kraju ista stvar.
POsljednja opcija mi je reinstalacija OS, ali su mi bitni podaci koji su na C particiji. Nadam se da neko ima savjet. Unaprijed hvala. Lp
- diablobih
#656 Re: Pitanja tipa RAZNA!
To mi lici na windows, morat ces formatirati komp. Taj error se javlja kod problema sa HDDom, usbom ukljucenim, ili jednostavno zato sto je sistem prolupao, sto je mislim kod tebe slucaj cim nemas nekih opcija.
Mozes jos probati da udjes u bios i vidis da promjenis u AHCI ili u IDE mode, pa mozda i upali.
Mozes jos probati da udjes u bios i vidis da promjenis u AHCI ili u IDE mode, pa mozda i upali.
- Sanjarko
#657 Re: Pitanja tipa RAZNA!
To se kod mene desi kad je Ram memorija preopterecena. Da ti ne crkava ona.kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
-
kakavdanakneiskustvu
#658 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Vizionar 1985 wrote:To se kod mene desi kad je Ram memorija preopterecena. Da ti ne crkava ona.kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
otkud znam,kako to popraviti?
- triconja
#659 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Moras rucno pokazivace u memoriji pomjeratikakavdanakneiskustvu wrote:Vizionar 1985 wrote:To se kod mene desi kad je Ram memorija preopterecena. Da ti ne crkava ona.kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
- Sanjarko
#660 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Ne znam stvarno. Ja sam duduk sto se Informatike tice. Mozda sejf but i slicno, samo ni to ja ne znam, znam sta je al ne znam kako itd.kakavdanakneiskustvu wrote:Vizionar 1985 wrote:To se kod mene desi kad je Ram memorija preopterecena. Da ti ne crkava ona.kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
- diablobih
#661 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Imas li kakvu sliku? ne bi trebalo da je do rama...kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
-
kakavdanakneiskustvu
#662 Re: Pitanja tipa RAZNA!
diablobih wrote:Imas li kakvu sliku? ne bi trebalo da je do rama...kakavdanakneiskustvu wrote:ikonice na programskoj traci i na monitoru se svakih desetak sekundi izgube pa se vrate,ne znam zbog čega,šta može biti u pitanju?
probacu kasnije postaviti,nestanu mi ikonice na monitoru,na progranskoj trai,i ove desno stvari gdje se ton pojacava,sat,datum,svakih par sekundi
- Rugafet
#663 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Od kad se to otprilike pocelo desavati mozes li skontati? Sta si zadnje instalirao? Skeniraj hdd adwcleanerom ne moze da skodi i imas li zadnje drivere za graficku kartu.
-
kakavdanakneiskustvu
#664 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Rugafet wrote:Od kad se to otprilike pocelo desavati mozes li skontati? Sta si zadnje instalirao? Skeniraj hdd adwcleanerom ne moze da skodi i imas li zadnje drivere za graficku kartu.
zadnje sam instalirao crokodi prije otprilike mjesec dana,mozda i imam ali ne znam gdje su mi,probacu instalirati taj adwcleaner i skenirati,hvala
p.s. iz nekog razloga,cim otvorim my computer nestane kad i ove ikonice,tako da ne mogu ni kliknuti na download i doci do adwcleanera
-
Bosnian Dragon1
#665 Re: Pitanja tipa RAZNA!
koristi li ko ova facebook my day opciju, do prije neki dan sve ok radilo, sad koju god sliku postavis bude izrezana gornji i donji dio slike
- semirsar
#666 Re: Pitanja tipa RAZNA!
valjda na fejsthepljucpljuc skontali da je osim pupka drugo ni's vrijedno za vidjet'?!
ja bi se zalio, al' srecom nejmam profila vec godinama
ja bi se zalio, al' srecom nejmam profila vec godinama
-
5korpus
#667 Re: Pitanja tipa RAZNA!
ne nadjoh onu temu o fb pa cu ovdje:
kad preko pc gledam video na fb, ide sve normalno do trenutka kad prebacim naprijed/nazad..tad video automatski stane i potuno zastopa.
ps. isto se desava i na chrome i na firefox
kad preko pc gledam video na fb, ide sve normalno do trenutka kad prebacim naprijed/nazad..tad video automatski stane i potuno zastopa.
ps. isto se desava i na chrome i na firefox
-
Proposition Joe
#668 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Koliko je izvodivo popravljati "razvaljeni" ulaz za punjac na tabletu, tj. koliko bi kostao popravak i kome u Sarajevu otici povodom toga?
- Daryl Dixon
#669 Re: Pitanja tipa RAZNA!
kupis na piku za petaka novi i rijesen problemProposition Joe wrote:Koliko je izvodivo popravljati "razvaljeni" ulaz za punjac na tabletu, tj. koliko bi kostao popravak i kome u Sarajevu otici povodom toga?
- chudjenhe
#670 Re: Pitanja tipa RAZNA!
snimo ja uspravno neke klipove s mob
sad kad ih pustim na lcd oni se lezeci emituju...more li se to popraviti

sad kad ih pustim na lcd oni se lezeci emituju...more li se to popraviti
-
sarajevo-x.com
#671 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Imam problem sa ucitavanjem stranica (speed test pokazuje normalnih 10/11 mb downloada medjutim ucitavanje stranica ne ide ni na racunaru ni na mobitelu ni na tvu nista, samo par trenutaka kada se restartuje modem
Pokusao cistiti kolacice, skenirao sa nodom i malware i nista ne pokazuje
Nisam zvao podrsku kontam vikend je a i normalna brzina skinem neku app bez problema ali stranice jedva pa skoro nikako i to na svim uredjajima
Pokusao cistiti kolacice, skenirao sa nodom i malware i nista ne pokazuje
Nisam zvao podrsku kontam vikend je a i normalna brzina skinem neku app bez problema ali stranice jedva pa skoro nikako i to na svim uredjajima
- diablobih
#672 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Jesi li pokusavao restartovati modem ?
-
sarajevo-x.com
#673 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Jesam ali samo trenutno ima efekta par minuta
- vazi
#674 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Bravo za temu i hvala
Moje pitanje: kod kupovine tableta , ipad, je li dovoljno da kma samo wi fi ili je bolje kupiti onaj s celularom ? Izvinite, taj tehnicki rijecnik mi je nula al valjda kontate o cemu pricam.
Kupila veceras jedan i kad sam dosla kuci ktivo mi sto nisam onaj drugi sa celularom al mi trgovac kaze ne treba vam to sad svugdje ima wifi , sama mislim nema u Bosni ..
Da li da zadrzim il da mijenjam ?
Moje pitanje: kod kupovine tableta , ipad, je li dovoljno da kma samo wi fi ili je bolje kupiti onaj s celularom ? Izvinite, taj tehnicki rijecnik mi je nula al valjda kontate o cemu pricam.
Kupila veceras jedan i kad sam dosla kuci ktivo mi sto nisam onaj drugi sa celularom al mi trgovac kaze ne treba vam to sad svugdje ima wifi , sama mislim nema u Bosni ..
Da li da zadrzim il da mijenjam ?
Last edited by vazi on 17/02/2018 20:06, edited 1 time in total.
- diablobih
#675 Re: Pitanja tipa RAZNA!
Nista, moras zvati podrsku, neka ti osvjeze pakete.sarajevo-x.com wrote:Jesam ali samo trenutno ima efekta par minuta