Virtual memory very low

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zensko

Post by zensko »

pa pojavio se broj komi

130.528KB

ili sto meho rece

128

moze biti da je vrisnula ona od 512 kao sto zoom rece

ili je nasla novog vlasnika

zato trebam muskarca sa sarafcigerom

:D
zensko

Post by zensko »

zoom66 wrote:zenskice, poslushaj toozlu...;)
ma svakako cu ga poslusati sa ili bez 512

ali cu i provjeriti fali li sta mom compu

:x

a onda cu posuditi pilu od komija
i napraviti onaj davno planirani masakr motornom pilom

:D
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Obrati paznu na citiranje. Nemoj da vidis iz konketsta. To nije moj savjet. To je Toozlin savjet.
meho_puzic wrote:Ma ja, nek napravi backup virutalne memorije pa nek onda proba da je poveca
Toozla

Post by Toozla »

zoom66 wrote:
Ma ja, nek napravi backup virutalne memorije pa nek onda proba da je poveca
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
...najbolje je napraviti backup monitora.... :D :D :D
zensko

Post by zensko »

i koga sad ja ovdje da slusam?

:-)
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Ako laze koza ne laze rog !!!!!!
Toozla wrote:
komi wrote:fakat ste beze umjesto da pomognete dami :roll:
...vjerovatno joj treba generalno ciscenje kompjutera...oko toga ne mogu pomoc' ovako...

probaj desni klik na "My Computer" ikonu....klikni na "properties"...(otvara se novi prozor)...odaberi "Advanced" tab....pod "Performance" klikni na "settings".....(otvara se novi prozor)...odaberi "Advanced" tab...pod "Virtual Memory" klikni na "Change"....

...prije nego pocnes mjenjati napravi backup i probaj saznati preporucenu vrijednost za svoj kompjuter.....

...ovo vazi za windows XP...
Toozla

Post by Toozla »

meho_puzic wrote:Obrati paznu na citiranje. Nemoj da vidis iz konketsta. To nije moj savjet. To je Toozlin savjet.
meho_puzic wrote:Ma ja, nek napravi backup virutalne memorije pa nek onda proba da je poveca
...ne priuceni naucnice sa diplomom, narodnog jezickog izrazaja...kad se kaze backup u vezi sa kompjuterima na sta drugo moze da se odnosi sem HD-a....jel' to treba naglasavati....mozda backap CD-a ili power supply ili virtualne memorije k'o sto tebi pade na pamet....

...Zoom...backup-uj mi bogati te kablove.... :D
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Reko bi ti svasta ali nema slobode govora na ovom forumu tako da cu to zadrzati za sebe. Ali da nemas veze o onome o cemu pricas to je cinjenica.
code

Post by code »

problem sa grskom zvanom low virtual memory moze se rijesit na prilicno lagan način, ukratko poenta je u tome da se "paging file" preusmjeri na neki disk koji nije sistemski

nisam citao iz pocetka temu, al ak se radi o tome sto govori naziv teme onda je to to.
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Evo ti pa se obrazuj o virtual memory, pa onda ti budi naucen a ja cu i dalje ostati priucen

http://support.microsoft.com/kb/128327
zensko

Post by zensko »

code wrote:problem sa grskom zvanom low virtual memory moze se rijesit na prilicno lagan način, ukratko poenta je u tome da se "paging file" preusmjeri na neki disk koji nije sistemski

nisam citao iz pocetka temu, al ak se radi o tome sto govori naziv teme onda je to to.
da si citao iz pocetka, onda bi znao da su me ovi momci uputili na format c:

jer je ta opcija proizasla iz raja :D
code

Post by code »

format c: ti je ono bas zadnja solucija, a to je vjeruj zadnji zadnji korak, u ovom slučaju nije bio potreban...
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Sta da se radi kad su ovde sve uceni strucnjaci koji samo za tu opciju znaju.
code wrote:format c: ti je ono bas zadnja solucija, a to je vjeruj zadnji zadnji korak, u ovom sluèaju nije bio potreban...
sanjanin

Post by sanjanin »

zensko wrote:
meho_puzic wrote:To znaci da imas 128MB memorije.
:( :( :( :(

znala sam, uzeli 512 a ostavili 128

e pa stvarno cu ih tuziti

:x :x :x

Desava se. I vrlo je moguce. Mozda su pomislili, ovo je neka za stikle i kutljace :D .....nece nikad skontat..... 8) Samo skontaj koga kontrola gradskog saobracaja maltretira? Samo zene.

Uostalom, svi pominju Whitefield kao najvece lopove u tom poslu. Jos od prije 5-6 godina. A NTCHS je najskuplji koliko znam.

Ako mislis vratiti memoriju povedi sa sobom makar dva nabildana macana sa jakim glasom i pogledom ubice. :D I ne zaboravi sarafcigere. :oops: :D

Ja sam jednom jebo sve po spisku onima u posti na Malti kad su mi zaracunali oko 900 KM nekog duga za internet kad sam dosao da odjavim. Doduse, tamo je to masovna pojava. Sluzbenici prestali radit i htjeli zvat policiju kolko sam se dero. :roll: :D
Anell

Post by Anell »

E ljudi imam ja jedno pitanje. Dali je pametno preko BIOS-A povecavati MHz procesoru. Npr. kod mene je AMD AthlonXP 2500+ (1.83GHz),
a u BIOS-U se moze staviti da radi kao AMD AthlonXP 3200+ (2.21GHz).
Koliko je to pametno. Molim Vas daj te svoja misljenja!
meho_puzic

Post by meho_puzic »

Ako imas hladjenje kako treba onda uradi, Ako nemas onda nemoj ni da pomisljas. Kad vec hoces to da uradis onda ga pojacaj 15-20% sto znaci na mozda 2800. I da dodam jos nesto, sve radis na svoj rizik, ako sprzis CPU nemoj nikoga ovde da krivis, a pogotovo ne mene.

Ovo ti je maila ilustracija sta se desi kad se procesdor pregrije.
http://www.tomshardware.com/cpu/20010917/index.html
Anell wrote:E ljudi imam ja jedno pitanje. Dali je pametno preko BIOS-A povecavati MHz procesoru. Npr. kod mene je AMD AthlonXP 2500+ (1.83GHz),
Qler

Post by Qler »

ja sam sa jaranom digo njegovog athlona 2500+ na 3200+, i eno ga radi bRez problema :D vec duze vrijeme! Nije mijenjo hladnjak, dzaba sam mu ja govorio, kaze nece biti nista, gleda temp. nije se puno povecala. Eto, ukratko, moze, i za neko cudo bozije, nije se povecala tem drasticno, mozda je do hladne sobe :? :roll: :D:D:D

8-)
pentax

Post by pentax »

JBL

#69 Re: Virtual memory very low

Post by JBL »

zensko wrote:nesto mi slicno vrlo cesto 'izbaci' a i bez toga postala sam svjesna da nesto nije u redu...

jer comp uzasno sporo radi!!! po 2min obavlja neku najobicniju funkciju za koju je prije trebalo minimalno par sekundi..

sta se desava?
virus?
ukrali mi ram memoriju kad sam zamjenila napojnu jedinicu?
losija napojna?

ili?

:(

pomoc needed
start
-settings
--system
---advanced
----settings
------Advanced
--------Change
i potvrdi System managed size

apply & restart
JBL

Post by JBL »

Anell wrote:E ljudi imam ja jedno pitanje. Dali je pametno preko BIOS-A povecavati MHz procesoru. Npr. kod mene je AMD AthlonXP 2500+ (1.83GHz),

nije pametno.... pogotovo ne toliko bez dodatnog hladjenja
JBL

Post by JBL »

zensko wrote:
code wrote:problem sa grskom zvanom low virtual memory moze se rijesit na prilicno lagan način, ukratko poenta je u tome da se "paging file" preusmjeri na neki disk koji nije sistemski

da si citao iz pocetka, onda bi znao da su me ovi momci uputili na format c:

jer je ta opcija proizasla iz raja :D
kolicinu memory mozes vidjeti u XP tako da ides na start/settings/system/general

na dnu ti pise koliko imas u sistemu memorije.....
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ovo shto je code napisao je, u sushtini, najbolje privremeno rjeshenje (do odluke o formatiranju diska) vezano za virtualnu memoriju.
Post Reply