Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hemed

#57326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

tnt-tunja wrote:Vi ste stvarno nenormalni ako mislite da se trebaju svi kanali otkljucati putem dvb-c mreze...
ma ne vrijedi objasnjavati bosnji
pecpec

#57327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

argument ti je za 10 :lol:
Benq

#57328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote:Kod nas sto imamo dvb--c preko portala ne mozemo odkljucati kanale jedino da ih oni od tamo odkljucaju.Izgleda da za nas bivse korisnike hs-a to nece moci.
pecpec wrote:Pa jarane ako su rekli za sve korisnike onda nek puste svima.Imam u jednoj sobi resiver i tu gledam sve znaci da sam predplacen.
pecpec wrote:Sta je tebi logicno,imam resiver predplacen na digitalnu samo u drugoj sobi nemam modul na tv i kanali su kodirani.
pecpec wrote: Pa onda nek ne pisu za sve jer nije za sve.Evo ja sam njihov korisnik i ova informacija nije tacna.Cista obmana.
pecpec wrote: I zasto se modul placa pa zato jer odkljucava kanale a ne zato da ih reprodukuje.I onda ovi ko hemed ufate pametovat po forumu a pojma nemaju. :lol:
:-)
pecpec

#57329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti :lol:
Svaki post je napisan u trenutku kad je trebo bit a ne da sad citiras jedan po jedan.
Benq

#57330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote:Ne kontam i ti se pridruzujes ovoj eliti :lol:
Nije druze nego fakat mi lici na zestok trol :)

Svu ovu diskusiju oko kanala si pokrenuo ti jer su ti pustili kanale preko resivera a negodovao si jer to isto nisu uradili i na drugom tv-u koji nema modul a ima dvb-c.
pecpec

#57331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:

Svu ovu diskusiju oko kanala si pokrenuo ti jer su ti pustili kanale preko resivera a negodovao si jer to isto nisu uradili i na drugom tv-u koji nema modul a ima dvb-c.
Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
Benq

#57332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?

Jesam li te dobro shvatio ?
Aidmedo

#57333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Aidmedo »

Na glavnom resiveru su mi otključani HBO i Cinemax kanali, ali na ostala 2 dodatna D3 mini resivera nisu. Pokušavao sam preko MojTelemach portala restartovati ta dva uređaja, ali uvijek dolazi do neke greške.
Last edited by Aidmedo on 15/12/2017 13:35, edited 1 time in total.
hemed

#57334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

pecpec wrote:
Benq wrote:

Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
hemed

#57335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Aidmedo wrote:Na glavnom resiveru su mi otključani HBO i Cinemax kanali, ali na ostala 2 dodatna D3 mini resivera nisu. Pokušavao sam preko MojTelemach portala restartovati ta dva uređaja, ali uvijek dolazi do neke greške.
nazovi njih na 1360 vjerovatno je neka greska
pecpec

#57336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: Negodujem,da jer imam resiver-dvb c a nemam kanale koje do sad nisam imao a trebao bih.Sta ti nije jasno?
Dakle , ti tvrdis da trebas imati ove poklon kanale koje nisi imao na tv-u na kojem je spojena samo analogna tv i skenirani kanali putem dvb-c mreze ?

Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
crnivrag

#57337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:

Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.
hemed

#57338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

pecpec wrote:
Benq wrote:

Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
zbog takvi kao sto si ti nisu trebali nikako ni pustati ovu promociju
pecpec

#57339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

hemed wrote: pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
Ti si uzo dodatni resiver jer nisi htjeo modul za odkljucavanje kanala,kad vec imas dvb-c svrha je ista odkljucavanje a ne primanje signala jer si u mogucnosti vec da ga primas sa dvb-c.E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...
pecpec

#57340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

crnivrag wrote:
Benq wrote:

Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.
Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.
Benq

#57341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
To je ono sto bi ti volio , a sasvim je drugo ono sto su oni napisali i aktivirali korisnicima. Procitaj tekst , vidjet ces da se poklon odnosi na korisnike koji imaju bilo koji paket digitalne kao samostalne usluge ili u paketima. Na koji nacin ce oni privuci nove korisnike , to je njihov problem.
hemed

#57342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

pecpec wrote:
hemed wrote: pa imam i ja dvb-c tv, i zakljucani su kanali logicno, i uzo sam dodatni resiver i sve kanale imam ko na primarnom resiveru, uzmi i ti modul ili resiver i imat ces i ti kanale ko na prvom resiveru
Ti si uzo dodatni resiver jer nisi htjeo modul za odkljucavanje kanala,kad vec imas dvb-c svrha je ista odkljucavanje a ne primanje signala jer si u mogucnosti vec da ga primas sa dvb-c.E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...
pa tada nisam imao dvb c tv pa sam uzeo resiver, da sam imao tada dvb c tv vjerovatno bi uzeo modul, a ti nemas modul i ocekujes da ti se otkljucaju kanali, haj mi reci KAKO ?
modul sluzi samo da otkljuca zakljucane kanale, a ti nemas modula i ne mogu ti kanali biti otkljucani
Benq

#57343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Upravo to sve vrijeme zahtjeva, i tvrdi da mu moraju otključati kanale i na tom TV-u (iako nema rentu za modul/resiver na njemu), odnosno samo skenira kanale putem DVB-C mreže, a glavni argument mu je taj da plaća paket od 45 KM na prvom TV-u gdje ima resiver.
Znam , zato sam i "kvotao" one njegove poruke jer je kontradiktoran i napada hemeda :)
pecpec

#57344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
pecpec wrote: Da,trebam imat poklon kanale jer je poklon kanali koji do sad nisi imao priliku da imas.Kako meni na dvb-c tako i onima sto placaju samo analognu a imaju dvb-c.Ako vec pustas kanale na poklon daj svima ili nikom.Mozda ce ove samo sto imaju analognu privuci na sta vece-bolje i samim tim zaradit a mjesec dana je nista za to.U krajnjem slucaju nisu morali mjjesec dovoljno je 15 dana.
To je ono sto bi ti volio , a sasvim je drugo ono sto su oni napisali i aktivirali korisnicima. Procitaj tekst , vidjet ces da se poklon odnosi na korisnike koji imaju bilo koji paket digitalne kao samostalne usluge ili u paketima. Na koji nacin ce oni privuci nove korisnike , to je njihov problem.
Pa ja imam digitalni paket reko sam da placam vec samo nemam dodatni resiver ali mi i ne treba jer imam dvb-c koji obavlja njegovu funkciju,fatanje signala.
crnivrag

#57345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote: Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.
Postavio sam u nekoliko prethodnih postova listu kanala koji su trenutno otključani za sve putem DVB-C mreže, a zašto su otključani to niko ne zna, iako bi jedina fer i korektna stvar bila da svi kanali putem DVB-C mreže budu kodirani, a da svako ko želi da se digitalizuje uzme trenutnu akciju besplatne digitalizacije gdje će plaćati samo 0,05 kf godinu dana, ili da uzme konkretno neki digitalni paket i samim tim dobije resiver/modul za gledanje kanala.
sencobih

#57346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

tnt-tunja wrote:Vi ste stvarno nenormalni ako mislite da se trebaju svi kanali otkljucati putem dvb-c mreze...
ako kazu "novogodišnji poklon za naše korisnike"
to ja koji imam analognu nisam korisnik?
pecpec

#57347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

hemed wrote:
pecpec wrote:
pa tada nisam imao dvb c tv pa sam uzeo resiver, da sam imao tada dvb c tv vjerovatno bi uzeo modul, a ti nemas modul i ocekujes da ti se otkljucaju kanali, haj mi reci KAKO ?
modul sluzi samo da otkljuca zakljucane kanale, a ti nemas modula i ne mogu ti kanali biti otkljucani
Pa mogu bit da oni hoce da odkljucaju promotivno ali nece.Tad ti modul ne treba,ovo je samo akcija izgleda za one sa modulom i resiverom a ne one koji vec placaju grande pakete bez dodatne opreme.
Telemach

#57348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@pecpec

Preporučujemo Vam uslugu rente digitalnog resivera, za dodatni tv prijemnik, kako biste bili u mogućnosti pratiti sve kanale, koje pratite i na glavnom resiveru/tv prijemniku.
Možete nam dostaviti kontakt telefon u privatnoj poruci i pozvat ćemo Vas za više informacija.
pecpec

#57349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

crnivrag wrote:
pecpec wrote: Hajde ti za pocetak odgovori na pitanje za sport klub kanale a nemoj pametovat.Ja ne zahtjevam nista jednostavno kazem ako si nekom omogucio kanale koje nema ili daj svima ili nikom.Jebo dvostruke arsine,supacki je.
Postavio sam u nekoliko prethodnih postova listu kanala koji su trenutno otključani za sve putem DVB-C mreže, a zašto su otključani to niko ne zna, iako bi jedina fer i korektna stvar bila da svi kanali putem DVB-C mreže budu kodirani, a da svako ko želi da se digitalizuje uzme trenutnu akciju besplatne digitalizacije gdje će plaćati samo 0,05 kf godinu dana, ili da uzme konkretno neki digitalni paket i samim tim dobije resiver/modul za gledanje kanala.
Pusti se ti liste kanala ja ti kazem da se sport klub placa svugdje a kod njih nije kodiran,znaci da mogu pustat kanale koji su kodirani kao fta-sto je i sad slucaj sa navedenim kanalima.
Last edited by pecpec on 15/12/2017 13:49, edited 1 time in total.
Benq

#57350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote: E sad sto resiver ima vece mogucnosti od modula je prica za sebe...
Resiver je dekoder kao i cam modul , svrha je ista , osim sto resiver ima svoj software pa je moguce i neke druge servise pratiti preko njega.

Mozes skenirati kanale putem DVB-C ali ih isti ne moze i dekodirati , a poklon se odnosi na korisnike koji posjeduju resivere ili cam module.
Locked