To sam i mislio svakako. Sad će biti milion i jedno pitanje kako aktivirati 72h unazad, vod i ostalo preko modula bez obzira što na 100 mjesta piše da je modul samo za dekodiranje signala.crnivrag wrote:Nema nikakve razlike, jer svi moduli koji su u ponudi Telemach-a rade samo dekodiranje signala, i nemaju nikakvu drugu svrhu niti dodatne funkcionalnosti.AnonymousBIH wrote:I šta se dobija novo sa tim novim modulom, ne vidim svrhu zamjene?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
AnonymousBIH
#30976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
AdrianMole
#30977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)AnonymousBIH wrote:To sam i mislio svakako. Sad će biti milion i jedno pitanje kako aktivirati 72h unazad, vod i ostalo preko modula bez obzira što na 100 mjesta piše da je modul samo za dekodiranje signala.crnivrag wrote:Nema nikakve razlike, jer svi moduli koji su u ponudi Telemach-a rade samo dekodiranje signala, i nemaju nikakvu drugu svrhu niti dodatne funkcionalnosti.AnonymousBIH wrote:I šta se dobija novo sa tim novim modulom, ne vidim svrhu zamjene?
- zateznistub
#30978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge... 
-
probook
#30979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Niko te ne tjera da uzmes module. Evo mene apsolutno ne zanima 72h unazad i pickbox tako da ostajem na modulimaAdrianMole wrote: Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)
- Radar71
#30980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
definiši ostale uslugezateznistub wrote:Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge...
- Benq
#30981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EPG radi svakako je to je opcija na tv-u , a ove "ostale" usluge tesko da ce osvanuti na modulimazateznistub wrote:Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge...
-
getriba
#30982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti 
- Benq
#30983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko ja znam to je bila obavijest tj stizao je sms svim korisnicima telecom mobilne da mogu aktivirati tu obavijest da je njihov broj prenesen u drugu mrezu. Ako je to to kako sam te shvatio , onda ti ne mozes tu nista uciniti jer to je aktivirao vlasnik broja mobitela kojeg pozivas.getriba wrote:Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti
-
AnonymousBIH
#30984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne diskriminiraju. Prvo si obaviješten kad si uzimao modul da nećeš moći koristiti ove usluge, piše na ugovoru, drugo opće informisanje je uslov kupovine bilo čega, pa si trebao znati i sam mogućnosti modula prije uzimanja. Ja ne bih dao module za 180 h unazad i milion drugih dodatnih aplikacija, modul je najbolje što su ikada ponudili.AdrianMole wrote:
Time direktno diskrimiraju svoje pretplatnike koji imaju module,a koji plaćaju potpuno jednaku pretplatu kao i pretplatnici sa risiverima.Da ne govorim o tome kako EPG na modulu svako malo na barem desetak kanala ne radi.Sada je opet takav slučaj.Definitivno se osjećam kao pretplatnik drugog reda.Bilo bi dobro da se barem kao kompenzacija ponudi aplikacija za smart televizore i android box koje podržava navedene funkcije(72 sata,video klub...)
- King Kenny
#30985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
- supercali
#30986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ove usluge na neki nacin mozes kompenzovati samim tv-om
takodjer isto nikad ne bi mjenjao modul za ove stvari
prijavi hdd na tv i snimaj i tako ces "imati" 72 sata unazad
takodjer isto nikad ne bi mjenjao modul za ove stvari
prijavi hdd na tv i snimaj i tako ces "imati" 72 sata unazad
- crnivrag
#30987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da korisnicima koji su na novoj shemi daju njihove resivere, koji automatski povlače spisak kanala.King Kenny wrote:Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
A pošto je neki stari resiver, i pretpostavljam stara HS shema, na to pitanje ti mora odgovoriti neko ko ima isti resiver na HS-u.
- Benq
#30988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je sivi Hema resiver , taj resiver se mijenja cim se pusti novi signal jer putem tog resivera nece moci naci ni 40 kanala. Bas su mi prije 3-4 dana bili kod komsinice i stavili D3 mini.crnivrag wrote:Ja mislim da korisnicima koji su na novoj shemi daju njihove resivere, koji automatski povlače spisak kanala.King Kenny wrote:Imam resiver na AVu, dakle nije HD. Kako cu updateovati kanale? Moze li mi neko dati frekvencije. I da, hs korisnik.
A pošto je neki stari resiver, i pretpostavljam stara HS shema, na to pitanje ti mora odgovoriti neko ko ima isti resiver na HS-u.
-
lokalni_razdjevicar
#30989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
to će biti veoma važan dan za tebeMTV wrote:Ako je vjerovati onom sto pisu ovdje
http://www.rtvforum.net/thread-3870-pos ... #pid174608
"Od 9.05.2016 startuje GRAND 2"
Za ocekivat je da ce se isti naci u Telemach shemi.
-
getriba
#30990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne bi trebalo da vlasnik mobilnog koji je prenešen odlučuje da li će drugi korisnici dobiti info da je broj prenio. Logičnije je da ja odlučim da me ne interesuje da li je broj koji zovem prenešen.Benq wrote:Koliko ja znam to je bila obavijest tj stizao je sms svim korisnicima telecom mobilne da mogu aktivirati tu obavijest da je njihov broj prenesen u drugu mrezu. Ako je to to kako sam te shvatio , onda ti ne mozes tu nista uciniti jer to je aktivirao vlasnik broja mobitela kojeg pozivas.getriba wrote:Kako se može isključiti na telemach fiksnom obavijest da je broj prenesen? Svaki put kada se obavi poziv prema mobitelu prvo se čuje poruka da je broj prenešen pa onda počne zvoniti
U svakom slučaju hvala, biće da je tako kako kažeš
- MTV
#30991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
lokalni_razdjevicar wrote:to će biti veoma važan dan za tebeMTV wrote:Ako je vjerovati onom sto pisu ovdje
http://www.rtvforum.net/thread-3870-pos ... #pid174608
"Od 9.05.2016 startuje GRAND 2"
Za ocekivat je da ce se isti naci u Telemach shemi.
Da znaju raja da ce podebljat ponudu al kanalom kojeg nitko ne trazi bas kao sto i Logosoft radi.
- crnivrag
#30992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Baš sam htio danas pisati o ovome.MTV wrote:![]()
ja nemam ni prvi. Logosoft kod mene.
Da znaju raja da ce podebljat ponudu al kanalom kojeg nitko ne trazi bas kao sto i Logosoft radi.
Dakle definitivno je povrđeno da taj kanal kreće sa radom u ponedjeljak, i da će biti dio SBB ponude, pa samim tim pretpostavljam da će se istog dana naći i u Telemach ponudi.
- zateznistub
#30993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili...Radar71 wrote:definiši ostale uslugezateznistub wrote:Ono što su nama na obuci govorili o opremi, ispada da će se sa CAM modulom moći koristiti i EPG kao i sve ostale usluge...
- Benq
#30994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko je tu debelo dezinformisanzateznistub wrote: Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili...
- zateznistub
#30995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako god ti kazes...Benq wrote:Neko je tu debelo dezinformisanzateznistub wrote: Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili....
- Benq
#30996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kazem da nije to istina , ali raspitivao sam se malo oko modula posto imam dva , i svi su potvrdili da ce nove usluge moci samo preko resivera. Ako mogne i preko modula onda si za mustulukzateznistub wrote:kako god ti kazes...Benq wrote:Neko je tu debelo dezinformisanzateznistub wrote: Pa sve one koje mogu i na d3 mini, PDS 2120 i sl... bar su nama tako vazili....
-
Mustang1
#30997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu svima pustili ovo premotavanje koji su ovdje pisali @Telemachu? Meni jos nista nema 
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#30998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.

- Benq
#30999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aktiviraj D3GO na MojTelemach portalu.suad-sarajevo wrote:Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#31000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Aktiviraj D3GO na MojTelemach portalu.suad-sarajevo wrote:Koristim trio grande family paket. Zašto ne mogu da gledam sve kanale koji su u ponudi. Na nekima piše da kontaktiram podršku na 1360.

Jedino da je deaktiviram pa ponovo aktiviram.