S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

DON_eARL

#401 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by DON_eARL »

dr.gog wrote:
DON_eARL wrote:http://store.steampowered.com/sub/15374

Evo nešto fino, ako nema neka caka. :D
Nije nikakva caka, za manje od 20 maraka daju sva tri dijela STALKERA, originale :D :thumbup:
Kupljeno za 16.5KM :D

Uspio sam i Complete 2009 mod instalirati, bez problema. Još da nisam izbirsao slučajno backup fajlove u kojim su bile spašene igre za SoC, bilo bi idealno, ali nema veze, idemo polako ispočetka. :)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#402 Re: S.T.A.L.K.E.R--igra, priča,video,dokumentarci

Post by dr.gog »

SAID5 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Pozdravljam stovatelje "lika i djela" igre S.T.A.L.K.E.R. Jos davne 2004. godine kada je najavljen razvoj igre STALKER sa nestprljenjem sam ocekivao njen izlazak. Tamo negdje u 2007. godini je konacno i izdata igra ali umnogome razlicita od najava, revolucionarnog engina, modela koji ce samostalno donositi odluke, napadati, povlaciti se, razvijati strategije i uciti na greskama. Od svega obecanog implementiran je samo novi engine igre, grafika je za 10 i tu se zavrsava prica. Multiplayer je katastrofa, dva-tri moda igranja sa osvajanjem baza, death mech i kraj. Sada se kajem sto sam pocetkom 2008. godine dao 50,00$ za originalnu igru kako bi mogao nesmetano uzivati. Da se razmijemo, STALKER je dobra igrica, ali od mnogo obecanja od strane razvojnog tima koji je radio igru nije implementirano ni 1%. Mozda nisu mogli, nisu znali, ali u igri su primjetna ta "sakacenja", ogromna prostranstva koja su vjerovatno bila namjenjana za vozila, helikoptere. U igri ne mozete opsluziti niti jedno vozilo, a inicijalno je bilo govora o desetinama razlicitih vozila, transportera, tenkova, helikoptera i ostalog. Steta, STALKER je zamalo mogao biti prekretnica u industriji igara za PC. :sad:
iz rijeci u rijec ;-)
Oko 40 različitih vozila je dostupno u Vehicle mod-u za SOC kao i u Vehicle mod za ostala dva dijela. Interesantno je kada vozilo upadne u anomaliju pa bude dignuto po 50 metara u vis :D :D .

Nakon skidanja moda, raspakujte ga i gamedata folder kopirajte u instalacioni folder igre.
Slijedite uputstva koja dođu uz mod ukoliko je komandu za ulazak i paljenje vozila potrebno unijeti ručno u .txt file.
Ne postavljajte vozila na nemoguća mjesta (granica mape, vrh tornja, drvo) inače će igra crashirati zbog logičke greške).

Multiplayer SoC-a jeste siromašan i trenutno fercera na svega 10-ak servera sa pingom od 50-110, ali postoji par odličnih mapa(Agroprom factory tdm, Pool- deathmatch koji je izrazito bolestan)...

Multiplayer Call of Pripyat je mnogo bolji . Grafika je predobra, i postoji nekih 15-ak mapa koje su aktivne na 50-ak servera. Tri mape (NPP, Cordon npr.) su ogromne i jako zahtjevne. Inače, u MP Stalkera se gine jako lako i jako brzo :D i nije za početnike, posebno ako je postavljeno mnogo anomalija u koje se upadne u žaru borbe...

Posebna napomena : U Stalker MP je aktivirana friendly fire- možete ubiti suigrača iz svog tima, i ako u istom meču još samo jednom pogodite ili ubijete timskog suigrača, bit ćete kickovani ili banovani. U CoP su mečevi stalno pod nadzorom admin-a i nema šale sa cheatovima.
DON_eARL

#403 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by DON_eARL »

Steam mi kaže da nema novije verzije od 1.05 za SoC, a većina servera je na 1.06 verziji. :-)

Ima li neki lakši način od ovoga: http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=2812809 ?
Knoa

#404 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Knoa »

Pošto je upao i airsoft:
Image

Vise:

http://www.airsoftpanda.com/product_inf ... ts_id=2662

Nije ni skupa.
almir1011

#405 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Evo jedan mod za Call of Pripyat na koji sam tek nabasao, mijenja gamplay, grafiku i sve na nivo ludnice. Nažalost, još uvijek je malo nestabilan, ruši se često, ali uskoro izlazi nova verzija, i kako najavljuju bit će popravljen ogroman broj bugova. Ovo je najbolji, najteži i najzahjtevniji mod koji sam probao.

http://www.moddb.com/mods/stalker-misery

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... G_A#t=312s

Trenutno ima patch na istom sajtu. Definitifno vrijedi probati. :thumbup:
4L0n3

#406 Screenovi SOC

Post by 4L0n3 »

Eh, da se i ja upisem u ovu temu :D
Stalker SOC sam nabavio cim je izasao, i priznajem da mi je igra iz prve bila teska cak i na novice postavkama i vrlo strasna, tako da nikad zapravo nisam zavrsio igricu i plafon mi je bilo pobit one bandite na pocetku u Cordonu haha
kasnije sam opet instalirao igricu i sa nekim hackovima sa presao citavu igricu i dosao do monolitha.. sve je to na jedan vrlo neizivljen citerski nacin. Sada sam skinuo complete 2012 mod i prelazim opet igru, igram na master razini i nije toliko tesko, ali priznajem da nije ni lagano. Po prvi put sa osjetio zaista sve sto ova igra ima da pruzi po pitanju atmosfere i igrivosti, zaista je zarazna i po meni jedna od boljih igara ovog survival rpg/fps zanra. Trenutno sam zavrsio sa sastankom sa Doktorom u agroprom undergroundu i evo par screenova iz X16 laboratorija, da vidite neku moju opremu :D
Po ulasku u X16:
Image

Nakon zavrsetka misije i povratka u bunker u yantaru:
Image
almir1011

#407 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Samo nastavi dalje! :thumbup:

Ne vidim da koristiš artifakte, malo prošnjuhaj mimo misija, potraži koji atrifakt, oni će ti pomoći da se riješiš radijacije, povećati zdravlje, poboljšati zaštitu od anomalija i td...
Ja sam se opasno navukao na Call of Pripyat, napravio sam neki svoj mali mod, da ne kvarim originalnu igru previše, ali sam je doveo na nivo koji mi odgovara savršeno! Evo probaj na http://www.zsg.dk/ ako negdje zapneš ili tražiš informacije o pojedinim predmetima/likovima/misijama, sve imaš u detalje, ali pripazi... Može ti malo pokvariti iznenađenja igre. Predlažem da je pređeš bez pomoći, pa onda poslije koristi vodič.

Good hunting, STALKER :evil:
almir1011

#408 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Zna li ko kakvu informaciju više o seriji stalker?

http://kinostalker.com/?lang=en#en
Eborg

#409 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

Danas na Steamu, vjerovatno kupim. :)

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - 1,79 EUR

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - 2,49 EUR

S.T.A.L.K.E.R.:Call of Prypyat - 4,99 EUR
DON_eARL

#410 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by DON_eARL »

Eborg wrote:Danas na Steamu, vjerovatno kupim. :)

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl - 1,79 EUR

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - 2,49 EUR

S.T.A.L.K.E.R.:Call of Prypyat - 4,99 EUR
Kupljeno još prošle godine sa 75% popusta. Jeftinije nego na pijaci ispade, a original. :D
Eborg

#411 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

Nabavio evo. Koliko vidim igra je odmah updateovana na 1.0005. E sad, treba mi samo Stalker Complete Mod v.1.4.4 i to je to? Ništa više?
Eborg

#412 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

Nadao sam se da ću moći staviti optiku na Strelokov brzi AK-47 ali ništa. To Complete mod nije izmijenio. :(
dr.gog

#413 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by dr.gog »

Jel complete na Clear sky ili Pripyat?

Rekoh da krenemo zajedno da igramo...A izbor optike u Complete meniju je sasvim dobar, osim ako nećeš da nadogradnju radiš preko usb stickova sa podacima, koje koriste Technicians u bazama. Ja sam Vintorez nadogradio na : 30 metaka(uvijek i samo pancirni :D ). Osnovni paket jer 10 metaka :D . Zatim sam smanjio recoil(trzaj) za 50 %, te povećao brzinu ispaljivanja za 15%. Na koncu sam dodao novi prigušivač , i optiku iz G moda (ona fina zelena)..

Uz Vintorez sam uzeo Granade launcher(koji je potežak) i tešku sačmaru sa 8 metaka.

Odijelo, naravno, Bullat- ili ako pametno nadogradiš Egzoskeleton(uz pomoć tehničara), u njemu se može TRČATI-upamti da prilikom izbora opcija nadogradenje neke opcije međusobno isključuju, pa budi oprezan.

Ima tu još ubitačnih kombinacija, ali Stalker serija je jako kompleksna simulacija dešavanja u kojoj se ne može igrati uvijek sa istim postavkama. Trenutno razmišljam o kreiranju dešavanja na mapi uz pomoć botova koje Complete mod ima na raspolaganju....

I da, evo već treću godinu se čeka bilo kakva igra koja će se primaći kvaliteti koncepcije Stalkera..
Eborg

#414 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

Ma igram još uvijek Complete mod na Shadow of Chernobyl, koliko vidim tu nema nikakvih modifikacija oružja preko USB stickova. Idem evo u Red Forest da ukinem Brain Schorcher. Bio sam i ranije do tog dijela došao ali evo sada idem ponovo sa Complete modom.

I čačkao sam malo, nabacio sam optiku i bacač granata na Strelokov kalaš. :)
Eborg

#415 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

BTW, da li se mnogo propušta zadržavanjem neutralnosti u Shadow of Chernobyl? Već mi u Army Warehouseu i Freedom i Duty nude misije da im pomognem a još mi samo taj problem treba povrh svega. :mrgreen:
The Realist

#416 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by The Realist »

Kako se ovo čude igra online? Šta mi sve treba :D?
Eborg

#417 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Eborg »

I mene to zanima. Steam mi je automatski nabacio update za SoC na 1.005 verziju a vidim serveri na 1.006. Kakav li je sad to patch? :?

BTW, Pripyat fakat k'o Grbavica. :shock:
almir1011

#418 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

Eborg wrote:I mene to zanima. Steam mi je automatski nabacio update za SoC na 1.005 verziju a vidim serveri na 1.006. Kakav li je sad to patch? :?

BTW, Pripyat fakat k'o Grbavica. :shock:
Mislim da je 1.0006 neoficijelni patch, i da se može instalirati samo na originalnu kopiju igre. Znači ako je crackovana, ne ide.
Probaj na ovom linku:

http://stalker.filefront.com/file/STALK ... atch;87746
almir1011

#419 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by almir1011 »

приветствие!!!

Nadam se da još živi S.T.A.L.K.E.R. u vama, evo odličnog mod-a za Shadow of Chernobyl, OBAVEZNO probati, lagan za instalirati, još lakši za osrednji Dual Core procesor! Odliučan za ove hladne dane pune smoga :thumbup:

http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora-compilation-mod

Image
Image
Image
Image
Image

Obavezno odigrati!
dr.gog

#420 Re: S.T.A.L.K.E.R-Clear Sky, prevod na srpski

Post by dr.gog »

Sa ovog linka možete skinuti prevod Clear Sky (drugi dio Stalkera).

https://www.dropbox.com/s/owqfabipx2h7v ... .%2013.rar

Fajlove otpakujte u instalacioni folder igre i gotovo :D

Također, preporučujem prvo Complete mod za Clear Sky(koji je grafičko poboljšanje hiljada detalja te ima poseban meni za sve iteme u igri sa Esc+f1 komandom),

Na taj mod možete komotno ubaciti prevod, samo zamijenite config i txt fajlove prilikom kopiranja gamedata foldera :D .

Inače, prevod radi i na standardnoj verziji sa patchem 1.10..
DON_eARL

#421 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by DON_eARL »

Bum isprobal. :D
Bloo
Globalna šefica

#422 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra, Stalker airsoft live u Sarajevu

Post by Bloo »

Сделано в Чернобыле :thumbup:

danke gože :mrgreen:
dr.gog

#423 Re: S.T.A.L.K.E.R CS moded, preveden sa engleskog

Post by dr.gog »

Dakle, da ponovim, nakon višesatnog igranja:

ISPLATI se ponovo instalirati ovu igru ,ali zbog grafičkog i igračkog unaprijeđenja koje je stvorio Complete mod.

Možete, što do sada nije viđeno u PC igrama, sami kreirati nove likove, ubacivati ih u obračune koje sami zamislite.
U Glavnom Meniju Complete moda (Esc+F1) imate sve ono što sadrži igra- od oružja i opreme, do tajnih podataka na usb stickovima.

To naravno, ako se igra glupo, može i uništiti čar igre, ali iskusnijim igračima donosi nezaboravno iskustvo jer istovremeno kreirate nelinearno, nepredvidivo dešavanje nevezano sa glavnim zadacima, uz svo bogatstvo opreme i oružja do kojeg je u Stalkeru nekada bilo zaista preteško doći. Veće je legendarna činjenica da su programeri Stalkera u parametre oružja ugradili stvarne balističke osobine mnogih pušaka, zvuk i slično, tako da je realističnost zastrašujuća.
Taj Complete mod za Stalker Clear Sky možete skinuti ovdje, a sva objašnjenja su data na jasan način na samoj stranici:

http://www.moddb.com/mods/clear-sky-complete

Prvo patch-ujte igru na 1.5.10 verziju sa ovim, a zatim instalirajte mod.:

http://stalker.filefront.com/file/Clear ... tch;100859

Ukoliko računar dopušta, PREPORUČUJEM da grafičke postavke podignete na maksimum jer je izgled igre zaista jedinstven!

Meni Complete moda je jednostavan i pregledan i uključen je dok držite Esc+F1. Nakon odabira pojedinog predmeta, kliknite na apply kako bi ga dodali u svoj inventar. Dodajte i novac ,da imate za trgovinu. Također, možete promijeniti i VRIJEME i DOBA igre (noć,dan,jutro,kiša,vjetar,sunce), te i "spavati" kako bi dočekali određene događaje po svom planu (Imate Vreću za Spavanje u inventaru).

Za sami početak igre uzmite samo kalašnjikov i nešto metaka, jer se na početku vraćate u bazu nakon jedne "emisije zračenja", a inventar je ,po programu igre "izgubljen"- pa da ne pravite sebi dupli posao dodavajući stvari iz Menija Moda dva puta. Ja sam odabrao Vintorez (nadograđen preko USB stickova iz menija :D ), snajper Dragunov, AK-47 Abakan i Colt .45, F1 ručne bombe, pancir "Bulat", te odgovarajuću municiju. Ekstremnija oprema je nekada potrebna protiv frakcije Vojske ili Monolitha, i tu oderite bacačima granata VOG-25 ili RG 7-klasični RPG sa finim dugačkim granatama :D koje zvuče identično kao prave.

Image

Ulaz u selo Kordon nakon izlaska iz Močvara, dobro nadziran od vrlo opasne grupe ukrajinske vojske.U normalnom gameplayu preporučljivo trčati van dometa njihovog mitraljeza ,prema selu, u Compl.mod se može upustiti u borbu zahvaljujući mogućnosti uzimanja jačeg oružja

Posebne situacije koje kreirate, spašavajte sa ESC+ S kao poseban save kako bi kasnije mogli ponovo pokušati na drugi način :wink: .

I na kraju, kad je mod instraliran, ubacite i PREVOD . Sam Complete mod je već, je li, u folderu GAMEDATA koji je povelik.

Ja sam prevod raspakovao i ubacio u Bin folder igre, ali za svaki slučaj i u Gamedata folder Complete moda(veliki) gdjer su zamjenjeni samo tekst fajlovi i nazivi predmeta (configs,text).

Dakle, evo prevod:

https://www.dropbox.com/s/owqfabipx2h7v ... .%2013.rar

Javite se sa utiscima obavezno!!
Last edited by dr.gog on 17/02/2014 14:21, edited 1 time in total.
Revolucionar ★

#424 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura

Post by Revolucionar ★ »

Da budem iskren, probao sam te razne modove i naravno, negdje je bilo fantasticnih rezultata. Medjutim, sada imam igru ponovo instaliranu , i meni je daleko draza ova survival atmosfera, sa ogranicenjima sa svih strana, nedostatkom municije, opasnostima i opresnom atmosferom od te modovane gdje maltene ides u god modu po zoni. Bit Stalkera i jeste prilagodba situaciji i na neki nacin iskustvo u tim uvjetima opce kataklizme i katastrofe. Igra postaje samo poligon za napucavanje u slucajevima kad imas neogranicenu moc, dok kada se igra cista verzija - svaki, ali bas svaki metak vrijedi za sebe. Meni je jednostavno zao pokvarit ovu atmosfericnost. Trenutno sam na misiji unistavanja Brain Scorchera , al trenutno se zezam po Army Warehouses zoni .
Eborg

#425 Re: S.T.A.L.K.E.R, PC igra i subkultura

Post by Eborg »

Pa modovima MOŽEŠ ali ne MORAŠ promijeniti te stvari. Meni je Complete mod za Shadow of Chernobyl super uglavnom zbog grafičkih i zvučnih dodataka. Plus, moguće je popravljati opremu.
Post Reply