Rikno Harddisk

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dnaxy

#1 Rikno Harddisk

Post by dnaxy »

Ovako, pao mi je PC i Harddisk je stao.Interesuje me jel neko ima iskustva sa nekom firmom koja vraca podatke sa njega.Interesuje me takodje koliko odprilike kosta popravljanje istog/ vracanje podataka?
alibegoa

#2 Re: Rikno Harddisk

Post by alibegoa »

Datasolutions.rs
2 diska izgorena elektronika vratili mi sve sto mi treba oko 400 km sa transportom
dnaxy

#3 Re: Rikno Harddisk

Post by dnaxy »

hvala na odgovoru. ;) jel znas jel ima neko u bosni?
Don Strudla

#4 Re: Rikno Harddisk

Post by Don Strudla »

Mozes pokusati izvuci podatke preko USB-SATA/ATA (2,5"/3,5") konvertora. Kupio sam isti za ca. 60KM u RS elektroniku. Bilo je cesto slucajeva da mi masine nisu podizale sistem, a racunar prepozna HDD. Bio sam u mogucnosti da prenesem podatke na racunar "seljackom metodom" copy/paste. Kreiranje image-a je manje vjerovatno, ali i to se moze pokusati ukoliko se HDD prepozna.

Pozdrav!
Bavarac94

#5 Re: Rikno Harddisk

Post by Bavarac94 »

Meni se desilo da HDD isto riknuo, preskakao čitač i fino ga otvorio malo okrenuo i onako bezveze hajd da ga probam, kad bom učita sve fino super i onda trka frka daj stickove cd-ove da se spasi šta može :D
Kasnije ga nisam više ni kopčao jer sam jednom opet nakon toga skopčao i mislim da sam sa tim potezom trenutni HDD pokvario (sreća pa garancija bila) ....
Post Reply