problem dvd citac!!!!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
A_C_E

#1 problem dvd citac!!!!

Post by A_C_E »

Upravo sam formaatirao disk.sve je bilo ok sve dok nisam ubacio dvd u dvd citac.samo je zablokirao.ima napon al ne moze se ni izvaditi dvd.potpuno je zakocio.prije toga radio je normalno.preko njega sam bootao.instalirao sam tweak i vidio da je fino strihiran E:.uopste mi ne pokazuje dvd u my computer.zna li neko sta je? :? :sad:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Tebi jedan dan...jedan problem...nisi valjda opalio format zbog tona na msn messengeru :D?Ma...jopet ga obraduj s jednim format c:...:D.
A_C_E

Post by A_C_E »

Znas sta nisam imo zivaca da rjesavam problem pa sam opalio format ionako je bilo vrijeme.A za MSN stvarno cudno kad kliknem na audio conversation pokaze da nemam zvucnu karticu a zika drma na WMP.samo da nesto dodam .ma INFO cd-ovi su prokletinja...... :? :sad: ps:MSN sad radi :D
Qler

Post by Qler »

imas na DVD-u mali rupici, to ti je da izvadis medij na silu, ako ima napona, izvadit ce ga :D

ne znam sto ti ne radi, ali meni win nije htio da prepozna dvd rw jer je bio podesen regional settings na bosnian :-) :? ja prebacim na hr, instalira ga, vratim na bosnian radi rega :-) :?

a Info CD/DVD mi uvijek dobro dodje :D iako imam ja svoju kolekciju stalinh programa, ona rubrika best of je dobra, a i nadje se uvijek po koji dobar program... :D:D:D
A_C_E

Post by A_C_E »

meni kad god ubacim INFO nesto hjebe,kupujem ih od pocetka. al sad razmislajam o prestanku.gledo sam i u ata/atapi al nista moram vidjet da nije sta u biosu :?
A_C_E

Post by A_C_E »

ne prepoznaje ga ni u biosu hebote.sace on meni kroz prozor :D
Qler

Post by Qler »

bez zezancije probaj promijeniti regional settings ako su ti na bosnian!

ja sam jedno milion puta instalirao win i svaki put me iznenadi sa nekim novim problemom! :x Svaka mu cast :x
A_C_E

Post by A_C_E »

ma nista.kontam da nije do nekog programa sto sam sad instaliro.tako mi je skoro bilo kad sam izbrisao iTUNES.kad sam ga ponovo instalirao dvd radi!!al sad ne znam, idem restor pa cu vidjet :?
A_C_E

Post by A_C_E »

Restor nista.a sto je jos cudnije dvd se stalno vrti gori lampica i zuji.grije se.... :? sta da gurnem u ovu rupicu da mi izbaci dvd a da me struja ne ubije...iglu ili..... :?
irfan2

Post by irfan2 »

nece te struja ubit, ne boj se :D
al ipak sjedi na stolicu i digni noge od poda :D :D
probaj otvorit komp, izvadit djek pa ponovo stavit...jednom daaavno moj jaran je imao slican problem....ako ga ne prepozna kao novi hardver, zabrini se :D :D ...
neko iz mase

Post by neko iz mase »

pokusaj prebaciti na drugi IDE prikljucak, i provjeri master/slave opciju na tom kablu
sffovac

Post by sffovac »

ne znam do cega ti je ali mene su tako isto par puta driveri za mother bord jebali zestoko
cim bi ih instalirao dvd romovi bi poludili
ne prepoznaje ih
onda kad ubacis ne mozes nista sa dvd a vrti ga unutra ko lud, a nece da ga izbaci dok ne restartujes
pa posto kazes da si skoro formatiro
probaj opet ali nemoj da bi ikako restartovo dok ne instaliras sve drivere
sretno
Post Reply