Pritužbe na internet provajdere

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Oldboy

#1 Pritužbe na internet provajdere

Post by Oldboy »

Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora. :shock:
Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone. :x :x :x
Last edited by Oldboy on 01/07/2007 08:21, edited 1 time in total.
malizeleni

Post by malizeleni »

Pravo strucan odgovor heheh.

Inache radim za internet provajdera u Norveskoj, i jedan od zadataka je obuka nove raje, ljudi koji odgovaraju na telefon. Medju prvim stvarima koje su im recene, je da ne govore musterijama nista o instalaciji ili formatiranju. :) Onako sa strane, obuka traje 4 sedmice, + 2 sedmice gdje rade poprilicno samostalno.

I onda odem na stranicu zona.ba, kliknem o nama, i prvo sto procitam

DASTO semtel je Prvi Privatni Nacionalni Mrežni Operater u Bosnu i Hercegovinu sa kompletnom funkcionalnom SDH mrežom na cijelom području BiH.

Kako para ushi :) Covjek bi ocekivao profesionalnije odradjenu stranicu za nekog provajdera al hajd, sta je tu je. Support dostupan tokom cijelog dana, pa cak i preko msna i skypa, ocigledno da jos uvijek nemaju neki ogroman broj korisnika, tako da mogu biti pravo fleksibilni. Preporucio bih drugog provajdera, doduse ne znam da li imas izbora :) Uglavnom, jebiga :)
Forsaken

Post by Forsaken »

Najidiotskiji, i ujedno najcesci odgovor nasih informatickih "strucnjaka", za bilo koji problem je: reinstaliraj sistem.

TO je isto ko da ja dodjem kod mehanicara i kazem: e, nesta mi se prozor ne otvara, a on kaze: kupi novo auto. To samo pokazuje strucnost doticne individue i njegovo zalaganje da se rjesi problem. Ja vam savjetujem, ko god vam kaze: reinstaliraj sistem, da ga hraknete, al onako - iz dubine duse.

Reinstalacija je samo posljednji korak, kad sve ostalo propadne, i to ne reinstalacija vec bi bilo najbolje da se vrati image sistema ako postoji. Morao sam komentarisat, previse me nerviraju domaci "strucnjaci" i papci koji daju ljudima savjete tipa: formatiraj sistem.

:x :x :x
Papanka

Post by Papanka »

Vec spomenuh...u nekom drugom postu...desilo mi se da pukne veza i ne mogu da se konektujem....nazvala ljude u europronetu...rekla im da nemam kredita na telefonu...nazvali oni mene...i skontali da je problem u kablovskom signalu...za 10 min zovu iz kablovske...pitaju jel bolje...jel u redu...i narednih 5 dana su me zvali da vide jel stanje OK. Iskreno iznenadzena :D
malizeleni

Post by malizeleni »

Papanka wrote:Vec spomenuh...u nekom drugom postu...desilo mi se da pukne veza i ne mogu da se konektujem....nazvala ljude u europronetu...rekla im da nemam kredita na telefonu...nazvali oni mene...i skontali da je problem u kablovskom signalu...za 10 min zovu iz kablovske...pitaju jel bolje...jel u redu...i narednih 5 dana su me zvali da vide jel stanje OK. Iskreno iznenadzena :D
Mozda imas prijatan glas :P
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Valjda će se i kod nas nekada osnovati neko društvo za zaštitu potrošača...
motachjointa

#7 Re: Pritužbe na internet provajdere

Post by motachjointa »

Oldboy wrote:Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora. :shock:
Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone. :x :x :x
i ja koristim usluge provajdera ZONA i desila mi se identicna situacija!
Oldboy

#8 Re: Pritužbe na internet provajdere

Post by Oldboy »

motachjointa wrote:
Oldboy wrote:Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora. :shock:
I šta si uradio kada ti je to isto rekao?
Znaš šta. Čim mi u Hrasnicu dođe ADSl (trebao bi za koji mjesec), odmah se prebacujem. Znam da su i oni lopovi ali šta se može, valjda su bolji od ovih amatera.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

problem je davno lociran

SVAKO U BOSNI MOŽE RADITI BILO KOJI POSAO

+

dovede te neko u firmu mimo konkursa i mimo testiranja + sučeljavanja s ostalim kandidatima

i imamo rezultat kakav imamo

LOGOSOFTOV stručnjak
mi uveo kablovski

vidi se da zna
to je uradio veoma brzo

ali možda je to napamet naučio

ja ga pitam koji antivirus/ zone alarm da uzmem a on kaže mi te štitimo ne treba ti

hehe

za 12 minuta kompjuter se raspao jer nije bilo nikakvih antivirusa :D
Papanka

Post by Papanka »

komi wrote:problem je davno lociran

ja ga pitam koji antivirus/ zone alarm da uzmem a on kaže mi te štitimo ne treba ti

hehe

za 12 minuta kompjuter se raspao jer nije bilo nikakvih antivirusa :D
hajd odvadi malo :D
motachjointa

#11 Re: Pritužbe na internet provajdere

Post by motachjointa »

Oldboy wrote:
motachjointa wrote:
I šta si uradio kada ti je to isto rekao?
Znaš šta. Čim mi u Hrasnicu dođe ADSl (trebao bi za koji mjesec), odmah se prebacujem. Znam da su i oni lopovi ali šta se može, valjda su bolji od ovih amatera.
Nista, koristio BIHNET par sati dok nisam primjetio da ovaj opet radi.
Post Reply