Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone.
Pritužbe na internet provajdere
Moderator: Benq
- Oldboy
#1 Pritužbe na internet provajdere
Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora.
Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone.

Last edited by Oldboy on 01/07/2007 08:21, edited 1 time in total.
-
malizeleni
Pravo strucan odgovor heheh.
Inache radim za internet provajdera u Norveskoj, i jedan od zadataka je obuka nove raje, ljudi koji odgovaraju na telefon. Medju prvim stvarima koje su im recene, je da ne govore musterijama nista o instalaciji ili formatiranju.
Onako sa strane, obuka traje 4 sedmice, + 2 sedmice gdje rade poprilicno samostalno.
I onda odem na stranicu zona.ba, kliknem o nama, i prvo sto procitam
DASTO semtel je Prvi Privatni Nacionalni Mrežni Operater u Bosnu i Hercegovinu sa kompletnom funkcionalnom SDH mrežom na cijelom području BiH.
Kako para ushi
Covjek bi ocekivao profesionalnije odradjenu stranicu za nekog provajdera al hajd, sta je tu je. Support dostupan tokom cijelog dana, pa cak i preko msna i skypa, ocigledno da jos uvijek nemaju neki ogroman broj korisnika, tako da mogu biti pravo fleksibilni. Preporucio bih drugog provajdera, doduse ne znam da li imas izbora
Uglavnom, jebiga 
Inache radim za internet provajdera u Norveskoj, i jedan od zadataka je obuka nove raje, ljudi koji odgovaraju na telefon. Medju prvim stvarima koje su im recene, je da ne govore musterijama nista o instalaciji ili formatiranju.
I onda odem na stranicu zona.ba, kliknem o nama, i prvo sto procitam
DASTO semtel je Prvi Privatni Nacionalni Mrežni Operater u Bosnu i Hercegovinu sa kompletnom funkcionalnom SDH mrežom na cijelom području BiH.
Kako para ushi
-
Forsaken
Najidiotskiji, i ujedno najcesci odgovor nasih informatickih "strucnjaka", za bilo koji problem je: reinstaliraj sistem.
TO je isto ko da ja dodjem kod mehanicara i kazem: e, nesta mi se prozor ne otvara, a on kaze: kupi novo auto. To samo pokazuje strucnost doticne individue i njegovo zalaganje da se rjesi problem. Ja vam savjetujem, ko god vam kaze: reinstaliraj sistem, da ga hraknete, al onako - iz dubine duse.
Reinstalacija je samo posljednji korak, kad sve ostalo propadne, i to ne reinstalacija vec bi bilo najbolje da se vrati image sistema ako postoji. Morao sam komentarisat, previse me nerviraju domaci "strucnjaci" i papci koji daju ljudima savjete tipa: formatiraj sistem.

TO je isto ko da ja dodjem kod mehanicara i kazem: e, nesta mi se prozor ne otvara, a on kaze: kupi novo auto. To samo pokazuje strucnost doticne individue i njegovo zalaganje da se rjesi problem. Ja vam savjetujem, ko god vam kaze: reinstaliraj sistem, da ga hraknete, al onako - iz dubine duse.
Reinstalacija je samo posljednji korak, kad sve ostalo propadne, i to ne reinstalacija vec bi bilo najbolje da se vrati image sistema ako postoji. Morao sam komentarisat, previse me nerviraju domaci "strucnjaci" i papci koji daju ljudima savjete tipa: formatiraj sistem.
-
Papanka
Vec spomenuh...u nekom drugom postu...desilo mi se da pukne veza i ne mogu da se konektujem....nazvala ljude u europronetu...rekla im da nemam kredita na telefonu...nazvali oni mene...i skontali da je problem u kablovskom signalu...za 10 min zovu iz kablovske...pitaju jel bolje...jel u redu...i narednih 5 dana su me zvali da vide jel stanje OK. Iskreno iznenadzena 
-
malizeleni
Mozda imas prijatan glasPapanka wrote:Vec spomenuh...u nekom drugom postu...desilo mi se da pukne veza i ne mogu da se konektujem....nazvala ljude u europronetu...rekla im da nemam kredita na telefonu...nazvali oni mene...i skontali da je problem u kablovskom signalu...za 10 min zovu iz kablovske...pitaju jel bolje...jel u redu...i narednih 5 dana su me zvali da vide jel stanje OK. Iskreno iznenadzena
- aNTropocentrio
Valjda će se i kod nas nekada osnovati neko društvo za zaštitu potrošača...
- motachjointa
#7 Re: Pritužbe na internet provajdere
i ja koristim usluge provajdera ZONA i desila mi se identicna situacija!Oldboy wrote:Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora.![]()
Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone.![]()
![]()
- Oldboy
#8 Re: Pritužbe na internet provajdere
I šta si uradio kada ti je to isto rekao?motachjointa wrote:i ja koristim usluge provajdera ZONA i desila mi se identicna situacija!Oldboy wrote:Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora.![]()
Ja naravno nisam odmah formatirao pošto mi se ovo dešavalo par puta prije mjesec dana. Nakon deset minuta konekcija je proradila. A on je tako "stručno" zaključio da ga moram formatirati. Pa i taj momak ga je izgleda formatirao disk, a svejedno bi mu došla konekcija. I ja se sad pitam kavi to ljudi rade u ovakvim firmama. Mislim da nisam jedini primjer, ima ih na tone.![]()
![]()
Znaš šta. Čim mi u Hrasnicu dođe ADSl (trebao bi za koji mjesec), odmah se prebacujem. Znam da su i oni lopovi ali šta se može, valjda su bolji od ovih amatera.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
problem je davno lociran
SVAKO U BOSNI MOŽE RADITI BILO KOJI POSAO
+
dovede te neko u firmu mimo konkursa i mimo testiranja + sučeljavanja s ostalim kandidatima
i imamo rezultat kakav imamo
LOGOSOFTOV stručnjak
mi uveo kablovski
vidi se da zna
to je uradio veoma brzo
ali možda je to napamet naučio
ja ga pitam koji antivirus/ zone alarm da uzmem a on kaže mi te štitimo ne treba ti
hehe
za 12 minuta kompjuter se raspao jer nije bilo nikakvih antivirusa
SVAKO U BOSNI MOŽE RADITI BILO KOJI POSAO
+
dovede te neko u firmu mimo konkursa i mimo testiranja + sučeljavanja s ostalim kandidatima
i imamo rezultat kakav imamo
LOGOSOFTOV stručnjak
mi uveo kablovski
vidi se da zna
to je uradio veoma brzo
ali možda je to napamet naučio
ja ga pitam koji antivirus/ zone alarm da uzmem a on kaže mi te štitimo ne treba ti
hehe
za 12 minuta kompjuter se raspao jer nije bilo nikakvih antivirusa
- motachjointa
#11 Re: Pritužbe na internet provajdere
Nista, koristio BIHNET par sati dok nisam primjetio da ovaj opet radi.Oldboy wrote:I šta si uradio kada ti je to isto rekao?motachjointa wrote:i ja koristim usluge provajdera ZONA i desila mi se identicna situacija!Oldboy wrote:Ja koristim uslube provajdera ZONA. Imao sam problem oko konektovanja na internet. Kada hoću da se konektujem dođe mi do onog djela: verificiranje šifre i username i dalje neće. Budala bi skontala da je problem kod njih a ne kod mene i tako ti ja nazovem provajdera, kad mi momak što radi u ZONI odgovori: "Znam u čemu je problem, moraš formatirati disk". Ja ga pitam jeli siguran pošto nisam ništa čačkao na PC-u kad on izvali biser: "jedan momak je imao isti problem i kada ga je formatirao problem je nestao". Ja stručnog odgovora.![]()
![]()
Znaš šta. Čim mi u Hrasnicu dođe ADSl (trebao bi za koji mjesec), odmah se prebacujem. Znam da su i oni lopovi ali šta se može, valjda su bolji od ovih amatera.