Pomoc - Laptop
Moderator: Benq
-
Svemirski_Jebach
#1 Pomoc - Laptop
Posto sam ja vrlo glup za kompjutere imam jedno pitanje ako mi neko moze pomoci.
Konto sam ovdje u americi kupiti laptop za poklon nekome u Bosni, pa me zanima ima li ikakvih smetnji za tu osobu u Bosni da taj laptop koristi, odnosno je li to kompatibilno? Naravno, adapter se podrazumijeva. Ili mogu promijeniti onaj kabal?
Eto, moze li malo informacija.
hvala
Konto sam ovdje u americi kupiti laptop za poklon nekome u Bosni, pa me zanima ima li ikakvih smetnji za tu osobu u Bosni da taj laptop koristi, odnosno je li to kompatibilno? Naravno, adapter se podrazumijeva. Ili mogu promijeniti onaj kabal?
Eto, moze li malo informacija.
hvala
-
Svemirski_Jebach
hvala puno momci. svaka cast na brzom odgovoru. !!!
Najvjerovatnije ce biti u pitanju Compaq Presario ili Acer Aspire ili IBM ThinkPad T30. Ovi su najjeftiniji, a to je otprilike koliko mogu potrositi sada
ne znam valjal to sta...
Najvjerovatnije ce biti u pitanju Compaq Presario ili Acer Aspire ili IBM ThinkPad T30. Ovi su najjeftiniji, a to je otprilike koliko mogu potrositi sada
- burekodsira
i pazi da ti je qwertz tastatura (ako je mozes takvu naci u ameriKi) jer ce te proklinjati onaj kome ga poklonis ovdje kad stalno bude morao traziti z i brisati ipsilon 
-
car-x
nije to tako ni los izbor..Svemirski_Jebach wrote:hvala puno momci. svaka cast na brzom odgovoru. !!!![]()
Najvjerovatnije ce biti u pitanju Compaq Presario ili Acer Aspire ili IBM ThinkPad T30. Ovi su najjeftiniji, a to je otprilike koliko mogu potrositi sadane znam valjal to sta...
apple nemoj kupovati radi software-a, jer to kod nas jos nije tako zazivilo..
a sony je sigurno najbolji izbor, doduse i ponajskuplji..
u svakom slucaju obradovaces nekog pravo za sta god da se odlucis..
-
Svemirski_Jebach
hajd super onda da necu profulat s ovim.
znam za apple i software pa je to bilo izvan konkurencije.
Ja imam Sony Vaio novi (uzeo ga na nekom snizenju ovdje 850$ super cijena), i zadovoljan sam uglavnom. nisam imao nekih problema osim sto je malo povelik za nositi na faks i to...jer je widescreen. I jednom mi je nesto zakocio nakon sto sam instalirao neki software na faksu (za ispite) pa je bio spor do bola par dana (ne znam zasto), jedva je dosao sebi.
Ne sjecam se tacno cijena laptopa u europi, al ovdje su stvarno prejetfini, jos ako je neko snizenje. Bio je dobar Compaq prije par sedmica samo 399$ al mi izmace.
Ja imam Sony Vaio novi (uzeo ga na nekom snizenju ovdje 850$ super cijena), i zadovoljan sam uglavnom. nisam imao nekih problema osim sto je malo povelik za nositi na faks i to...jer je widescreen. I jednom mi je nesto zakocio nakon sto sam instalirao neki software na faksu (za ispite) pa je bio spor do bola par dana (ne znam zasto), jedva je dosao sebi.
Ne sjecam se tacno cijena laptopa u europi, al ovdje su stvarno prejetfini, jos ako je neko snizenje. Bio je dobar Compaq prije par sedmica samo 399$ al mi izmace.
-
The_Fluid
cijene u evropi, jeftiniji 600-700 eura, da su imalo u korak sa vremenom 900 eura, po prodavnicama, naravnoSvemirski_Jebach wrote:hajd super onda da necu profulat s ovim.
nedostaje specifikacija tih tvojih laptopa, barem tri parametra: ram, velicina diska i jacina procesora i duzina garancije
- burekodsira
pogledaj na tvoju tastaturu i reci mi koje ti slovo stoji pokraj slova TThe_Fluid wrote:cuj qwertz?????burekodsira wrote:i pazi da ti je qwertz tastatura (ako je mozes takvu naci u ameriKi) jer ce te proklinjati onaj kome ga poklonis ovdje kad stalno bude morao traziti z i brisati ipsilon
valjda qwerty![]()
ps: meni je ipsilon (ovo Y) u dnu lijevo pokraj iksa
-
The_Fluid
burekodsira wrote:pogledaj na tvoju tastaturu i reci mi koje ti slovo stoji pokraj slova TThe_Fluid wrote:cuj qwertz?????burekodsira wrote:i pazi da ti je qwertz tastatura (ako je mozes takvu naci u ameriKi) jer ce te proklinjati onaj kome ga poklonis ovdje kad stalno bude morao traziti z i brisati ipsilon
valjda qwerty![]()
![]()
ps: meni je ipsilon (ovo Y) u dnu lijevo pokraj iksa
Y uvijek, nisam nikad koristio qwertZ tastaturu, niti imam namjeru, to je nekada davno, prije nekih 20-tak godina postala pomama , preko njemacke pa sve do nas.
QWERTY je uvijek bio osnova.
-
Svemirski_Jebach
kod mene je QWERTY tastatura a laptop kupljen u americi.
ovaj jedan sto bih sada kupio je 512 Rama, mislim da je 60 GB hard disk, AMD Turion 64 Mobile Technology procesor
a ima i drugi 512 rama, 40 GB, Celeron M procesor 380 1.6 GHz
ovaj jedan sto bih sada kupio je 512 Rama, mislim da je 60 GB hard disk, AMD Turion 64 Mobile Technology procesor
a ima i drugi 512 rama, 40 GB, Celeron M procesor 380 1.6 GHz
-
dugmee
Sta mislite o ovom laptopu?
* Processor: Available with Mobile AMD Turion 64 X2 dual-core and Mobile AMD Sempron processors
* Screen: 15.4" widescreen with HP BrightView
* Graphics: Optional NVIDIA GeForce Go 7200 discrete graphics. Standard NVIDIA GeForce Go 6150 graphics and NVIDIA nForce Go 430 chipset with AMD processors.
* Wireless: Integrated wireless support for 802.11 b/g, configurable 802.11 a/b/g, Wireless LAN and Bluetooth technologies on select models
* Media Card: 5-in-1 media card
* IEEE1394 / FireWire port
* Three USB 2.0 ports on select models, ExpressCard/54 slot
* Speakers: Integrated Altec Lansing stereo speakers
* OS Options: Microsoft Windows XP Home SP2 or Microsoft Windows XP Pro SP2.
* Battery: Standard 6-cell or optional 12-cell battery available for additional battery life
* Weight: weight starting at 6.5 lbs
* Two omni-directional microphones on select models with integrated camera
* Optional dual stereo headphone jacks -- one with high-definition digital audio support (S/PDIF capable)
* Optional HP Pavilion WebCam
* Processor: Available with Mobile AMD Turion 64 X2 dual-core and Mobile AMD Sempron processors
* Screen: 15.4" widescreen with HP BrightView
* Graphics: Optional NVIDIA GeForce Go 7200 discrete graphics. Standard NVIDIA GeForce Go 6150 graphics and NVIDIA nForce Go 430 chipset with AMD processors.
* Wireless: Integrated wireless support for 802.11 b/g, configurable 802.11 a/b/g, Wireless LAN and Bluetooth technologies on select models
* Media Card: 5-in-1 media card
* IEEE1394 / FireWire port
* Three USB 2.0 ports on select models, ExpressCard/54 slot
* Speakers: Integrated Altec Lansing stereo speakers
* OS Options: Microsoft Windows XP Home SP2 or Microsoft Windows XP Pro SP2.
* Battery: Standard 6-cell or optional 12-cell battery available for additional battery life
* Weight: weight starting at 6.5 lbs
* Two omni-directional microphones on select models with integrated camera
* Optional dual stereo headphone jacks -- one with high-definition digital audio support (S/PDIF capable)
* Optional HP Pavilion WebCam