plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mr. Brightside

#876 Re: plazma ili LCD

Post by Mr. Brightside »

sabanss wrote:
amra67 wrote:bacanja samo para te ovaj tv te onaj.ja jos uvijek imam ovaj

Image
i sve vidim sto i vi na bilo kojem modernijem tv.vidila zaba da se konji podkivaju pa hoce i ona.ne pada mi na pamet da kupijem nesto novo dokle god ova skalamerija radi :)
How yes no, bas bih volio vidjeti kako na tome izgleda 1080p film preko scarta ili utakmica Bundeslige na Eurosport HD?

Ma bjez ba, ni blizu...
:lol: :lol: :lol: :lol: preko scarta :D
sabanss

#877 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

armin.i.am wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: preko scarta :D
No preko cega ce :D
Mr. Brightside

#878 Re: plazma ili LCD

Post by Mr. Brightside »

sabanss wrote:
kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali :lol:
sabanss

#879 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

armin.i.am wrote:
sabanss wrote:
kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali :lol:
Pa ne izgleda bas tako star :shock: :?
Karabaja

#880 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

sabanss wrote:

Image
i sve vidim sto i vi na bilo kojem modernijem tv.vidila zaba da se konji podkivaju pa hoce i ona.ne pada mi na pamet da kupijem nesto novo dokle god ova skalamerija radi :)
How yes no, bas bih volio vidjeti kako na tome izgleda 1080p film preko scarta ili utakmica Bundeslige na Eurosport HD?

Ma bjez ba, ni blizu...
armin.i.am wrote: kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali :lol:

Baš lupate obojica :) i to o gradivu iz osnovne škole

Slika u HD-u se ne može prenositi preko SCART-a, a SCART priključak postoji od početka osamdesetih, tako da ga ima skoro svaki TV
Karabaja

#881 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
Mr. Brightside

#882 Re: plazma ili LCD

Post by Mr. Brightside »

Karabaja wrote:
sabanss wrote:

Image

Ma bjez ba, ni blizu...
armin.i.am wrote: kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali :lol:

Baš lupate obojica :) i to o gradivu iz osnovne škole

Slika u HD-u se ne može prenositi preko SCART-a, a SCART priključak postoji od početka osamdesetih, tako da ga ima skoro svaki TV
malo si guglao :lol: istina je da je scart napravljen u 80tim ali kad su svi televizori dobili scart prikljucak kao neizostavan dio? ;-)
Karabaja

#883 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

Svaki TV koji sam ja vidio da ima daljinski upravljač ima i SCART, nemoj sad reći da je i daljinski upravljač star pet-šest godina? :)
Mr. Brightside

#884 Re: plazma ili LCD

Post by Mr. Brightside »

Karabaja wrote:Svaki TV koji sam ja vidio da ima daljinski upravljač ima i SCART, nemoj sad reći da je i daljinski upravljač star pet-šest godina? :)
u redu je 8-)
amra67

#885 Re: plazma ili LCD

Post by amra67 »

ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona :) ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras :D soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran. imam svjetlo u kuci tj. sijalicu znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti :) mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
and

#886 Re: plazma ili LCD

Post by and »

amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona :) ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras :D soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran. imam svjetlo u kuci tj. sijalicu znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti :) mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
šta te tako sretnu i zadovoljnu natjera da posjetiš ovaj topic :shock:
još ako pici vidi ovo 30x30 :run:
plejka2

#887 Re: plazma ili LCD

Post by plejka2 »

amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona :) ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras :D
A sta gledas onda na tom tv-u samo dnevnik? :roll:
amra67 wrote:soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran.
za te sobe je portabl tv mjera :D
amra67 wrote: imam svjetlo u kuci tj. sijalicu
Nemoj zezat :D
amra67 wrote: znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti :)
To se zove neunistiv tv :-)
amra67 wrote: mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.
Mores li u halu? :shock:
amra67 wrote:ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
EeEe blago tebi... :D
sabanss

#888 Re: plazma ili LCD

Post by sabanss »

amra67 wrote:cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
Ima kanala i mimo TVSA i BHT :D Hvala bogu pa je i digitalna davno stigla :D

Karabaja wrote:Baš lupate obojica i to o gradivu iz osnovne škole

Znam da ne moze, zato sam i spomenuo da bih volio vidjeti kako izgleda slika :D

Ako nema SCART ima kompozitni ili S-Video, helem nebitno za poentu. :D

Nadam se da se mozemo sloziti da je katodas bolji za TVSA, FTV i BHT.
Karabaja

#889 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

sabanss wrote: Nadam se da se mozemo sloziti da je katodas bolji za TVSA, FTV i BHT.
To možemo :)
amra67

#890 Re: plazma ili LCD

Post by amra67 »

plejka2 wrote:
amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona :) ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras :D
A sta gledas onda na tom tv-u samo dnevnik? :roll:
amra67 wrote:soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran.
za te sobe je portabl tv mjera :D
amra67 wrote: imam svjetlo u kuci tj. sijalicu
Nemoj zezat :D
amra67 wrote: znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti :)
To se zove neunistiv tv :-)
amra67 wrote: mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.
Mores li u halu? :shock:
amra67 wrote:ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
EeEe blago tebi... :D
gledam dokumenrarce, animal planet discovery, nacinal geog. chanel, eurosport kad je fight club :D , i dobre talk show (ne oprah i americka sranja ) vec na kojima nesto saznas ili budes kao pametniji, ostalo me manje vise ne intersuje . sto me izvan toga interesuje nadjem na svom imacu :D
ja71

#891 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Karabaja wrote:I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
Ljudi na toj velicini ekrana svaki TV izgleda kao da ima dobru sliku.
Karabaja

#892 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

ja71 wrote:
Karabaja wrote:I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
Kojoj veličini ekrana?
ja71

#893 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

amra67 wrote: ....to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..
cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
Ko je tebi bona napravio kurCslus pa vjerujes u to sto pricas
Karabaja

#894 Re: plazma ili LCD

Post by Karabaja »

Ne daj se Amra :D
ja71

#895 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

Karabaja wrote:
ja71 wrote:
Kojoj veličini ekrana?
Izvinjavam se, nisam trebao odgovarati na tvoj post.
Mislio sam na onih 30x30
loxem

#896 Re: plazma ili LCD

Post by loxem »

Pozzz raja imam u planu da uzmem ovaj LCD TV za 1000 KM pa valja li ista, posto se ja ne razumijem u tehniku i vrjedi li ti para i moze li se sta bolje naci za ove pare i gdje ???

Philips LCD TV 37PFL5405H 37“-94cm FULL HD

Dijagonala: 37“-94cm. Rezolucija: 1920x1080 pixela, FULL HD W-UXGA Act. Matrix.Pixel Plus HD, Contrast Plus, Anti-Reflection. Tuneri: DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4.Kontrast: 100.000:1. Vrijeme odziva: 2ms. Ugao gledanja: 178/178 stepeni.100 Hz Clear LCD. USB (JPEG, MP3, WMA, MPEG-1,2,4, AVI, MKV.HDMI x3, SCART x1, PC-In VGA. Teletext 1.000 stranica.Dimenzije s stalkom: 92.8x63.4x27cm, težina: 11.55 kg.Garancija 2 godine.
Last edited by loxem on 09/05/2011 22:53, edited 3 times in total.
s@mson

#897 Re: plazma ili LCD

Post by s@mson »

Amra, volim te...
To svaki dan kazem barem desetak puta...
Sve su Amre meni drage...
ja71

#898 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

loxem wrote:Pozzz raja imam u planu da uzmem ovaj LCD TV za 1000 KM pa valja li ista, posto se ja ne razumijem u tehniku i vrjedi li ti para i moze li se sta bolje naci za ove pare i gdje ?????

Philips LCD TV 37PFL5405H 37“-94cm FULL HD

Dijagonala: 37“-94cm. Rezolucija: 1920x1080 pixela, FULL HD W-UXGA Act. Matrix.Pixel Plus HD, Contrast Plus, Anti-Reflection. Tuneri: DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4.Kontrast: 100.000:1. Vrijeme odziva: 2ms. Ugao gledanja: 178/178 stepeni.100 Hz Clear LCD. USB (JPEG, MP3, WMA, MPEG-1,2,4, AVI, MKV.HDMI x3, SCART x1, PC-In VGA. Teletext 1.000 stranica.Dimenzije s stalkom: 92.8x63.4x27cm, težina: 11.55 kg.Garancija 2 godine.
TV je u redu, imao sam priliku ga kratko testirati.
Ima 100 Hz sto spada u vaznije karakteristike.
Takodje sto se meni svidja je da mu ekran nema veliki odsjaj (nije kao ogledalo).

Ne znam kakve su cijene u BiH ali se u Njemackoj moze dobiti za 100-150 KM jeftinije.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#899 Re: plazma ili LCD

Post by pici »

amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona :) ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras :D soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran. imam svjetlo u kuci tj. sijalicu znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti :) mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
veliČina je bitna :dance: :mrgreen: ,,,,amra AJLOVJUUUUU
amra67

#900 Re: plazma ili LCD

Post by amra67 »

pici wrote:
veliČina je bitna :dance: :mrgreen: ,,,,amra AJLOVJUUUUU
znaci da je veliki ekran a tanak :D
Post Reply