sabanss wrote:How yes no, bas bih volio vidjeti kako na tome izgleda 1080p film preko scarta ili utakmica Bundeslige na Eurosport HD?amra67 wrote:bacanja samo para te ovaj tv te onaj.ja jos uvijek imam ovaj
![]()
i sve vidim sto i vi na bilo kojem modernijem tv.vidila zaba da se konji podkivaju pa hoce i ona.ne pada mi na pamet da kupijem nesto novo dokle god ova skalamerija radi
Ma bjez ba, ni blizu...
plazma ili LCD
Moderator: Benq
-
Mr. Brightside
#876 Re: plazma ili LCD
-
sabanss
#877 Re: plazma ili LCD
No preko cega cearmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
preko scarta
-
Mr. Brightside
#878 Re: plazma ili LCD
kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastalisabanss wrote:No preko cega cearmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
preko scarta
-
sabanss
#879 Re: plazma ili LCD
Pa ne izgleda bas tako stararmin.i.am wrote:kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastalisabanss wrote:No preko cega cearmin.i.am wrote:![]()
![]()
![]()
preko scarta
- Karabaja
#880 Re: plazma ili LCD
sabanss wrote:How yes no, bas bih volio vidjeti kako na tome izgleda 1080p film preko scarta ili utakmica Bundeslige na Eurosport HD?amra67 wrote:bacanja samo para te ovaj tv te onaj.ja jos uvijek imam ovaj
![]()
i sve vidim sto i vi na bilo kojem modernijem tv.vidila zaba da se konji podkivaju pa hoce i ona.ne pada mi na pamet da kupijem nesto novo dokle god ova skalamerija radi
Ma bjez ba, ni blizu...
armin.i.am wrote: kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali
Baš lupate obojica
Slika u HD-u se ne može prenositi preko SCART-a, a SCART priključak postoji od početka osamdesetih, tako da ga ima skoro svaki TV
- Karabaja
#881 Re: plazma ili LCD
I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
-
Mr. Brightside
#882 Re: plazma ili LCD
malo si guglaoKarabaja wrote:sabanss wrote:How yes no, bas bih volio vidjeti kako na tome izgleda 1080p film preko scarta ili utakmica Bundeslige na Eurosport HD?amra67 wrote:bacanja samo para te ovaj tv te onaj.ja jos uvijek imam ovaj
![]()
Ma bjez ba, ni blizu...armin.i.am wrote: kad se pravio ovaj tv o scartu su samo mastali
Baš lupate obojicai to o gradivu iz osnovne škole
Slika u HD-u se ne može prenositi preko SCART-a, a SCART priključak postoji od početka osamdesetih, tako da ga ima skoro svaki TV
- Karabaja
#883 Re: plazma ili LCD
Svaki TV koji sam ja vidio da ima daljinski upravljač ima i SCART, nemoj sad reći da je i daljinski upravljač star pet-šest godina? 
-
Mr. Brightside
#884 Re: plazma ili LCD
u redu jeKarabaja wrote:Svaki TV koji sam ja vidio da ima daljinski upravljač ima i SCART, nemoj sad reći da je i daljinski upravljač star pet-šest godina?
- amra67
#885 Re: plazma ili LCD
ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombona
ne zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran. imam svjetlo u kuci tj. sijalicu znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti
mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
- and
#886 Re: plazma ili LCD
šta te tako sretnu i zadovoljnu natjera da posjetiš ovaj topicamra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombonane zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran. imam svjetlo u kuci tj. sijalicu znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti
mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
još ako pici vidi ovo 30x30
- plejka2
#887 Re: plazma ili LCD
A sta gledas onda na tom tv-u samo dnevnik?amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombonane zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
![]()
za te sobe je portabl tv mjeraamra67 wrote:soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran.
Nemoj zezatamra67 wrote: imam svjetlo u kuci tj. sijalicu
To se zove neunistiv tvamra67 wrote: znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti
Mores li u halu?amra67 wrote: mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.
EeEe blago tebi...amra67 wrote:ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
-
sabanss
#888 Re: plazma ili LCD
Ima kanala i mimo TVSA i BHTamra67 wrote:cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
Znam da ne moze, zato sam i spomenuo da bih volio vidjeti kako izgleda slikaKarabaja wrote:Baš lupate obojica i to o gradivu iz osnovne škole
Ako nema SCART ima kompozitni ili S-Video, helem nebitno za poentu.
Nadam se da se mozemo sloziti da je katodas bolji za TVSA, FTV i BHT.
- Karabaja
#889 Re: plazma ili LCD
To možemosabanss wrote: Nadam se da se mozemo sloziti da je katodas bolji za TVSA, FTV i BHT.
- amra67
#890 Re: plazma ili LCD
gledam dokumenrarce, animal planet discovery, nacinal geog. chanel, eurosport kad je fight clubplejka2 wrote:A sta gledas onda na tom tv-u samo dnevnik?amra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombonane zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
![]()
![]()
za te sobe je portabl tv mjeraamra67 wrote:soba mi je dnevna 4x4 tako da mi ne trebaju dzozluke ili dalekozor da gledam tv. vidim sve u okviru 30x30 koliki je ekran.
Nemoj zezatamra67 wrote: imam svjetlo u kuci tj. sijalicu![]()
To se zove neunistiv tvamra67 wrote: znaci ne treba mi osvjetljnje od velikog mocnog ekrana. ne bojim se da ce mi ga neko ukrasti ili da ce mi neka katoda ili sitnica riknuti
Mores li u halu?amra67 wrote: mogu sa njim na balkon u bastu gdje god se produzni kabal moze protegnuti.
EeEe blago tebi...amra67 wrote:ne moram ga kaciti na zid..to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
-
ja71
#891 Re: plazma ili LCD
Ljudi na toj velicini ekrana svaki TV izgleda kao da ima dobru sliku.Karabaja wrote:I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
- Karabaja
#892 Re: plazma ili LCD
Kojoj veličini ekrana?ja71 wrote:Ljudi na toj velicini ekrana svaki TV izgleda kao da ima dobru sliku.Karabaja wrote:I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
-
ja71
#893 Re: plazma ili LCD
Ko je tebi bona napravio kurCslus pa vjerujes u to sto pricasamra67 wrote: ....to sto vi padate na reklamne fore i mislite da je lcd ili plasma bolja od obicne magicne kutije to je sve negdje kurslus u vasim glavama koje je reklamna kampanja napravila..
cistoca slike ne zavisi od tv nego od prijemnika i kvaliteta signala koji se salje na tv.
- Karabaja
#894 Re: plazma ili LCD
Ne daj se Amra 
-
ja71
#895 Re: plazma ili LCD
Izvinjavam se, nisam trebao odgovarati na tvoj post.Karabaja wrote:Kojoj veličini ekrana?ja71 wrote:Ljudi na toj velicini ekrana svaki TV izgleda kao da ima dobru sliku.Karabaja wrote:I djelimično se slažem s Amrom, trenutno mi više odgovara TV s katodnom cijevi zato što je slika sa analognih kanala ljepša na njemu, a i većina tih kanala je u 4:3 formatu, a ovi LCD/plazma televizori te jednostavno tjeraju da sliku razvlačiš na 16:9
Mislio sam na onih 30x30
- loxem
#896 Re: plazma ili LCD
Pozzz raja imam u planu da uzmem ovaj LCD TV za 1000 KM pa valja li ista, posto se ja ne razumijem u tehniku i vrjedi li ti para i moze li se sta bolje naci za ove pare i gdje ???
Philips LCD TV 37PFL5405H 37“-94cm FULL HD
Dijagonala: 37“-94cm. Rezolucija: 1920x1080 pixela, FULL HD W-UXGA Act. Matrix.Pixel Plus HD, Contrast Plus, Anti-Reflection. Tuneri: DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4.Kontrast: 100.000:1. Vrijeme odziva: 2ms. Ugao gledanja: 178/178 stepeni.100 Hz Clear LCD. USB (JPEG, MP3, WMA, MPEG-1,2,4, AVI, MKV.HDMI x3, SCART x1, PC-In VGA. Teletext 1.000 stranica.Dimenzije s stalkom: 92.8x63.4x27cm, težina: 11.55 kg.Garancija 2 godine.
Dijagonala: 37“-94cm. Rezolucija: 1920x1080 pixela, FULL HD W-UXGA Act. Matrix.Pixel Plus HD, Contrast Plus, Anti-Reflection. Tuneri: DVB-T MPEG2, DVB-T MPEG4, DVB-C MPEG4.Kontrast: 100.000:1. Vrijeme odziva: 2ms. Ugao gledanja: 178/178 stepeni.100 Hz Clear LCD. USB (JPEG, MP3, WMA, MPEG-1,2,4, AVI, MKV.HDMI x3, SCART x1, PC-In VGA. Teletext 1.000 stranica.Dimenzije s stalkom: 92.8x63.4x27cm, težina: 11.55 kg.Garancija 2 godine.
Last edited by loxem on 09/05/2011 22:53, edited 3 times in total.
-
s@mson
#897 Re: plazma ili LCD
Amra, volim te...
To svaki dan kazem barem desetak puta...
Sve su Amre meni drage...
To svaki dan kazem barem desetak puta...
Sve su Amre meni drage...
-
ja71
#898 Re: plazma ili LCD
TV je u redu, imao sam priliku ga kratko testirati.loxem wrote:Pozzz raja imam u planu da uzmem ovaj LCD TV za 1000 KM pa valja li ista, posto se ja ne razumijem u tehniku i vrjedi li ti para i moze li se sta bolje naci za ove pare i gdje ?????
Ima 100 Hz sto spada u vaznije karakteristike.
Takodje sto se meni svidja je da mu ekran nema veliki odsjaj (nije kao ogledalo).
Ne znam kakve su cijene u BiH ali se u Njemackoj moze dobiti za 100-150 KM jeftinije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#899 Re: plazma ili LCD
veliČina je bitnaamra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombonane zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
- amra67
#900 Re: plazma ili LCD
znaci da je veliki ekran a tanakpici wrote:veliČina je bitnaamra67 wrote:ima scart prikljucak prikljucila sam digatalni prijemnik na njega i slika je ko bombonane zivim za televiziju ne gledam bundes ligu a i filmove izbjegavam jer od 1000 filmova koje pogledas valjaju 2-3 (sta ces imam visoke kriterije). televiziju koristim za gledanje a ne za ukras
![]()
,,,,amra AJLOVJUUUUU