plazma ili LCD

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tiger 033

#601 Re: plazma ili LCD

Post by Tiger 033 »

Better Man wrote:
Tiger 033 wrote:Pitanje za strucne i znalce LCD-a...prije 7 dana kupih LG 32LE4500 odmah po ukljucenju TV-a primjetih dvije bijele linije na ekranu...kad je slika u 16:9 formatu na rubovima (crna maska) se pojavljuje bijela linija...sta bi moglo biti dali je do LCD-a ili do Telemach resivera P.S. to isto sam primjetio i kad prebacim na anlognu tj zemaljske kanale ali kad gledam film preko USB-a tih bijelih linija nema???Moje pitanje je... sto mi je raditi da li da kontaktiram njihov servis ili da zamjenim LCD???
Da mozda ne trebas sta podesiti u meniu televizora. Npr. podesavanja ekrana i rezolucije.
Sve pokusao opet isto...kont'o sam da je do resivera pa sam i njega zamjenio prikljucio drugi, pa prikljucio DVD da vidim da nije do mene...međutim sve isto kad je slika u 16:9 pojavljuju se te bijele linije :x ali na USB-u sve OK.
hare_mne

#602 Re: plazma ili LCD

Post by hare_mne »

gdje u Sa kupiti LCD......ja sto gledam na net-u recenzije (i oni koji mi se svidjaju ne mogu bas nac u nasim radnjama)..gdje ste vi kupili vas LCD i jeste li zadovoljni uslugom??
Cibra

#603 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

hare_mne wrote:gdje u Sa kupiti LCD......ja sto gledam na net-u recenzije (i oni koji mi se svidjaju ne mogu bas nac u nasim radnjama)..gdje ste vi kupili vas LCD i jeste li zadovoljni uslugom??

u technomarketu super usluga, ljudi znaju svoj posao. U tehnomagu su mi jedva upalili TV, i kada su upalili, kaze nemamo signala nikakvog.Takodjer u robotu na socijalnom djevojka je bila prefina, ali nije radila za robot nego za sony:)
luckylaka

#604 Re: plazma ili LCD

Post by luckylaka »

POMOC.Sutra(danas) za Black Friday kupujem tv .Ponuda..LG 42 ClassLCD HDTV ili SAMSUNG 40 Class LCD HDTV .Jos 7 sati do otvaranja.Help LG 42 ili Samsung 40
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#605 Re: plazma ili LCD

Post by corolla02 »

luckylaka wrote:POMOC.Sutra(danas) za Black Friday kupujem tv .Ponuda..LG 42 ClassLCD HDTV ili SAMSUNG 40 Class LCD HDTV .Jos 7 sati do otvaranja.Help LG 42 ili Samsung 40
pa zar nisi u liniji vec :D
Image
ja danas u 3 sata ispred bestbuya bio kad ovakvi satore razapinju :-D

btw, Samsung is the best!
luckylaka

#606 Re: plazma ili LCD

Post by luckylaka »

Kakav ba red evo gledam sa prozora 10:01 manijaci se vec redaju pred Walmart.Covjece u 5:00 rasprodaja minus ubi a ljudi vec u redu.Odoh p[rodavati kuhano vino.Hvala za prijedlog .I ja nesto kontam Samsung ist best.Mozda i LG. :mrgreen:
lemma

#607 Re: plazma ili LCD

Post by lemma »

LG 32" LD 350 Full HD
(Max. rezolucija: 1920×1080, Kontrast: 50000:1, Odziv ekrana: 5ms, 178°, 2x HDMI 1.3, Scart, Component, RGB in (D-sub 15pin), AV In ,izlaz za slušalice, Digital Tuner (DVB-T/C MPEG-4), Full HD LCD TV)

Je li vrijedi 800-850 KM?? Ima li neko bolju preporuku u ovoj "klasi" cijene i artikla??

Hvala.
Qler

#608 Re: plazma ili LCD

Post by Qler »

Ako je ovo ona iz imteca sto cita i divx i mkv :) po meni vrijedi. Ako nista zbog toga, a povoljna je.
Tiger 033

#609 Re: plazma ili LCD

Post by Tiger 033 »

Ovako treba mi jedan info za burazera...naime ima SONY KDL-37S5600..da li zna neko može li se postoječi USB koji čita Muziku i Slike nekim softwerom nadgraditi ,da čita i formate divix-a eventualno HD
Postoji li kakav UPDATE za tako što i je li to izvodljivo uopče zna li ko?Ovo pitam jer sam vidio nadogradnju za Sony LCD http://support.sony-europe.com/

NADOGRADNJA UPRAVLJAČKOG SOFTVERA LCD SONY
(FIRMWARE)

Krećući se kroz Menu vašeg LCD, vjerovatno ste naišli i na opciju Sistem Update. Čemu služi, kako se koristi i da li ovu opciju treba koristiti ...

Prilikom kupovine vašeg LCD u istom ste dobili, u to vrijeme, tvornički instaliranu i najnoviju verziju upravljačkog softvera. Ovaj softver za nas korisnike odrađuje mnoge korisne stvari: memorira kanale, podešava boje, kontrast, uređuje kvalitet zvuka ... Neke od ovih radnjih izvršava na zahtjev korisnika, a neke samostalno, u pozadini, a sve u cilju što ljepšeg ugođaja ili jednostavnijeg korištenja.
Ali kako vrijeme teče, a zahtjevi korisnika, odnosno tehnološki zahtjevi (uvođenje DVB-T npr.) prevaziđu postojeći softver, proizvođači unapređuju upravljački softver. Svaki novi softver otklanja do tada uočene manjkavosti i olakšava korištenje kupljenog uređaja. Ovo je posebno važno za starije verzije LCD.

Kako znamo imamo li stari ili novi softver?
Uđite u Menu vašeg LCD, potražite opciju „Informacije sustava“ i pritisnite OK. Brojevi koje vidite na ekranu su naziv verzije softvera instaliranog u vaš LCD. Zapišite ga.
Sada na internetu odite na stranicu: http://support.sony-europe.com i potražite softver za vaš LCD.
Ako uočite da se vaš softver razlikuje od onog koji Sony trenutno nudi vraćamo se na početak naše priče: Sistem Update.
Ova opcija je namijenjena za „Nadogradnju upravljačkog softvera LCD“.

Ovo je vrlo korisna opcija, a kao primjer navodimo novi softver za S-seriju 5000 od 22.03.2010. gdje je učinjeno 15 poboljšanja u odnosu na prethodni softver.

Ako ste se odlučili da ažurirate softver vašeg LCD, molimo vas, budite vrlo pažljivi prilikom korištenja ove opcije i temeljito pročitajte uputstva za nadogradnju softvera.
respo

#610 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

ja sam na svom azurirao software i nista posebno nisam uocio
vjerovatno te skrivene neke je poboljsao a ono oko tih formata sumnjam
sasadw

#611 Re: plazma ili LCD

Post by sasadw »

uzeo nedavno panasonic plasmu u imtecu i vidim panasonic ima neku akciju i nudi 5 godina garancije.

http://www.panasonic.ba/html/bs_BA/Proi ... er_6557275

da li je neko iskoristio ovo i ako jeste sta im dodje ova registracijska forma?
Control panel

#612 Re: plazma ili LCD

Post by Control panel »

sasadw wrote:uzeo nedavno panasonic plasmu u imtecu i vidim panasonic ima neku akciju i nudi 5 godina garancije.

http://www.panasonic.ba/html/bs_BA/Proi ... er_6557275

da li je neko iskoristio ovo i ako jeste sta im dodje ova registracijska forma?
ja kontam da uzmem. a to ti je ono posaljes podatke u panasonic pa ti oni poslaju garanciju na 5 godina. mislim da je tako nesto.
Cibra

#613 Re: plazma ili LCD

Post by Cibra »

respo wrote:
Cibra wrote:Pa nista, uzeo nx700 rekose da ima ugradjen wireless, ja tamo dodjoh, ono treba USB stick. Stavim usb wireless adapter, nema pite da napravis ista. Valjda treba Sonyiev. Ukopcam Zicu(logosoft) i tu nastaje problem. Koju IP adresu staviti, koji DNS, subnet mask.. itd:D
pa ima wireless
imam isti tv i pici internet bez zica ko veliki
kad odem na wireless setup, kaze insert wireless usb adapter:S[/quote]
imas li ti wireless ruter?[/quote]

Ej, cini mi se da sam se ja zeznuo u oznakama. Fazon je sto nisam ja "uzeo" nego mi je djevojka uzela. pa nije nx700, nego ex700, ono ima podršku za wireless ali treba onaj sonyev stick. E sad, interesuje me wired connection, to bar moze, kako to napraviti. kako napraviti IP adresu, dal staviti proxy, i to sve? Na logosoft xdsl je.
and

#614 Re: plazma ili LCD

Post by and »

kakav je ovaj lg led lcd le5300?
studeni76

#615 Re: plazma ili LCD

Post by studeni76 »

Koristi li ko LCD Panasonic TX-L32S20E, kakva je ova S serija? mislio sam se pocastit pred praznike,pa... :)

Hvala
Edinz

#616 Re: plazma ili LCD

Post by Edinz »

Ja sam u Merkuru na Stupu kupio dva LG televizora, ukupno 340 KM jeftinije nego kod Stanića, jos dobio na Merukrovoj kartici bonusa 80-ak KM. Zato treba sve pregledati. Toliko o tome.
kone

#617 Re: plazma ili LCD

Post by kone »

Sta mislite o ovoj LG plazmi 42PJ350???u TEHNOMAG-u je 899KM..
ja71

#618 Re: plazma ili LCD

Post by ja71 »

kone wrote:Sta mislite o ovoj LG plazmi 42PJ350???u TEHNOMAG-u je 899KM..
Moze sluziti umjesto ogledala :D

Salu na stranu, meni kod svih LG plazmi smeta to sto im ekran puno reflektira svjetlost
memlija

#619 Re: plazma ili LCD

Post by memlija »

pozdrav ljudi....hajd' da vas i ja nešto priupitam...u današnjim novinama vidjeh da jedna :D ( da ne reklamiram) firma iz SA nudi ovaj lcd http://www.amazon.de/Sony-KDL-32EX40B-L ... B003D4WAMG

poo cijeni od 989,00KM.... pregledao sam karakteristike i sve je ok, ali me ovo Refresh Rate : 60Hz buni... :?:
znači nije ni 100Hz, a pročitao sam na prethodnim stranicama od kolega forumaša koji se razume u ovu oblast da što manje Hz, više slika zaostaje :-) ...Isplati li se ovo kupiti za ove pare, ili ganjati kakvu plazmu do milje, a bit rahat od kašnjenja slike... Hvala... :)
respo

#620 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

jesi siguran da je ex40b
ili je ex402?
posto na oficijelnoj ne nadjoh taj model za nase trziste (bez ikakve uvrede molim te)
memlija

#621 Re: plazma ili LCD

Post by memlija »

respo wrote:jesi siguran da je ex40b
ili je ex402?
posto na oficijelnoj ne nadjoh taj model za nase trziste (bez ikakve uvrede molim te)

evo ovako piše u oglasu:

LCD TV 32EX40BAEP, fULL hd, 1080p, integrisan Blu-ray player,
1920x1080, WiFi, USB 2.0
itd
garancija 2 god...
respo

#622 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

onda im stranica nije azurna al nema veze
s obzirom da uma ugradjen BR za tu cijenu mislim da je prihvatljivo
to 60hz nek te ne brine
sigurno i na ekranu od kompijutera je 60hz pa skontaj sam jeli ti smeta ili ne
memlija

#623 Re: plazma ili LCD

Post by memlija »

respo wrote:onda im stranica nije azurna al nema veze
s obzirom da uma ugradjen BR za tu cijenu mislim da je prihvatljivo
to 60hz nek te ne brine
sigurno i na ekranu od kompijutera je 60hz pa skontaj sam jeli ti smeta ili ne

Hvala ti velika :thumbup: :sax: ...
samo još jedno pitanje ?ako ti nije zahmet, može li ovaj BR čitati divx :? :-) ...da ne tražim po netu....hvala
respo

#624 Re: plazma ili LCD

Post by respo »

nisam siguran ne uzimaj me za rijec ali mislim da ne moze
memlija

#625 Re: plazma ili LCD

Post by memlija »

respo wrote:nisam siguran ne uzimaj me za rijec ali mislim da ne moze
ok, valjda može preko usb-a...raspitaću se kod njih....u stvari malo će to pričekati dok ovaj snijeg malo ohane :D
Post Reply