Sve pokusao opet isto...kont'o sam da je do resivera pa sam i njega zamjenio prikljucio drugi, pa prikljucio DVD da vidim da nije do mene...međutim sve isto kad je slika u 16:9 pojavljuju se te bijele linijeBetter Man wrote:Da mozda ne trebas sta podesiti u meniu televizora. Npr. podesavanja ekrana i rezolucije.Tiger 033 wrote:Pitanje za strucne i znalce LCD-a...prije 7 dana kupih LG 32LE4500 odmah po ukljucenju TV-a primjetih dvije bijele linije na ekranu...kad je slika u 16:9 formatu na rubovima (crna maska) se pojavljuje bijela linija...sta bi moglo biti dali je do LCD-a ili do Telemach resivera P.S. to isto sam primjetio i kad prebacim na anlognu tj zemaljske kanale ali kad gledam film preko USB-a tih bijelih linija nema???Moje pitanje je... sto mi je raditi da li da kontaktiram njihov servis ili da zamjenim LCD???
plazma ili LCD
Moderator: Benq
- Tiger 033
#601 Re: plazma ili LCD
-
hare_mne
#602 Re: plazma ili LCD
gdje u Sa kupiti LCD......ja sto gledam na net-u recenzije (i oni koji mi se svidjaju ne mogu bas nac u nasim radnjama)..gdje ste vi kupili vas LCD i jeste li zadovoljni uslugom??
-
Cibra
#603 Re: plazma ili LCD
hare_mne wrote:gdje u Sa kupiti LCD......ja sto gledam na net-u recenzije (i oni koji mi se svidjaju ne mogu bas nac u nasim radnjama)..gdje ste vi kupili vas LCD i jeste li zadovoljni uslugom??
u technomarketu super usluga, ljudi znaju svoj posao. U tehnomagu su mi jedva upalili TV, i kada su upalili, kaze nemamo signala nikakvog.Takodjer u robotu na socijalnom djevojka je bila prefina, ali nije radila za robot nego za sony:)
- luckylaka
#604 Re: plazma ili LCD
POMOC.Sutra(danas) za Black Friday kupujem tv .Ponuda..LG 42 ClassLCD HDTV ili SAMSUNG 40 Class LCD HDTV .Jos 7 sati do otvaranja.Help LG 42 ili Samsung 40
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#605 Re: plazma ili LCD
pa zar nisi u liniji vecluckylaka wrote:POMOC.Sutra(danas) za Black Friday kupujem tv .Ponuda..LG 42 ClassLCD HDTV ili SAMSUNG 40 Class LCD HDTV .Jos 7 sati do otvaranja.Help LG 42 ili Samsung 40
ja danas u 3 sata ispred bestbuya bio kad ovakvi satore razapinju
btw, Samsung is the best!
- luckylaka
#606 Re: plazma ili LCD
Kakav ba red evo gledam sa prozora 10:01 manijaci se vec redaju pred Walmart.Covjece u 5:00 rasprodaja minus ubi a ljudi vec u redu.Odoh p[rodavati kuhano vino.Hvala za prijedlog .I ja nesto kontam Samsung ist best.Mozda i LG. 
-
lemma
#607 Re: plazma ili LCD
LG 32" LD 350 Full HD
(Max. rezolucija: 1920×1080, Kontrast: 50000:1, Odziv ekrana: 5ms, 178°, 2x HDMI 1.3, Scart, Component, RGB in (D-sub 15pin), AV In ,izlaz za slušalice, Digital Tuner (DVB-T/C MPEG-4), Full HD LCD TV)
Je li vrijedi 800-850 KM?? Ima li neko bolju preporuku u ovoj "klasi" cijene i artikla??
Hvala.
(Max. rezolucija: 1920×1080, Kontrast: 50000:1, Odziv ekrana: 5ms, 178°, 2x HDMI 1.3, Scart, Component, RGB in (D-sub 15pin), AV In ,izlaz za slušalice, Digital Tuner (DVB-T/C MPEG-4), Full HD LCD TV)
Je li vrijedi 800-850 KM?? Ima li neko bolju preporuku u ovoj "klasi" cijene i artikla??
Hvala.
- Qler
#608 Re: plazma ili LCD
Ako je ovo ona iz imteca sto cita i divx i mkv
po meni vrijedi. Ako nista zbog toga, a povoljna je.
- Tiger 033
#609 Re: plazma ili LCD
Ovako treba mi jedan info za burazera...naime ima SONY KDL-37S5600..da li zna neko može li se postoječi USB koji čita Muziku i Slike nekim softwerom nadgraditi ,da čita i formate divix-a eventualno HD
Postoji li kakav UPDATE za tako što i je li to izvodljivo uopče zna li ko?Ovo pitam jer sam vidio nadogradnju za Sony LCD http://support.sony-europe.com/
NADOGRADNJA UPRAVLJAČKOG SOFTVERA LCD SONY
(FIRMWARE)
Krećući se kroz Menu vašeg LCD, vjerovatno ste naišli i na opciju Sistem Update. Čemu služi, kako se koristi i da li ovu opciju treba koristiti ...
Prilikom kupovine vašeg LCD u istom ste dobili, u to vrijeme, tvornički instaliranu i najnoviju verziju upravljačkog softvera. Ovaj softver za nas korisnike odrađuje mnoge korisne stvari: memorira kanale, podešava boje, kontrast, uređuje kvalitet zvuka ... Neke od ovih radnjih izvršava na zahtjev korisnika, a neke samostalno, u pozadini, a sve u cilju što ljepšeg ugođaja ili jednostavnijeg korištenja.
Ali kako vrijeme teče, a zahtjevi korisnika, odnosno tehnološki zahtjevi (uvođenje DVB-T npr.) prevaziđu postojeći softver, proizvođači unapređuju upravljački softver. Svaki novi softver otklanja do tada uočene manjkavosti i olakšava korištenje kupljenog uređaja. Ovo je posebno važno za starije verzije LCD.
Kako znamo imamo li stari ili novi softver?
Uđite u Menu vašeg LCD, potražite opciju „Informacije sustava“ i pritisnite OK. Brojevi koje vidite na ekranu su naziv verzije softvera instaliranog u vaš LCD. Zapišite ga.
Sada na internetu odite na stranicu: http://support.sony-europe.com i potražite softver za vaš LCD.
Ako uočite da se vaš softver razlikuje od onog koji Sony trenutno nudi vraćamo se na početak naše priče: Sistem Update.
Ova opcija je namijenjena za „Nadogradnju upravljačkog softvera LCD“.
Ovo je vrlo korisna opcija, a kao primjer navodimo novi softver za S-seriju 5000 od 22.03.2010. gdje je učinjeno 15 poboljšanja u odnosu na prethodni softver.
Ako ste se odlučili da ažurirate softver vašeg LCD, molimo vas, budite vrlo pažljivi prilikom korištenja ove opcije i temeljito pročitajte uputstva za nadogradnju softvera.
Postoji li kakav UPDATE za tako što i je li to izvodljivo uopče zna li ko?Ovo pitam jer sam vidio nadogradnju za Sony LCD http://support.sony-europe.com/
NADOGRADNJA UPRAVLJAČKOG SOFTVERA LCD SONY
(FIRMWARE)
Krećući se kroz Menu vašeg LCD, vjerovatno ste naišli i na opciju Sistem Update. Čemu služi, kako se koristi i da li ovu opciju treba koristiti ...
Prilikom kupovine vašeg LCD u istom ste dobili, u to vrijeme, tvornički instaliranu i najnoviju verziju upravljačkog softvera. Ovaj softver za nas korisnike odrađuje mnoge korisne stvari: memorira kanale, podešava boje, kontrast, uređuje kvalitet zvuka ... Neke od ovih radnjih izvršava na zahtjev korisnika, a neke samostalno, u pozadini, a sve u cilju što ljepšeg ugođaja ili jednostavnijeg korištenja.
Ali kako vrijeme teče, a zahtjevi korisnika, odnosno tehnološki zahtjevi (uvođenje DVB-T npr.) prevaziđu postojeći softver, proizvođači unapređuju upravljački softver. Svaki novi softver otklanja do tada uočene manjkavosti i olakšava korištenje kupljenog uređaja. Ovo je posebno važno za starije verzije LCD.
Kako znamo imamo li stari ili novi softver?
Uđite u Menu vašeg LCD, potražite opciju „Informacije sustava“ i pritisnite OK. Brojevi koje vidite na ekranu su naziv verzije softvera instaliranog u vaš LCD. Zapišite ga.
Sada na internetu odite na stranicu: http://support.sony-europe.com i potražite softver za vaš LCD.
Ako uočite da se vaš softver razlikuje od onog koji Sony trenutno nudi vraćamo se na početak naše priče: Sistem Update.
Ova opcija je namijenjena za „Nadogradnju upravljačkog softvera LCD“.
Ovo je vrlo korisna opcija, a kao primjer navodimo novi softver za S-seriju 5000 od 22.03.2010. gdje je učinjeno 15 poboljšanja u odnosu na prethodni softver.
Ako ste se odlučili da ažurirate softver vašeg LCD, molimo vas, budite vrlo pažljivi prilikom korištenja ove opcije i temeljito pročitajte uputstva za nadogradnju softvera.
- respo
#610 Re: plazma ili LCD
ja sam na svom azurirao software i nista posebno nisam uocio
vjerovatno te skrivene neke je poboljsao a ono oko tih formata sumnjam
vjerovatno te skrivene neke je poboljsao a ono oko tih formata sumnjam
-
sasadw
#611 Re: plazma ili LCD
uzeo nedavno panasonic plasmu u imtecu i vidim panasonic ima neku akciju i nudi 5 godina garancije.
http://www.panasonic.ba/html/bs_BA/Proi ... er_6557275
da li je neko iskoristio ovo i ako jeste sta im dodje ova registracijska forma?
- Control panel
#612 Re: plazma ili LCD
ja kontam da uzmem. a to ti je ono posaljes podatke u panasonic pa ti oni poslaju garanciju na 5 godina. mislim da je tako nesto.sasadw wrote:uzeo nedavno panasonic plasmu u imtecu i vidim panasonic ima neku akciju i nudi 5 godina garancije.
-
Cibra
#613 Re: plazma ili LCD
kad odem na wireless setup, kaze insert wireless usb adapter:S[/quote]respo wrote:pa ima wirelessCibra wrote:Pa nista, uzeo nx700 rekose da ima ugradjen wireless, ja tamo dodjoh, ono treba USB stick. Stavim usb wireless adapter, nema pite da napravis ista. Valjda treba Sonyiev. Ukopcam Zicu(logosoft) i tu nastaje problem. Koju IP adresu staviti, koji DNS, subnet mask.. itd:D
imam isti tv i pici internet bez zica ko veliki
imas li ti wireless ruter?[/quote]
Ej, cini mi se da sam se ja zeznuo u oznakama. Fazon je sto nisam ja "uzeo" nego mi je djevojka uzela. pa nije nx700, nego ex700, ono ima podršku za wireless ali treba onaj sonyev stick. E sad, interesuje me wired connection, to bar moze, kako to napraviti. kako napraviti IP adresu, dal staviti proxy, i to sve? Na logosoft xdsl je.
- and
#614 Re: plazma ili LCD
kakav je ovaj lg led lcd le5300?
- studeni76
#615 Re: plazma ili LCD
Koristi li ko LCD Panasonic TX-L32S20E, kakva je ova S serija? mislio sam se pocastit pred praznike,pa...
Hvala
Hvala
- Edinz
#616 Re: plazma ili LCD
Ja sam u Merkuru na Stupu kupio dva LG televizora, ukupno 340 KM jeftinije nego kod Stanića, jos dobio na Merukrovoj kartici bonusa 80-ak KM. Zato treba sve pregledati. Toliko o tome.
-
kone
#617 Re: plazma ili LCD
Sta mislite o ovoj LG plazmi 42PJ350???u TEHNOMAG-u je 899KM..
-
ja71
#618 Re: plazma ili LCD
Moze sluziti umjesto ogledalakone wrote:Sta mislite o ovoj LG plazmi 42PJ350???u TEHNOMAG-u je 899KM..
Salu na stranu, meni kod svih LG plazmi smeta to sto im ekran puno reflektira svjetlost
- memlija
#619 Re: plazma ili LCD
pozdrav ljudi....hajd' da vas i ja nešto priupitam...u današnjim novinama vidjeh da jedna
( da ne reklamiram) firma iz SA nudi ovaj lcd http://www.amazon.de/Sony-KDL-32EX40B-L ... B003D4WAMG
poo cijeni od 989,00KM.... pregledao sam karakteristike i sve je ok, ali me ovo Refresh Rate : 60Hz buni...
znači nije ni 100Hz, a pročitao sam na prethodnim stranicama od kolega forumaša koji se razume u ovu oblast da što manje Hz, više slika zaostaje
...Isplati li se ovo kupiti za ove pare, ili ganjati kakvu plazmu do milje, a bit rahat od kašnjenja slike... Hvala... 
poo cijeni od 989,00KM.... pregledao sam karakteristike i sve je ok, ali me ovo Refresh Rate : 60Hz buni...
znači nije ni 100Hz, a pročitao sam na prethodnim stranicama od kolega forumaša koji se razume u ovu oblast da što manje Hz, više slika zaostaje
- respo
#620 Re: plazma ili LCD
jesi siguran da je ex40b
ili je ex402?
posto na oficijelnoj ne nadjoh taj model za nase trziste (bez ikakve uvrede molim te)
ili je ex402?
posto na oficijelnoj ne nadjoh taj model za nase trziste (bez ikakve uvrede molim te)
- memlija
#621 Re: plazma ili LCD
respo wrote:jesi siguran da je ex40b
ili je ex402?
evo ovako piše u oglasu:
LCD TV 32EX40BAEP, fULL hd, 1080p, integrisan Blu-ray player,
1920x1080, WiFi, USB 2.0
itd
garancija 2 god...
- respo
#622 Re: plazma ili LCD
onda im stranica nije azurna al nema veze
s obzirom da uma ugradjen BR za tu cijenu mislim da je prihvatljivo
to 60hz nek te ne brine
sigurno i na ekranu od kompijutera je 60hz pa skontaj sam jeli ti smeta ili ne
to 60hz nek te ne brine
- memlija
#623 Re: plazma ili LCD
respo wrote:onda im stranica nije azurna al nema veze
to 60hz nek te ne brine
Hvala ti velika
samo još jedno pitanje ?ako ti nije zahmet, može li ovaj BR čitati divx
- respo
#624 Re: plazma ili LCD
nisam siguran ne uzimaj me za rijec ali mislim da ne moze
- memlija
#625 Re: plazma ili LCD
ok, valjda može preko usb-a...raspitaću se kod njih....u stvari malo će to pričekati dok ovaj snijeg malo ohanerespo wrote:nisam siguran ne uzimaj me za rijec ali mislim da ne moze