moke_31 wrote:Dakle nas sa 920-kama izradili. Nisu čifuti mogli pregoreti da nam daju Oficijelnu 10-ku. Čitam na Vindows novostima tvitove G. Aula kako su lafo dual core procesori slabi, šatro lafo, ne želimo da ti korisnici imaju loše iskustvo 10-ke, kao eto nakon četiri godine korištenja bilo bi lijepo uzeti novi w10 telefon, bla, bla šupljaci

, a na listi telefona koji će dobiti 10-ku ima i slabijih telefona hardverski

Uz to 920-ka i ostali dual core telefoni regularno učestovali u Insider programu
Ja već 3-4 mjeseca koristim 10-ku preko insajdera i telefon sasvim normalo funkcioniše, možda za bogdu sporiji od 8.1, ali sve uredno fercera, čak nije bilo problema sa bugovima i sl., a do sada nisam nijednom uradio hard reset nakon bilo kojeg update, što bi možda još ubrazlo rad telefona. Viber je užasno spor ali to je vjerovatno više do samog vibera i neoptimizovanosti za 10-ku.
Cijelo vrijeme govorili biće 10-ka za sve 8.1 modele, pa čak su se između redova spominjale i optimizacije za one hardverski slabije telefona sa 8.1, kad ono malo morgen. Šta drugo reći nego vanserijski šupci i želim im da što prije propadnu u biznisu sa telefonima (da će propasti je neupitno). Nije to za njih definitivno. Ionako im nikad nisam halalio što su uništili Nokiju. O tome koliko su unazadili IT industriju monopolom u zadnjih 20 godina ne treba trošiti riječi.
ostani na insideru i uzivaj,kakva ti je razlika izmedju insider i ovog sada official sto ej izasao?
to sto si na insideru testirao,sada su pustili svima ...jedno te isto cudo,ne razumijem cemu ovakvo pisanje od svih...ovakvih komentara sam procitao milion po netu jucer i danas
drugo,evo sto se tice tvog iskustva na L920,ti si jedan od 10 koji nije imao bugove na win10 preko insidera...vrati se ovdje par stranica unazad i vidjeti ces koliko je korisnika prijavljivalo probleme sa tim modelom i koliko su se patili,neki su se vratili i na 8.1
bolje je realno da ukinu za neki model ako vecini ne radi a ocito da ne radi,jer su dobijali feedback od korisnika preko insider programa
sto se tice tebe,ti nastavi koristiti insider program i uzivaj u win10...i ja cu tako,necu izlaziti iz insider programa jer nemam nikakvih problema sa L640 i sve radi odlicno i zelim i dalje da primam nadogradnje brze nego su ove oficijelne
drugo,i ti ces sa svojom L920 primati naredne updatee sve dok ne izadje zvanicni "redstone update" a to je nesto kao prelaz sa 8.0 na wp8.1 koji je bio prije 2 godine i tada prestaju nadogradnje i preko insidera za ove telefone koji dalje nisu podrzani
sto je meni opet korektan potez od microsofta jer imas telefon star 4 godine a dobiti ces i najnoviji sistem za njega...jedina razlika je u rijecima "official" i "insider" ,sve ostalo isto