Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sema911s

#13201 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

SA 071 wrote:Zna li neko kako ću povući kontakte sa live.com računa?

Odem u kontakte, pa na "dodaj račun", dodam live.com račun i kaže sve ok dodat račun i onda kada odem u kontakte nema ništa. Odem na filter kontakata ima skype, a nema live.com računa. Isto tako, dodam u kontaktima gmail račun i odem u kontakte, kada tamo kontakti sa gmail-a se odmah pojavili, odem na filter pored skype-a se pojavio i gmail, ali live.com računa nema i kontakata sa njega nema? U čemu je caka?

Restaet tel..
To se meni desi cestoo
Fajcion

#13202 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Fajcion »

veliki_ah wrote:Nece link za upgrade adviser.. Opet pise da je samo inf.karaktera..
Jeste li skinuli sa ovoga linka pošto prvi je zezao mnoge?
https://www.microsoft.com/en-us/store/a ... blggh0f5g4
Ako je to taj i neće otiđi na store i vidi ima li update za u.advisor
SA 071

#13203 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

sema911s wrote:

Odem u kontakte, pa na "dodaj račun", dodam live.com račun i kaže sve ok dodat račun i onda kada odem u kontakte nema ništa. Odem na filter kontakata ima skype, a nema live.com računa. Isto tako, dodam u kontaktima gmail račun i odem u kontakte, kada tamo kontakti sa gmail-a se odmah pojavili, odem na filter pored skype-a se pojavio i gmail, ali live.com računa nema i kontakata sa njega nema? U čemu je caka?

Restaet tel..
To se meni desi cestoo
Restartovao ga na one dvije tipke i opet nema?
Isto i mail ne mogu dodati?
sema911s

#13204 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

Meni nece mail sluzbeni jer je nesta poP3... Hotmail radi ali ako je taj pop3 nece da prepozna, nadje adresu
veliki_ah

#13205 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by veliki_ah »

Ima na store.. Al negdje dole nisko.. Losa im je ta pretraga..
Uglavnom, evo azurira telefon :)
moke_31

#13206 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by moke_31 »

Dakle nas sa 920-kama izradili. Nisu čifuti mogli pregoreti da nam daju Oficijelnu 10-ku. Čitam na Vindows novostima tvitove G. Aula kako su lafo dual core procesori slabi, šatro lafo, ne želimo da ti korisnici imaju loše iskustvo 10-ke, kao eto nakon četiri godine korištenja bilo bi lijepo uzeti novi w10 telefon, bla, bla šupljaci :evil: , a na listi telefona koji će dobiti 10-ku ima i slabijih telefona hardverski :-) :-) :-) Uz to 920-ka i ostali dual core telefoni regularno učestovali u Insider programu :-) :-) :-)

Ja već 3-4 mjeseca koristim 10-ku preko insajdera i telefon sasvim normalo funkcioniše, možda za bogdu sporiji od 8.1, ali sve uredno fercera, čak nije bilo problema sa bugovima i sl., a do sada nisam nijednom uradio hard reset nakon bilo kojeg update, što bi možda još ubrazlo rad telefona. Viber je užasno spor ali to je vjerovatno više do samog vibera i neoptimizovanosti za 10-ku.

Cijelo vrijeme govorili biće 10-ka za sve 8.1 modele, pa čak su se između redova spominjale i optimizacije za one hardverski slabije telefona sa 8.1, kad ono malo morgen. Šta drugo reći nego vanserijski šupci i želim im da što prije propadnu u biznisu sa telefonima (da će propasti je neupitno). Nije to za njih definitivno. Ionako im nikad nisam halalio što su uništili Nokiju. O tome koliko su unazadili IT industriju monopolom u zadnjih 20 godina ne treba trošiti riječi.
zippoo87

#13207 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by zippoo87 »

moke_31 wrote:Dakle nas sa 920-kama izradili. Nisu čifuti mogli pregoreti da nam daju Oficijelnu 10-ku. Čitam na Vindows novostima tvitove G. Aula kako su lafo dual core procesori slabi, šatro lafo, ne želimo da ti korisnici imaju loše iskustvo 10-ke, kao eto nakon četiri godine korištenja bilo bi lijepo uzeti novi w10 telefon, bla, bla šupljaci :evil: , a na listi telefona koji će dobiti 10-ku ima i slabijih telefona hardverski :-) :-) :-) Uz to 920-ka i ostali dual core telefoni regularno učestovali u Insider programu :-) :-) :-)

Ja već 3-4 mjeseca koristim 10-ku preko insajdera i telefon sasvim normalo funkcioniše, možda za bogdu sporiji od 8.1, ali sve uredno fercera, čak nije bilo problema sa bugovima i sl., a do sada nisam nijednom uradio hard reset nakon bilo kojeg update, što bi možda još ubrazlo rad telefona. Viber je užasno spor ali to je vjerovatno više do samog vibera i neoptimizovanosti za 10-ku.

Cijelo vrijeme govorili biće 10-ka za sve 8.1 modele, pa čak su se između redova spominjale i optimizacije za one hardverski slabije telefona sa 8.1, kad ono malo morgen. Šta drugo reći nego vanserijski šupci i želim im da što prije propadnu u biznisu sa telefonima (da će propasti je neupitno). Nije to za njih definitivno. Ionako im nikad nisam halalio što su uništili Nokiju. O tome koliko su unazadili IT industriju monopolom u zadnjih 20 godina ne treba trošiti riječi.
ostani na insideru i uzivaj,kakva ti je razlika izmedju insider i ovog sada official sto ej izasao?
to sto si na insideru testirao,sada su pustili svima ...jedno te isto cudo,ne razumijem cemu ovakvo pisanje od svih...ovakvih komentara sam procitao milion po netu jucer i danas :D

drugo,evo sto se tice tvog iskustva na L920,ti si jedan od 10 koji nije imao bugove na win10 preko insidera...vrati se ovdje par stranica unazad i vidjeti ces koliko je korisnika prijavljivalo probleme sa tim modelom i koliko su se patili,neki su se vratili i na 8.1
bolje je realno da ukinu za neki model ako vecini ne radi a ocito da ne radi,jer su dobijali feedback od korisnika preko insider programa

sto se tice tebe,ti nastavi koristiti insider program i uzivaj u win10...i ja cu tako,necu izlaziti iz insider programa jer nemam nikakvih problema sa L640 i sve radi odlicno i zelim i dalje da primam nadogradnje brze nego su ove oficijelne
drugo,i ti ces sa svojom L920 primati naredne updatee sve dok ne izadje zvanicni "redstone update" a to je nesto kao prelaz sa 8.0 na wp8.1 koji je bio prije 2 godine i tada prestaju nadogradnje i preko insidera za ove telefone koji dalje nisu podrzani
sto je meni opet korektan potez od microsofta jer imas telefon star 4 godine a dobiti ces i najnoviji sistem za njega...jedina razlika je u rijecima "official" i "insider" ,sve ostalo isto :D
yasaq

#13208 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by yasaq »

Gdje da nađem Upgrade Advisor ? Na telefonu , preko Store ne postoji, na stranici dugme za instalaciju neaktivno i poruka da je stranica informativne prirode. Uređaj je Lumia 535 ??? :roll:
Kio

#13209 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kio »

SA 071 wrote:
sema911s wrote:

Restaet tel..
To se meni desi cestoo
Restartovao ga na one dvije tipke i opet nema?
Isto i mail ne mogu dodati?
Kada kliknes na People, Settings --->import from Sim--->u novom prozoru (Save contacts to: <izaberi drugi mail>) i raditi ce. Tako sam kod sebe nastimao. Znaci u telefoni dodaj neki drugi mail pored svog .live, i 100% radi :D
Kio

#13210 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kio »

yasaq wrote:Gdje da nađem Upgrade Advisor ? Na telefonu , preko Store ne postoji, na stranici dugme za instalaciju neaktivno i poruka da je stranica informativne prirode. Uređaj je Lumia 535 ??? :roll:
yasaq

#13211 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by yasaq »

Kio wrote:
yasaq wrote:Gdje da nađem Upgrade Advisor ? Na telefonu , preko Store ne postoji, na stranici dugme za instalaciju neaktivno i poruka da je stranica informativne prirode. Uređaj je Lumia 535 ??? :roll:
Pa upravo i pišem da je mi je to problem:

Image
Kio

#13212 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Kio »

yasaq wrote:
Kio wrote:

Image
Jesi li otvorio preko telefona?
yasaq

#13213 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by yasaq »

i preko telefona i preko PC-a isto
sema911s

#13214 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by sema911s »

a koja je razlika izmedju insider i oficijelane,.,. mi na insideruu smo dosli do verzije 164 oficijelna je 107(nesto tako) i sada bi ja trebao da se vracam nazad samo da bih imao oficijelnu verziju,., i da pri tome bih treba pricat kao su me zakinuli, neposteno, bla bla,., 6 mjesec na insideru skinem update kada dodje i suti,.,isprobao tu desetku i iskreno zalibo me jel insider il ofisl,.,

jedino ako cu u kafani na stolu drzat tel i svima pricat ofisll windovsss deset,.,
SA 071

#13215 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Kio wrote:Kada kliknes na People, Settings --->import from Sim--->u novom prozoru (Save contacts to: <izaberi drugi mail>) i raditi ce. Tako sam kod sebe nastimao. Znaci u telefoni dodaj neki drugi mail pored svog .live, i 100% radi :D
Ma davno sam ja to "importovao" sa SIM na live.com račun tako da na SIM nemam više kontakata, pa sam mijenjao telefon i unosio samo svoj live.com račun na novi telefon i on fino povlačio sve kontakte. Ali sada kada sam ga podigao na 10-tku nije mi "povukao" kontakte. Kada dodam račun kao da ga nisam dodao ne prepoznaje ga, a kada dodam gmail odmah ga prepozna i povuče sve kontakte sa gmail-a. Fol je što su mi svi kontakti na live.com, jebi ga kontam MS-ov servis pa je bolje da su tu?! :-)
SA 071

#13216 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

yasaq wrote:
Kio wrote:

Image
Na koju regiju ti je telefon postavljen? Ako je BiH, probaj regiju promijeniti na UK, pa onda provjeri da li je aplikacija dostupna za download na store-u.
Quaresma

#13217 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Quaresma »

sema911s wrote:a koja je razlika izmedju insider i oficijelane,.,. mi na insideruu smo dosli do verzije 164 oficijelna je 107(nesto tako) i sada bi ja trebao da se vracam nazad samo da bih imao oficijelnu verziju,., i da pri tome bih treba pricat kao su me zakinuli, neposteno, bla bla,., 6 mjesec na insideru skinem update kada dodje i suti,.,isprobao tu desetku i iskreno zalibo me jel insider il ofisl,.,

jedino ako cu u kafani na stolu drzat tel i svima pricat ofisll windovsss deset,.,
Nikakva, .107 je stable pa microsoft odlucio da pusti kroz ofišl.
SA 071

#13218 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

https://www.microsoft.com/en/mobile/sup ... =BA,Bosnia and Herzegovina

Možda nekome bude koristilo da vidi koji modeli su dobili update...
Fajcion

#13219 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Fajcion »

zippoo87 wrote: ostani na insideru i uzivaj,kakva ti je razlika izmedju insider i ovog sada official sto ej izasao?
to sto si na insideru testirao,sada su pustili svima ...jedno te isto cudo,ne razumijem cemu ovakvo pisanje od svih...ovakvih komentara sam procitao milion po netu jucer i danas :D

drugo,evo sto se tice tvog iskustva na L920,ti si jedan od 10 koji nije imao bugove na win10 preko insidera...vrati se ovdje par stranica unazad i vidjeti ces koliko je korisnika prijavljivalo probleme sa tim modelom i koliko su se patili,neki su se vratili i na 8.1
bolje je realno da ukinu za neki model ako vecini ne radi a ocito da ne radi,jer su dobijali feedback od korisnika preko insider programa

sto se tice tebe,ti nastavi koristiti insider program i uzivaj u win10...i ja cu tako,necu izlaziti iz insider programa jer nemam nikakvih problema sa L640 i sve radi odlicno i zelim i dalje da primam nadogradnje brze nego su ove oficijelne
drugo,i ti ces sa svojom L920 primati naredne updatee sve dok ne izadje zvanicni "redstone update" a to je nesto kao prelaz sa 8.0 na wp8.1 koji je bio prije 2 godine i tada prestaju nadogradnje i preko insidera za ove telefone koji dalje nisu podrzani
sto je meni opet korektan potez od microsofta jer imas telefon star 4 godine a dobiti ces i najnoviji sistem za njega...jedina razlika je u rijecima "official" i "insider" ,sve ostalo isto :D
Slažem se , s tim da sam se ja odjavio sa insidera i išao na ovu oficijalnu preko advisora i mogu reći da mi je baterija bolja.
yasaq

#13220 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by yasaq »

SA 071 wrote:
yasaq wrote:

Image
Na koju regiju ti je telefon postavljen? Ako je BiH, probaj regiju promijeniti na UK, pa onda provjeri da li je aplikacija dostupna za download na store-u.
To je to. Hvala :thumbup:
SA 071

#13221 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by SA 071 »

Fajcion wrote:
zippoo87 wrote: ostani na insideru i uzivaj,kakva ti je razlika izmedju insider i ovog sada official sto ej izasao?

Slažem se , s tim da sam se ja odjavio sa insidera i išao na ovu oficijalnu preko advisora i mogu reći da mi je baterija bolja.
Pa čini mi se da insider-i dobiju build verziju pod nekim brojem koju onda testiraju, a kada se ta verzija iščisti od bug-ova ide zvanična verzija koja je pod istim brojem kao insiderska ali je stabilnija od nje, s tim da insideri dobiju tu stabilniju verziju sa narednim buildom pod novim brojem. I naravno, insideri su uvijek bar jedan build ispred zvanične.

Tako npr. ako je zvanična .107, onda ona odgovara onoj insiderskoj čini mi se da je bila .148, a insideri već dobili kako neko reče .164 build...
Fajcion

#13222 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Fajcion »

SA 071 wrote:Pa čini mi se da insider-i dobiju build verziju pod nekim brojem koju onda testiraju, a kada se ta verzija iščisti od bug-ova ide zvanična verzija koja je pod istim brojem kao insiderska ali je stabilnija od nje, s tim da insideri dobiju tu stabilniju verziju sa narednim buildom pod novim brojem. I naravno, insideri su uvijek bar jedan build ispred zvanične.

Tako npr. ako je zvanična .107, onda ona odgovara onoj insiderskoj čini mi se da je bila .148, a insideri već dobili kako neko reče .164 build...
Jeste nakon instalacije ove oficijalne verzije na 107 je. Ali treba onda otići na phone update i uraditi update na 164 build. Tako da bilo da si insider ili ova zvanična na istom su, međutim kažem čini mi se da je bolja baterija iako sam prethodno koristio isti build ali preko insidera.
Reglan

#13223 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

Reglan wrote:Eh par pitanja ovim sto koriste win10, vidim da je odmah komplikovanije ali i vizuelno dosta ljepse.
Zanima me kako da iskljucim vibraciju kad touch taskbar :-)
Da li postoji nacin da mi prikazuje koliko imam baterije u %
Sta koristite za lockscreen, da li pin ili nesto drugo, nakon ovog sinocnjeg problema strah me staviti pin. :lol:
Qler

#13224 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Qler »

u settings pa pod extras tamo touch ili slicno ti je da ugasis tu vibraciju

bateriju u % pokaze kad spustis action centar

koristim pin vec dugo, tj oduvijek :)
Reglan

#13225 Re: Nokia Lumia & Windows Phone

Post by Reglan »

Qler wrote:u settings pa pod extras tamo touch ili slicno ti je da ugasis tu vibraciju

bateriju u % pokaze kad spustis action centar

koristim pin vec dugo, tj oduvijek :)
nikako ne mogu da skontam gdje se gasi ova vibracija kad pritisnem taskbar, bilo da je back ili home button :roll:
Post Reply