Lan problem ! x)
Moderator: Benq
-
bonez
#1 Lan problem ! x)
Eh ovako imam veliki problem sa internet klubom (11 racunara)
Konfiguracija kompjutera :
* geforce 8500 GT 512
* amd core2duo 2.0 GHz
Kada se igra Counter Strike 1.6 , stopa nenormalno , ono zabrza pa zastopa !
Mozda je neko imao iskustvo sa ovom igricom na lanu pa moze da mi kaze u cemu je problem !
Kompovi su jaki pravo !
Konfiguracija kompjutera :
* geforce 8500 GT 512
* amd core2duo 2.0 GHz
Kada se igra Counter Strike 1.6 , stopa nenormalno , ono zabrza pa zastopa !
Mozda je neko imao iskustvo sa ovom igricom na lanu pa moze da mi kaze u cemu je problem !
Kompovi su jaki pravo !
Last edited by bonez on 26/06/2007 16:23, edited 1 time in total.
- mobsterc
da razjasnimo, te graficke ti i nisu nesto jake
koja je topologija koristena za pravljenje lan-a?
koliko racunari imaju ram-a?
da li su ispravni svi kablovi/oprema?
da li su pravilno setovane postavke u windowsima, da nema slucajno duplih konekcija ili programa koji zabusavaju protok...
moglo bi biti dosta stvari uzrok, moguce da jednostavno router/switch nije ispravan ili nije dobro namjesten ili samo server ima problema pa svima ostalima stopa
da li su pravilno setovane postavke u windowsima, da nema slucajno duplih konekcija ili programa koji zabusavaju protok...
moglo bi biti dosta stvari uzrok, moguce da jednostavno router/switch nije ispravan ili nije dobro namjesten ili samo server ima problema pa svima ostalima stopa
-
Ripicipi
Prvo kartica i nije tako losa, a i da je 2x losija igre poput Countera ne smiju stekati.mobsterc wrote:da razjasnimo, te graficke ti i nisu nesto jake
Znaci 1000% nije do grafike
-
sabanss
#4 Re: Lan problem ! x)
Ovo se desava kad igras u LAN-u. Kakva ti je mrezna infrastruktura?bonez wrote: Mozda je neko imao iskustvo sa ovom igricom na lanu pa moze da mi kaze u cemu je problem !
Kompovi su jaki pravo !
Mozda je do mreznih kartica/switcheva?
- mobsterc
ja nisam reko da steka zbog grafike, nego sam se osvrnuo na izjavu da su masine pravo jake i za moj pojam kartica je itekako losa za gaming namjenupotres_mozga wrote:Prvo kartica i nije tako losa, a i da je 2x losija igre poput Countera ne smiju stekati.mobsterc wrote:da razjasnimo, te graficke ti i nisu nesto jake
Znaci 1000% nije do grafike
- suncokret13
pokusaj iskljuciti firewall u routeru,mobsterc wrote:da razjasnimo, te graficke ti i nisu nesto jake
pogledaj malo i ovdje,
oko portova......
koji je router ?
Code: Select all
http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htmCode: Select all
http://www.utmem.edu/helpdesk/sp2/sp2firewall.htm- suncokret13
p.s.
na prvom linku izaberi svoj router..........
ja samovdje nasumice odabrao :
router Linksys WRT54GS
i na njegovoj stranici imas listu programa i igara ,i s objasnjenem kako nastelovati router za odgovarajucu igru/program
evo ovdje je za Counter strike ,a li za router : Linksys WRT54GS
na prvom linku izaberi svoj router..........
ja samovdje nasumice odabrao :
router Linksys WRT54GS
i na njegovoj stranici imas listu programa i igara ,i s objasnjenem kako nastelovati router za odgovarajucu igru/program
evo ovdje je za Counter strike ,a li za router : Linksys WRT54GS
Code: Select all
http://www.portforward.com/english/routers/port_triggering/Linksys/WRT54GS/WRT54GSindex.htmCode: Select all
http://www.portforward.com/english/routers/port_triggering/Linksys/WRT54GS/Counter_Strike.htm-
Budala
Ne bih rekao da to ima veze sa FW u rauteru jer se radi o LAN mrezi, ne o NAT. FW u rauterima nize klase se odnosi na NAT i WAN. Da li je problem samo sa pojedinim racunarima ili istovremeno sa cijelom mrezom? Mozda FW na samom racunaru pravi problem (windows FW). Mozda nemas dovoljno rama. Mozda rauter pravi probleme. Kao prvo, bilo bi dobro da svim racunarima das staticne IP adrese i da im odredis deafult gateway (adresu rautera). Poslje promisli sta dalje.
-
malizeleni
Prvo sto mi pada na pamet je nedostatak rama na server mashini. Ako uopste imaju poseban pc za servera, sto je prava rijetkost. Eto ti problema odmah tu.
Znaci, jedan pc za servera, minimalno gigabajt rama, linux, i radi sta ti je mila volja. Dok sam studirao imao sam 3 public cs servera na dual p2 700mhz 1.5gb rama.
Znaci, jedan pc za servera, minimalno gigabajt rama, linux, i radi sta ti je mila volja. Dok sam studirao imao sam 3 public cs servera na dual p2 700mhz 1.5gb rama.
-
sabanss
CS na Linuxu? Jesam li nesto propustio ili postoji verzija za Linux?malizeleni wrote:Prvo sto mi pada na pamet je nedostatak rama na server mashini. Ako uopste imaju poseban pc za servera, sto je prava rijetkost. Eto ti problema odmah tu.
-
bonez
oprosti bio sam u trku nisam ni obracao paznju sta sam pisao !sabanss wrote:AMD OPTIMIZATOR za Intel Core2Duo procesorre? Ti nas malo zajebajes ?bonez wrote:problem je u tome sto je 2 core procesor prebrz za Counter Strike
Skinut AMD OPTIMIZATOR , instaliran i problem rjesen !
Otvarao internet klub , pa znas kako je !
na sve strane udara !
sorry