hvala
GlobalNET
Moderator: Benq
-
Shamrock
#1 GlobalNET
Ima li ovdje neko na Global netu da mi iz prve ruke kaze kakvi su al iskreno nemojte previse hvaliti, i kakva su vam ocekivanja?
hvala
hvala
-
d3x
ja sam vec nekoliko mjeseci na Globalnetu i ne do ti bog da potpises ugovor sa njima!!!
toliko je los sistem da sam ja recimo sada na dial-upu vec 15-ti dan zaredom trosim impulse, dok ovi kazu da rade na popravljanju konekcije. ako ista drugo ima od brzog neta obavezno uzmi!
ja nazalost alternative nemam...
toliko je los sistem da sam ja recimo sada na dial-upu vec 15-ti dan zaredom trosim impulse, dok ovi kazu da rade na popravljanju konekcije. ako ista drugo ima od brzog neta obavezno uzmi!
-
latinalover
d3x wrote:ja sam vec nekoliko mjeseci na Globalnetu i ne do ti bog da potpises ugovor sa njima!!!
hehe..to se desilo jednom u cetiri mjeseca....
pogledaj drugu stranu
brzina kao ADSL a download bez limita... oslobodjeni placanja pdv-a
tako da je 6Km jeftinije....
budi realan!
- putujucidzindas
ja sam isto tako prije cetiri mjeseca uzela onaj najjeftiniji paketic
i jednom sam do sad imala malo problema, al nista strasno. kratko je trajalo..doduse , prijatelji su uzeli onaj malo veci, malo brzi paket, i katastrofa im je..ne radi ne radi ne radi...e sad, oni su na dobrinji, ja u centru, moguce da tamo imaju problema..ne znam
-
internet
Kada je ovaj GlobalNET poceo raditi uopste?
Imaju li ikakve veze sa hrvatskim globalnetom? http://home.globalnet.hr
A sudeci po zvanicnoj stranici http://www.globalnet.ba moze se prosuditi i kvalitet ISP-a.
Kod nas se stvarno svakakvi ljudi bave svakakvim poslom...
A sudeci po zvanicnoj stranici http://www.globalnet.ba moze se prosuditi i kvalitet ISP-a.
"O nama": http://globalnet.ba/?id=5Web stranica je ispunjena osnovnim podatcima za korniske.
cjenovnik / mjesecna predplata
- Chischo
oci mi zasuzise od smijeha...internet wrote:Kada je ovaj GlobalNET poceo raditi uopste?
"O nama": http://globalnet.ba/?id=5Web stranica je ispunjena osnovnim podatcima za korniske.
cjenovnik / mjesecna predplata
-
latinalover
Neelix wrote:kladim se da latina radi u globalnetu![]()
![]()
http://www.globalnet.ba/?id=16
latina pokusava da bude realan..
pogledajte im cjenovnik...
0124/256.-.a plus neograniceno...ja sam u ta cetiri mjeseca samo jednom problem imao.
plus oslobodjeni PDV-a.....to znaci
ako imas svoj modem:
1024/256
down i up neograniceni
29,9KM
a adsl 42Km 3 GB
- Chischo
te nominalne brzine ti kod bosanskih provajdera ne znace nista, jer se mrezama danas u bosni svi bave, od prodavaca krompira do svercera devizama,(odes na elitesecurity.org, pokupis par fazona i eto te, IT ekspert) malo je skolovanih ljudi,latinalover wrote:Neelix wrote:kladim se da latina radi u globalnetu![]()
![]()
http://www.globalnet.ba/?id=16
latina pokusava da bude realan..
pogledajte im cjenovnik...
0124/256.-.a plus neograniceno...ja sam u ta cetiri mjeseca samo jednom problem imao.
plus oslobodjeni PDV-a.....to znaci
ako imas svoj modem:
1024/256
down i up neograniceni
29,9KM
a adsl 42Km 3 GB
ne daju oni dzaba flatrate, vjerovatno ako si 24/7 online ne mozes skinuti ni par gigabajta
-
internet
Šta mislite koliki im je rok trajanja?ET NET je poduzece za davanje informatickih usluga.
Razlozima za otvaranje GlobalN ISP-a (Internet Service Provider) mogu se imenovati slijedece cinjenice.
U svijetu je danas prisutna recenica: "Internet u svakom domu."
Danas moderne drzave izravno pomazu kod uvodenja Interneta prakticno u svaki dom. Mi danas u nasoj drzavi nemamo cak niti oslobadanje od carine na uvoz racunara, a da ne govorimo o nekom drugom vidu pomoci.
U svijetu je vec postalo praksom da za otvaranje domene ne trebate nista placati ili tek simbolicno. U nasoj drzavi to je pak poprilicna suma novca koja izlazi iz okvira simbolike. Radi toga, ali i svih drugih poteskoca u ovoj oblasti, odlucili smo se i odvazili osnovati GlobalNET, s ciljem da se pojavimo kao ponudac Internet usluga na cjelokupnom podrucju Bosne i Hercegovine, otvaranjem regionalnih ureda. U tom smislu je nasa sestrinska firma, BH Cabel Net, vec otvorila svoje kancelarije sirom BiH.
Danas nam pravna regulativa jos ne ide u prilog, ali najave da ce ista biti rijesena, ohrabruje nas u namjeri da istrajemo i nasu zamisao u potpunosti realiziramo. Pokrenuta je inicijativa za formiranje "Poola Privatnih Internet Providera BiH". Taj "pool" (centar) imao bi za cilj da pomogne svim privatnim, usitnjenim i lokalnim providerima da se udruzivanjem bore protiv monopola na trzistu Interneta i time osiguraju pokrivenost cijele BiH.
I na kraju, sto je to po cemu se razlikujemo od drugih?
GlobalNET je 100% privatni Internet provider, osnovan bez i "jedne marke" kredita, bez bilo kakve donacije i pomoci sa strane, prvi smo globalni Internet provider koji ima za cilj pokrivanje cijele BiH, prvi smo koji uopce pokusavaju izaci iz okvira nacionalnog i postati globalni Internet provider koji ima za cilj da iskoristi poziciju Sarajeva kroz "Pakt o stabilnosti", kako bismo projekat prosirili na sve zemlje clanice Pakta - prvi Internet aplication provider (IAP) koji ce u buducnosti svim malim i srednjim poduzecima davati knjigovodstvene usluge putem Interneta, prvi Internet provider koji ce svojim korisnicima osigurati da putem Interneta vrse sigurna bezgotovinska placanja sa bilo kojom karticom (VISA, DC, EC, Amex…), i na kraju, mi smo provider koji za svoje usluge naplacuje manje od konkurencije.
Sve instalacije preko kojih mi pruzamo nase internet usluge su u okviru nase grupe, t.j. nase sestrinske firme BH Cabel NET d.o.o. Sarajevo koji samo u kantonu sarajevo ima oko 50km polozenog optickog kabla.
Ono sto Vam zelimo ponuditi kao korisniku je usluga na obostrano zadovoljstvo, naravno sve u trendu sa najsavremenijim svjetskim dostignucima iz oblasti informatike i srodnim joj tehnologijama. Nasa oprema, pocevsi od "obicnog" cable pa sve do "dedicated" pristupa Internetu, spada u red najkvalitetnijih dostignuca iz same oblasti, cime Vam postajemo garant sigurne, brze i pouzdane usluge.
Neke od usluga koje Vam nudimo su:
pristup preko postojece instalacije kablovske televizije
stalne veze - iznajmljene linije (opticki kablovi kao i bakarne zice)
izrada i implementacija racunarskih mreza,
web hosting,
graficke & web dizajn usluge,
pomoc & podrska, servis racunarske opreme,
konsalting...
Nema ništa gore kad se ovakvi seljaci bave IT-om. Nevjerovatno.
Što se tiče "oslobađanja PDV-a", oni se vjerovatno ne nalaze u sistemu pdv-a, što ne znači da neće morati ući u sistem pdv-a kada ostvare promet preko 50.000 KM (ako ikad:)). Zato su cijene otprilike 17% jeftinije, zasad.
- chinese_water
Ja sam kod prijatelja nazalost otkrio da global net radi na jedan totalno divlji nacin... preko VPN-a... momak ne moze skidati nista sa rapidshare-a jer dijeli adresu sa nekiminternet wrote:Šta mislite koliki im je rok trajanja?ET NET je poduzece za davanje informatickih usluga.
Razlozima za otvaranje GlobalN ISP-a (Internet Service Provider) mogu se imenovati slijedece cinjenice.
U svijetu je danas prisutna recenica: "Internet u svakom domu."
Danas moderne drzave izravno pomazu kod uvodenja Interneta prakticno u svaki dom. Mi danas u nasoj drzavi nemamo cak niti oslobadanje od carine na uvoz racunara, a da ne govorimo o nekom drugom vidu pomoci.
U svijetu je vec postalo praksom da za otvaranje domene ne trebate nista placati ili tek simbolicno. U nasoj drzavi to je pak poprilicna suma novca koja izlazi iz okvira simbolike. Radi toga, ali i svih drugih poteskoca u ovoj oblasti, odlucili smo se i odvazili osnovati GlobalNET, s ciljem da se pojavimo kao ponudac Internet usluga na cjelokupnom podrucju Bosne i Hercegovine, otvaranjem regionalnih ureda. U tom smislu je nasa sestrinska firma, BH Cabel Net, vec otvorila svoje kancelarije sirom BiH.
Danas nam pravna regulativa jos ne ide u prilog, ali najave da ce ista biti rijesena, ohrabruje nas u namjeri da istrajemo i nasu zamisao u potpunosti realiziramo. Pokrenuta je inicijativa za formiranje "Poola Privatnih Internet Providera BiH". Taj "pool" (centar) imao bi za cilj da pomogne svim privatnim, usitnjenim i lokalnim providerima da se udruzivanjem bore protiv monopola na trzistu Interneta i time osiguraju pokrivenost cijele BiH.
I na kraju, sto je to po cemu se razlikujemo od drugih?
GlobalNET je 100% privatni Internet provider, osnovan bez i "jedne marke" kredita, bez bilo kakve donacije i pomoci sa strane, prvi smo globalni Internet provider koji ima za cilj pokrivanje cijele BiH, prvi smo koji uopce pokusavaju izaci iz okvira nacionalnog i postati globalni Internet provider koji ima za cilj da iskoristi poziciju Sarajeva kroz "Pakt o stabilnosti", kako bismo projekat prosirili na sve zemlje clanice Pakta - prvi Internet aplication provider (IAP) koji ce u buducnosti svim malim i srednjim poduzecima davati knjigovodstvene usluge putem Interneta, prvi Internet provider koji ce svojim korisnicima osigurati da putem Interneta vrse sigurna bezgotovinska placanja sa bilo kojom karticom (VISA, DC, EC, Amex…), i na kraju, mi smo provider koji za svoje usluge naplacuje manje od konkurencije.
Sve instalacije preko kojih mi pruzamo nase internet usluge su u okviru nase grupe, t.j. nase sestrinske firme BH Cabel NET d.o.o. Sarajevo koji samo u kantonu sarajevo ima oko 50km polozenog optickog kabla.
Ono sto Vam zelimo ponuditi kao korisniku je usluga na obostrano zadovoljstvo, naravno sve u trendu sa najsavremenijim svjetskim dostignucima iz oblasti informatike i srodnim joj tehnologijama. Nasa oprema, pocevsi od "obicnog" cable pa sve do "dedicated" pristupa Internetu, spada u red najkvalitetnijih dostignuca iz same oblasti, cime Vam postajemo garant sigurne, brze i pouzdane usluge.
Neke od usluga koje Vam nudimo su:
pristup preko postojece instalacije kablovske televizije
stalne veze - iznajmljene linije (opticki kablovi kao i bakarne zice)
izrada i implementacija racunarskih mreza,
web hosting,
graficke & web dizajn usluge,
pomoc & podrska, servis racunarske opreme,
konsalting...
Nema ništa gore kad se ovakvi seljaci bave IT-om. Nevjerovatno.
Što se tiče "oslobađanja PDV-a", oni se vjerovatno ne nalaze u sistemu pdv-a, što ne znači da neće morati ući u sistem pdv-a kada ostvare promet preko 50.000 KM (ako ikad:)). Zato su cijene otprilike 17% jeftinije, zasad.