Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Da li je neko ovdje rootanjem ili nekim drugim radnjama promjenio Knox status na svom S4 u 0x1?
Da li je na servisu odbijen zbog toga sto mu je Knox 0x1. Rootanje se moze vratiti na prvobitno stanje u slucaju da se uredjaj salje na servis a knox ostaje po zadnjim info na raznim forumima.
Da li je neko ovdje rootanjem ili nekim drugim radnjama promjenio Knox status na svom S4 u 0x1?
Da li je na servisu odbijen zbog toga sto mu je Knox 0x1. Rootanje se moze vratiti na prvobitno stanje u slucaju da se uredjaj salje na servis a knox ostaje po zadnjim info na raznim forumima.
Hvala svima.
Ja jesam, ali nisam nosio na servis uređaj. Ja imam nekih poznanika u EU koji su nosili u servis i rezultati su podijeljeni. Nekima su prihvatili garanciju, a nekima nisu... Koliko sam upratio @maharadža je slao Samsung u Kimtec i popravljen mu je telefon. Samo ne znam da li je knox bio 0x1. Uglavnom ako je 0x1, ostat će 0x1. To se ne može promijeniti.
ja sam garanciju od 2 godine bacio u vodu kada sam ga rootovao i stavio custom rom knox 0x1 ali citam na xda forumu da su skoro nasli nacin da se knox vrati na 0x0 samo cekaju odgovarajuci pit file a sto se tice garancije nadam se da bi primili i ako je knox 0x1
BaDa wrote:ja sam garanciju od 2 godine bacio u vodu kada sam ga rootovao i stavio custom rom knox 0x1 ali citam na xda forumu da su skoro nasli nacin da se knox vrati na 0x0 samo cekaju odgovarajuci pit file a sto se tice garancije nadam se da bi primili i ako je knox 0x1
Citao sam po nekim domacim forumima prava i garancije vezane za samsung mobitel u EU mada Bosna ne spada u EU skroz na skroz. Navodno Root ne ulazi tako duboko u software telefona i ne smatra se razlogom za gubitak garancije. Po nekoj logici ovaj KNOX je kao neki vid certifikata da je mobitel netknut (nehakovan) i kao takav se moze koristiti u KNOX okruzenjima kao na primjer firme koje zahtjevaju takav status uredjaja. Obicni koristnik ne bi trebao nista da ima s time. Mobitel cim predje u 0x1 gube se KNOX opcije ali na tome se i zavrsava.
Ne mogu da se nacudim kako se nije jos javilo makar 15 ljudi sa svojim misljenjem. Isto kao da pricam o S6 prototipu kojeg niko i ne moze kupiti a ne o urdedjaju starom godinu dana i kamo li da podijeli ovdje svoje iskustvo.
Zhìxin wrote:Ne kvare se uredjaji A i ovi sto se kvare vjerovatno nemaju garanciju
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Drugi moguci odgovor na ovu situaciju je da 95% ljudi koji nosaju S4/Note to rade zbog sminke da budu vidjeni u drustvu da ga imaju i nikad nece ni pomisliti na ROOT.
Ovo bi mogla biti dobra reklama. Dvoje ljudi na forumu ima iskustva sa garancijom jer je to rijedak slucaj da kod samsunga dodje do servisa zbog fabricke greske. Nula greski tolerancija u tvornici.