Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Burkoff

#1 Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by Burkoff »

Pozdrav raja,

Da li je neko ovdje rootanjem ili nekim drugim radnjama promjenio Knox status na svom S4 u 0x1?

Da li je na servisu odbijen zbog toga sto mu je Knox 0x1. Rootanje se moze vratiti na prvobitno stanje u slucaju da se uredjaj salje na servis a knox ostaje po zadnjim info na raznim forumima.

Hvala svima.

:roll:
febo_acm

#2 Re: Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by febo_acm »

Burkoff wrote:Pozdrav raja,

Da li je neko ovdje rootanjem ili nekim drugim radnjama promjenio Knox status na svom S4 u 0x1?

Da li je na servisu odbijen zbog toga sto mu je Knox 0x1. Rootanje se moze vratiti na prvobitno stanje u slucaju da se uredjaj salje na servis a knox ostaje po zadnjim info na raznim forumima.

Hvala svima.

:roll:
Ja jesam, ali nisam nosio na servis uređaj. Ja imam nekih poznanika u EU koji su nosili u servis i rezultati su podijeljeni. Nekima su prihvatili garanciju, a nekima nisu... Koliko sam upratio @maharadža je slao Samsung u Kimtec i popravljen mu je telefon. Samo ne znam da li je knox bio 0x1. Uglavnom ako je 0x1, ostat će 0x1. To se ne može promijeniti.
BaDa

#3 Re: Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by BaDa »

ja sam garanciju od 2 godine bacio u vodu kada sam ga rootovao i stavio custom rom knox 0x1 :D ali citam na xda forumu da su skoro nasli nacin da se knox vrati na 0x0 samo cekaju odgovarajuci pit file :D a sto se tice garancije nadam se da bi primili i ako je knox 0x1
Burkoff

#4 Re: Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by Burkoff »

BaDa wrote:ja sam garanciju od 2 godine bacio u vodu kada sam ga rootovao i stavio custom rom knox 0x1 :D ali citam na xda forumu da su skoro nasli nacin da se knox vrati na 0x0 samo cekaju odgovarajuci pit file :D a sto se tice garancije nadam se da bi primili i ako je knox 0x1
Citao sam po nekim domacim forumima prava i garancije vezane za samsung mobitel u EU mada Bosna ne spada u EU skroz na skroz. Navodno Root ne ulazi tako duboko u software telefona i ne smatra se razlogom za gubitak garancije. Po nekoj logici ovaj KNOX je kao neki vid certifikata da je mobitel netknut (nehakovan) i kao takav se moze koristiti u KNOX okruzenjima kao na primjer firme koje zahtjevaju takav status uredjaja. Obicni koristnik ne bi trebao nista da ima s time. Mobitel cim predje u 0x1 gube se KNOX opcije ali na tome se i zavrsava.

Ne mogu da se nacudim kako se nije jos javilo makar 15 ljudi sa svojim misljenjem. Isto kao da pricam o S6 prototipu kojeg niko i ne moze kupiti a ne o urdedjaju starom godinu dana i kamo li da podijeli ovdje svoje iskustvo.

:run:
febo_acm

#5 Re: Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by febo_acm »

Ne kvare se uredjaji :D A i ovi sto se kvare vjerovatno nemaju garanciju :D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Burkoff

#6 Re: Galaxy S4 - Koristenje garancije ako je Knox status 0x1?

Post by Burkoff »

Zhìxin wrote:Ne kvare se uredjaji :D A i ovi sto se kvare vjerovatno nemaju garanciju :D

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Drugi moguci odgovor na ovu situaciju je da 95% ljudi koji nosaju S4/Note to rade zbog sminke da budu vidjeni u drustvu da ga imaju i nikad nece ni pomisliti na ROOT. :D

Ovo bi mogla biti dobra reklama. Dvoje ljudi na forumu ima iskustva sa garancijom jer je to rijedak slucaj da kod samsunga dodje do servisa zbog fabricke greske. :mrgreen: Nula greski tolerancija u tvornici. :lol:
Post Reply