Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Don’t go there, Seattle: Electric scooters tied to injuries, fatalities
Electric scooters are unsafe at any speed. Worldwide, e-scooters are creating an epidemic of injuries and fatalities. From Sweden to Oklahoma, old and young are getting profoundly injured and dying.
problemnatravunu wrote:Ako imas koga u Hr, na primjer, ili neko od prijatelja nekoga , ......ili da ti ko donese iz vana, ja recimo nedavno vidio u Parizi u xiaomi radnji taj romobil 370eura, u Sa ga citygroup prodaje za 950 KM
Da li je ko porucivao recimo na asresu pogranične pošte u Hrvatskoj ? Pa da podigne u pošti ?
Ma skupa dzidza, mozes sam nesto.sklepati sa motorom od kosilice I obicnim prepravljenim romobilom, ili napraviti neku jednostavnu sasiju od zeljeznih cijevi, ne izadje vise od 2 stoje a ide ko nevrijeme
aldm wrote:Razmisljam i ja da nabavim ovaj romobil.
Neko gore spomenu da uz Alipasinu ide ok. Kakva su druga iskustva sa uzbrdicom i nizbrdicom. Zivim na aneksi pa me zanima moze li od Bosmala do kruznog toka u Hrasnu (nagib je mozda 15 stepeni) i moze li uz Otoku prema Aneksu barem donekle?
Hvala
Od Bosmala prema kružnom toku bez problema ćeš ići i to vrlo pristojnom brzinom. Od Otoke prema Aneksu - do one oštre krivine bi trebalo da izgura minimalno nekim ok tempom, a sad vjerovatno bi usporio malo od krivine prema gore, ali to je svakako kratka dionica.
Mislim da su vise problem usponi tipa Dzidzikovac, Dalmatinska i sl...
Do kruznog toga kod pekare AS izađe glat, kao da je ravno, doduše ja sam oko 70 kg. Isto tako bez problema od Splitske, kroz Radničku i na tranzit glat, malo uspori što je normalno, ali izađe. M365 je u pitanju.
alphonse kauders wrote:Po preporuci kupio Xiaomi-ev model, zasad prezadovoljan. Koliko vidim, cijena je svugdje 950 KM s tim da ti valjda na Petrolu, ako kupiš romobil, daju da za 50 KM natočiš goriva. Pretpostavljam da je razlika u cijeni u odnosu na Evropu zbog carina, ali ne sumnjam da će cijena padati obzirom da će se vrlo brzo ovo popularizovati pa će ih više dobavljača početi prodavati.
Super
Kakav je dojam o kvaliteti, mene zanima pogon prenos kvacilo.... kako ide niz brdo jel slobodnim padom ili ide preko prenosa
Hvala puno na odgovoru. Sta je sa nizbrdicom, malo drugaciji nacin voznje?
alphonse kauders wrote:
aldm wrote:Razmisljam i ja da nabavim ovaj romobil.
Neko gore spomenu da uz Alipasinu ide ok. Kakva su druga iskustva sa uzbrdicom i nizbrdicom. Zivim na aneksi pa me zanima moze li od Bosmala do kruznog toka u Hrasnu (nagib je mozda 15 stepeni) i moze li uz Otoku prema Aneksu barem donekle?
Hvala
Od Bosmala prema kružnom toku bez problema ćeš ići i to vrlo pristojnom brzinom. Od Otoke prema Aneksu - do one oštre krivine bi trebalo da izgura minimalno nekim ok tempom, a sad vjerovatno bi usporio malo od krivine prema gore, ali to je svakako kratka dionica.
Mislim da su vise problem usponi tipa Dzidzikovac, Dalmatinska i sl...
alphonse kauders wrote:Po preporuci kupio Xiaomi-ev model, zasad prezadovoljan. Koliko vidim, cijena je svugdje 950 KM s tim da ti valjda na Petrolu, ako kupiš romobil, daju da za 50 KM natočiš goriva. Pretpostavljam da je razlika u cijeni u odnosu na Evropu zbog carina, ali ne sumnjam da će cijena padati obzirom da će se vrlo brzo ovo popularizovati pa će ih više dobavljača početi prodavati.
Super
Kakav je dojam o kvaliteti, mene zanima pogon prenos kvacilo.... kako ide niz brdo jel slobodnim padom ili ide preko prenosa
Imaš mogućnost preko aplikacije da podesiš koliko "jako" će sistem kočiti (KERS) kada pustiš gas: slabo, srednje i jako. Ne ide slobodnim padom, već ima otpora kad ideš nizbrdo, što je super. Isto tako, kada koči sistemom, automatski puni bateriju
Skoro da ne mogu povjerovati da će domaći zakonodavci tako brzo usvajati promjene, novitete....inače, prije mjesec dva , jedna Njemačka je donijela zvanično propis da se mogu voziti isključivo po biciklističkim stazama ili prometnicama za automobile, trotoari i pješačke staze ništa
Po preporuci kupio Xiaomi M365, prezadovoljan. Najviše koristim biciklisticke staze, na posao, na trening, do granapa i slicno po ravnom KERS stavim na minimum posto malo imitira kočenje električnim motorom, koristim samo disk kočnicu, nizbrdo podesim KERS na max da romobil usporava radi sigurnosti. postoji i community raje iz Sarajeva na fb.u "Električni romobili Sarajevo" pa priupitaj ako sta zapne.
kikibobe wrote:Po preporuci kupio Xiaomi M365, prezadovoljan. Najviše koristim biciklisticke staze, na posao, na trening, do granapa i slicno po ravnom KERS stavim na minimum posto malo imitira kočenje električnim motorom, koristim samo disk kočnicu, nizbrdo podesim KERS na max da romobil usporava radi sigurnosti. postoji i community raje iz Sarajeva na fb.u "Električni romobili Sarajevo" pa priupitaj ako sta zapne.
kikibobe wrote:Po preporuci kupio Xiaomi M365, prezadovoljan. Najviše koristim biciklisticke staze, na posao, na trening, do granapa i slicno po ravnom KERS stavim na minimum posto malo imitira kočenje električnim motorom, koristim samo disk kočnicu, nizbrdo podesim KERS na max da romobil usporava radi sigurnosti. postoji i community raje iz Sarajeva na fb.u "Električni romobili Sarajevo" pa priupitaj ako sta zapne.