digitalni aparat, pomoc ...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

ivi

#1 digitalni aparat, pomoc ...

Post by ivi »

... nisam ja za ovu modernu tehniku, no mora se ici u koras s vremenom ... treba mi pomoc, za tu skulu od digitalnog aparata sam spremna dati ne vise do 250 do 300 eura recimo, pa me zanima jel se za toliko novcova nesto takvo moze kupiti i gdje?...
treba uzeti u obzir neke cinjenice npr. to je meni privi digitalni aparat koji kupujem i jos nesto ne bi da ima puno puljkica, ako moze ... i jos kad bi bio neke ekzoticne boje, neke zute ili narandjaste e jojjjjj ...

fala za pomoc ...

8)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

heh

mislim da je 250 eura dovoljno + 50 eura za extra memorijsku karticu 8)

minolta ili olimpus

na zoom se ne obaziri ionako nista ne pomaže
ivi

Post by ivi »

komi wrote:heh

mislim da je 250 eura dovoljno + 50 eura za extra memorijsku karticu 8)

minolta ili olimpus

na zoom se ne obaziri ionako nista ne pomaže
komi fala za pomoc al ovo mi nista ne zneci ...

8)
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

ivice,bila je ista tema prije jedno 2 mjeseca, jedna djevojka je pitala isto i stiglo je puno dobrih smjernica.
Pregledaj, a i ja ću jer treba i meni.

:)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pa rekoh ti
500 KM maksimum
8)

znam imaju moji poznanici 3 aparata :roll:
progDVB

Post by progDVB »

Moj drug je kupio za 250 Eura Canon, 5 MegaPixela
Slike odlicne a ne moze biti jednostavniji za upotrebu.
Imas li nekoga od raje ko ima pristup PX-ovima. Tamo se moze kupiti dobrih aparata, bez carine i poreza. Moj favorit je Olympus.
Ako zelis, mogu te povezati sa jednim tipom od kojeg ja kupujem tehniku. On sto se tice digitalnih foto-aparata, prodaje FUJI
Moze ti nabaviti i aparat bilo kojeg drugog proizvodjaca, samo sto moras onda malo cekati.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

ivi,
ako si pochetnik ne idi na nishta jache od Canon Powershot A70, isti ima 3.2MB, i mislim mem. karticu od 16MB, sve skupa nije vishe od 400KM, na netu, naravno.

uostalom ukucaj u google digital camera i pogledaj modele na npr.:

http://www.dpreview.com/

http://www.dcviews.com

http://www.digitalcamera-hq.com

---
Chisto da sebi stvorish sliku koji dig. aparat bi htjela imati? (U skladu sa tvojim zahtjevima izrechenim u uvodnom tekstu)
ivi

Post by ivi »

progDVB wrote:Moj drug je kupio za 250 Eura Canon, 5 MegaPixela
Slike odlicne a ne moze biti jednostavniji za upotrebu.
Imas li nekoga od raje ko ima pristup PX-ovima. Tamo se moze kupiti dobrih aparata, bez carine i poreza. Moj favorit je Olympus.
Ako zelis, mogu te povezati sa jednim tipom od kojeg ja kupujem tehniku. On sto se tice digitalnih foto-aparata, prodaje FUJI
Moze ti nabaviti i aparat bilo kojeg drugog proizvodjaca, samo sto moras onda malo cekati.
progi, PX je dobra ideja i nasla bi nekoga ko bi mi to mogao kupiti al opet ide isti problem sta kupiti? ... ne mogu samo reci ej evo ti novcovi pa mi kupi digiralni aparat ... a koji i kakav? ja imam olympus-ov aparat al nije digitalni i skroz mi je ok i slike su super i nije puno komplikovan ... a sad mi je svejedno, proizvodjac nije toliko bitan ...

8)
progDVB

Post by progDVB »

ivi wrote:progi, PX je dobra ideja i nasla bi nekoga ko bi mi to mogao kupiti al opet ide isti problem sta kupiti? ... ne mogu samo reci ej evo ti novcovi pa mi kupi digiralni aparat ... a koji i kakav? ja imam olympus-ov aparat al nije digitalni i skroz mi je ok i slike su super i nije puno komplikovan ... a sad mi je svejedno, proizvodjac nije toliko bitan ...

8)
Aparat koji je kupio onaj moj drug je vise nego jednostavan, a slike su stvarno dobre.
Uostalom, za pocetak, aparat prebacis na automatiku, i on sve sam radi, ti samo klikas i stvaras remek-djela :D,
Kao sto rekoh, mogu te povezati sa onim tipom, pa vidi sta on nudi.
ivi

Post by ivi »

... nista jos nisam sakontala ...

8)
progDVB

Post by progDVB »

ivi wrote:... nista jos nisam sakontala ...

8)
Poslao sam ti broj od tipa...sad' je do tebe
8)
RPM

Post by RPM »

...250-300 EUR, pa tko je jos vidio toliku svotu novca ... :D ... za toliko para mozes kupiti poluprofesionalnu film kameru (tijelo i objektiv) kojoj po kvaliteti i mogucnostima odgovara digitalac sa cijenom oko $1000.

bitno je sta zelis raditi, ako je samo ono zabave radi digitalac je super, takodje ako se hoces uciti fotografisanju jer ne moras printati svaku sliku, no postoji klasicna zamka kao ono, neka da samo prebacim na racunar pa cu poslje printati, poslje se "record" zagubi.

dakle, ako te fotografija interesuje "malo vise" i ako si sklona experimentisanju, za toliko para mozes kupiti super polu-profi film 35mm kameru s mogucnosti podesavanja parametara slike (DOF, aperture, shutter speed, exposure compensation, spot focusing, multiframing ... etc) i bezbroj drugih stvari koji su nekada bile dostupne samo na profi aparatima...opet, danas u svakoj fotografskoj radnji ce ti skenirati fotografije odmah po razvijanju filma dzaba, tako da imas i na CD-u.

digitalac za toliko para nudi manje, ali je za zabavu super, moguce je mijenjati parametre ali je sve svedeno na macro-e, uglavnom, trebas dodatno novaca za barem 2 memorijske kartice, s druge strane kad napunis iste i nema u blizini foto-shopa mozes se j..., digitalac je posebno osjetljiv na svijetlost, tako da ce slike u zatvorenoj prostoriji ako ga ne drzis sasvim mirno biti poprilicno mutne (dzaba ako ga stavis na ISO400 i slicno...)
kekec

Post by kekec »

S obzirom da imamo slican problem, mogu te razumjeti. Istina ja trazim nesto jace nego ti, ali problem je isti.
Sada koristim Canon IXUS ( 2 Mp, 2x opticki zum), razmisljam o Canon power shot s1. Iz ovoga se vidi da sam mozda "zaljubljen" u Canon-a. U svakom slucaju sam veoma zadovoljan sa kamerom koju sada koristim i zbog toga ti u prvom redu preporucujem ( slicno kao i Fluid) :
Canon PowerShot A60 ( A60, ne S60)
2 megapix-dovoljno je sasvim, 3x opticki zum-takodje dovoljno, koristi 4 baterije koje se pune(nabavi min od 1800 MAh) koristi jeftine Com.Flash memorijske kartice, minimalna osjetljivost mu je 50, a max 400 sto je vrlo dobro, itd.
Jos bolje karakteristike ima A70, a A80 (problem moze biti cijena) je stvar koja bi te potpuno zadovoljila u svemu. POGLEDAJ OBAVEZNO. Mala razlika u cijeni moze se visestruko isplatiti. Ja licno bih uzeo A 80, ali me Canon zeznuo i izbacio model sa 10x optickim zumom, na sta sam ja zagrizao).

Canon Digital Ixus IIs ( 3 Mp, 2x zum, metalno kuciste)....
Olympus Camedia C-310 Zoom....
............
Saljem i par linkova, mozes ih malo prostudirati. Link na svedskom je dobar sto na jednom mjestu vidis teh.podatke i test slike.

Njemacki link: (markiraj sve, to je samo jedan link)
http://www.technikdirekt.de/main/page.x ... istory=set

Svedski link: (markiraj sve komplet)
http://www.cyberphoto.se/index.php?http ... igikam.php

Americki link:
1. http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp
2. http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html
Ovo je moje misljenje. Drugi ce ti savjetovati drugacije. A ti ...
Tesko je odluciti ako je veliki izbor kao sto je slucaj sa dig.kamerama. Ne zuri, prouci (linkove) i odluci.
Sretno :)
kekec

Post by kekec »

Ivi, pogledaj
Konica Minolta dimage X 21.
Nisam je spominjao ranije, jer je to za mene "djevojacka" kamera.
Cijena cca 140 eura, plus cca 50 eura za 128 Mb karticu (SD) i baterije. Za oko 200 eura dobijas lijepu stvarcicu.
Test slike imas na "Steves-digicams.com".
pozdrav
ps
one u bojama su ipak malo skuplje
ivi

Post by ivi »

Šeha wrote:Racunaj samo da ces izletiti jos nesto para za adapter, ako se odlucis za ovu opciju, posto struja nije ista... Zaboravih...
a sta će mi struja ako idu batereije?

8)

ps. hvala na ponudi al sam si to trazio, reci mi samo koja prodavnica ima blizu tebe da vidim sta nudi da ne moras narucivati preko interneta, nego samo odsetas ko gospodin i kupis ...

8)
ivi

Post by ivi »

progDVB

Post by progDVB »

ivi wrote:meni se dopada ova treca sony ... a vi sta mislite?
8)
Ja mislim da je sasvim OK
ivi

Post by ivi »

šeha ... e vako ... mislim da sam se skontala konacno "olympus C5000" ... prodavnica je americka bestbuy, tu kosta oko 400$ ja cu jos pogledati kakvo je stanje ovdje u americkom PX-u pa cu ti onda javiti hoces li kupiti li ne ... jel moze? ...

http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... pe=product

8)
progDVB

Post by progDVB »

ImageImage
Image
ivi

Post by ivi »

... a da se ja ipak predomislim dok jos nije kasno ... ima puno puljkica ...

8)
progDVB

Post by progDVB »

Vidis da na jednoj od puljkica pise AUTO...samo nju ukljucis i aparat sve radi za tebe...a kad' se malo ustelis, onda ces koristiti i ostale.
Samo laganini

8)
ivi

Post by ivi »

... jao progic fala pravi si drug ...

8)
Post Reply