cyclic redundancy check...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
The Nightwatchman

#1 cyclic redundancy check...

Post by The Nightwatchman »

prilikom kopiranja nekih fileova sa cd medija na hard disk dobijem ovu poruku: "cyclic redundancy check, can not copy bla bla" da li postoji nacin da se to zaobiđe?? evo trenutno imam jako bitne podatke na cd-u koje ne mogu kopirati na hard disk i sad ne znam sta da radim.... :?
The Nightwatchman

...dajte ljudi molim vas hitno mi je ovo... :-?
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Pokušaj očistiti i cd drive i cd medij.
The Nightwatchman

ma nije to u pitanju, sve sam živo probao :? :?
sinus

Post by sinus »

Probaj sa programom NTI CD & DVD Maker da spasiš to što se spasiti da ali ne obečajem ti ništa

Ima i program Bad Copy Pro pa pokušaj i sa njim

Ali sve su prilike da ćeš morati sahraniti CD, pogotovu ako ti je CD onaj noname što ga bakterije napadaju.
The Nightwatchman

sinus wrote:Probaj sa programom NTI CD & DVD Maker da spasiš to što se spasiti da ali ne obečajem ti ništa

Ali sve su prilike da ćeš morati sahraniti CD, pogotovu ako ti je CD onaj noname što ga bakterije napadaju.
kakve crne bakterije :? :? :lol:
sinus

Post by sinus »

geronimove mudrolije wrote:
sinus wrote:Probaj sa programom NTI CD & DVD Maker da spasiš to što se spasiti da ali ne obečajem ti ništa

Zar ne znaš to :-D bila i emisija na tv o tome. Bakterije traže hladno mjesto i onda se zavlače u CD-ove i onda se stvaraju one fleke po Cd-ovima, a to su ti u stvari te nekakve bakterije koje ulaze u CD :-D :-)

Ako lažu oni lažem i ja :D
sicx

Post by sicx »

ta greska se javlja kada je cd pogresno snimljen, preprzen, ili u nekim slucajevima unisten nepravilnim rukovanjem. eto toliko. uglavnom nema ti spasa.
HAL9000

Post by HAL9000 »

sinus wrote:
geronimove mudrolije wrote:

Zar ne znaš to :-D bila i emisija na tv o tome. Bakterije traže hladno mjesto i onda se zavlače u CD-ove i onda se stvaraju one fleke po Cd-ovima, a to su ti u stvari te nekakve bakterije koje ulaze u CD :-D :-)

Ako lažu oni lažem i ja :D
Pa, meni se to desavalo sa onim noname i princo cd-ovima. Sa ovim boljim tipa sony, verbatim itd. nikad nista. Fakat se pojave fleke po disku isto kao da truli. :-)
A sto se tice ove cyclic greske, vjerovatno nema spasa, jer je u pitanju ostecenje na disku, ili je laser malo losiji. Mozda jedino da probas disk u nekom drugom drajvu, mozda ti se posreci.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ako je veća greška nema spasa

upravo spašavam jedan film koji zapne na 79%
spašavam pomoću
bad copy pro
cd check
copy it anyway
ali slabo ide ako je velika greška

začudo film na sobnom plejeru odlično radi osim pola minute... malo zapne i preskoči :D
HAL9000

Post by HAL9000 »

Najgora stvar je sto ako mnogo i dugo pokusavas mozes i laser zeznuti, pa onda nema ni podataka ni lasera, jer se laser svaki put kada pokusa procitati osteceni dio napinje i pregrijava. Ja probam par puta, ako ne ide, ne ide, odustanem. Probam naci taj film, muziku, podatke kod nekog drugog, ako i nema, hebiga, nije smak svijeta.
LordRaven

Post by LordRaven »

MA poselamis se sa tim CD-om ja nikad ni jedan nisam uspio popraviti a neam sta nisam radio. Zna se nekad desiti da proradi na nekom drugom kompijuteru,pa pokusaj!
Post Reply