Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kolega sad zvao bihnet da pita sta je u pitanju. Odgovor je otprilike: jeste, i ja vidim da imate 21+Gb downloadovanih. Ako mislite da niste potrosili, procedura je ovakva: kad vam dodje racun doci cete u postu i zatraziti obrazac za zalbe, napisati zalbu, pa cemo mi to razmatrati.
Helem, bice veselo oko prvog.
Mislim da bi u svrhu tuzbi/zalbi trebali instalirati internet meter i mjeriti svoj saobraćaj. Nikad ne znaš da li će zatrebati na sudu.
Pa to je izgleda stvarno pravi lopovluk koliko vidim svi se zale. Moze li mi neko reci zbog cega taj limit od 3gb 5gb itd? Jer bas sam gledao cjene adsl bihnet-a i stvarno su preskupi taj paket od 5gb kosta skoro isto ko ovaj internet sto ja imam od 100mb i to bez limita . Mislim zgrcu toliku lovu a nisu u stanju ukinuti taj limit ne kontam.
ma nemozes im nista.. jednom su meni iskljucili telefon jer stari nije platio onu cifru sto je sa porezom, vec onu iznad... fulio ... to je bilo oko 5 KM poreza... odmah su iskljucili telefon... nisam siguran da li su naplatili prikljucenje telefona kada je to uplaceno (ubrzo) al ne bi me cudili da jesu...
kad sam prijetio ove njihove "radove", nisam htio nista skidati (muzika, filmovi, programi i sl..), samo obicno surfanje i opet mi doslo 3610 MB!
od prestanka rada brojaca, tj. od 15.01. imao 1,8 GB download-a
od toga dana, osim jednog mp3 albuma (oko 50MB), nisam nista drugo radio osim standardnog surfanja i to u smanjenim kolicinama..
23.01. dobivam stanje od 3,61 GB
toliko nisam trosio!!!
imam paket od 3 GB, nisam nikad prekoracio limit, a naskidao sam se svega i svacega!
Last edited by Oi on 25/01/2007 22:58, edited 1 time in total.
Ja imam instaliran brojač i cifra koju mi za sada daje bihnet se podudara sa brojačem. Dakle, fakat nemam primjedbi, vidjećemo kada dođe račun! p.s. samo da potvrdim da se obračun radi od prvog u mjesecu do kraja mjeseca???
GoPlay wrote:ljudi sta cemo povodom ovog adsla?
Radi njihove greske na severu (a sve je cesca) imam prekoracenja, i nek se to umnozi sa ostalim, pa oni na lak nacin dobru lovu ubiru. Nije da je zaradjuju nego doslovice ubiru. Izlevate sa greskom na serveru, ti nemas pojma o racunu i kad uspostavi server belaj, ljudi se fataju za glavu. Ovo se nije samo meni desilo ima jos drustva, a sigurno i vama. Dajte mi svoje misljenje o ovome?
Moze li neko usput postat ovaj internet limiter da se skine sa neta da znam koliko mi je protok... jer ovako nema smisla, fkt ti mogu napisati sta hoce....
I meni je doslo 6 giga a na paketu sam od 3. Mozda sam i potrosio toliko al do sada nijednom nisam toliko povukao i prekoracio limit a znao sam cijele filmove skidat. U ostalom ovo ce se ionako svesti na nasu protiv njihove ja reko ovoliko ja reko onoliko. Rezultati nisu ni priblizno tacni i zbog toga treba uputiti dopis RAK u agenciji koja je nadlezna za kontrolu telekoma i svih ostalih provajdera. Naduravati se sa njima po forumima nema bas nekog efekta. Posto nam je udruzenje potrosaca prilicno jadno i nemocno nemamo nikakve zastite kao potrosaci i to i jeste glavni problem svega ne samo telecoma.
sinoc sam otvorio samo otvorio jedan browser i pregledao mail, tj. bio sam oko 10min na vezi.... nisam nista skidao!
danasnji "brojac" mi pokazuje da sam u tih 10min potrosio 20MB download-a!
I ja sam jedna u nizu onih nezadovoljnih.
Ovo sto mi prikazuje u ovom trenutku nema veze s logikom AL NIKAKO.
Nikada nisam prekoracila 3GB, a sada mi vec dupla.
beco wrote:evo da i ja dodam malo svog jada. samo da napomenem 3g paket
Poštovani korisnici,
Svi podaci vezani za korištenje BIHnet usluga se u odgovarajućim sistemima uredno i ispravno zapisuju. Zbog unaprijeđenja sistema za obradu i prikaz ovih podataka, u narednih desetak dana podaci o potrošnji (minute, MB), nakon 15. januara 2007. godine nazalost neće biti dostupni putem WEB stranice.
Nadamo se da ćete razumjeti neophodnost navedenih aktivnosti i unaprijed se izvinjavamo za eventualne neugodnosti.
Vaš BIHnet
Ukupno MB = 3908
U toku unaprijeđenja sistema kao opciju vam dajemo uvid u sumarno stanje ostvarenog saobraćaja kako bi mogli kontrolisati svoje troškove.
Ocigledno im "desetak dana" ne znaci "deset dana"...
nikad nisam prekoracio limit od 3 GB danas slucajno pogledam kad vidim preko 3 gige!!! nemoguce jer sam prije par dana gledao bilo je manje od 2 gb i siguran sam da nista nisam skidao
dajte ljudi neka neko kontaktira medije da se ovo rijesi nekako
ajmo admini postavite neki clanak na sarajevo-x.com neka se malo procuje za ovo postoje mnogi koji ni neznaju da je ovo uradjeno
ako ovako bude sljedeci mjesec selim na bezicni net kod lokalnog providerima!!
Guento wrote:BBgT1987, uredu je to, samo kako ces dokazati da nisi potrosio koliko mafija kaze?
Da li bi ovo upalilo: konektuješ se u 12:00 i provjeriš stanje kako piše na stranici, onda se diskonektuješ i ponovo se konetuješ u 12:02. Ne prekidaš konekciju sat vremena, uđeš na stranicu i vidiš koliko je sada stanje, uporediš za koliko je uvećano i otvoriš status konekcije, i provjeriš šta piše pod stavkom 'received' i da li se poklapa sa Bihnetovim site-om. Koliko znam, ne može se našteliti trajanje konecije?!
Guento wrote:BBgT1987, uredu je to, samo kako ces dokazati da nisi potrosio koliko mafija kaze?
ovo im stvarno nije trebalo
do danas sam ih hvalio na sva usta jer nikad nisam imao problema
btw
zasto odjednom uklanjaju taj brojac???
kome to on smeta
zele da ja nabijem racun (kao sto je bilo na dial up internetu) i naravno kad se pozalis oni ti fino odbruse "cuvaj svoj pasword i nemoj ga nikom davat"