BIHnet i ADSL
Moderator: Benq
-
GoPlay
#1 BIHnet i ADSL
ljudi sta cemo povodom ovog adsla?
Radi njihove greske na severu (a sve je cesca) imam prekoracenja, i nek se to umnozi sa ostalim, pa oni na lak nacin dobru lovu ubiru. Nije da je zaradjuju nego doslovice ubiru. Izlevate sa greskom na serveru, ti nemas pojma o racunu i kad uspostavi server belaj, ljudi se fataju za glavu. Ovo se nije samo meni desilo ima jos drustva, a sigurno i vama. Dajte mi svoje misljenje o ovome?
Radi njihove greske na severu (a sve je cesca) imam prekoracenja, i nek se to umnozi sa ostalim, pa oni na lak nacin dobru lovu ubiru. Nije da je zaradjuju nego doslovice ubiru. Izlevate sa greskom na serveru, ti nemas pojma o racunu i kad uspostavi server belaj, ljudi se fataju za glavu. Ovo se nije samo meni desilo ima jos drustva, a sigurno i vama. Dajte mi svoje misljenje o ovome?
-
amarce
Ovo se je jedino moze rijesiti da se objavi u nekom mediju nabolje na TV-u.Onako da se malo Bihnet spusti na zemlju.Pa kosu oni vise.Eno na forumu gledam sad bio Bihnet Support(valjda admin ili neko slican pod tim imenom) i covjek samo lagano pregledao teme oko ADSL-a i razgulio.Kasnije ce opet doci i zakljucati temu i eventualno dati nekakav glup odgovor.Uglavnom posto danas sviju nabijam nabijem ja i njih onako lagano,momacki sa merakom.
-
sabanss
Ne znam sto se zalite da vas zakidaju? Koliko sam shvatio problem je sto ne pokazuje dnevnu potrosnju pa se raja ne moze orjentisati i prekoraci limit? Lagati vas mogu ionako
Da vas utjesim: I drugi provajderi imaju problema sa brojacima, uvijek broje sa tolerancijom 10%-30% - na stetu korisnika naravno.
Da vas utjesim: I drugi provajderi imaju problema sa brojacima, uvijek broje sa tolerancijom 10%-30% - na stetu korisnika naravno.
-
rashid
#8 Re: BIHnet i ADSL
http://www.lol.ba i nemas problema!GoPlay wrote:ljudi sta cemo povodom ovog adsla?
-
kub lajkan
Za ove racune ne znam, ali znam da su mi, kad sam selio, naplatili "preseljenja opreme adsl-a" 25 mara. A 'preseljenje" se svelo na moje zivkanje telefonom do besvijesti... I zbog toga sam uvijek musterija da potpisujem peticiju protiv njih... razlog ce se vec naci... 
-
MayaTitan
nije im dosta sto su skupi, duplo skuplji nego u EU, i opet im padaju servisi. A dokaz da telekom ima para na bacanje zahvaljujuci upravo ovakvim situacijama je cinjenica da su sponzori skoro svakog desavanja u bih. Fino oni peru nase pare. Umjesto kad vec ubiru od nas, da to uloze u te "napredke" sistema.
A i nije mi jasno... koji kurac oni unaprijedjuju, kada ce, kad se ovo popravi, ovaj izvjestaj i sve izgledati isto, i meni ce, ono govno njihovo od websitea, davati iste informacije prije tog nekog imaginarnog "unapredjenja sistema".
Zamolio bih sve kojima je dosta ovih govana od bitchneta, da fino pocnu spammat mailove BHTV1 i FTV emisija, sve dok se na TVu nepocne pricat o ovim govnima !
FTV:
[email protected] (60 minuta)
[email protected] (Centralni Zatvor)
[email protected] (Dnevnik)
BHTV:
INFORMATIVNI PROGRAM BHT1: [email protected]
za bhtv nisam nasao vise mail adresa (za posebne emisije i tako to) pa ako ko nadje (potrosacki magazin, bar kod i sl.) nek stavi
p.s. bihnetov portal je tako zaostal, ako se ono moze nazvat portalom. Citam tamo vijest o otetom avionu, dodjem na sa-x kaze, otmicar se predo ili nesto tako :S... malo su u punom zaostatku
p.s. p.s. sve je ovo razlog zbog toga sto je u ovim i ovakvim institucijama uposleno nesposobno osoblje, zaposljeno preko stele, ono sto je popularno kod nas, a ti ljudi nemaju pojma o osnovnim stvarima, pa umjesto da nista ne rade, sjebaju stvar pa se i desavaju vaka sranja
A i nije mi jasno... koji kurac oni unaprijedjuju, kada ce, kad se ovo popravi, ovaj izvjestaj i sve izgledati isto, i meni ce, ono govno njihovo od websitea, davati iste informacije prije tog nekog imaginarnog "unapredjenja sistema".
Zamolio bih sve kojima je dosta ovih govana od bitchneta, da fino pocnu spammat mailove BHTV1 i FTV emisija, sve dok se na TVu nepocne pricat o ovim govnima !
FTV:
[email protected] (60 minuta)
[email protected] (Centralni Zatvor)
BHTV:
INFORMATIVNI PROGRAM BHT1: [email protected]
za bhtv nisam nasao vise mail adresa (za posebne emisije i tako to) pa ako ko nadje (potrosacki magazin, bar kod i sl.) nek stavi
p.s. bihnetov portal je tako zaostal, ako se ono moze nazvat portalom. Citam tamo vijest o otetom avionu, dodjem na sa-x kaze, otmicar se predo ili nesto tako :S... malo su u punom zaostatku
p.s. p.s. sve je ovo razlog zbog toga sto je u ovim i ovakvim institucijama uposleno nesposobno osoblje, zaposljeno preko stele, ono sto je popularno kod nas, a ti ljudi nemaju pojma o osnovnim stvarima, pa umjesto da nista ne rade, sjebaju stvar pa se i desavaju vaka sranja
-
MythicaL
#14 DOKAZ!!!
Dokaz da kradu (sasvim dovoljno jasan):
Jutros sam jedva otvorio Mozzilu Firefox (explorer za neznalice
), i vec mi je nabralo 40 mb. Ja kolko znam MSN i par otvorenih stranica NIKAKO NEMOGU NABRAT 40 mb. Ovo je NEHUMANO sta likovi rade.
A ukupno sam skino, prema njihovom genijalnom racunu "8.3 GB". A jos sam bio na odmoru (7 dana). Kako???
Jutros sam jedva otvorio Mozzilu Firefox (explorer za neznalice
A ukupno sam skino, prema njihovom genijalnom racunu "8.3 GB". A jos sam bio na odmoru (7 dana). Kako???
-
MythicaL
#15 Re: BIHnet i ADSL
Bolje i da kradu nego logosoft!!http://www.lol.ba i nemas problema!
-
MayaTitan
ljudi !!!!
NEMOJTE SKIDATI NISTA SA FREEZONE
jer kad sam oduzeo ono sto sam juce skinuo sa freezone od cifre koja mi je na racunu dobio sam cifru skojom bi se mogao slozit (da sam toliko potrosio) stoga preporucujem svima da
NE SKIDAJU NISTA SA FREEZONE
jer mozda su oni to prespojili pa i to broje... ne znam... al sto je sigurno sigurno
NEMOJTE SKIDATI NISTA SA FREEZONE
jer kad sam oduzeo ono sto sam juce skinuo sa freezone od cifre koja mi je na racunu dobio sam cifru skojom bi se mogao slozit (da sam toliko potrosio) stoga preporucujem svima da
NE SKIDAJU NISTA SA FREEZONE
jer mozda su oni to prespojili pa i to broje... ne znam... al sto je sigurno sigurno
-
*Unreal*
#21 Re: BIHnet i ADSL
U odnosu na druge provajdere internet usluga, BIHNET je TITO!GoPlay wrote:ljudi sta cemo povodom ovog adsla?
-
mostarac
ova gore cifra je bila kad sam objavio post, a ovo je cifra sada iako nakon toga nije koristen internet i racunar nisam upaliomostarac wrote:Ukupno MB = 6091
oni blago recheno NISU NORMALNI.
Ukupno MB = 6208
kako se nabralo ovih 117 MB volio bi da mi objasne telecom idioti.
- Guento
PA MAJKU IM *ЕБЕМ LOPOVSKU! Ima li iko da ukraj stane ovoj mafiji!!!!???
Nikad dosada mi se nije desilo da priđem ni blizu limitu, a za ovaj mjesec vec imam 300mb prekoracenja!!! Na 5G!!!
Kolega mi sad prica da su mu idioti-IDIOTI sabrali 21Gb!!!!! On je na 9G pa je vjerovatno trebao potrositi vise nego ja!! A covjek nije bio u Sarajevu do 15. januara, a u ovih 9-10 dana tri dana je surfao uobicajeno, nista nije skidao!!!!
I nije UOPSTE koristio freezone!
I ako se vec "BiHnet usluga u odgovarajućim sistemima uredno i ispravno zapisuje" kako da zbir tih usluga/minuta/megabajta koji nam pokazuju nije ispravan!???

Nikad dosada mi se nije desilo da priđem ni blizu limitu, a za ovaj mjesec vec imam 300mb prekoracenja!!! Na 5G!!!
Kolega mi sad prica da su mu idioti-IDIOTI sabrali 21Gb!!!!! On je na 9G pa je vjerovatno trebao potrositi vise nego ja!! A covjek nije bio u Sarajevu do 15. januara, a u ovih 9-10 dana tri dana je surfao uobicajeno, nista nije skidao!!!!
I ako se vec "BiHnet usluga u odgovarajućim sistemima uredno i ispravno zapisuje" kako da zbir tih usluga/minuta/megabajta koji nam pokazuju nije ispravan!???
- beco
evo da i ja dodam malo svog jada. samo da napomenem 3g paket
Poštovani korisnici,
Svi podaci vezani za korištenje BIHnet usluga se u odgovarajućim sistemima uredno i ispravno zapisuju. Zbog unaprijeđenja sistema za obradu i prikaz ovih podataka, u narednih desetak dana podaci o potrošnji (minute, MB), nakon 15. januara 2007. godine nazalost neće biti dostupni putem WEB stranice.
Nadamo se da ćete razumjeti neophodnost navedenih aktivnosti i unaprijed se izvinjavamo za eventualne neugodnosti.
Vaš BIHnet
Ukupno MB = 3908
U toku unaprijeđenja sistema kao opciju vam dajemo uvid u sumarno stanje ostvarenog saobraćaja kako bi mogli kontrolisati svoje troškove.
Poštovani korisnici,
Svi podaci vezani za korištenje BIHnet usluga se u odgovarajućim sistemima uredno i ispravno zapisuju. Zbog unaprijeđenja sistema za obradu i prikaz ovih podataka, u narednih desetak dana podaci o potrošnji (minute, MB), nakon 15. januara 2007. godine nazalost neće biti dostupni putem WEB stranice.
Nadamo se da ćete razumjeti neophodnost navedenih aktivnosti i unaprijed se izvinjavamo za eventualne neugodnosti.
Vaš BIHnet
Ukupno MB = 3908
U toku unaprijeđenja sistema kao opciju vam dajemo uvid u sumarno stanje ostvarenog saobraćaja kako bi mogli kontrolisati svoje troškove.
-
mostarac
ja cu uraditi sljedece, ako ovo ne dovedu u normalu: Imam paket 5G i na posti cu im uplatiti uplatnicom 50 KM, a ostatak nek se vuce kao dug. Ostale racune cu redovno izmirivati kako dolaze, a ovo sto bude islo preko januarskog racuna i vodilo se kao dug nek im plati taj koji im je sjebo sistem.