BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Halcyon

#11051 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

iceman2010 wrote:Sto se mene licno tice ja se ne bojim ni privatizacije ni konkurencije. Mislim da dosta dobro radim svoj posao i da bih imao posao kod bilo kojeg telecom operatera. Samo mi nije jasno kako vi koji zagovarate privatizaciju telecom-a ne vidite da od toga svi mozemo imati samo stete, a nikako koristi. Jel to ono nek' komsiji crkne krava, a ja cu da navijam i da se radujem? Nema veze ako od te krave i ja ponekad popijem casu mlijeka.

Mislis da su u Hrvatskoj i Srbiji zlatne parice?
To ti je onaj tipični bosanski primitivni mentalitet. Znaš ono, ako ja ne mogu imat, nek nema ni onaj što radi u BH Telekomu. Iliti, nek komšiji crkne krava. Skoro svaki put kad se dođe na temu privatizacije glavna "argumentacija" ovih koji bi i državu prodali jesu zaposleni preko štele, SDA i šta sve ne, i žive za dan kad će Telekom bit prodat pa da raja ostane bez posla. Jer, k'o veli kad se ja ne mogu utrpat u Telekom, daj da i ovi što rade ostanu bez posla.

Ne gledaju oni ekonomsku neisplativost takvih poduhvata (ne treba bit genije da skontaš da je prihod bolje zadržavat u državi, nego da ide van nje). Jebo to, daj samo da se rasproda sve živo i da oni koji rade u Telekomu dobiju nogu.

Naravno, u Hrvatskoj su parice ne od zlata, već od platine, a korisnici imaju Internet pristup brzina preko 500 Mbps i to besplatno. Još ti dadnu laptop, mobilni telefon i eksterni HDD kao poklon. 8-)
iceman2010

#11052 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

nastavnikhe wrote:
iceman2010 wrote:
Asiklar wrote:Sta je ovo ba ljudi ne mogu vise pristupiti modemu preko vr10v10tajn1pas55. Jel se to moze mromijeniti iz centrale? :shock:
Moze. Uveden sistem za automatsku konfiguraciju modem.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Jel to sad znači da sami ne možemo konfigurirati modem te da ne možemo uopće ulaziti u postavke modema?
Ne nuzno. Ne spusta se ta automatska konfiguracija svima. Spusta se samo po potrebi. Recimo ako se ti zalis na neki kvar i onaj na helpdesk-u pomisli da je do konfiguracije modema, spustice ti tu automatsku konfiguraciju za mojatv full npr. i ti vise neces moci pristupiti modemu jer ne znas username i pass.
van helsing

#11053 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Iceman,znam ja da bht puni npr. penzioni fond iz kojeg moj otac prima penziju.
Kada ode u privatne ruke,nece biti tako.
Ali siguran budi,privatizacija ili veca konkurencija su dobri za nas krajnje korisnike.
Nece biti npr. vozanja sluzbenih auta/kombija/kamiona za privatne potrebe,nece se bacati modemi/routeri koji su doneseni sa demontiranog prikljucka i koji su mogli se iskoristiti kod novih korisnika.
Halcyon,mozes vjerovat a i ne moras,ja ti kazem da je covjek dobio prije nekoliko godina na poklon externi hdd od 1.5TB zato sto je produzio ugovor na dvije godine.
Dalje,nisam zavidan nikome,neka ljudi rade,pa imam rodbine i prijatelja koji su zaposleni u bht,sta vam je.

Sent from my Nokia 1110 using Tapatalk 2
Halcyon

#11054 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

van helsing wrote:veca konkurencija su dobri za nas krajnje korisnike.
Ovo je ključno kako bi usluga bila bolja. Bolja usluga će doći samo povećanjem konkurencije, ne prodajom državnog telekom operatera. Može ovdje i Vodafone doći, ako nema konkurencije boli njih k.... krasni za korisnike. I operaterima je, na kraju krajeva, bitna zarada, to nije nikakvo špansko selo i nešto nenormalno. Ako te mogu derat, derat će te. Kad im stigne konkurencija, valja mijenjat stvari (kao što BIHnet sad radi, iako je i dalje u vlasništvu države).
prcnet

#11055 Re: BHTelecom All About

Post by prcnet »

Halcyon wrote:
iceman2010 wrote:Sto se mene licno tice ja se ne bojim ni privatizacije ni konkurencije. Mislim da dosta dobro radim svoj posao i da bih imao posao kod bilo kojeg telecom operatera. Samo mi nije jasno kako vi koji zagovarate privatizaciju telecom-a ne vidite da od toga svi mozemo imati samo stete, a nikako koristi. Jel to ono nek' komsiji crkne krava, a ja cu da navijam i da se radujem? Nema veze ako od te krave i ja ponekad popijem casu mlijeka.

Mislis da su u Hrvatskoj i Srbiji zlatne parice?
To ti je onaj tipični bosanski primitivni mentalitet. Znaš ono, ako ja ne mogu imat, nek nema ni onaj što radi u BH Telekomu. Iliti, nek komšiji crkne krava. Skoro svaki put kad se dođe na temu privatizacije glavna "argumentacija" ovih koji bi i državu prodali jesu zaposleni preko štele, SDA i šta sve ne, i žive za dan kad će Telekom bit prodat pa da raja ostane bez posla. Jer, k'o veli kad se ja ne mogu utrpat u Telekom, daj da i ovi što rade ostanu bez posla.

Ne gledaju oni ekonomsku neisplativost takvih poduhvata (ne treba bit genije da skontaš da je prihod bolje zadržavat u državi, nego da ide van nje). Jebo to, daj samo da se rasproda sve živo i da oni koji rade u Telekomu dobiju nogu.

Naravno, u Hrvatskoj su parice ne od zlata, već od platine, a korisnici imaju Internet pristup brzina preko 500 Mbps i to besplatno. Još ti dadnu laptop, mobilni telefon i eksterni HDD kao poklon. 8-)
Ti isti Halcyon si do prije mjesec dana lajao po tom istom telekomu jer ti mjesecima nisu rjesili problem.
Ne mozemo se mi puno porediti sa Hrvatskom a ni sa Srbijom.
U toj Srbiji su jos 2009g imali flat kada sam ja ovom domacem telekomu masno placao svaki MB prekoracenja.
iceman2010

#11056 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Halcyon wrote:

A to sve nije zato sto oni smatraju da stvari u telecomu nevaljaju, nego zato sto oni nisu dio tog tala. 99% ovih sto imaju takve zelje bi ubili da imaju bas tu stelu na koju se zale i da se "uvale" u telecom. Sta to znaci? Sta znaci zaliti se na nekoga ko je postupio jednako kako bi postupio i on? Mislim wtf? On bi s gnusanjem odbio priliku da se zaposli u telecom-u i pustio bi svoju djecu da gladuju onako iz principa? Bi sigurno!
iceman2010

#11057 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

van helsing wrote:Iceman,znam ja da bht puni npr. penzioni fond iz kojeg moj otac prima penziju.
Kada ode u privatne ruke,nece biti tako.
Ali siguran budi,privatizacija ili veca konkurencija su dobri za nas krajnje korisnike.
Nece biti npr. vozanja sluzbenih auta/kombija/kamiona za privatne potrebe,nece se bacati modemi/routeri koji su doneseni sa demontiranog prikljucka i koji su mogli se iskoristiti kod novih korisnika.
Halcyon,mozes vjerovat a i ne moras,ja ti kazem da je covjek dobio prije nekoliko godina na poklon externi hdd od 1.5TB zato sto je produzio ugovor na dvije godine.
Dalje,nisam zavidan nikome,neka ljudi rade,pa imam rodbine i prijatelja koji su zaposleni u bht,sta vam je.

Naravno da je konkurencija uvijek dobra za krajnjeg korisnika. To ne sporim. Cak sta vise u neku ruku predstavlja i profesionalni izazov i gura razvoj bilo koje grane, bilo cega naprijed. Uopste nisam protiv konkurencije.
Halcyon

#11058 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

iceman2010 wrote:
Halcyon wrote:

A to sve nije zato sto oni smatraju da stvari u telecomu nevaljaju, nego zato sto oni nisu dio tog tala. 99% ovih sto imaju takve zelje bi ubili da imaju bas tu stelu na koju se zale i da se "uvale" u telecom. Sta to znaci? Sta znaci zaliti se na nekoga ko je postupio jednako kako bi postupio i on? Mislim wtf? On bi s gnusanjem odbio priliku da se zaposli u telecom-u i pustio bi svoju djecu da gladuju onako iz principa? Bi sigurno!
Jah, sve jadna majko pošteni ljudi koji se osipaju na takve stvari, a samo bi ih Allah mog'o zaustavit u trci do Telekoma da imaju bilo kakvu štelu za posao. Al' pazi "logike", oni bi radije da tu rade stranci i da odnose pare van zemlje, nego naši ljudi. Eto dokle ide sva ta glupost...

@prcnet: Kakve to veze ima sa privatizacijom? Kao korisnik BIHnet, BH Mobile i BH Line mreža imam pravo žaliti se na šta hoću, ali to nikako ne znači da bih jedva čekao da se Telekom proda. Apsolutni sam protivnik privatizacije bilo čega, posebno Telekoma, Elektroprivrede i vodoprivrednog sektora.
van helsing

#11059 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Iskreno,meni je licno zao bilo koju drzavnu firmu kad prodaju,pogotovo ovako profitabilne firme,bht,bosnalijek i sl,jer moj otac a bogme i ja smo ugradili,ako nista,bar po jednu ciglu u tu firmu kroz razne doprinose i odbijanja preko plate.
Opet tvrdim,samo da je bilo malo volje,bht je mogao biti najbolji u svim segmentima svojih usluga.
I da,ne pripadam niti jednoj politickoj opciji.

Last edited by van helsing on 25/02/2013 00:40, edited 3 times in total.
Halcyon

#11060 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

van helsing wrote:Iskreno,meni je licno zao bilo koju drzavnu firmu kad prodaju,pogotovo ovako profatibilne firme,bht,bosnalijek i sl,jer moj otac a bogme i ja smo ugradili,ako nista,bar po jednu ciglu u tu firmu kroz razne doprinose i odbijanja preko plate.
Opet tvrdim,samo da je bilo malo volje,bht je mogao biti najbolji u svim segmentima svojih usluga.
I da,ne pripradam niti jednoj politickoj opciji.

Bitno je da konkurencija jača, odmah i BH Telekom mora ponuditi bolju uslugu.
prcnet

#11061 Re: BHTelecom All About

Post by prcnet »

Sto neko rece da ne dodje Telemah jos bi bili na 3 GB sadake BHTelecoma. Mozda bi se smilovali pa povecali na 5 GB. :lol:
zateznistub

#11062 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

prcnet wrote:Sto neko rece da ne dodje Telemah jos bi bili na 3 GB sadake BHTelecoma. Mozda bi se smilovali pa povecali na 5 GB. :lol:
Postajes iritantan sa svojim pisanjem!
Halcyon

#11063 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

prcnet wrote:Sto neko rece da ne dodje Telemah jos bi bili na 3 GB sadake BHTelecoma. Mozda bi se smilovali pa povecali na 5 GB. :lol:
Kakvu li bi uslugu Telemach imao da je bio jedini operater u to vrijeme... Vjerovatno bi i tada bili na flat Internetu sa nevjerovatnim brzinama i još nevjerovatnijim cijenama. :lol: Ne trolaj živ bio...
SSemir

#11064 Re: BHTelecom All About

Post by SSemir »

je li jos neko ima problem sa aktivacijom mojaWebTv. dosad sam uredno gledao, i ono kad su uveli sa prijavom (1 KM) je islo, evo veceras mi opet trazi aktivaciju, i nemogu da aktiviram
benjamin1992

#11065 Re: BHTelecom All About

Post by benjamin1992 »

SSemir wrote:je li jos neko ima problem sa aktivacijom mojaWebTv. dosad sam uredno gledao, i ono kad su uveli sa prijavom (1 KM) je islo, evo veceras mi opet trazi aktivaciju, i nemogu da aktiviram
Ista stvar, hocu da gledam Inter Milan i ne moze, trazi aktivaciju, a aktivirao davnih dana. Neki dan gledao arene, sve isle okej, sad ne radi.
Koji idiotizam! :x :x :x
van helsing

#11066 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Mene zanima da li ovaj topic ili druge forume prate ljudi iz bht a da se nesto pitaju u firmi?
Dalje,neko napisao da bi doveli svoje ljude ako bude privatizacije.
Ne vjerujem ako bi to kupio neki stranac,morao bi davati puno vecu platu.
Mozda bi postavio svoje ljude npr.za generalnog direktora,i u menadjment,ali obicne radnike...ne vjerujem..
A sada idem pogledat "della madonnina".

irac300

#11067 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Kod mene je MojaWebTv proradila, a danas je nije bilo. Pisao sam im na facebook stranici i odgovorili su mi.
Postoje tehnički problemi na usluzi MojaWebTV. Nadamo se rješenju u što kraćem roku. Hvala na razumijevanju i izvinjavamo se za neugodnosti.
Evo sada sam provjerovao, radi.
iceman2010

#11068 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

benjamin1992 wrote:
SSemir wrote:je li jos neko ima problem sa aktivacijom mojaWebTv. dosad sam uredno gledao, i ono kad su uveli sa prijavom (1 KM) je islo, evo veceras mi opet trazi aktivaciju, i nemogu da aktiviram
Ista stvar, hocu da gledam Inter Milan i ne moze, trazi aktivaciju, a aktivirao davnih dana. Neki dan gledao arene, sve isle okej, sad ne radi.
Koji idiotizam! :x :x :x
Ima nekih tehnickih problema oko autorizacije. Zato je radilo dok je bila testna faza, a sada ima problema. Valjda ce brzo biti rijeseno.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#11069 Re: BHTelecom All About

Post by I am Happy »

Radi sada Moja Web Tv.... jbg morao sam gledati juve sa nekavim arapskim komentatorom :-D
Ali sta je tu je
Maharadza

#11070 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Yahel wrote:Radi sada Moja Web Tv.... jbg morao sam gledati juve sa nekavim arapskim komentatorom :-D
Ali sta je tu je
Lafo se hvale kako imaju arene, a taman' kada su tekme - sve zakaže! O telecome komedijo, nikada ne propustiš da nas nasmiješ, sebe obrukaš i korisnike izradiš! :lol:

btw. Ja inter:milan gledao u HD-u, doduše ruski komentator, ali radije i on nego taj gromoglasni arap! 8-)
klej

#11071 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

Maharadza wrote:
Yahel wrote:Radi sada Moja Web Tv.... jbg morao sam gledati juve sa nekavim arapskim komentatorom :-D
Ali sta je tu je
Lafo se hvale kako imaju arene, a taman' kada su tekme - sve zakaže! O telecome komedijo, nikada ne propustiš da nas nasmiješ, sebe obrukaš i korisnike izradiš! :lol:

btw. Ja inter:milan gledao u HD-u, doduše ruski komentator, ali radije i on nego taj gromoglasni arap! 8-)
drug, morat cu te razocarati... uredno odgledao na areni4 inter-milan, uz povremeno prebacivanje na arenu3, radi uvida u kretanje rezultata na tekmi psg-om. nazalost, zbog losih vremenskih uslova, odgodjena je utakmica hajduk-dinamo, pa nisam mogao pogledati. sve preko mojatv premi. to za web tv, ne bih komentarisao
Maharadza

#11072 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

klej wrote:
Maharadza wrote:
Ali sta je tu je

drug, morat cu te razocarati... uredno odgledao na areni4 inter-milan, uz povremeno prebacivanje na arenu3, radi uvida u kretanje rezultata na tekmi psg-om. nazalost, zbog losih vremenskih uslova, odgodjena je utakmica hajduk-dinamo, pa nisam mogao pogledati. sve preko mojatv premi. to za web tv, ne bih komentarisao
Na to sam i mislio! Vidiš da neki samo preko njega gledaju tekme (valjda ko nema mojatv) pa ni to ne mogu srediti! :mrgreen:
klej

#11073 Re: BHTelecom All About

Post by klej »

da, imaju problem slican tvom. znas da ti funkcionise facebook, a tvrdis da isti ne koristis, cak ni sa pistoljem uperenim u slijepocnicu. malo si kontradiktoran sam sebi, pa me ne cudi sto drugima udaras kontre i provociras :roll:
pathyeshme

#11074 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Moju WebTV gledam svaki dan i svaki dan imaju problem. Počesto se problem desi kad je nešto bitno npr. liga prvaka al' nema Boga da ga pokrene. Isto tako danas, Capital One kup finale, al' o mojoj Web TV samo sam mogao sanjati.

Takođe me zanima zašto mi onoliko prekida. Kad na HD gledam, desi se barem 4-5 prekida u toku poluvremena, znači to je pod moranjem.. a imam netflat 4.

I takođe me zanima što na njoj nema OBN? Pa nije OBN sport klub jebte da ga ne možeš ubaciti. Ne gledam tu debilnu televiziju al volim kad je liga prvaka da je gledam na Web TV a ne na wiziwig... Uglavnom, u srijedu je OBN imao prvi pik na Milan-Barca a ja sam mogao mahati ušima jer Arene to nisu prenosile.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#11075 Re: BHTelecom All About

Post by I am Happy »

E to za Obn je poseba prica.... idalje ne mogu da vjerujem da ga nema a imamo one kanale koji samo smetaju....
Radije bi placao 5km mjesecno ali da imam sve kanale kao i na tv, i da mi naravno ne stopa.

Mada treba biti iskren, nikada nisam imao problema tipa "da ne radi nikako" kao sto je to danas bio slucaj.
Locked