To ti je onaj tipični bosanski primitivni mentalitet. Znaš ono, ako ja ne mogu imat, nek nema ni onaj što radi u BH Telekomu. Iliti, nek komšiji crkne krava. Skoro svaki put kad se dođe na temu privatizacije glavna "argumentacija" ovih koji bi i državu prodali jesu zaposleni preko štele, SDA i šta sve ne, i žive za dan kad će Telekom bit prodat pa da raja ostane bez posla. Jer, k'o veli kad se ja ne mogu utrpat u Telekom, daj da i ovi što rade ostanu bez posla.iceman2010 wrote:Sto se mene licno tice ja se ne bojim ni privatizacije ni konkurencije. Mislim da dosta dobro radim svoj posao i da bih imao posao kod bilo kojeg telecom operatera. Samo mi nije jasno kako vi koji zagovarate privatizaciju telecom-a ne vidite da od toga svi mozemo imati samo stete, a nikako koristi. Jel to ono nek' komsiji crkne krava, a ja cu da navijam i da se radujem? Nema veze ako od te krave i ja ponekad popijem casu mlijeka.
Mislis da su u Hrvatskoj i Srbiji zlatne parice?
Ne gledaju oni ekonomsku neisplativost takvih poduhvata (ne treba bit genije da skontaš da je prihod bolje zadržavat u državi, nego da ide van nje). Jebo to, daj samo da se rasproda sve živo i da oni koji rade u Telekomu dobiju nogu.
Naravno, u Hrvatskoj su parice ne od zlata, već od platine, a korisnici imaju Internet pristup brzina preko 500 Mbps i to besplatno. Još ti dadnu laptop, mobilni telefon i eksterni HDD kao poklon.