bhcablenet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Hendrix

Post by Hendrix »

Imaš 1024 kbs paket , za 256 kbs paket je normalna brzina downloada 30KB/s.
Sad ću biti iskren , ja ima 15 dana kako imam internet na Globalnetu i do tada sam imao par zastoja većinom navečer ali samo kod surfanja netom , downloadi su išli normalno,jednom se desilo da ne radi par sati internet.U mom komšiluku niko nema internet uključen pa je moguće da mi veza nije opterećena tako da radi sasvim ok.
Igram i igre online sa pingom oko 50 što je sasvim ok.
Neću ništa da se hvalim jer se može i pokvariti ova situacija :D
Ali moja teorija je ako vam je loš internet da je to uglavnom zbog lokalne mreže i opterećnosti nje a ne do centrale GLobalneta jer bi i meni štekalo , možda previše korisnika na jednom kanalu priključeno pa se bandwith potroši?
Također ukucajte u browser adresu 192.168.100.1 i provjerite signal , sve ispod 30 ne valja , također downstream power level bi trebao biti između -15 i 15 a upstream power maksimalno 50 -55 .Loš signal uzrokuje pucanje veze i gubljenje podataka pa se čini kao da internet šteka.
succa

Post by succa »

shiljak wrote:
marijindvorac wrote:Fer upozorenje svima koji zele BHcablenet prilaz Internetu.

Jaklo je dobar kada radi ali sa 256k brzinom je dosta spor za one koji zele da skidaju. Kada ne radi, onda ne radi po cijeli dan—manje vise. Cak i dan i po. Otprilike svakih 3-4 nedjelje nestane sa horizonta bar jednom.
koliko ja znam kod adsl-a je brzina skidanja 90kb/s, a kod ovog globalneta meni je 120kb/s
Puno je 90kb/s drug, popolovi to.
hitman05

Post by hitman05 »

Obavještavamo korisnike da će u ponedeljak ( 07.05.2007 godine ) u rad biti pušten VPN autorizacijski server. Na našj stranici možete naći VPN.exe file koji je potrebno da instalirate na Vaš računar i sve će biti automatski konfigurisano. Podaci o Vašem passwordu i user name-u su dostavljeni na fakturama za mjesec April.

Uprava Global NET d.o.o.

'dje se nalazi ovaj VPN.exe odnosno ima li neko ovaj fajl?
Usput ima li neko router i naravno da ima prikljucak na Globalnet.
shiljak

Post by shiljak »

hitman05 wrote:Obavještavamo korisnike da će u ponedeljak ( 07.05.2007 godine ) u rad biti pušten VPN autorizacijski server. Na našj stranici možete naći VPN.exe file koji je potrebno da instalirate na Vaš računar i sve će biti automatski konfigurisano. Podaci o Vašem passwordu i user name-u su dostavljeni na fakturama za mjesec April.

Uprava Global NET d.o.o.

'dje se nalazi ovaj VPN.exe odnosno ima li neko ovaj fajl?
Usput ima li neko router i naravno da ima prikljucak na Globalnet.
Ne treba ti taj exe fajl. Imas ovjasnjenje na ovoj temi sto je meni neko objasnjavao (sve su slike)...
Comrad

Post by Comrad »

Post Reply