bhcablenet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
hitman05

Post by hitman05 »

stachu wrote:Ta IP adresa je svima nama ista! I zato niko nista ne moze da skida :-?
Ja sam do danas "skino" 16GB, "zarovite se" po warez stranicama i koristite alternativne storage servise, kao i nove P2P alate (limewire itd).

Sta mislite da mi napravimo "Free Zonu", upload-ujem na neku storage stanicu i kasnije razmjenimo linkove. Ja trenutno upload-ujem nesto na http://www.oxedion.com/ (popularne stripove), prilicno brz server, nema vremenskog ogranicenja, provjere ip adrese itd.

Hajd' da se uvezemo preko msn-a, pa da razmjenujemo linkove za materijale, ne mozemo preko ovog foruma, jer je ilegalno :)
Hendrix

Post by Hendrix »

Ma i ja sam uletio u trenutku kad niko nije skido na Rapidshare ali kako sam čuo da kada dobijemo svoj login na VPN da će imati svako sovju IP i onda cuclaj koliko hoćeš. A ne znam je li radi free zona sada pošto mi još nije login proradio?
Za hitmana , brzina od 30KB/s ti je normalna čak i super, za paket koji ima brzinu 256kbs , podijeli 256 sa 8 i dobićeš brzinu downloada , teoretsku ok 32 KB/s znači tu si negdje :)
Za paket od 1024kbs bi bilo negdje oko 128 KB/s teoretska brzina ali znamo da praksa nije isto :D pa je po meni sve iznad 100 KB/s pošteno.
vela-ze

Post by vela-ze »

A svasta stvarno nemate Free zone, eto vidim zelite se organizovati za tu free zonu, al tako gubite mb i downloada i uploada, trazite od odgovornih da vam nabace free zonu da dzaba ne trosite, joj sta sam ja samo skino filmova igrica ma svega s zone mog provajdera.
hitman05

Post by hitman05 »

Hendrix wrote:Ma i ja sam uletio u trenutku kad niko nije skido na Rapidshare ali kako sam čuo da kada dobijemo svoj login na VPN da će imati svako sovju IP i onda cuclaj koliko hoćeš. A ne znam je li radi free zona sada pošto mi još nije login proradio?
Za hitmana , brzina od 30KB/s ti je normalna čak i super, za paket koji ima brzinu 256kbs , podijeli 256 sa 8 i dobićeš brzinu downloada , teoretsku ok 32 KB/s znači tu si negdje :)
Za paket od 1024kbs bi bilo negdje oko 128 KB/s teoretska brzina ali znamo da praksa nije isto :D pa je po meni sve iznad 100 KB/s pošteno.
Ja imam prikljucak na ovaj globalnet nekih 8mjeseci, tako da sam prosao skoro kroz cijeli proces testiranja (trenutno je jos period testiranja). Prije nove godine VPN je radio i naravno svako je imao svoju ip adresu i mogao skidati sta hoce i odakel hoce, jer je VPN bio stabilan. Medjutim, u ovoj godini u kratkim periodima kada je VPN radio, bio je izrazito nestabilan, max se moglo skinuti 30-tak MB prije nego je veza pucala. Recimo pokrenes 5-6 web stranica i neki dl i veza odmah "pukne". Ne vjerujem da ce uspjeti napraviti stabilan VPN i u ovom "pokusaju". Znam ja da je max 32KB/s, a sta kad tu brzinu imas 1% obracunskog perioda, a 90% nekih 10KB/s, da ne govorim o pingu (tromosti). Usput, zna li neko imaju li svi isti prioritet ili recimo paket mini ima manji prioritet od paketa midi.
shiljak

Post by shiljak »

stachu wrote:Ne kontam kako je tebi ta brzina, a meni maximalno 32kb/s, a ista nam je konekcija (paket MIDI)! Mamicu im!
Kod mene jkad je daolazio globalnet, na pocetku mi je bila dobra konekcija (iznad 100kb) ali valjda kako su se ljudi sve vise prikljucivali na globalnet konekcija je bila sve slabija. Proslog mjeseca nisam mogao nista otvoriti, ali evo sada se malo teze otvaraju stranice (3-4 sec.) a kad nesto skidam je gotov vazda 40kb (a na pocetku je bila 100kb).
bih_finest

Post by bih_finest »

Ja sam također uzeo paket midi (d 1024) međutim download mi ne ide preko 50kB, jučer mi je bio ujutro rano bio oko 80kB. A jel sigurno to da postepeno puštaju VPN :roll:
p.s. može se i ovak dosta skinuti, al dok nađeš dobar torrent, a i limewire nije baš čemu...na rapidshare ne možeš doći na red, biće bolje valjda :x
bih_finest

Post by bih_finest »

Evo skinuo sam Cable Guy od Jim Careya :lol: :lol: :lol:
Hendrix

Post by Hendrix »

Za puštanje VPNa mi je tip koji radi net rekao , kaže kad ti ne bude radilo ovako ko LAN znaćeš da su te pustili :roll: pa se onda fino loguj sa username i passom.
Za brzinu ne znam stvarno možda se i meni razjebe uskoro ali kako vi kažete raja se uključuje postepeno i moguće je ako u blizini na istom osnovnom vodu imate puno komšija sa netom da to smanjuje , ja nemam nikog sa netom u krugu 300 m :) nadam se da će tako i ostati .
Od igara sam probao jedino Live for speed DEMO , ping oko 50 bude tu negdje ali se prekine svakih pola sata .
Bl_ManiaC

Post by Bl_ManiaC »

hitman05 wrote:
stachu wrote:Ta IP adresa je svima nama ista! I zato niko nista ne moze da skida :-?
Ja sam do danas "skino" 16GB, "zarovite se" po warez stranicama i koristite alternativne storage servise, kao i nove P2P alate (limewire itd).

Sta mislite da mi napravimo "Free Zonu", upload-ujem na neku storage stanicu i kasnije razmjenimo linkove. Ja trenutno upload-ujem nesto na http://www.oxedion.com/ (popularne stripove), prilicno brz server, nema vremenskog ogranicenja, provjere ip adrese itd.

Hajd' da se uvezemo preko msn-a, pa da razmjenujemo linkove za materijale, ne mozemo preko ovog foruma, jer je ilegalno :)
Nije losa ideja,a moze neko i FTP server/e napravit i nabacit stvari,pa da drugi skidaju.Jer smo svi u jednoj velikoj LAN mrezi.
To bi mozda bilo dobro.
Samo taj sto bi napravio FTP server,mora drugima dati svoju LAN ip adresu,
i drugi ce moci skidat njegove fajlove sa tog servera sve dok je online.
To je samo jos jedan prijedlog
hitman05

Post by hitman05 »

Radi li vama konekcija na globalnet-u? Ja ne mogu da se konektujem ni preko vpn-a ni preko etherneta, iako imam pristup njihovoj stranici znaci nije do mene (modema, mrezne itd).
shiljak

Post by shiljak »

Bl_ManiaC
To bi bilo pametno, samo reci sta trebam da uradim i ja cu ostavljati PC upaljen citav dan, da isprobamo kako to ide!!

hitman05
Kod mene rade vec 7 dana normalno (a do tada sam jedva mogao sta da otvorim). Jest da mi je juce ostao bez konekcije ali evo opet radi. Ako mozes na njihovu stranicu onda je do njih...
Comrad

Post by Comrad »

Sinoć i jutros net nije radio, ja sam ih zvao rekoše da imaju nekih problema, tak da je bilo do njih...no ev sad opet radi... :zzzz:
hitman05

Post by hitman05 »

shiljak wrote:Bl_ManiaC
To bi bilo pametno, samo reci sta trebam da uradim i ja cu ostavljati PC upaljen citav dan, da isprobamo kako to ide!!
Ovako, u vezi "free zone", iako smo u lan mrezi brzine su nam ogranicene iliti sve ide preko "interneta". Znaci ako imas konekciju 512/256, 256kbps ti je max za upload, mozda dovoljno za jednog korisnika, ali za vise ne. Znaci ta ideja da neko od nas napravi ftp ili http server otpada. Jedini nacin, koji ja vidim, je da koristimo neki online storage server koji nece provjeravati ip adrese i imati neka vremenska i kolicinska ogranicenja, kako bi "svi" mogli pristupati tim "materijalima".
Dajte da se uvezemo preko MSN-a, pa da razmijenjujemo linkove, ja do sada "skin'o" 30GB, nasao odlicne linkove, 2GB/dan (poslijednjih 5-6dana) :)

Prijedlog:
http://www3.oxedion.com/

http://depositfiles.com/en/
Bl_ManiaC

Post by Bl_ManiaC »

Ma ljudi ovaj nas ISP je kriza totalna,sad da mi nesto pokusavamo--mozemo
ali koliko ce to dobro ici pitanje je.Uploadovanje nam lose ide,veza puca,net je totalno nestabilan.

Ali et vrijedi pokusat sve,kad nam ovi papci nedaju FREE ZONU za sta dajem pare svaki mjesec.Racunaj te na mene.kao i na to da srusimo ovaj ISP sto nije tesko :-) ako hocete.HITMAN nije losa ideja,samo treba vidjet oce li biti prihvacena od drugih na ovoj mrezi.
Comrad

Post by Comrad »

Ev i ja sam za 8-)
Comrad

Post by Comrad »

A da napravimo jednostavnu stranicu, na kojoj ćemo samo postati linkove, nešto poput bloga, kojem će svi imati pristup, i samo podijelimo link tog bloga između globalnetovaca i et nam FREE ZONE :D
stachu

Post by stachu »

Ja sam IN!
shiljak

Post by shiljak »

Comrad wrote:A da napravimo jednostavnu stranicu, na kojoj ćemo samo postati linkove, nešto poput bloga, kojem će svi imati pristup, i samo podijelimo link tog bloga između globalnetovaca i et nam FREE ZONE :D
http://itnovosti.blogspot.com/
samo mi dajte e-mail adrese, i mocemo svi da dodajemo tekstove. Znaci date mi e-mail adresu i poslacu vam registraciju da mozete dodavati tekstove!!!
moj mail: [email protected] pa dodjite na msn!
Comrad

Post by Comrad »

Ma ne trebaju nama tekstovi i vijesti i sl. Nego blog bezveze neki, samo da možemo postati link i opisati šta smo uploadovali. I to je to...
Comrad

Post by Comrad »

http://freezona.blogger.ba/
svi globalnetovci neka pošalju mail na [email protected] da vam pošaljem pass i user za blog, pa da počnemo :D
hitman05

Post by hitman05 »

Comrad wrote:Image
svi globalnetovci neka pošalju mail na [email protected] da vam pošaljem pass i user za blog, pa da počnemo :D
Svaka cast, ovo je odlicno. Poslao mail, cekam odgovor :)
stachu

Post by stachu »

Imas mail!
Comrad

Post by Comrad »

Et poslao sam vam na PM...
shiljak

Post by shiljak »

de nek meni neko posalje
stachu

Post by stachu »

Comrad wrote:Et poslao sam vam na PM...
Svaka cast, kako se nismo toga ranije sjetili a ne da se peglamo sa mailovima! :D
Post Reply