Čuj korisnici Iphone-a pametniji, androidaši gluplji. Da mi je znati ko ovo piše
Android OS
Moderator: Benq
- Dr Kova
#16726 Re: Android OS
http://--- NO LINKS ---/clanak/63531822467 ... ref=ostali
Čuj korisnici Iphone-a pametniji, androidaši gluplji. Da mi je znati ko ovo piše
- NK33
#16727 Re: Android OS
@quarterbackquarterback wrote:dzemaludin007 wrote:A interesuje te Androidquarterback wrote:ne interesuju me opensource poluproizvodi - priznam![]()
zakljucna 5 za kraj godine
Dobro te čovjek poklopi nema šta, sam si sebi skočio u stomak
- pumica
#16728 Re: Android OS
http://mobile.net.hr/tehnoklik/mobile/9 ... d-mobitela
Devet razloga zašto je iPhone bolji od Android mobitela
Sta je ovo...iphone narucuje tekstove
- Dr Kova
#16729 Re: Android OS
Svako naručuje tekstove. Imaš milion članaka tipa: "Zašto je ovaj bolji, 10 stvari što nedostaju ovom, onom, bla bla. I ovo da ima najbolji dizajn je totalno subjektivno. Sve je to ok, ali čuj Iphone ima najbolju kameru 
-
quarterback
#16730 Re: Android OS
pa vidis da sam priznao porazNK33 wrote: @quarterback
Dobro te čovjek poklopi nema šta, sam si sebi skočio u stomaka još nisi uspio nači bolji odgovor od tog gore što znači da priznaješ da si fulio s izjavom
a sto se tice navigacije tu nemamo sta pricati
- Raigor Stonehoof
#16731 Re: Android OS
Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.
- Maharadza
#16732 Re: Android OS
Još da je napomenuo kako možeš uzeti MINIMUM 2 FLAGSHIP android uređaja za cijenu JEDNOG ibalkona...i još da ti ostane fina svota..Raigor Stonehoof wrote:Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ne znam u kojoj je pećini taj autor teksta živio u posljednjih par godina ali očigledno nije čuo za Nexus uređaje.
-
iSwagga
#16733 Re: Android OS
taj autor cak i nosi nexus uredjaj, i to najnoviji. btw. ovaj text je copy/paste sa business insidera. na kraju tog teksta ima 14-15 razloga zasto su android uredjaji bolji od iphoneaMaharadza wrote:Još da je napomenuo kako možeš uzeti MINIMUM 2 FLAGSHIP android uređaja za cijenu JEDNOG ibalkona...i još da ti ostane fina svota..Raigor Stonehoof wrote:Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I ne znam u kojoj je pećini taj autor teksta živio u posljednjih par godina ali očigledno nije čuo za Nexus uređaje.
- dzemaludin007
#16734 Re: Android OS
Da nema Nexusa, ja ne znam sta bih uzeo, i vjerovatno bih batalio Android. Jer jednostavno nije isto iskustvo na neNexusu i na Nexusu u svakom smislu. Od otkljucavanja bootloadera, rootovanja, customizacije buducih romova ukoliko Google odustane, kao i samog lakseg editovanja vec postojecih ROMova (zbog drajvera i "otvorene" Qualcommove dokumentacije), brzine, redovnijeg updatea, izbacivanje Google Factory Imagea, postojanje googleove dokumentacije i podrske na njihovom sajtu (Android SDK) itd itd.
Cuj iBalkon nasmije me sa ovim
Pa sta oni kukavci imaju?
9 Razloga, kao otisak prsta, Apple Pay, kontrolisanje doma i ostale gluposti 
Cuj iBalkon nasmije me sa ovim
- Raigor Stonehoof
#16735 Re: Android OS
85% svjetskih mobile usera nisu svjesni da su onih 12% upravu
- dzemaludin007
#16736 Re: Android OS
Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi

Lollipop 5.1
Lollipop 5.1
- Rainboow
#16737 Re: Android OS
Ne znam pišem li na ispravnu temu, ali nema veze, ja svakako moram da vas pitam. Imam Xperiu LT26i, i pošto vidim da su dosta aktivni smajlići identični onima sa fb-a, mislim na one male, pišu ih u komentare, u opisu slike itd itd, zašto ja na svojoj tast nemam te smajliće ??? Koga god sam pitala kažu da imaju te smajliće na tast, a ja ih nemam, i sve sam pretražila ali nema ih
zanima me zašto, mislim nije moj mobitel toliko star pa da nema to, jer te smajliće imaju i stariji mobiteli ?
- Maharadza
#16738 Re: Android OS
...dok tih 12% nisu svjesni koliko su zapravo marginalni i nebitni danas!Raigor Stonehoof wrote:85% svjetskih mobile usera nisu svjesni da su onih 12% upravu

- Quaresma
#16739 Re: Android OS
kako nahvalise ja kontao da ce 9. razlog biti : iPhone je bolji od androida u svemupumica wrote:http://mobile.net.hr/tehnoklik/mobile/9 ... d-mobitela
- Maharadza
#16740 Re: Android OS
Svima nama poznatog youtuber-a za Android počastili iz BMW-a sa vožnjom novog i8:

- Qler
#16741 Re: Android OS
Samo da se javim maharadzi, i pitam ga sta je P7? Posto ga nosam evo skoro tri mjeseca, i ako si upratio, rusio se OS, resetovao se telefon, lagao i stopao... e sad kad sam snimio po savjetu kolege novi ROM sad je bolje, fakat ljepse radi. Koliko dugo? Vidjet cemo 
E sad mi samo reci da Huawei nije andorid, da to nije to, kako trebam Nexusa i slicno.... Znaci telefon od skoro milju u telecomu, i realno, ne radi out of the box kako treba... prosvijetli me, o sveti covece...
E sad mi samo reci da Huawei nije andorid, da to nije to, kako trebam Nexusa i slicno.... Znaci telefon od skoro milju u telecomu, i realno, ne radi out of the box kako treba... prosvijetli me, o sveti covece...
- Maharadza
#16742 Re: Android OS
Ne pravi se lud, tvrdiš GENERALNO da je android nestabilan:Qler wrote:Samo da se javim maharadzi, i pitam ga sta je P7? Posto ga nosam evo skoro tri mjeseca, i ako si upratio, rusio se OS, resetovao se telefon, lagao i stopao... e sad kad sam snimio po savjetu kolege novi ROM sad je bolje, fakat ljepse radi. Koliko dugo? Vidjet cemo
Da si rekao da je android nestabilan samo za taj uređaj ne bi ti A rekao (logično) ali na osnovu tih par kinezera tvrditi da je ČITAV OS loš/nestabilan, ne budi smiješan!Qler wrote:Vala imam ovaj P7 huawei i mogu ti reci, jeste se andorid popravio, ali i dalje se desavaju stvari tipa rusenja aplikacija, restarta i slicno... do na WP-u toga nemam. A ni na iOS-u... Prednost i mana WP-a i iOS-a je sto ne moze svako raditi sta hoce i kako hoce sa OS-om... sto je isto prednos i mana Andorida. Sad je samo pitanje sta ko hoce. Da li da zna da ce uvijek raditi ili da zna da moze sve promijeniti. I nemojte price pusti huawei, nije to andorid, pusti ovo pusti ono... ja nosam telefon koji je, recimo premium klasa (jebi ga tu ga huawei gura) i opet to nije to. Hocu da kad dam (suludih) 980KM u telecomu da imam telefon koji radi bez greske, bez stucanja i trzanja, bez nasumicnih restarta i slicno... boli mene neka stvar jel to 4.4.2 ili 5.0 ili je AOSP ili je EMUI ili quratz palac. Hocu da kad ga izvadim iz kutije, ubacim SIM da ne razmisljam o romovima, rootanju i slicno. Android ko ima vremena i zivaca moze biti super OS. Ali ko hoce da ima telefon da se ne zajebava, iOS ili WP... pa koliko para imas
Na kraju krajeva, misliš iskreno da bi preko 80% market share-a imao da je to što pišeš istina, tj. da se moraju tražiti ROM-ovi, root-ati i sl.???
- Qler
#16743 Re: Android OS
Jebi ga, moje iskustvo je sa Alcatelom, Huaweiem, HTC-om (doduse stariji HTC Sensation), nesto malo sa LG-em i Samsungom... Jedino koji me odusevio je Note 4. Fakat je masina. Nexus 4 i 5 su isto super, ali opet to je drugi par opanaka. Znaci svaki je imao neki problem. Sjeti se S3 i otvaranja pishljivog imenika i laga na tom telefonu... mislim nije samo ovaj P7, generalno moje iskustvo je da vecima ima neki problem koji se "moze rijesiti jednostavnim rootom i promjenom rom-a ".... ali nejse, samo sam htio da ti se javim 
- mufa1
#16744 Re: Android OS
Plus sto frajer LAŽE ko cuko... Dvije osobe koje svakodnevno vidjam imaju taj telefon, i ljudi su prezadovoljni, nikad nikakvih problema. Čak je i ona njegova guzna muha belami111 ovdje piso u objedjivo ga kako kod njeg telefon super radi...
- Maharadza
#16745 Re: Android OS
Nemam se šta sjećati kada imaju taj bug još uvijek i na novijim uređajima!Qler wrote:Jebi ga, moje iskustvo je sa Alcatelom, Huaweiem, HTC-om (doduse stariji HTC Sensation), nesto malo sa LG-em i Samsungom... Jedino koji me odusevio je Note 4. Fakat je masina. Nexus 4 i 5 su isto super, ali opet to je drugi par opanaka. Znaci svaki je imao neki problem. Sjeti se S3 i otvaranja pishljivog imenika i laga na tom telefonu... mislim nije samo ovaj P7, generalno moje iskustvo je da vecima ima neki problem koji se "moze rijesiti jednostavnim rootom i promjenom rom-a ".... ali nejse, samo sam htio da ti se javim
- dzemaludin007
#16746 Re: Android OS
Nemam nikakvog iskustva sa neNexusom, niti znam kako rade (samo sam cuo da ne rade brze sigurno
) ali smatram da ovi poznatiji flagshipovi nemaju problema (Samsung neki Galaxy, hTC One, LG G2/G3....itd). Majci sam kupio Huawei G630, generalno dobro radi, sa par gresaka u softwareu. Ne radi sinhronizacija kontakata, rusi se google tastatura ako se updateuje, nesto nestabilan wifi nekad itd. Samo znam da ja to nikad kupiti necu, nesto sto nije iz Googleove linije i to je to. Kad Samsung, hTC i ostali budu pravili sopstvene OSeve onda cu razmotriti pelazak... 
Last edited by dzemaludin007 on 06/02/2015 21:02, edited 1 time in total.
-
quarterback
#16747 Re: Android OS
nidje veze, telefon se nije sam od sebe resetovao godinama
- Qler
#16748 Re: Android OS
mufa1 wrote:Plus sto frajer LAŽE ko cuko... Dvije osobe koje svakodnevno vidjam imaju taj telefon, i ljudi su prezadovoljni, nikad nikakvih problema. Čak je i ona njegova guzna muha belami111 ovdje piso u objedjivo ga kako kod njeg telefon super radi...
Mufa idi kupi WP bit ces manje frustriran. A to da lazem ko' pas, to je tvoj odgoj... cmokic
- Raigor Stonehoof
#16749 Re: Android OS
dobro nije 85, jest 81dzemaludin007 wrote:Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi![]()
Lollipop 5.1

- Maharadza
#16750 Re: Android OS
Još ako ovo zaživi u praksi:Raigor Stonehoof wrote:dobro nije 85, jest 81dzemaludin007 wrote:Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi![]()
Lollipop 5.1
http://www.android.com/auto/
Ima da samo raste taj udio!