Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Dr Kova

#16726 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

http://--- NO LINKS ---/clanak/63531822467 ... ref=ostali

Čuj korisnici Iphone-a pametniji, androidaši gluplji. Da mi je znati ko ovo piše :-)
NK33

#16727 Re: Android OS

Post by NK33 »

quarterback wrote:
dzemaludin007 wrote:
quarterback wrote:ne interesuju me opensource poluproizvodi - priznam :evil:
A interesuje te Android :D
:thumbup: zakljucna 5 za kraj godine
@quarterback
Dobro te čovjek poklopi nema šta, sam si sebi skočio u stomak :D a još nisi uspio nači bolji odgovor od tog gore što znači da priznaješ da si fulio s izjavom :)
pumica

#16728 Re: Android OS

Post by pumica »

http://mobile.net.hr/tehnoklik/mobile/9 ... d-mobitela

Devet razloga zašto je iPhone bolji od Android mobitela

Sta je ovo...iphone narucuje tekstove :hm:
Dr Kova

#16729 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Svako naručuje tekstove. Imaš milion članaka tipa: "Zašto je ovaj bolji, 10 stvari što nedostaju ovom, onom, bla bla. I ovo da ima najbolji dizajn je totalno subjektivno. Sve je to ok, ali čuj Iphone ima najbolju kameru :lol:
quarterback

#16730 Re: Android OS

Post by quarterback »

NK33 wrote: @quarterback
Dobro te čovjek poklopi nema šta, sam si sebi skočio u stomak :D a još nisi uspio nači bolji odgovor od tog gore što znači da priznaješ da si fulio s izjavom :)
pa vidis da sam priznao poraz :D
a sto se tice navigacije tu nemamo sta pricati :D
Raigor Stonehoof

#16731 Re: Android OS

Post by Raigor Stonehoof »

Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#16732 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Raigor Stonehoof wrote:
Google novu verziju Androida objavljuje otprilike jednom godišnje, kao što i Apple radi za svoj iOS. Međutim, mnogi Android korisnici ne mogu dobiti najnoviji softver osim ako ne kupe novi telefon. To je zbog toga što proizvođači Androida i mobilni operateri često puta ne podržavaju najnovije, posljednje verzije Androida, čak i do nekoliko mjeseci nakon Googleove objave. iPhone je drugačiji. Svi modeli iPhonea dobivaju posljednja ažuriranja iOS-a čim ih Apple objavi.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Još da je napomenuo kako možeš uzeti MINIMUM 2 FLAGSHIP android uređaja za cijenu JEDNOG ibalkona...i još da ti ostane fina svota.. :oops:

I ne znam u kojoj je pećini taj autor teksta živio u posljednjih par godina ali očigledno nije čuo za Nexus uređaje. :lol:
iSwagga

#16733 Re: Android OS

Post by iSwagga »

Maharadza wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Još da je napomenuo kako možeš uzeti MINIMUM 2 FLAGSHIP android uređaja za cijenu JEDNOG ibalkona...i još da ti ostane fina svota.. :oops:

I ne znam u kojoj je pećini taj autor teksta živio u posljednjih par godina ali očigledno nije čuo za Nexus uređaje. :lol:
taj autor cak i nosi nexus uredjaj, i to najnoviji. btw. ovaj text je copy/paste sa business insidera. na kraju tog teksta ima 14-15 razloga zasto su android uredjaji bolji od iphonea
dzemaludin007

#16734 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Da nema Nexusa, ja ne znam sta bih uzeo, i vjerovatno bih batalio Android. Jer jednostavno nije isto iskustvo na neNexusu i na Nexusu u svakom smislu. Od otkljucavanja bootloadera, rootovanja, customizacije buducih romova ukoliko Google odustane, kao i samog lakseg editovanja vec postojecih ROMova (zbog drajvera i "otvorene" Qualcommove dokumentacije), brzine, redovnijeg updatea, izbacivanje Google Factory Imagea, postojanje googleove dokumentacije i podrske na njihovom sajtu (Android SDK) itd itd.

Cuj iBalkon nasmije me sa ovim :lol: Pa sta oni kukavci imaju? :izet: :D 9 Razloga, kao otisak prsta, Apple Pay, kontrolisanje doma i ostale gluposti :D
Raigor Stonehoof

#16735 Re: Android OS

85% svjetskih mobile usera nisu svjesni da su onih 12% upravu
dzemaludin007

#16736 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi :D :izet:

Lollipop 5.1
Rainboow

#16737 Re: Android OS

Post by Rainboow »

Ne znam pišem li na ispravnu temu, ali nema veze, ja svakako moram da vas pitam. Imam Xperiu LT26i, i pošto vidim da su dosta aktivni smajlići identični onima sa fb-a, mislim na one male, pišu ih u komentare, u opisu slike itd itd, zašto ja na svojoj tast nemam te smajliće ??? Koga god sam pitala kažu da imaju te smajliće na tast, a ja ih nemam, i sve sam pretražila ali nema ih :? zanima me zašto, mislim nije moj mobitel toliko star pa da nema to, jer te smajliće imaju i stariji mobiteli ?
Maharadza

#16738 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Raigor Stonehoof wrote:85% svjetskih mobile usera nisu svjesni da su onih 12% upravu
...dok tih 12% nisu svjesni koliko su zapravo marginalni i nebitni danas!

Image
Quaresma

#16739 Re: Android OS

Post by Quaresma »

pumica wrote:http://mobile.net.hr/tehnoklik/mobile/9 ... d-mobitela

Devet razloga zašto je iPhone bolji od Android mobitela

Sta je ovo...iphone narucuje tekstove :hm:
kako nahvalise ja kontao da ce 9. razlog biti : iPhone je bolji od androida u svemu

:facepalm:
Maharadza

#16740 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Svima nama poznatog youtuber-a za Android počastili iz BMW-a sa vožnjom novog i8:

:shock: :shock:
Qler

#16741 Re: Android OS

Post by Qler »

Samo da se javim maharadzi, i pitam ga sta je P7? Posto ga nosam evo skoro tri mjeseca, i ako si upratio, rusio se OS, resetovao se telefon, lagao i stopao... e sad kad sam snimio po savjetu kolege novi ROM sad je bolje, fakat ljepse radi. Koliko dugo? Vidjet cemo :)

E sad mi samo reci da Huawei nije andorid, da to nije to, kako trebam Nexusa i slicno.... Znaci telefon od skoro milju u telecomu, i realno, ne radi out of the box kako treba... prosvijetli me, o sveti covece...
Maharadza

#16742 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Qler wrote:Samo da se javim maharadzi, i pitam ga sta je P7? Posto ga nosam evo skoro tri mjeseca, i ako si upratio, rusio se OS, resetovao se telefon, lagao i stopao... e sad kad sam snimio po savjetu kolege novi ROM sad je bolje, fakat ljepse radi. Koliko dugo? Vidjet cemo :)

E sad mi samo reci da Huawei nije andorid, da to nije to, kako trebam Nexusa i slicno.... Znaci telefon od skoro milju u telecomu, i realno, ne radi out of the box kako treba... prosvijetli me, o sveti covece...
Ne pravi se lud, tvrdiš GENERALNO da je android nestabilan:
Qler wrote:Vala imam ovaj P7 huawei i mogu ti reci, jeste se andorid popravio, ali i dalje se desavaju stvari tipa rusenja aplikacija, restarta i slicno... do na WP-u toga nemam. A ni na iOS-u... Prednost i mana WP-a i iOS-a je sto ne moze svako raditi sta hoce i kako hoce sa OS-om... sto je isto prednos i mana Andorida. Sad je samo pitanje sta ko hoce. Da li da zna da ce uvijek raditi ili da zna da moze sve promijeniti. I nemojte price pusti huawei, nije to andorid, pusti ovo pusti ono... ja nosam telefon koji je, recimo premium klasa (jebi ga tu ga huawei gura) i opet to nije to. Hocu da kad dam (suludih) 980KM u telecomu da imam telefon koji radi bez greske, bez stucanja i trzanja, bez nasumicnih restarta i slicno... boli mene neka stvar jel to 4.4.2 ili 5.0 ili je AOSP ili je EMUI ili quratz palac. Hocu da kad ga izvadim iz kutije, ubacim SIM da ne razmisljam o romovima, rootanju i slicno. Android ko ima vremena i zivaca moze biti super OS. Ali ko hoce da ima telefon da se ne zajebava, iOS ili WP... pa koliko para imas :)
Da si rekao da je android nestabilan samo za taj uređaj ne bi ti A rekao (logično) ali na osnovu tih par kinezera tvrditi da je ČITAV OS loš/nestabilan, ne budi smiješan! :wink:

Na kraju krajeva, misliš iskreno da bi preko 80% market share-a imao da je to što pišeš istina, tj. da se moraju tražiti ROM-ovi, root-ati i sl.???
Qler

#16743 Re: Android OS

Post by Qler »

Jebi ga, moje iskustvo je sa Alcatelom, Huaweiem, HTC-om (doduse stariji HTC Sensation), nesto malo sa LG-em i Samsungom... Jedino koji me odusevio je Note 4. Fakat je masina. Nexus 4 i 5 su isto super, ali opet to je drugi par opanaka. Znaci svaki je imao neki problem. Sjeti se S3 i otvaranja pishljivog imenika i laga na tom telefonu... mislim nije samo ovaj P7, generalno moje iskustvo je da vecima ima neki problem koji se "moze rijesiti jednostavnim rootom i promjenom rom-a ".... ali nejse, samo sam htio da ti se javim :D
mufa1

#16744 Re: Android OS

Post by mufa1 »

Plus sto frajer LAŽE ko cuko... Dvije osobe koje svakodnevno vidjam imaju taj telefon, i ljudi su prezadovoljni, nikad nikakvih problema. Čak je i ona njegova guzna muha belami111 ovdje piso u objedjivo ga kako kod njeg telefon super radi...
Maharadza

#16745 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Qler wrote:Jebi ga, moje iskustvo je sa Alcatelom, Huaweiem, HTC-om (doduse stariji HTC Sensation), nesto malo sa LG-em i Samsungom... Jedino koji me odusevio je Note 4. Fakat je masina. Nexus 4 i 5 su isto super, ali opet to je drugi par opanaka. Znaci svaki je imao neki problem. Sjeti se S3 i otvaranja pishljivog imenika i laga na tom telefonu... mislim nije samo ovaj P7, generalno moje iskustvo je da vecima ima neki problem koji se "moze rijesiti jednostavnim rootom i promjenom rom-a ".... ali nejse, samo sam htio da ti se javim :D
Nemam se šta sjećati kada imaju taj bug još uvijek i na novijim uređajima! :mrgreen: Misliš da sam na G2 bezze prešao?! :P
dzemaludin007

#16746 Re: Android OS

Post by dzemaludin007 »

Nemam nikakvog iskustva sa neNexusom, niti znam kako rade (samo sam cuo da ne rade brze sigurno :D) ali smatram da ovi poznatiji flagshipovi nemaju problema (Samsung neki Galaxy, hTC One, LG G2/G3....itd). Majci sam kupio Huawei G630, generalno dobro radi, sa par gresaka u softwareu. Ne radi sinhronizacija kontakata, rusi se google tastatura ako se updateuje, nesto nestabilan wifi nekad itd. Samo znam da ja to nikad kupiti necu, nesto sto nije iz Googleove linije i to je to. Kad Samsung, hTC i ostali budu pravili sopstvene OSeve onda cu razmotriti pelazak... :thumbup:
Last edited by dzemaludin007 on 06/02/2015 21:02, edited 1 time in total.
quarterback

#16747 Re: Android OS

Post by quarterback »

nidje veze, telefon se nije sam od sebe resetovao godinama
Qler

#16748 Re: Android OS

Post by Qler »

mufa1 wrote:Plus sto frajer LAŽE ko cuko... Dvije osobe koje svakodnevno vidjam imaju taj telefon, i ljudi su prezadovoljni, nikad nikakvih problema. Čak je i ona njegova guzna muha belami111 ovdje piso u objedjivo ga kako kod njeg telefon super radi...

Mufa idi kupi WP bit ces manje frustriran. A to da lazem ko' pas, to je tvoj odgoj... cmokic :kiss:
Raigor Stonehoof

#16749 Re: Android OS

dzemaludin007 wrote:Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi :D :izet:

Lollipop 5.1
dobro nije 85, jest 81

Image
Maharadza

#16750 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Raigor Stonehoof wrote:
dzemaludin007 wrote:Da si rekao 85% bosanskih (i slicnih) mobile usera, pa covjek da i povjeruje, ali nemoguce da je cijeli svijet u zabludi :D :izet:

Lollipop 5.1
dobro nije 85, jest 81

Image
Još ako ovo zaživi u praksi:

http://www.android.com/auto/

Ima da samo raste taj udio!
Post Reply