febo_acm wrote:Moze li mala pomoc? Kako da podesim tasker da se knock codr gasi kada sam na odredjenim mrezama?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Za Knock Code ne znam, to moraš uganjati na LG XDA forumima, vjerovatno postoji neka aplikacija za akcije vezane za LG interfejs.
Evo ti moja dva profila za gašenje i paljenje:
Profile: SigurnaZona (16)
State: Wifi Connected [ SSID:MOJAMREZA MAC:* IP:* ]
Enter: SIGURNO (17)
A1: Secure Settings [ Configuration:Clear Password/Wait For Unlock Package:com.intangibleobject.securesettings.plugin Name:Secure Settings Timeout (Seconds):0 ]
Profile: nesigurnazona (18)
State: Not Wifi Connected [ SSID:GJ3D MAC:* IP:* ]
Enter: NESIGURNO (19)
A1: Wait [ MS:0 Seconds:30 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ]
A2: If [ %PACTIVE ~ *nesigurnazona* ]
A3: Secure Settings [ Configuration:Set Pin Package:com.intangibleobject.securesettings.plugin Name:Secure Settings Timeout (Seconds):0 ]
A4: Flash [ Text:Aktiviram PIN! Long:Off ]
Javi mi ako ti zatreba pomoć.
Treba ti
secure setings aplikacija za aktiviranje funkcija koje se više nemogu aktivirati sa tasker-om, na kitkat androidu.
Znači, ako je konektovana na moju mrežu isključuje se PIN (ali ga moram ukucati još jednom, zadnji put, da se ne desi da mi neko ukrade telefon, dodje ispred zgrade, uhvati wifi i skine zastitu)
Ako nije konektovan na kućnu mrežu, onda ulazi u nesigurnu zonu, sačeka 30 sekundi, provjeri da li je u nesigurnoj zoni i dalje i onda aktivira PIN.
Ja uvijek držim wifi ukljucen, zbog sonetel aplikacije, imam registrovan strani broj, pa zbog njega moram uvijek biti na netu.
Ako gasis wifi, onda možeš koristiti "near wifi", ako ti je wifi always scaning uključeno.
Ako ni to nije aktivirano, mozes koristi mobilnu mrežu za aktivaciju pina, ili Movement Detection PlugIn.
Ja recimo koristim tasker i plugIn Movement Detection da uključim mobilnu mrežu i gps čim plugIn osjeti da se krećem (hodam, vozim se u kolima ili na biciklu).
Dobro rješenje bi bio i AutoLocation plugIn, on koristi wifi mreze i senzore za kretanje da odredi kada si u gradu a kada kuci - njega možeš isto koristi za aktivaciju PIN-a (samo sto se plaća, 1$ mjesecno).
Izvini, puno sam toga ispisao

, ja volim tasker, nisam stručnjak, ali me zanima (kao hobi).