Racunanje dana u Sengenu

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
acm

#1 Racunanje dana u Sengenu

Post by acm »

Interesuje me da li zna neko tacno kako se obracunavanju dani boravka u Njemackoj ili nekoj drugoj zemlji EU sa BiH pasosima , koliko se dana smije biti u EU i kako se to izracunava , Unaprijed se zahvaljujem .
ChipyChips

#2 Re: Racunanje dana u Sengenu

Post by ChipyChips »

2 i 2 su 4 jupajdi,jupajda mi smo djaci veseli,jupajdija da...
filozofija

#3 Re: Racunanje dana u Sengenu

Post by filozofija »

acm wrote:Interesuje me da li zna neko tacno kako se obracunavanju dani boravka u Njemackoj ili nekoj drugoj zemlji EU sa BiH pasosima , koliko se dana smije biti u EU i kako se to izracunava , Unaprijed se zahvaljujem .
Unutar jedne godine dozvoljen je turisticki boravak od ukupno 180 dana = 6 mjeseci.
Medjutim, ovako dug boravak mora biti podjeljen na dva puta. Tacnije, mozes prvo da boravis tri mjeseca, te nakon ta tri mjeseca moras biti minimalno van sengena tri mjeseca, da bi opet mogao da boravis tri mjeseca.
muha_sa

#4 Re: Racunanje dana u Sengenu

Post by muha_sa »

filozofija wrote:
acm wrote:Interesuje me da li zna neko tacno kako se obracunavanju dani boravka u Njemackoj ili nekoj drugoj zemlji EU sa BiH pasosima , koliko se dana smije biti u EU i kako se to izracunava , Unaprijed se zahvaljujem .
Unutar jedne godine dozvoljen je turisticki boravak od ukupno 180 dana = 6 mjeseci.
Medjutim, ovako dug boravak mora biti podjeljen na dva puta. Tacnije, mozes prvo da boravis tri mjeseca, te nakon ta tri mjeseca moras biti minimalno van sengena tri mjeseca, da bi opet mogao da boravis tri mjeseca.
a možeš da boraviš i 10 puta po 9 dana--pa napraviš pauzu 3 mjeseca pa opet jovo nanovo.
Post Reply