Račun u banci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
oridjidji1

#1 Račun u banci

Post by oridjidji1 »

Pozdrav.
Student sam i pokrenuo sam neki posao na internetu honorarno i bezveze dakle sitni novci su u pitanju i ne dolaze često :cry: .
Zanima me otvaranje računa/debitne kartice(tekući račun) preko kojeg ja mogu uplaćivati novce na njega, plaćati na internetu (CCV kod), voditi račun preko interneta(obavljati transakcije na neke druge račune, transakcije na moj račun) -token-, dizati novce na bankomatu, da se na njega mogu uplaćivati novci preko internet bankarstva (paypal, drugi računi itd.),
Koliko sam shvatio da kao nezaposlen i student mogu podnijeti zahtjev za debitnom karticom i dobiti je, npr. u Reiffeisenu /VISA itd.
Jel ta obična debitna kartica može obavljati ovo sve gore sto sam naveo i koliko će me to koštati (vodjenje računa i dobivanje kartice)?? :bih:
I koje su kartice najbolje i banke najmanje zločeste?
oridjidji1

#2 Re: Račun u banci

Post by oridjidji1 »

Šta je reć ekonomisti?? Niko ne zna pomoći??!! :evil:
rookfash

#3 Re: Račun u banci

Post by rookfash »

eh, i mene to interesuje...
Goldyna

#4 Re: Račun u banci

Post by Goldyna »

U banci ce ti sve to reći
stidljiv

#5 Re: Račun u banci

Post by stidljiv »

Sto se tice kartice i banke:

ProCredit Banka

Visa Electron

10 KM za izdavanje kartice i 1 ili 1,5 KM mjesecna provizija za odrzavanje racuna.

Za ostale odgovore najbolje bi bilo da odes direktno u poslovnice neke banke i raspitas se, bar toga ima sada na svakom koraku.
drndalo

#6 Re: Račun u banci

Post by drndalo »

Svi su ti oni zlocesti u 5 dkg... Za pocetak trazi debitnu, VISA Electron, one sve na web-prolaze kao kreditne, jer imaju security code... Internet bankarstvo s time ti je moguce, ali svi takve pakete dodatno naplacuju, pa ti npr. mjesecni trosak racuna bude umjesto 1.65-1.99 KM, 3.99-8.00 KM...
Post Reply