Račun od struje , van svake pameti....
-
Hendrix
#1 Račun od struje , van svake pameti....
Ok , pokrenuo sam temu samo da provjerim da li je Elektroprivreda skontala zajebati samo mene ili je to možda globalno.
Objasniću kako su mene zajebali.
Ja se ove zime grijem na struju jer mi je centralno pokvareno tako da imam visoke račune , oko 350-400KM mjesečno , to sam i očekivao , nije problem.
Gledajući račune od novembra i decembra , lako je izračunati da mi je prosječna potrošnja bila za novembar oko 12KM i za decembar 13KM. Super , no problemo , međutim dolazi mi račun ovaj novi od 1.1.-9.1 ove godine na kojem mi je prosječna potrošnja 28KM dnevno !!!! E jebiga , ovo je ljudi moji nemoguće , graniči sa paranormalnim , oduzmem li 5,5% poskupljenja 26KM , znači 100% se povećalo za 9 dana.Interesantno da kada sam izračunao potrošnju od 9.1 do danas , ispadne 14 KM dnevno.
Dolazim do poente mog posta , umjesto da mi potrošnja bude veća za oko 30% ili čak 40% u decembru kada je bilo hladnije meni dolazi 100% povećanja za 9 dana u januaru i to kada je poskupila struja 5,5%. Da nije došlo do poskupljenja ja se ne bi bunio , jer ako se zajebo onaj što očitava jednom u decembru za manje , doće više u januaru i ukupno sam platio isto , ali kako sam ja proračuno lola me zajebo za 1000kW koji su naplaćeni u januaru 5% skuplje. To je oko 7 KM , e ja ovo neću da im platim iz principa jer neće da priznaju grešku nego se prave ludi na šalteru.Nema govora o grešci kao , ja sam trošio više ( mizernih 100% više ko da je -50 temperatura bila od 1.-9. ) bla bla...
Moje pitanje vama je da li vam se slično desilo na ovim novim računima , možda niste primjetili jer su vam vjerovatno manji nego meni , jer hoću da vidim da ovo možda nije smišljen fol da se naplati koja marka više od stotine hiljada ljudi kroz masku poskupljenja.
Objasniću kako su mene zajebali.
Ja se ove zime grijem na struju jer mi je centralno pokvareno tako da imam visoke račune , oko 350-400KM mjesečno , to sam i očekivao , nije problem.
Gledajući račune od novembra i decembra , lako je izračunati da mi je prosječna potrošnja bila za novembar oko 12KM i za decembar 13KM. Super , no problemo , međutim dolazi mi račun ovaj novi od 1.1.-9.1 ove godine na kojem mi je prosječna potrošnja 28KM dnevno !!!! E jebiga , ovo je ljudi moji nemoguće , graniči sa paranormalnim , oduzmem li 5,5% poskupljenja 26KM , znači 100% se povećalo za 9 dana.Interesantno da kada sam izračunao potrošnju od 9.1 do danas , ispadne 14 KM dnevno.
Dolazim do poente mog posta , umjesto da mi potrošnja bude veća za oko 30% ili čak 40% u decembru kada je bilo hladnije meni dolazi 100% povećanja za 9 dana u januaru i to kada je poskupila struja 5,5%. Da nije došlo do poskupljenja ja se ne bi bunio , jer ako se zajebo onaj što očitava jednom u decembru za manje , doće više u januaru i ukupno sam platio isto , ali kako sam ja proračuno lola me zajebo za 1000kW koji su naplaćeni u januaru 5% skuplje. To je oko 7 KM , e ja ovo neću da im platim iz principa jer neće da priznaju grešku nego se prave ludi na šalteru.Nema govora o grešci kao , ja sam trošio više ( mizernih 100% više ko da je -50 temperatura bila od 1.-9. ) bla bla...
Moje pitanje vama je da li vam se slično desilo na ovim novim računima , možda niste primjetili jer su vam vjerovatno manji nego meni , jer hoću da vidim da ovo možda nije smišljen fol da se naplati koja marka više od stotine hiljada ljudi kroz masku poskupljenja.
Last edited by Hendrix on 23/01/2008 10:56, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
i prosle su godine pravili isto sranje, poslali racun za prvih 7 dana, pa raja to placala, pa se to valjda opet obracunavalo u nove i slicno...
Al hoces iskreno?
Samo se ti zali na forumu.
To je sve sto cu reci.
Al hoces iskreno?
Samo se ti zali na forumu.
To je sve sto cu reci.
- karanana
Ma lopovi vuku narod za nos kako hoce. Garantujem ti da, iako si vjerovatno u pravu, to neces uspjeti dokazati.
Kakva im je ono politika sa dva racuna? Za svaki se u posti plati provizija od 1 KM. Meni dosao drugi racun 0,75 KM a u posti platio 1,75.
Kakva im je ono politika sa dva racuna? Za svaki se u posti plati provizija od 1 KM. Meni dosao drugi racun 0,75 KM a u posti platio 1,75.
- karanana
Ne kontam. Prvo si napiso da su te oderali za 100% vise u tih 9 dana, a sada kazes da je u pitanju "samo" 7,5 KM. Ja koliko sam skonto, derali su te za oko 14 KM po danu x 9 dana = puno para.Hendrix wrote:Ne nisam ja napisao ovo da bi se žalio ovde samo , hoću da vidim da li sam jedini prejeban pa da idem kao sam u EP da ganjam svoj princip i 7.5KM ili je ovo u globalu pa se može i u medije ići.
-
mIRCerka
Mediji? Nista od te ljubavi.Hendrix wrote:Ne nisam ja napisao ovo da bi se žalio ovde samo , hoću da vidim da li sam jedini prejeban pa da idem kao sam u EP da ganjam svoj princip i 7.5KM ili je ovo u globalu pa se može i u medije ići.
Blokirati Elektroprivredu dok se to ne regulise? Mozes pozvat raju na to, samo nemojte zutu bubu u blizini dirati, odracu vam kozu s ledja.
PS Nista licno, ali fakat svi kukaju svi imaju problema a nigdje nikog da nekom kaze MRSH DOSTA VISE.
-
Hendrix
E sorry nisi shvatio , možda nisam najbolje opisao , oderali su me 100% u potrošnji kW ,ne sporim ukupnu potrošnju u decembru i januaru , međutim oni su veći dio ( 1000kW) te potrošnje prebacili u januar gdje je 5,5 % skuplje , a kad preračunam koliko bi platio da nije poskupljenja i sada ispadne da bi dao 7.5KM više sada.
Znam ja nije puno to , ali neću da dam jednostavno jer me živcira njihova oholost na šalterima te izjava kako je nemoguće da se zajebo onaj što očitava.
Znam ja nije puno to , ali neću da dam jednostavno jer me živcira njihova oholost na šalterima te izjava kako je nemoguće da se zajebo onaj što očitava.
Last edited by Hendrix on 23/01/2008 11:14, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
a ono je tvoje zuto tamo ,pa vidim ja nemerem Jeep Grand Cherokee parkirat smetamIRCerka wrote:Mediji? Nista od te ljubavi.Hendrix wrote:Ne nisam ja napisao ovo da bi se žalio ovde samo , hoću da vidim da li sam jedini prejeban pa da idem kao sam u EP da ganjam svoj princip i 7.5KM ili je ovo u globalu pa se može i u medije ići.
Blokirati Elektroprivredu dok se to ne regulise? Mozes pozvat raju na to, samo nemojte zutu bubu u blizini dirati, odracu vam kozu s ledja.
PS Nista licno, ali fakat svi kukaju svi imaju problema a nigdje nikog da nekom kaze MRSH DOSTA VISE.
-
malamaca
Neki dan je u novinama bila "isprika" EP u vezi tih racuna, jer se bruka ljudi bunila upravo u vezi tih racuna za period 1.01-09.01. pa su rekli kako ce to ispraviti i poslati nove racune, a za one koji su vec platili da ce im se to uracunati putem slijedeceg racuna.
- Alfons Kauders
meni su ocitali 150kW u jednoj sedmici, odnosno oko 20KM...
u toku tog perioda proveo 2 sam dana kod kuce... tako da ispadne cener dnevno... ako mi opet to naprave ovaj mjesec ja ne placam, pa nek gase, ko ih jebe, selim se...
u toku tog perioda proveo 2 sam dana kod kuce... tako da ispadne cener dnevno... ako mi opet to naprave ovaj mjesec ja ne placam, pa nek gase, ko ih jebe, selim se...
-
Hendrix
Pa kako onda ove na šalteru mi to ne rekoše , joj koji su to prevaranti majko mila.malamaca wrote:Neki dan je u novinama bila "isprika" EP u vezi tih racuna, jer se bruka ljudi bunila upravo u vezi tih racuna za period 1.01-09.01. pa su rekli kako ce to ispraviti i poslati nove racune, a za one koji su vec platili da ce im se to uracunati putem slijedeceg racuna.
-
mIRCerka
to su rekli i prosle godine, pa nista...Hendrix wrote:Pa kako onda ove na šalteru mi to ne rekoše , joj koji su to prevaranti majko mila.malamaca wrote:Neki dan je u novinama bila "isprika" EP u vezi tih racuna, jer se bruka ljudi bunila upravo u vezi tih racuna za period 1.01-09.01. pa su rekli kako ce to ispraviti i poslati nove racune, a za one koji su vec platili da ce im se to uracunati putem slijedeceg racuna.
moj komsija je redovno dobijao racun 40 do 45 km, to jest, kad mu stigne racun uopste... i on je pausalno placao 50 km svaki mjesec...naravno, te prenaplate NIGDJE NEMA....
- ja_cura_
pa zar ne treba da se racun za sljedeci mjesec smanji za iznos prenaplate? mislim, ako tip placa svaki mjesec 5 km vise, to se nakupi u godini... jos ako ide godinu, za godinom... sabere se. ja bih isla na salter i raspitala se gdje su moje pare?
-
malamaca
Samo ti budi uporan, znaju oni jako dobro jer je pisalo u novinama, nema se tu šta pametovati. Ili, najjednostanije, nemoj platiti taj račun nego čekaj da ti dođe taj "ispravni" i onda samo njega plati. Ako ne bude obuhvaćen taj period od 1.01-09.01. onda lijepo drito u direkciju EP i staži šefa.
Čuj ne znaju one ništa... ako ne znaju one, zna njihov šef.
Čuj ne znaju one ništa... ako ne znaju one, zna njihov šef.
-
mIRCerka
to jeste logicno...ali...ja_cura_ wrote:pa zar ne treba da se racun za sljedeci mjesec smanji za iznos prenaplate? mislim, ako tip placa svaki mjesec 5 km vise, to se nakupi u godini... jos ako ide godinu, za godinom... sabere se. ja bih isla na salter i raspitala se gdje su moje pare?
posto nije dobijao sve racune, dosta je mjeseci placao na salteru u EP i donio sve one uplatnice i dobije odgovor DJECE MI NE ZNAM GDJE BI TO MOGLO BITI NEMAM REGISTROVANO...
ne znam kako se zavrsilo sve to...
- Edin H.
I ja nesto kontam da se postari kofrce bezvezekaranana wrote:Ko mu je kriv sto je placao vise? Sto nije gledao kolika mu je cifra na racunu, a ako racun nije dobijao, opet ko mu je kriv? Sto nije isprebijao postara ili se zalio u elektroprivredi da mu racuni ne stizu.
- DobroJutroKolumbo
Imas li ti mjerac??? Fino zapises od-do vremenskog perioda i vidis koliko tacno si trosio , ako ti oni pogresno obracunaju onda odes i mlatis se sa njima ako treba...

- uvjek dobar gost
.......... Tražili ste eto Vam , ovo je samo jedna još od posljedica sistema na čiju ne funkcionalnost šutimo, samo čekam da naci političari krenu da se pravdaju kako štite interese svojih etno grupacija.... kako ih u stvari štite od svega dobrog što bi im se moglo desiti......
Dok cigare ne budu 10. KM nema nama osvješćenja, zato apelujem Nedžade molim te nek poskupe i cigare......
Dok cigare ne budu 10. KM nema nama osvješćenja, zato apelujem Nedžade molim te nek poskupe i cigare......
- karanana
Pa ipak on nije tolika budala. Sve poskupljuje samo ne cigare. A zasto? Zato sto bi jedino ta stvar izazvala uznemirenje kod naroda pa se cijene cigara moraju drzati pod kontrolom. Cudo ih dzaba ne dijele. Kako ide ona reklamna kampanja vlade FBiH: Vlada Federacije, mi vam subvenciramo cigarete.uvjek dobar gost wrote:.......... Tražili ste eto Vam , ovo je samo jedna još od posljedica sistema na čiju ne funkcionalnost šutimo, samo čekam da naci političari krenu da se pravdaju kako štite interese svojih etno grupacija.... kako ih u stvari štite od svega dobrog što bi im se moglo desiti......
- Vilenjak Lego
Na pocetku i na kraju svakog mjeseca pogledj stanje brojila i sam sebi izracunaj koliki ce biti racun za struju.
Samo tako se moze opravdano kritikovati, a ne prosli mi bio ovoliki, a ovaj ovoliki. Ako imas ocitanja brojila, nema sanse da ce te bilo ko zeznuti pa ni elektroprivreda.
Lego
Samo tako se moze opravdano kritikovati, a ne prosli mi bio ovoliki, a ovaj ovoliki. Ako imas ocitanja brojila, nema sanse da ce te bilo ko zeznuti pa ni elektroprivreda.
Lego
- nemamoideale
#23 svi smo mi u orgazmičkom grču
nisi ti jedini, svi smo mi prejebani i svi koliko vidim uživamo u tome, čekaj samo dok se vrati veliki majstor visokog i niskog napona EDHEM 
- uvjek dobar gost
Ja sam svoje utičnice u stanu i prekidače obojio u zeleno....karanana wrote:Pa ipak on nije tolika budala. Sve poskupljuje samo ne cigare. A zasto? Zato sto bi jedino ta stvar izazvala uznemirenje kod naroda pa se cijene cigara moraju drzati pod kontrolom. Cudo ih dzaba ne dijele. Kako ide ona reklamna kampanja vlade FBiH: Vlada Federacije, mi vam subvenciramo cigarete.uvjek dobar gost wrote:.......... Tražili ste eto Vam , ovo je samo jedna još od posljedica sistema na čiju ne funkcionalnost šutimo, samo čekam da naci političari krenu da se pravdaju kako štite interese svojih etno grupacija.... kako ih u stvari štite od svega dobrog što bi im se moglo desiti......
uzrok problema su poskupljenja koji oni obračunavaju preko zimske tarife (koja je skuplja ionako), nakon toga uzrok su tri preduzeća za proizvodnju i distribuciju elekrične energije... znači tri direktora, sekretarica milion, tri upravna odbora masa automobila i tako redom....
Cijena KW/h samo je posljedica....
Nedžade apelujem na tvoju svijest i savijest... poskupi cigare i kafu.....
-
Hendrix
Mogu ja očitati brojilo svaki mjesec što ću odsada i raditi , ali kako dokazati da sam ja očitao kako treba a oni nisu , evo neće da čuju kako nije logično da za 9 dana potrošim 100% više nego za 22 dana , šta mi vrijedi očitavati onda?
Stara je napisala prigovor u centralnu distribuciju , sa svim očitanjima zadnja 3 mjeseca pa će valjda neko skontat da je nemoguće da sam umjesto 4 grijalice u decembru naglo upalio 8 grijalica u januaru.
Mislim da je ovo ipak smišljen fol koji je toliko ofirno urađen da nije normalno , da su makar 100kW prebacili u januar ne bi skonto , ali 1000kW e to je već preveslavanje pravo.
Stotine hiljada pretplatnika , puta par maraka zakinutih , eto fine cifre.
I još mi jaran kaže jučer kako sam cigan što se jebem oko 7KM , kao eto im jeble ih one , e zbog ovakvih to i rade , radije će prešutjeti da ga ofirno kradu nego otići na šalter i "ofirat se zbog marke ili dvije".
Stara je napisala prigovor u centralnu distribuciju , sa svim očitanjima zadnja 3 mjeseca pa će valjda neko skontat da je nemoguće da sam umjesto 4 grijalice u decembru naglo upalio 8 grijalica u januaru.
Mislim da je ovo ipak smišljen fol koji je toliko ofirno urađen da nije normalno , da su makar 100kW prebacili u januar ne bi skonto , ali 1000kW e to je već preveslavanje pravo.
Stotine hiljada pretplatnika , puta par maraka zakinutih , eto fine cifre.
I još mi jaran kaže jučer kako sam cigan što se jebem oko 7KM , kao eto im jeble ih one , e zbog ovakvih to i rade , radije će prešutjeti da ga ofirno kradu nego otići na šalter i "ofirat se zbog marke ili dvije".