((((( RAAAAGAA )))))
-
zijancer
#1 ((((( RAAAAGAA )))))
imas pm 
Last edited by zijancer on 24/11/2010 10:10, edited 2 times in total.
- arzuhal
#3 Re: ..
Tako je! Konačno pravi sagovornikzijancer wrote:..
Jedna tačka je narogušena autoritativnost bez pokrića. Ona presjeca misao, udara svoj pečat samodovoljnosti, sluti na zapovijed pred kojom poginjemo glave, nijemo prihvaćajući nametnuto. Jedna Tačka ne dozvoljava dijalog, jer je jedna, ona je Alef koji nam samo pokazuje, ali i ukazuje. Mi smo, spram jJedne Tačke, prazni papir koji samo po njoj iščekuje zadobijanje smisla, ona nam se nameće kao Kraj i Početak svega, svake misli i zamisli, ona je centar naše kružnice, po njoj i postojimo, bez nje nas i nema...
Tri tačke su, opet, bezgranično jednodušje, infinitum neizrečenosti, kontinuum dosadnosti. One su suprotnost Jednoj Tačci jer su plašljive i neodlučne, čak i kada su skupa, u svojoj sumornoj koloni. One nikada nisu po sebi, nego po Drugom. Svoj identitet duguju onome čega još nema, onome što se samo podrazumijeva nekad u budućnosti, one postaju i i bivaju po nocht-nich-Seinu, po još-ne-bivanju.
Ali, Dvije Tačke!
Dvije Tačke su kosmički principi Dobra i Zla, Svjetla i Tame. One su jednake i kroz njihovu vaseljensku razigranost i ples, razotkriva nam se bipolarnost istine kao takve. One su muško i žensko, nebo i zemlja, yin i yang. Kao takve, one su osnov i život svakoj budućoj metafizici, ogledalo u kojem se zrcale naša pitanja i odgovori. Dvije Tačke bivaju jedna kroz drugu, one se pokazuju i odražavaju tek jedna kroz drugu, ali u svojoj svojoj cjelosti i dvojnosti. Mogu biti i kao Jedna Tačka, za nesmotreni duh, ali kada su jedna na drugoj, tada formiraju dvotačku ili dvotočje (hrvatski, op.a) koje, za razliku od Tri Tačke, istinski daju smisao pogledu u Beskonačno, ono Neizbrojivo. Baš zato što Dvije Tačke ne djeluju logično, kao Jedna ili Tri, one su prolegomena svakoj logici. Na tragu Dvije tačke započinje sva priča o Znaku, Oznaci i Označenom, i završava...
Imal još te kahve?
-
zijancer
#5 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
i
sta cemo sad
ovajj..
tako vam Boga..ima li neko kakaf Rijecnik PPojmova
uz pomoc kojeg bi se mogla pratiti The DisKKussija na temi Šiiti

ili neka pjeŠke
objasnjava
pocevsi od. ca je murid?
sta cemo sad
ovajj..
ili neka pjeŠke
pocevsi od. ca je murid?
-
strongwoman
#6 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
murīd, koji se spasio od svojih želja, obveznik tarikata i svog šejha, ogoljen od svoje volje (predan Božjim propisima), pripadnik tarikata sa zakletvom...zijancer wrote:i![]()
sta cemo sad![]()
![]()
ovajj..tako vam Boga..ima li neko kakaf Rijecnik PPojmova
uz pomoc kojeg bi se mogla pratiti The DisKKussija na temi Šiiti
![]()
ili neka pjeŠkeobjasnjava
pocevsi od. ca je murid?
-
Substantial
#7 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
strongwoman wrote:
murīd, koji se spasio od svojih želja, obveznik tarikata i svog šejha, ogoljen od svoje volje (predan Božjim propisima), pripadnik tarikata sa zakletvom...
preimenujte temu u - rjecnik pojmova, to bi otprilike bila jedna od rijetkih smislenih tema u kojima se nesto moze nauciti
-
zijancer
#8 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
hooooooLD iT
mozda je bolje krenuti od pocetka
..pa onda podpitanja
ca je tarikat?
p.s. raga uskoro ide jos jedan pm

mozda je bolje krenuti od pocetka
ca je tarikat?
p.s. raga uskoro ide jos jedan pm
- BHF_Manijak
#9 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
zijancer wrote:hooooooLD iT![]()
mozda je bolje krenuti od pocetka..pa onda podpitanja
ca je tarikat?
p.s. raga uskoro ide jos jedan pm![]()
![]()
Najkrace receno, tarikat je pravac u sufizmu(skola)...Za detaljniju definiciju neko od sufija nek nadopuni!
- BHF_Manijak
#11 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
Slab sam sa definicijama i terminologijom...bijela wrote:a šta je sufizam?
-
strongwoman
#12 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
A ko je ResoBHF_Manijak wrote:Slab sam sa definicijama i terminologijom...bijela wrote:a šta je sufizam?Hajde Bijela, ti si slusala Rešu 4-5 godina...
- bijela
#13 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
BHF_Manijak wrote:
Slab sam sa definicijama i terminologijom...Hajde Bijela, ti si slusala Rešu 4-5 godina...
šta sam rekla za obnavljanje godina?
-
Deserter
- bijela
#15 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
hajmo pisati.... obami - da ukine google i da svi koje zanima šta je šta pitaju ovdje, na ovoj temi.strongwoman wrote:
A ko je Reso
-
strongwoman
#16 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
Hajmo vala!!!bijela wrote:hajmo pisati.... obami - da ukine google i da svi koje zanima šta je šta pitaju ovdje, na ovoj temi.strongwoman wrote:
A ko je Reso
Narocito da ukine Wikipediju... bas su mi tamo tacni podaci, skraba, pise ko kog sta hoce...
Cuj sufizam - misticizam i sufije se ne pridrzavaju formalno-pravnih propisa
- BHF_Manijak
#17 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
Rešo - uvazeni Resid Hafizovic kojeg iznimno stujem!strongwoman wrote:A ko je ResoBHF_Manijak wrote:Slab sam sa definicijama i terminologijom...bijela wrote:a šta je sufizam?Hajde Bijela, ti si slusala Rešu 4-5 godina...
Pa ne znam koja si godina trenutno bona, zato ofrlje rekoh 4-5, sto se primas odmah!bijela wrote:BHF_Manijak wrote:
Slab sam sa definicijama i terminologijom...Hajde Bijela, ti si slusala Rešu 4-5 godina...
![]()
šta sam rekla za obnavljanje godina?
-
Deserter
#18 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
Hajd pisi da zabrani koristenje interneta onima koji ga ne znaju koristit i kojima nije jasan koncept interneta.bijela wrote:hajmo pisati.... obami - da ukine google i da svi koje zanima šta je šta pitaju ovdje, na ovoj temi.strongwoman wrote:
A ko je Reso
-
Deserter
- bijela
-
Deserter
- bijela
#23 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
imaš li ti kakvo pitanje za ovu temuDeserter wrote:
-
Deserter
#24 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
Sta je brze il' zec?bijela wrote:imaš li ti kakvo pitanje za ovu temuDeserter wrote:?
- bijela
#25 Re: ((((( RAAAAGAA )))))
il'Deserter wrote: Sta je brze il' zec?
šta je forum više? for ili Um?