R.I.P.

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
bmx

#1 R.I.P.

Post by bmx »

u petak navecer oko 23h neko je na ch.vili (kod gekoma) udario kolima macu na sred ceste...maca se jedva uspjela docepati travnate povrsine odakle smo je jedan ljubazni i humani decko i ja odvezli dezurnoj veterinarki na stup koja je ucinila sto je mogla...nazalost, maca je do jutra umrla...ako vozac auta cita ovo, neka zna da zelim da mu se ucinjeno zlo vrati istom mjerom, ne zato sto mozda nije vidio macu na cesti, nego zato sto ju je ostavio tu da lezi i da se pati!!! :x :x :x :x

ujedno zelim iskorisiti ovu temu za razmjenu informacija o tome koga zvati kada se zivotinji desi nesreca...da nije naisao ovaj mladic koji je volonter sos-a, ja ne bih znala koga da zovem i kako da dodjem do dezurnog veterinara...prema tome, hajde da ljudi koji to znaju napisu koga treba zvati nocu kada se nesto ovakvo desi.

ovako je bilo kod veterinara:

Image

Image

Image
Tesssa

#2 Re: R.I.P.

Post by Tesssa »

:( :( :(

Jednog mog macka je tako udarilo auto u petak navece. Bio je potreban rendgen, a s obzirom da taj odjel na veterini ne radi vikendom morali smo cekati do ponedeljka da ga snime pa da znamo sta raditi slijedece. Macak je uginuo, i to samo zbog toga sto je vrijeme bilo sudnje u tom slucaju :roll:

Ja u takvom slucaju zovem jednu prijateljicu koja je veterinarka, i koja mi nazalost moze pomoci samo malim savjetima.

tebi ipak svaka cast sto si reagovala, jer ljudi obicno misle da ih se takvo nesto ne tice :roll:
bmx

#3 Re: R.I.P.

Post by bmx »

meni je jos ostalo jedino pitanje da li je maca umrla od unutrasnjeg krvarenja? veterinarka je rekla da joj nije nista slomljeno, ali ko zna sta se u njenom organizmu desavalo...ona joj je dala dosta nekih injekcija, ali ocito da joj je trebala neka hirurska intervencija...

Tesssa, zao mi je zbog tvog macka :( :( ovo je bila ulicna maca i ja sam je povremeno hranila skupa sa jos nekoliko maca, tako da nisam nesto pretjernao bila vezana za nju, ali se svjedno osjecam kao da mi je umro ljubimac kojeg imam duze vrijeme :( :(
Tesssa

#4 Re: R.I.P.

Post by Tesssa »

bmx wrote:meni je jos ostalo jedino pitanje da li je maca umrla od unutrasnjeg krvarenja? veterinarka je rekla da joj nije nista slomljeno, ali ko zna sta se u njenom organizmu desavalo...ona joj je dala dosta nekih injekcija, ali ocito da joj je trebala neka hirurska intervencija...
Mom macku je pukla dijafragma :roll: i zbog toga su se svi organi pomjerili.Medjutim, da je dijafragma opet spojena na vrijeme vjerovatno bi prezivio.Stvar je u tome sto se u tih nekoliko dana kad se nije ucinilo nista napuknuce jos vise prosirilo i ona se vise i nije mogla spojiti :(
Skyfox

#5 Re: R.I.P.

Post by Skyfox »

Nazalost to je tako cesta pojava kod nas... Vozaci jurcaju pogotovo na autoputu, zivotinjice jednostavno ne mogu biti brze i najcesce zavrse tako...
nnnena

#6 Re: R.I.P.

Post by nnnena »

Moja jadna maca Niki je ispala sa sestog sprata..Plakala sam danima...sada imam novu macu, ali nikad vise kao Niki
http://www.youtube.com/watch?v=JJzd-R47TAI
travar

#7 Re: R.I.P.

Post by travar »

Poslije radno vremena nikoga ne zovi, :x :x , ja sam tako zapao u situaciju da sam morao zvati poslije radnog vremena, pa su me šaltali sa jednog telefona na drugi, dok se nije javio jedan fakat "humani" čiko koji je prvo lupio cijenu od 200+ maraka samo za pregled, jer je bilo oko 10 sati uveče!!
A taj idiot što pregazi tu macu, dabogda i njega nešta smlatilo, i ne samo njega nego sve ostale koji tako rade! :x
Post Reply