Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Još nije ništa potvrđeno. Jedino je ovo Rolling Stone objavio, a postoje određene indicije da je u pitanju
još jedan hoax. Ako je pak istina, ovo mi je jedna od najtužnijih vijesti iz svijeta muzike.
Obožavam Lou-a i Velvet Underground.
dale cooper wrote:Još nije ništa potvrđeno. Jedino je ovo Rolling Stone objavio, a postoje određene indicije da je u pitanju
još jedan hoax. Ako je pak istina, ovo mi je jedna od najtužnijih vijesti iz svijeta muzike.
Obožavam Lou-a i Velvet Underground.
ja se nadam da nije istina, onda moje izvinjenje i molba administraciji da obriše.....
“It always bothers me to see people writing ‘RIP’ when a person dies. It just feels so insincere and like a cop-out. To me, ‘RIP’ is the microwave dinner of posthumous honours”
Jedna od vječnih, jedna od onih uz koju se odrastalo - i uz koju odrastaju generacije i prije nas i poslije nas - jedna od par najdražih, ona čiji tekst se znao od riječi do riječi prije nego što se zaista shvatilo o čemu govori ...
Otišao je jedan od najznačajniji muičara ikad. Ikona koja je zaslužna što su se pojavili Sonic Youth i mnogi drugi. Prvi album Lou Reeda koji sam slušao je bio New York. I danas imam u životu lincencno Jugotonovo izdanje kupljeno u nekadašnjoj Jugotonovoj radnji u Vase Miskina u vrijeme kad je album objavljen. Nakon toga sam od rođaka na poklon dobio orginal kasetu Velvet Undergrond and Nico sa čuvenom Warhollovom bananom.Genijalan album, koji je sigurno jedan od najznačajnijih aluba u istoriji muzike. Kasnije sam od rođaka dobio legendarnu ploču Berlin. Rest In Peace!