Meni se zgadila silna priča o queeru, napadu na queerovce, onima što ih napadaju, onima što ih brane i to do koje mjere se otišlo sa svim tim... Evo onda još jedna tema da nam se svima skupa sve to zgadi za sva vremena pa da se okanemo ćorava posla
Koliko upratih, organizator su se odlučili, po svaku cijenu, održati festival, iako su naišli na otvoreno negodovanje, kasnije i na otvorene prijetnje, prvenstveno vezane za termin održavanja pomenutog festivala (mjesec Ramazana)... Dakle, neka i mrtva glava padne, festivala će biti! Čija će to mrtva glava biti, da li onog ko dođe da protestvuje protiv održavanja festivala, pa se sukobi sa policijom ili pobornicima festivala, da li policajca koji će braniti pravo festivalaca da festivalaju, da li samih festivalaca, izgleda nije bilo bitno, održaće se pa nek' se gine ako treba! Na drugoj strani, očito je da su se vehabije našle prozvanim da brane festivalcima da održe festival... Mrtva glava će pasti, ali se održati neće! Čija mrtva glava? Pretpostavljam jedna od onih gore navedenih... Dakle, mnogo bitan ovaj queer festival... Života i zdravlja vrijedan...
A zašto?
OK, homoseksualci defiluju širom svijeta i negdje su silno podržani, negdje dobiju batine... Sad je BiH došla na red da se iskaže... Koliko vidjeh, šačica (ne znam da li je bilo i 50, ispravite me ako griješim) onih strašnih vehabija je frku silnu diglo, batine dijelilo, onim hrabrima koji su se usudili prisustvovati festivalu... Koliko upratih, ovdje na forumu veliki broj forumaša podržava pravo homoseksualaca da održe festival, osporava pravo vehabijama da ga spriječe... Mislim, pozivi na slobodu, bla bla... Zašto liberalno Sarajevo ne dođe pred ALU onda, masovno, koliko masovna anonimna podrška queeru jeste, pa stade glavom i bradom (obrijanom naravno

) rame uz rame sa festivalcima? Podrške radi... Pitanje časti Sarajeva i BiH je bilo na tapetu, trebalo je to braniti na pravom mjestu, ne ovdje na forumu... pod šifrom x758y... Mislim da bi se samo od anonimnih grlatih pobornika prava na slobodu mogla skupiti fina gomilica od bar 500-tinjak persona koje bi 50-ak vehabija strašnih svele na grupicu koja iz daljine poziva na linč... Ali, valja biti viđen, valja biti markiran kao jedan od festivalaca... Bolje 'vako, fino ispred monitora, anonimno
A šta u biti hoće queerovci? Evo kulturni događaj su organizirali, projekcije filmova (pretpostavljam sa homoseksualnom tematikom

), izložbe... Čemu frka onda? Hajd' šta fali ako neko voli gledati to, neka gleda, široka mu intima njegova... Ali ima jedan mali problem, naime, oni hoće podršku, bolje rečeno oni neće nepodršku... Ne smije je biti, jer lijepo su se ogradili "elementarnim ljudskim slobodama". Mnogi će sad reći nije stvar u nepodršci, batine su pale! Batinama je i prijećeno prije održavanja festivala, zar ga je po svaku cijenu moralo biti? Vjerujem da bi i ravnogorski pokret vrlo rado organizirao festival u Sarajevu, ali ne održavaju ga jer znaju da bi bilo, da tako nazovem, problema... (ne poredim homoseksualce sa njima, samo paralela vezana za održavanje nečega što će očito dovesti do problema) Ja ovdje pitam prvenstveno forumaše koji podržavaju održavanje queer festivala, do koje granice ide ljudska sloboda? Ima li baš sve imunitet od neslobode i ako kažete, ne, ali ovo ima, zašto? Zašto se homoseksualizam treba naći iznad ostalih devijacija seksualne orijentiranosti i ako ne slaviti, onda ne braniti javna manifestacija istog? Po čemu se razlikuje homoseksualizam kao ljubavna orijentiranost istom spolu, nekim drugim ljubavnim orijentacijama koje nisu usmjerene suprotnom spolu i onoj pretpostavci (mislio sam da je aksiom, ali haman više nije, sad je pretpostavka) da ljubav ("ona" ljubav

) podrazumijeva dva čovjeka različitog spola? Ako kažete da se heteroseksualizam i homoseksualizam ne razlikuju, jer ljubav je ljubav, molim vas da mi objasnite može li se to onda isto reći za pedofiliju i slične ljubavne orijentacije koje su drugačije od one pretpostavljene, bivšeg aksioma? Zašto se samo homoseksualizam pokušava izdvojiti kao jedini ekskluzivitet u odnosu na sve druge drugačije usmjerene ljubavi? Generalno, do koje mjere vi mislite da ljudska sloboda i pravo na manifestaciju treba da ide? Treba li uopće postojati granica, mjera u tome? Treba li sutra legalizirati prostituciju i pravdati to, ne znam, ljubavlju prostitutke prema parama

? Šta ste vi to sve spremni podržati zarad osjećaja sebe kao individue liberalnih shvatanja, individue koja druge ne želi da ograničava u njihovim pravima? Sve? Ili "evo još samo homoseksualizam"ostalo ne može? Zašto homoseksualizam? Neko je ovdje već jednom spomenuo da bi, vrlo vjerovatno, sva podršku koja sad ječi na sva zvona, zamjenio muk kad bi trebalo svog brata, sestru, sina, kćerku podržati u njihovoj homoseksualnosti, ako bi do toga došlo... Dakle, OK je dok to neko tamo drugi radi, već da ti je sin ili kćerka u pitanju, malo bi se zadeverao... Dakle, OK je sve dok nije tvoje... A ako se homoseksualizam prihvati kao nešto što se ne razlikuje od heteroseksualizma, neće li biti baš licemjerno da svojoj djeci sutra govorite da kad traže partnera da ga traže u osobi suprotnog spola? Neće li biti licemjerno to što vam neće biti pravo ako vam djeca sutra nađu životnog partnera u osobi isog spola? Ako se homoseksualizam prihvati kao "normalan" i jednakoprav heteroseksualizmu, zašto onda da vam djeca budu uskraćena na slobodu da sutra biraju partnera neovisno o spolu i to od vas koji to podržavate?
Mislim stvarno...
Jedno su ljudska prava i slobode, drugo je njihova zloupotreba!
Nije svemu dato pravo i sloboda, s razlogom...