Queer Mostar Festival 'o8

Zanimljivosti i zbivanja u Mostaru, Čapljini, Ljubuškom, Stocu, Trebinju, Bileći, Gacku i drugim mjestima u regionu.
Locked
User avatar
Mikado
Posts: 1413
Joined: 17/05/2007 11:48
Location: Sarajevo
Contact:

#1 Queer Mostar Festival 'o8

Post by Mikado »

Dakle, nakon sto su organizatori ove manifestacije odustali od organizacije u Sarajevu, donijeli su odluku da se ova manifestacija odrzi od 24.- 28.09.2008. u gradu na Neretvi. Interesuje me stav mostaraca po ovom pitanju ?
ponosna_manjina
Posts: 444
Joined: 18/04/2006 13:05

#2 Re: Queer Mostar Festival 'o8

Post by ponosna_manjina »

Dezinformacija plasirana iz Avaza. Takva odluka nije donešena već se radi o tome da će se u Mostaru održati konferencija za štampu, koja je valjda trenutno u toku, i izložba koja će biti postavljena i na festivalu u Sarajevu. Stavovi mostaraca po ovom pitanju su vjerovatno identični stavovima sarajlija, banjalučana, zeničana itd. Valja uzeti u obzir da je Mostar manja sredina, pa zbog toga je i naboj negativnosti veći. Inače razlika između Sarajeva i Mostara je kao poput razlike između boravka u prostoriji 6x6 ili 2x2, u kojoj je prethodno neko obavio veliku nuždu. Osjetiš isti smrad ali se lakše podnosi u većoj prostoriji. Ovo ti govori mostarac na privremenom radu u Sarajevu.
User avatar
Mikado
Posts: 1413
Joined: 17/05/2007 11:48
Location: Sarajevo
Contact:

#3 Re: Queer Mostar Festival 'o8

Post by Mikado »

Mislim da ce organizatori nakon sto shvate da ni u Mostaru nema mjesta za njihovu provokaciju, nastavit trazit grad, ali realno, nevjerujem da ce igdje biti prihvaceni. Fakat mi je nejasno ko je mogao biti toliko glup da mu padne na pamet da Gej Paradu pokusa organizovat u nasoj zemlji.
ponosna_manjina
Posts: 444
Joined: 18/04/2006 13:05

#4 Re: Queer Mostar Festival 'o8

Post by ponosna_manjina »

Mikado wrote: Fakat mi je nejasno ko je mogao biti toliko glup da mu padne na pamet da Gej Paradu pokusa organizovat u nasoj zemlji.
I ja se pitam ko u ovoj zemlji pokušava organizovati bilo šta... ali zar ovdje nije riječ o festivalu a ne paradi? Ili sam neupućen...
mIRCerka
Posts: 28084
Joined: 20/08/2004 15:21
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Queer Mostar Festival 'o8

Post by mIRCerka »

Mikado wrote:Mislim da ce organizatori nakon sto shvate da ni u Mostaru nema mjesta za njihovu provokaciju, nastavit trazit grad, ali realno, nevjerujem da ce igdje biti prihvaceni. Fakat mi je nejasno ko je mogao biti toliko glup da mu padne na pamet da Gej Paradu pokusa organizovat u nasoj zemlji.
FESTIVAL NIJE PARADA.
Kakva provokacija?
Locked