Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Moderator: anex
- Dozer
#1 Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Kada se Bitcoin pojavio 2009., kao ideja i namjera crypto valute koja bi uspostavila novi nacin elektronskog placanja na bazi P2P ECS, odnosno decentralizovani cash sistem/nacin placanja izmedju 2 racunara bilo gdje na svijetu, vrijedio je - nista. 0$.
Sve sto je u tom momentu postojalo bila je zamisljena mreza. A onda, 2010., desila se i prva zvanicna komercijalna transakcija pri kojoj su kupljene dvije pizze za 10.000 BTC-a.
I tada sve polako krece. Pojavljuju se novi prodavaci dobara i usluga, a kao platezno sredstvo pocinju prihvatati Bitcoin (BTC), da bi se BTC prvi put pojavio s vrijednoscu izrazenoj u USD, i to po 0,30$ / 1 BTC.
Nakon ovoga sve je krenulo prilicno brzo, a vrijednost 1 BTC-a je rte godine narasla na preko 5$, da bi se rast njegove vrijednosti, uy povremene padove, nastavio i u narednim godinama.
Vrhunac vrijednosti BTC-a se desio u decembru 2017., kada je 1 BTC vrijedio nevjerovatnih 20.000$. Trenutna vrijenost mu je 6.500$.
Dakle, ko je imao bar malo vizionarstva, ili bar srece, pa da je kupio samo 100 BTC-a kada se pojavio i kada je vrijedio manje od 1$, taj je danas milioner. Bukvalno.
Naravno, nakon BTC-a pojavljuju se i druge crypto valute, tzv. altcoins, a najpoznatije su Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Stellar (XLM), itd.. Svaka od ovih crypto valuta iza sebe ima neku tehnologiju kojom se cilja na nesto, ali uvijek se radi o tome da ta tehnologija podrazumijeva koristenje vlastite crypto valute kao platezno sredstvo.
Pa tako imamo npr. BTC i ETH koji su prihvaceni kao platezno sredstvo na mnogim mjestima sirom planete,a vec sada postoje i BTMs, odnosno Bitcoin cash masine identince bankovnim ATMs.
Sasvim logicno, uz sve ovo je doslo i do pojave - crypto berzi. Neke funkcionisu kao trading platforme (klasicna berza) na kojima se sva trgovina odvija putem keša, poput IQOption platforme, a neke su exchange platforme i na njima se trguje iskljucivo putem razmjene crypto valuta, poput BINANCE ili EXMO platformi.
Posto je crypto svijet jos uvijek u razvoju i koristi ga vrlo malo ljudi sirom svijeta (jedva nesto preko 1%), a evidentno je da sve vodi tome da ce crypto valute uskoro postati sasim regularno platezno sredstvo, za mnoge koji vec nisu u ovome jos uvijek ima prostora.
I svaka od ovih crypto valuta je imala identican nacin pojavljivanja i prikupljanja inicijalnih sredstava, ali i korisnika, i bazirala se na ogranicenom pocetnom besplatnom uclanjenju s ciljem omasovljavanja i davanja podrske ideji i tehnologiji, a zauzvrat su svim prvim clanovima davali odredjenu kolicinu svojih tokena, a koje su ljudi kasnije, nakon zazivljavanja te crypto valute i njenog izlaska na berze, mogli unovciti pretvaranjem u crypto valutu, a onda u USD ili EUR.
Za sve one koji su zakasnili uci u crypto pricu na vrijeme i s BTC-om, ili altcoinima, postoji nova varijanta i tehnologija koja cilja na zamjenu karticnog placanja digitalnim.
Zove se Q INITIATIVE.
Kao i crypto valute i tehnologije koje stoje iza njih, i ova najnovija inicijativa i tehnologija nude besplatne tokene ogranicenom broju ljudi koji se prvi registruju na platformi inicijative.
Osnovna ideja je postici odredjenu podrsku sirom svijeta, sto se postize piramidalnom semom zasnovanom na pozivu za registraciju nekoga ko je vec clan, nakon cega svako dobije vlastiti kod kojim poziva dalje.
Najbitnije od svega je sto je trenutno sve besplatno (ubrzo nece biti), i sto se i za vlastitu registraciju i za svakog novog pozvanog clana dobije odredjena kolicina tokena (1000-2000+).
Posto je namjera pokretaca projekta (inace, radi se o ljudima koji su pokrenuli i PayPal) da njihovi tokeni nakon izlaska na berze dostignu vrijednost od 1$/Q token, racunica je vrlo jednostavna - kolicina tokena koje prikupite ce u jednom momentu mozda vrijediti toliko USD.
Jasno je da sve ovo mozda i ne zazivi i da projekat propadne. Ali, s obzirom da se trenutno nista ne ulaze - nista se ne moze ni izgubiti.
Kako je vec receno, registrovati se moze samo na poziv nekoga ko je vec registrovan, pa za sve zainteresovane evo i linka za registraciju (1 je vec u gornjem linku).
https://initiativeq.com/invite/HzkzEGg6X
Sretno.
P.S. Iako se ovo vec spominje na temi o Bitcoinu, mislim da je bolje da stoji kao zasebna tema, radi lakseg pracenja.
Sve sto je u tom momentu postojalo bila je zamisljena mreza. A onda, 2010., desila se i prva zvanicna komercijalna transakcija pri kojoj su kupljene dvije pizze za 10.000 BTC-a.
I tada sve polako krece. Pojavljuju se novi prodavaci dobara i usluga, a kao platezno sredstvo pocinju prihvatati Bitcoin (BTC), da bi se BTC prvi put pojavio s vrijednoscu izrazenoj u USD, i to po 0,30$ / 1 BTC.
Nakon ovoga sve je krenulo prilicno brzo, a vrijednost 1 BTC-a je rte godine narasla na preko 5$, da bi se rast njegove vrijednosti, uy povremene padove, nastavio i u narednim godinama.
Vrhunac vrijednosti BTC-a se desio u decembru 2017., kada je 1 BTC vrijedio nevjerovatnih 20.000$. Trenutna vrijenost mu je 6.500$.
Dakle, ko je imao bar malo vizionarstva, ili bar srece, pa da je kupio samo 100 BTC-a kada se pojavio i kada je vrijedio manje od 1$, taj je danas milioner. Bukvalno.
Naravno, nakon BTC-a pojavljuju se i druge crypto valute, tzv. altcoins, a najpoznatije su Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Stellar (XLM), itd.. Svaka od ovih crypto valuta iza sebe ima neku tehnologiju kojom se cilja na nesto, ali uvijek se radi o tome da ta tehnologija podrazumijeva koristenje vlastite crypto valute kao platezno sredstvo.
Pa tako imamo npr. BTC i ETH koji su prihvaceni kao platezno sredstvo na mnogim mjestima sirom planete,a vec sada postoje i BTMs, odnosno Bitcoin cash masine identince bankovnim ATMs.
Sasvim logicno, uz sve ovo je doslo i do pojave - crypto berzi. Neke funkcionisu kao trading platforme (klasicna berza) na kojima se sva trgovina odvija putem keša, poput IQOption platforme, a neke su exchange platforme i na njima se trguje iskljucivo putem razmjene crypto valuta, poput BINANCE ili EXMO platformi.
Posto je crypto svijet jos uvijek u razvoju i koristi ga vrlo malo ljudi sirom svijeta (jedva nesto preko 1%), a evidentno je da sve vodi tome da ce crypto valute uskoro postati sasim regularno platezno sredstvo, za mnoge koji vec nisu u ovome jos uvijek ima prostora.
I svaka od ovih crypto valuta je imala identican nacin pojavljivanja i prikupljanja inicijalnih sredstava, ali i korisnika, i bazirala se na ogranicenom pocetnom besplatnom uclanjenju s ciljem omasovljavanja i davanja podrske ideji i tehnologiji, a zauzvrat su svim prvim clanovima davali odredjenu kolicinu svojih tokena, a koje su ljudi kasnije, nakon zazivljavanja te crypto valute i njenog izlaska na berze, mogli unovciti pretvaranjem u crypto valutu, a onda u USD ili EUR.
Za sve one koji su zakasnili uci u crypto pricu na vrijeme i s BTC-om, ili altcoinima, postoji nova varijanta i tehnologija koja cilja na zamjenu karticnog placanja digitalnim.
Zove se Q INITIATIVE.
Kao i crypto valute i tehnologije koje stoje iza njih, i ova najnovija inicijativa i tehnologija nude besplatne tokene ogranicenom broju ljudi koji se prvi registruju na platformi inicijative.
Osnovna ideja je postici odredjenu podrsku sirom svijeta, sto se postize piramidalnom semom zasnovanom na pozivu za registraciju nekoga ko je vec clan, nakon cega svako dobije vlastiti kod kojim poziva dalje.
Najbitnije od svega je sto je trenutno sve besplatno (ubrzo nece biti), i sto se i za vlastitu registraciju i za svakog novog pozvanog clana dobije odredjena kolicina tokena (1000-2000+).
Posto je namjera pokretaca projekta (inace, radi se o ljudima koji su pokrenuli i PayPal) da njihovi tokeni nakon izlaska na berze dostignu vrijednost od 1$/Q token, racunica je vrlo jednostavna - kolicina tokena koje prikupite ce u jednom momentu mozda vrijediti toliko USD.
Jasno je da sve ovo mozda i ne zazivi i da projekat propadne. Ali, s obzirom da se trenutno nista ne ulaze - nista se ne moze ni izgubiti.
Kako je vec receno, registrovati se moze samo na poziv nekoga ko je vec registrovan, pa za sve zainteresovane evo i linka za registraciju (1 je vec u gornjem linku).
https://initiativeq.com/invite/HzkzEGg6X
Sretno.
P.S. Iako se ovo vec spominje na temi o Bitcoinu, mislim da je bolje da stoji kao zasebna tema, radi lakseg pracenja.
-
visocicaguy
#2 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Jesi li vidio da javno dijelis informacije putem referrala, konkretno ime i prezime? Ne znam je li ti to bitno.
PS.: Premisa da je Bitcoin (vec) "uspio" je u najmanju ruku diskutabilna.
- Dozer
#3 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Kao da me niko ovdje odavno ne zna 
A BTC, s trenutnih 6.500$ vrijednosti...
-
visocicaguy
#4 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Bitcoin jos uvijek nema nijedan viable real-case use za siroke narodne mase. Pored mase drugih izazova za mass-adoption.Dozer wrote:Kao da me niko ovdje odavno ne zna
Dakle, jos uvijek to moze propasti i to debelo. Ne navijam za to, ali je sasvim moguc scenario.
- Dozer
#5 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Pa sve sto je covjek napravio moze propasti, nikad nista nije iskljuceno.
- 512MB
#6 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Trenutno sam u Pragu, i kolko vidim oko mene ima na desetine shops gdje mogu platit Bitcoinom.visocicaguy wrote:Bitcoin jos uvijek nema nijedan viable real-case use za siroke narodne mase. Pored mase drugih izazova za mass-adoption.Dozer wrote:Kao da me niko ovdje odavno ne zna
Dakle, jos uvijek to moze propasti i to debelo. Ne navijam za to, ali je sasvim moguc scenario.
Kolko vidim u Rajvosa ima isto 3-4 mogucnosti.
coinmap.org

Last edited by 512MB on 08/11/2018 16:04, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
#7 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
da, no to nije za siroke narodne mase. jos uvijek je to stroga nisa. moras "asalete" otici na mjesto XY u gradu tom i tom da bi nekako to mogao upotrijebiti.512MB wrote:Trenutno sam u Pragu, i kolko vidim oko mene ima na desetine shops gdje mogu platit Bitcoinom.visocicaguy wrote:Bitcoin jos uvijek nema nijedan viable real-case use za siroke narodne mase. Pored mase drugih izazova za mass-adoption.Dozer wrote:Kao da me niko ovdje odavno ne zna
Kolko vidim u Rajvosa ima isto 3-4 mogucnosti.
coinmap.org
dodatno, za real-world use mikrotransakcija bitcoin nije ni napravljen. transakcija je spora i izuzetno skupa. sigurno neces zvake ili veceru platiti bitcoinom jer ce te izaci pita skuplja nego tepsija. stoga je i ideja da bitcoin bude store of wealth prije nego zamjena za karticno. mozda se to promijeni sa lightning upgrade-om, no o tom po tom.
- Dozer
#8 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
A s bankomatima je bilo drugacije kad su se tek pojavili...?
S benzinskim pumpama?
S placanjem Visa i Master karticama? Itd.
A upravo je Q zamisljen da zamijeni karticno placanje.
S benzinskim pumpama?
A upravo je Q zamisljen da zamijeni karticno placanje.
-
visocicaguy
#9 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
analiziraj ovo: https://bitinfocharts.com/comparison/bi ... nfees.htmlDozer wrote:A s bankomatima je bilo drugacije kad su se tek pojavili...?
S benzinskim pumpama?
https://www.blockchain.com/en/charts/av ... ation-time
trenutno btc transakcija kosta oko 0.5 USD i traje 20-30 minuta. S ovim neces kupiti nista sto nije vrjednije od 10-15 USD.
i to je trenutno tako, zato sto se hype slegao. Pogledaj situaciju kada se malo masovnije krenuo koristiti u decembru 2017 kada je fee izlazio na 55 USD i transakcija trajala i po 7 dana....
moje je misljenje da bitcoin nece biti taj koji ce uspjeti na kraju. ali da ce biti nesto na bazi blockchaina - vjerovatno hoce. no, trenutno pricamo o bitcoinu. morate razumjeti da je bitcoin popularizirao vjerovatno revolucionaran tehnoloski trend public-confirmed ledgera, ali je njegova implementacija vec prilicno tehnoloski pregazena. slicno kao sto je search engine bio altavista (https://en.wikipedia.org/wiki/AltaVista) ili yahoo, pa ih danas nigdje nema, google je taj koji je to trziste preuzeo. altaviste se vecina i ne sjeca.
dodatno, btc ima ogroman energetski footprint. njegov proof of work algoritam je prevazidjen i tehnoloski podredjen modernijim, tipa proof of stake (https://www.youtube.com/watch?v=M3EFi_POhps).
- Dozer
#10 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Zato ce XRP sad da raste 
- 512MB
#11 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
@visocicguy
Molim te, pricas gluposti. Jel ti znas kolko te kosta kad negdje kupis patike i platis kreditnom kartom il paypalom? Znas kolko traje transakcija love, pogotovo u druge zemlje?
Sa bitcoinom skeniras qr code i gotov si, za 8 minuta lova legne prodavacu na wallet.
Osim toga, pozabavi se malo sa SegWit, AtomicSwap i Lightning Network, i ukazace ti se samom.
Molim te, pricas gluposti. Jel ti znas kolko te kosta kad negdje kupis patike i platis kreditnom kartom il paypalom? Znas kolko traje transakcija love, pogotovo u druge zemlje?
Sa bitcoinom skeniras qr code i gotov si, za 8 minuta lova legne prodavacu na wallet.
Osim toga, pozabavi se malo sa SegWit, AtomicSwap i Lightning Network, i ukazace ti se samom.
-
Melo15
#12 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Mogul ja napisat da pratim
- drag_gost
#13 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Ne kazem da je prevara, ali:
To sto ih je kupio PayPal ne znaci da su "napravili PayPal".
Covjek je pokeras: http://www.globalpokerindex.com/poker-p ... lf-131496/
E sada, sretno svima koji odluce da probaju.
Code: Select all
Initiative Q was created by Saar Wilf, who ran a first payments start-up in 1997, and later founded Fraud Sciences which was eventually acquired by PayPal.Covjek je pokeras: http://www.globalpokerindex.com/poker-p ... lf-131496/
- KB9
#14 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
iscrpnom analizom bitcoin univerziteta u laktasima smo dosli do zakljucka da bi mogo uspjet al isto tako i ne mora

-
visocicaguy
#15 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
3% max sa visom i instantno se obradjuje transakcija i pri tome taj fee placa prodavac.512MB wrote:@visocicguy
SegWit je uveden u augustu prosle godine pa je uprkos tome bitcoin bio prakticno neupotrebljiv u decembru. Kakvih 8 minuta, ja licno sredinom decembra cekao 4-5 sati. Lightning upgrade sam i spomenuo iznad - mozda ne citas dobro? Lightning ne znaci automatski da je neki magic-wand savior problema bitcoin blockchaina jer nosi dosta pitanja sa sobom (procitaj: https://www.forbes.com/sites/billybambr ... dc41c87f1a). Svako ima svoje misljenje i niko nije pretplacen na “istinu” - ali je moje misljenje da proof of work bazirani coinovi nece biti ti koji ce prevladati mass-adoption.
Pogotovo je problematican upravo SegWit jer time Bitcoin de facto nije vise truly decentralized i u kom ce se vecina transakcija sa lightningom desavati off-chain.
Koncepti Ethereuma, Nea, NXT-a ili Cardana su tehnoloski puno napredniji od Bitcoina i mogu posluziti za masu stvari koje Bitcoin u ovoj formi ne moze podrzati, a za izmjenu treba fork na koji bi vecina networka morala pristati - sto se nece desiti.
I - ako mozemo diskutovati bez uvreda (ne znam zasto je na balkanu prilikom argumentacije drugacijeg misljenja uobicajeno posegnuti za uvredama) - jer ako ne mozemo nema razloga ni da razgovaramo, barem sto se mene tice. Ti nigdje nisi naveo konkretno sta sam ja to slagao - je li nije tacno da je transakcija kostala po 50-60 USD, je li nije tacno da hashing algoritam podlijeze halvingu i da mineanje postaje sve teze i teze itd.
- Rene Higuita
#16 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Sve se pomijesalo. Na crypto temi pisete o Q initiative, a ovde o BTC-u.
Raspravu o BTC i Cryptu nastavite na zvanicnoj temi:
bitcoins-p15104632.html#p15104632
Raspravu o BTC i Cryptu nastavite na zvanicnoj temi:
bitcoins-p15104632.html#p15104632
- Dozer
#17 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Tacno. Ja sam inicijalno spomenuo BTC ne da bi se pricalo o njemu, nego samo kao MOGUCI pandan ovom Q-u, a u smislu ranog ulaska u pricu. Oni koji su u BTC pricu usli prije nego je iko i znao za njegovo postojanje, u vecini slucajeva su to debelo unovcili.
Takodjer, upad u Q je trenutno besplatan, a uskoro sigurno nece biti, identicno mnogim altovima koji su u pocetku davali svoje tokene besplatno, a onda su ih poceli naplacivati. Iako Q nije crypto valuta, radi se o necemu relativno slicnom. Na kraju krajeva, i crypto valute su u sustini - digitala. Virtuelna stvar, ali koja se i te kako moze pretvoriti u opipljivi flat.
Gore imate pozivnice, pa bujrum. Btw, nijedna nije moja, nego od ljudi koje sam pozvao. Ja sam trenutno ispucao svojih 15 mjesta.
Ni ja ne mogu shvatiti potrebu ljudi da odmah kude nesto o cemu se prica, da se lome da tome nadju mane, da se to popljuje i diskredituje na svaki moguci nacin.... Pogotovo to ne kontam kada se nista ne mora uloziti, sto znaci i da ne postoji nikakav rizik. A najgore od svega je sto to najcesce rade oni koji ni nece uci u sve to. Sta je poenta...?
Kakve veze ima ko je to nesto pokrenuo...? Pokeras? Ja...i...? Pokrenuo je i ranije nesto, pa je to preuzeo neko drugi, sto znaci da je to nesto ipak vrijedilo tome nekome, pa je preuzeo. PayPal konkretno. A svi znamo sta je PayPal... Fakat su mi ljudi nekad totalno nejasni...
Ista je prica bila i prosle godine oko crypto valuta.. Te "zavala", te "ubleha", te "navlakusa', te "haha", te "hihi", te "vi ste budale", ovo, ono...a na sve to mnogi od nas koji smo pricali drugu pricu i koji smo usli u sve to, lijepo smo profitirali tada. I opet cemo, uskoro.
Takodjer, upad u Q je trenutno besplatan, a uskoro sigurno nece biti, identicno mnogim altovima koji su u pocetku davali svoje tokene besplatno, a onda su ih poceli naplacivati. Iako Q nije crypto valuta, radi se o necemu relativno slicnom. Na kraju krajeva, i crypto valute su u sustini - digitala. Virtuelna stvar, ali koja se i te kako moze pretvoriti u opipljivi flat.
Gore imate pozivnice, pa bujrum. Btw, nijedna nije moja, nego od ljudi koje sam pozvao. Ja sam trenutno ispucao svojih 15 mjesta.
Ni ja ne mogu shvatiti potrebu ljudi da odmah kude nesto o cemu se prica, da se lome da tome nadju mane, da se to popljuje i diskredituje na svaki moguci nacin.... Pogotovo to ne kontam kada se nista ne mora uloziti, sto znaci i da ne postoji nikakav rizik. A najgore od svega je sto to najcesce rade oni koji ni nece uci u sve to. Sta je poenta...?
Kakve veze ima ko je to nesto pokrenuo...? Pokeras? Ja...i...? Pokrenuo je i ranije nesto, pa je to preuzeo neko drugi, sto znaci da je to nesto ipak vrijedilo tome nekome, pa je preuzeo. PayPal konkretno. A svi znamo sta je PayPal... Fakat su mi ljudi nekad totalno nejasni...
Ista je prica bila i prosle godine oko crypto valuta.. Te "zavala", te "ubleha", te "navlakusa', te "haha", te "hihi", te "vi ste budale", ovo, ono...a na sve to mnogi od nas koji smo pricali drugu pricu i koji smo usli u sve to, lijepo smo profitirali tada. I opet cemo, uskoro.
- 512MB
#18 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Zar paypal nije "napravio" Muskdrag_gost wrote:Ne kazem da je prevara, ali:
To sto ih je kupio PayPal ne znaci da su "napravili PayPal".Code: Select all
Initiative Q was created by Saar Wilf, who ran a first payments start-up in 1997, and later founded Fraud Sciences which was eventually acquired by PayPal.
Covjek je pokeras: http://www.globalpokerindex.com/poker-p ... lf-131496/
-
Melo15
#19 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Ima li kakvih novosti oko ovoga, dal iko ista pise, negativno, pozitivno? 
- Dozer
#20 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Faza je omasovljavanja. Nece to ici tako brzo. Godina-dvije do prvih pomaka, vjerovatno.
-
Melo15
#21 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Ma da, nisam ocekivao da nesto bude odma nego reko sta ljudi pricaju, scam ovo ono, kako gledaju na ovoDozer wrote:Faza je omasovljavanja. Nece to ici tako brzo. Godina-dvije do prvih pomaka, vjerovatno.
- Dozer
#22 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Standardno. Neko negdje vice SCAM! , neko vidi potencijal. Kao i sve ostalo.
https://www.vox.com/the-goods/2018/11/8 ... -saar-wilf
https://www.forbes.com/sites/panosmourd ... 747d721c17 (iako Q nije ni zamisljen da rijesi probleme BTC-a, niti imaju veze, al' hajd')
https://www.rand.org/randeurope/researc ... vemen.html
Itd. Klasika.
VIdjecemo sta ce biti. U svakom slucaju, a pouceni iskustvom BTC, ETH, XRP, itd. - ne kosta nista, ne trazi jesti, a ako zazivi = moze valjati.
https://www.vox.com/the-goods/2018/11/8 ... -saar-wilf
https://www.forbes.com/sites/panosmourd ... 747d721c17 (iako Q nije ni zamisljen da rijesi probleme BTC-a, niti imaju veze, al' hajd')
https://www.rand.org/randeurope/researc ... vemen.html
Itd. Klasika.
VIdjecemo sta ce biti. U svakom slucaju, a pouceni iskustvom BTC, ETH, XRP, itd. - ne kosta nista, ne trazi jesti, a ako zazivi = moze valjati.
-
17030
#23 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Zahvaljujem na linku. Kao sto rekose, sadasnji rizik ravno 0, zasto ne iskoristiti.
I ja da stavim svoj link: https://initiativeq.com/invite/BfgsLnFTQ
Pozz
I ja da stavim svoj link: https://initiativeq.com/invite/BfgsLnFTQ
Pozz
- Dozer
#24 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
Ima i jedna mala napomena - potrebno je registrovati se s pravim imenom i email adresom. Kasnije prepravke nisu moguce, a fake podaci za sobom povlace brisanje i tog fake accounta, ali i accounta pozivaoca. Podrazumijevano - gube se i svi prikupljeni Qs.
Naknadno, i kada i ako sve krene i pocne se vrtiti prava lova, sigurno ce biti raznih provjera.
Dakle, ako ste se registrovali s nekakvim kljmr ofrlj imenom, toplo preporucujem da taj fake account obrisete (na drnu stranice idete na Settings), pa da se onda opet registrujete s pravim podacima. Ako ovo budete radili, tada morate novu registraciju odraditi i s novom email adresom, koja, kako rekoh, mora biti prava i kojoj cete uvijek imati pristup.
Naknadno, i kada i ako sve krene i pocne se vrtiti prava lova, sigurno ce biti raznih provjera.
Dakle, ako ste se registrovali s nekakvim kljmr ofrlj imenom, toplo preporucujem da taj fake account obrisete (na drnu stranice idete na Settings), pa da se onda opet registrujete s pravim podacima. Ako ovo budete radili, tada morate novu registraciju odraditi i s novom email adresom, koja, kako rekoh, mora biti prava i kojoj cete uvijek imati pristup.
-
freelancerBIH
#25 Re: Q Initiative - Da li ce uspjeti kao BitCoin...?
visocicaguy wrote:Jesi li vidio da javno dijelis informacije putem referrala, konkretno ime i prezime? Ne znam je li ti to bitno.
Haj ne budi placipicka svega ti, vjerovatno si jedan od onih koji ne moze sebi priustit da ima ni 0.0001 pa tu sad kmezis. BTC je itekako uspio, a da ce uspjeti jos vise u buducnoti, vijeme ce pokazati.