Puzzle preparati za tretmane lica

Sve o zdravlju...
Post Reply
Sanilm
Posts: 3
Joined: 14/07/2011 12:57

Puzzle preparati za tretmane lica

Post by Sanilm » 21/09/2011 14:35

Pozdrav svima,

trebao bih neke savjete od vas, odnosno imao bih nekoliko pitanja. Prije nekoliko dana sam po preporuci farmaceuta uzeo Puzzle preparate za tretmane lica protiv akni i bubuljica. Imam mnostvo istih po licu, valjda zbog puberteta i sve te zbrke oko njeg - 15 mi je godina. Ono u sto ja nisam siguran, jeste da li koristim preparat ispravno. Nanosim ga ujutro prije skole, i navecer prije spavanja, na sljedeci nacin:
[list=]
[*]Prvo nanosim gel za ciscenje lice, i to na suho lice. Utrrljam ga na svaki dio licu dok ne zapjeni, a ta pjena ubrzo nestane. Poslije toga umijem se, tako da skinem preparat sa lica.
[*]Poslije toga, nanosim kremu, takodjer na suho lice, nakon sto sam ga prethodno dobro obrisao svojim sopstvenim peskirom, utrljam dok koza ne upije kremu.
[/list]

Hvala vam unaprijed!


surajaa
Posts: 608
Joined: 23/11/2006 16:07

Re: Puzzle preparati za tretmane lica

Post by surajaa » 24/09/2011 12:18

Ako si vec poceo koristiti te proizvode, trebao si uzeti i losion koji ces koristiti nakon pranja lica gelom i posusivanja rucnikom...Iznenadit ces se kada vidis da blaznica kojom si nekoliko puta blago presao preko lica nije cista kako si ocekivao, gel ne moze uci u sve pore, stoga je tu losion da ocisti lice u potpunosti, nakon losiona, na lice nanosis kremu i onda si u full-u :)

Nadam se da ce ti Puzzle preparati pomoci, znam neka iskustva koja nisu bas tako pozitivna, a obzirom da su kod tebe u pitanju pubertetske akne, one zahtjevaju malo "zescu" borbu...ali svakako budi ustrajan, pa vidi da li ti njihovi proizvodi odgovaraju, srecom, ne kostaju puno, sretno ;-)

dudu
Posts: 114
Joined: 06/07/2008 11:15

Re: Puzzle preparati za tretmane lica

Post by dudu » 27/09/2011 13:36

Svi proizvodi namijenjeni za nekakvu preventivu ili borbu sa bubuljicama sadrže određeni postotak, mislim da je 2-5%, salicilne kiseline, pa tako i Puzzle preparati. U osnovi, mislim da su po sastavu isti kao i drugi skuplji proizvodi tipa Garniera i slično, a duplo jeftiniji. Mislim da vrijedi uzeti sapun i kremu i koristiti svakodnevno.

Post Reply