Ako ima studenata zavrsnih godina (zadnja i apsolventi), sa dobrim prosjekom i mladjim od 25 godina, ovo je ekstra prilika da proputujete Europom.
http://hajmo.mladi.info/index.php?a=pue
Prosle godine ucestvovao, prosao bez ikakve stele i proputovao pola Europe, al bukvalno ;D
PS: Da ne bude zabune, nemam nista sa OIA-om, jednostavno zelim da ove godien sto vise ljudi sazna za ovo.
Putujmo Europom!
-
meki
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Putujmo Europom!
30 najboljih na Univerzitetu,...Super stvar za mlade,...Upoznati Evropu,...I još džeparac dobiješ...Omladinska informativna agencija (OIA BIH) uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera otvara poziv «Putujemo u Evropu 2009» za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini.
Cilj projekta je da se omogući da najmanje 30 najboljih studenata na univerzitetima/sveučilištima u BiH ljeto 2009. provedu kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj i upoznavajući evropske gradove i narode. Pobjednici na konkursu dobijaju:
- mjesečnu InterRail kartu (za besplatnu vožnju evropskim vozovima)
- multi-šengen vizu na mjesec dana
- džeparac
- studentsku karticu ISIC
- učešće na specijalnom otvaranju programa u Berlinu 23.07.2009. godine (vikend u Berlinu sa studentima iz regije, party, razgledavanje grada, susret sa Ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i dr.)
Osnovni kriteriji na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata su:
1. Prijave mogu podnijeti isključivo studenti završne godine fakulteta i apsolventi do 26 godina starosti (kandidat/kinja podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža)
2. Da je kandidat/kinja do sada nikako ili što manje putovao/la u inostranstvo
3. Prednost: za one koji su imali/imaju angažman u studentskim, omladinskim ili/i nevladinim organizacijama (informacija o organizaciji, kontakt osoba organizacije i vrste aktivnosti u koje je student/ica uključen/a)
4. Znanje stranog jezika – engleski, njemački, francuski, španski ili talijanski
5. Uspjeh studenta:
- Prosječna ocjena 8,0 (3,5) i više (kandidat/kinja podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosječnoj ocjeni)
- Dužina studiranja
Turistički vodič [email protected] Sarajevo vas ohrabruje da upoznate Evropu, pa da nas što prije (2014.g.) ''privedete'' tamo. Dijamanti, dragulji, nade naše,... 30 najboljih da se odmah prijave!
-
jefferson
#3 Re: Putujmo Europom!
Ko ispunjava ove uslove i ne prijavi se treba streljat kao primjer drugima!PipiDugaDevetka wrote:30 najboljih na Univerzitetu,...Super stvar za mlade,...Upoznati Evropu,...I još džeparac dobiješ...Omladinska informativna agencija (OIA BIH) uz podršku Robert Bosch Fondacije, Balkan Trust for Democracy i partnera otvara poziv «Putujemo u Evropu 2009» za studente završnih godina i apsolvente fakulteta univerziteta/sveučilišta u Bosni i Hercegovini.
Cilj projekta je da se omogući da najmanje 30 najboljih studenata na univerzitetima/sveučilištima u BiH ljeto 2009. provedu kao većina njihovih vršnjaka iz Evrope, putujući po njoj i upoznavajući evropske gradove i narode. Pobjednici na konkursu dobijaju:
- mjesečnu InterRail kartu (za besplatnu vožnju evropskim vozovima)
- multi-šengen vizu na mjesec dana
- džeparac
- studentsku karticu ISIC
- učešće na specijalnom otvaranju programa u Berlinu 23.07.2009. godine (vikend u Berlinu sa studentima iz regije, party, razgledavanje grada, susret sa Ministrom vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke i dr.)
Osnovni kriteriji na osnovu kojih će žiri izvršiti selekciju studenata su:
1. Prijave mogu podnijeti isključivo studenti završne godine fakulteta i apsolventi do 26 godina starosti (kandidat/kinja podnosi potvrdu o upisu godine ili apsolventskog staža)
2. Da je kandidat/kinja do sada nikako ili što manje putovao/la u inostranstvo
3. Prednost: za one koji su imali/imaju angažman u studentskim, omladinskim ili/i nevladinim organizacijama (informacija o organizaciji, kontakt osoba organizacije i vrste aktivnosti u koje je student/ica uključen/a)
4. Znanje stranog jezika – engleski, njemački, francuski, španski ili talijanski
5. Uspjeh studenta:
- Prosječna ocjena 8,0 (3,5) i više (kandidat/kinja podnosi original potvrdu o položenim ispitima i prosječnoj ocjeni)
- Dužina studiranja
Turistički vodič [email protected] Sarajevo vas ohrabruje da upoznate Evropu, pa da nas što prije (2014.g.) ''privedete'' tamo. Dijamanti, dragulji, nade naše,... 30 najboljih da se odmah prijave!
Last edited by jefferson on 21/05/2009 18:33, edited 1 time in total.
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#4 Re: Putujmo Europom!
bljak. samo ispunjavam uslov br. 4.
a kako bi mi dobro doslo da me neko malo posalje na neko duze putovanje...
a kako bi mi dobro doslo da me neko malo posalje na neko duze putovanje...
-
meki
#5 Re: Putujmo Europom!
Malo rifrešanja i jedna mala ispravka.
Nije 30 najbolji na Univerzitetu (Sarajevo) nego iz BiH.
Savjet za one koji se budu prijavljivali: pored svega ostalog, jako je bitno da imate solidne reference volontiranja u nevladinom sektoru, i druga jako bitna stvar (ako ne i najbitnija) jeste dojam koji ostavite na komisiju prilikom intervjua (ako/kada dodjete do toga).
Profil licnosti koje traze su mladi ljudi, premni na avanturu (u lijepom i ruznom smislu te rijeci) i sposobni da se snadju u raznim problemima, uz obavezan smisao za humor i inteligentnu zajebaciju
.
Pitaju mene na itervjuu da im u jednoj recenici kazem zasto bi ja trebao dobiti to putovanje. Rekoh, na vas troje podijelim dzeparac, a ja se snadjem
mislim da mi je to donijelo + 
Nije 30 najbolji na Univerzitetu (Sarajevo) nego iz BiH.
Savjet za one koji se budu prijavljivali: pored svega ostalog, jako je bitno da imate solidne reference volontiranja u nevladinom sektoru, i druga jako bitna stvar (ako ne i najbitnija) jeste dojam koji ostavite na komisiju prilikom intervjua (ako/kada dodjete do toga).
Profil licnosti koje traze su mladi ljudi, premni na avanturu (u lijepom i ruznom smislu te rijeci) i sposobni da se snadju u raznim problemima, uz obavezan smisao za humor i inteligentnu zajebaciju
Pitaju mene na itervjuu da im u jednoj recenici kazem zasto bi ja trebao dobiti to putovanje. Rekoh, na vas troje podijelim dzeparac, a ja se snadjem
- kido
#7 Re: Putujmo Europom!
ja sam bila na ovom putovanju prije 3-4 godine, tada josh nije bilo uslova i mi smo bili pokusni kunici. Islo je preko Glocal Youtha i mogu priznati da je to bilo nezaboravno iskustvo.
Sloboda putovanja po EU je nesto sto mi necemmo tako brzo dozivjeti, pa je moja topla preporuka da se prijavi ko god moze
Sloboda putovanja po EU je nesto sto mi necemmo tako brzo dozivjeti, pa je moja topla preporuka da se prijavi ko god moze