Putuj stoko...Drago Maric i Milan Trivic
Moderator: anex
-
evita
Mislim da se tu nema sta puno kalkulisati. Trivic je kao direktor bio i vise nego nesposaoban. Pod *nesposoban* mislim na kolektiv, naravno sebi je namakao ( jedina rijec koja oslikava stvarnu situaciju) i vise nego dovoljno sklapajuci ugovore sa nezavisnim produkcijama koje su opet BHTV-u proizvodile nekvalitetan program za ogromne cifre (naravno uz dobar procenat, po principu, " A dje sam tu ja?".) E sad, gdje je tu bila obicna raja i irgeti na TV-u, dovoljno govori da im tri mjeseca kasni placa, a Trivic ima ono sto je vec neko prije mene spomenuo. A iste te emisije koje su skupo placene, marketinski ni blizu nisu bile isplative sto dovoljno govori o kvaliteti istih.
Dakle, zasluzio je da bude smjenjen. No, tragicno je, da ustvari to nije pravi razlog njegove smjene. Pravi razlog je Dodikova šapa. Zato će umjesto Trivica doci covjek koji ce isto tako uzimati (jel od kada je televizije i direktora na Balkanu svi su "oni" uzimali i uzimat će) ali i spremiti teren da BHTV bude govornica M. Dodika i njegove politike.
KO PRIJE TELEVIZIJI, NJEGOVA TELEVIZIJA!
Dakle, zasluzio je da bude smjenjen. No, tragicno je, da ustvari to nije pravi razlog njegove smjene. Pravi razlog je Dodikova šapa. Zato će umjesto Trivica doci covjek koji ce isto tako uzimati (jel od kada je televizije i direktora na Balkanu svi su "oni" uzimali i uzimat će) ali i spremiti teren da BHTV bude govornica M. Dodika i njegove politike.
KO PRIJE TELEVIZIJI, NJEGOVA TELEVIZIJA!
-
tumtum
dobro eto ne odgovara ti Trivic ali ne odgovara ti ni Maric i prvi post i vidi naslova i sta si rekla samo vrijedjala , ne znam kakvi su oni a ako je tacno da je taj Nikola izjavio ovo za treci kanal...i ti kazes da o tome ne bi trebalo raspravljati.
Da Bog sacuvaj
[/quote]
Ne ocekujem da me razumije neko ko je pun predrasuda i lose informisan, da sam pristalica treceg kanala ili politike Republike Srpske sigurno ne bih temu postavila na Sarajevo X.
Hoce li biti imalo jasnije ako kazem da je jedna epizoda serije ''Tata i zetovi'' kosta 10.000 KM po epizodi, a ne donosi kuci ni 0 KM od marketinga niti znam ko to gleda.
Mada, vjeruj mi, kada bih mogla birati, onda radije tri postena kanala, vec ova dva dosadasnja sranja FTV i BHT1.
Da Bog sacuvaj
Ne ocekujem da me razumije neko ko je pun predrasuda i lose informisan, da sam pristalica treceg kanala ili politike Republike Srpske sigurno ne bih temu postavila na Sarajevo X.
Hoce li biti imalo jasnije ako kazem da je jedna epizoda serije ''Tata i zetovi'' kosta 10.000 KM po epizodi, a ne donosi kuci ni 0 KM od marketinga niti znam ko to gleda.
Mada, vjeruj mi, kada bih mogla birati, onda radije tri postena kanala, vec ova dva dosadasnja sranja FTV i BHT1.
-
Reina
tumtum wrote:I cuda su moguca, dvije muve jednim udarcem, dva zeca jednim metkom, mada je u ovom slucaju rijec o majmunima a ne o predhodno pomenutim zivotinjama.
Smjenise ih u jednom danu.
Kakva god bila zamjena , gori od dosadasnjih ne mogu doci![]()
Sta vi kazete???
tumtum wrote:Mozda sam bila nedovoljno jasna kad sam postavila temu.Razlog mog odusevljenja je bio njihov odlazak, pa ma sta bio uzrok tome.Bez obzira je li korektan nacin ili nije, nekako mi dodje k'o kosmicka pravda njihovo smaknuce nakon svih zlodjela koje su pocinili.
Da znate ko je i sta je Milan Trivic ne biste raspravljali o Nikoli Dereticu.
I kako mislis da te neko razumije kad osim vrijedjanja ljudi, od nekulturnog naziva teme, do posta ispod, nista konkretno nisi rekla , tek sada si to uradila na drugoj strani u ovom zadnjem postu pa si nesto i rekla.... Zasto bih ja ili bilo ko drugi na ovom forumu trebao biti informisan i znati bilo sta o tim ljudima ili sta se desava u ovoj TV kuci. A ja da sam osoba kako ti kazes puna predrasuda ja bih nakon procitanog naslova i posta koji slijedi ispod trebala izvuci zakljucak o kakvim se to ljudima radi bez da trazim ista konkretnije, dovoljna su valjda ova vrijedjanja, sta ima tu da zanovjetam... Toliko o mojim predrasudama ali ko mi je kriv kad nisam informisana pa jel...;.tumtum wrote: Ne ocekujem da me razumije neko ko je pun predrasuda i lose informisan, da sam pristalica treceg kanala ili politike Republike Srpske sigurno ne bih temu postavila na Sarajevo X.Hoce li biti imalo jasnije ako kazem da je jedna epizoda serije ''Tata i zetovi'' kosta 10.000 KM po epizodi, a ne donosi kuci ni 0 KM od marketinga niti znam ko to gleda.Mada, vjeruj mi, kada bih mogla birati, onda radije tri postena kanala, vec ova dva dosadasnja sranja FTV i BHT1.
Ako Duska ne vodi korektno emisiju, ne znam ko vodi, eto kad bih birala radije bih izabrala sve drugo, ali ne ovo, :tumtum wrote:Kakva god bila zamjena , gori od dosadasnjih ne mogu dociSta vi kazete???
Nancy Drew wrote: To je taj. Onaj što je Dušku riktao kao ne vodi korektno emisiju bla, bla.
Tada je i rekao, na Duškino pitanje, da jeste red na Bošnjaka da bude Direktor programa. Baš da vidimo...
Inače opasan papak, radio na Srni kao voditelj nekad, Dodikov čovjek i glavni u Nadzornom odboru koje vrši sva imenovanja.......Biće šege....
-
Nancy Drew
-
bila u halila
Nency, realno sagledano. Dodajmo još nešto -Nancy Drew wrote:Nažalost, zbog Trivinih lopovluka i malverzacija, Unije novinara i ostali zavisni i 'nezavisni' novinari ćute dok Dodik završava posao preuzimanja Javnog servisa.
Za to vrijeme OHR (koji je i doveo i Trivića iz Londona i sad Agovića iz Praga) kaže da je sve u redu, po zakonu, nema problema etc. To mi je još strašnije, a govori puno. Bez obzira šta misle jedan o drugom Tihi, Hare i Zlaja vrijeme je da i oni nešto kažu jer će u protivnom jedini državni medij koji pokriva cijelu BiH (i kojem svi plaćamo taksu) za koji dan doći pod Dodikovu vlast a ondaselo veselo.
Kakav god da je bio manager, Dragi Mariću treba skinuti kapu jer je uspješno odolijevao pritiscima da se Javni servis rascjepka na tri nacionalna medija. Da li će se jednako dobro pred ovim zadatkom snaći i njegov nasljednik Agović -
ostaje da se vidi (upotrijebih omiljenu poštapalicu novinara diletanata)
-
tumtum
Gdje li ste samo pokupili to da je Drago Maric uspjesno odolijevao pritiscima da se PBS rascjepka na tri kanala.Pa da je tako nesto pogodovalo medjunarodnoj zajednici zasigurno bi stvar bila vec rijesena, to sa Dragom Maricem ili bilo kim njemu slicnim ( ako takvi uopste postoje) nema nikakve veze.
Samo da znate da je rad tog rukovodstva kog vi neizmijerno cijenite bio ispunjen kriminalom na relaciji oni-nezavisne produkicije, oni-marketinske agencije, kad se sve objelodani vidjecete koliko je bilo smjesno govoriti o teoriji zavjere.
Ako su vam uzori oni sa TV-a, bilo kog emitera, koji sad brane inkrimisani sastav, znajte da su dio istog tala i da se plase ako ode jedan, odose svi u tri lijepe p.m.Zato je i sinoc na FTV direktor RTRS-a Dragoljub Davidovic izricao pohvale na racun Marica, a prije par godina je njega i njegove uposlenike trebalo pouskom tjerati u zajednicki RTV sistem.
Samo da znate da je rad tog rukovodstva kog vi neizmijerno cijenite bio ispunjen kriminalom na relaciji oni-nezavisne produkicije, oni-marketinske agencije, kad se sve objelodani vidjecete koliko je bilo smjesno govoriti o teoriji zavjere.
Ako su vam uzori oni sa TV-a, bilo kog emitera, koji sad brane inkrimisani sastav, znajte da su dio istog tala i da se plase ako ode jedan, odose svi u tri lijepe p.m.Zato je i sinoc na FTV direktor RTRS-a Dragoljub Davidovic izricao pohvale na racun Marica, a prije par godina je njega i njegove uposlenike trebalo pouskom tjerati u zajednicki RTV sistem.