Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uopšte nije smjena u pitanju, pogotovo ne izazvana nedavnim reakcijama vlade Republike Mrske, nego redovan izbor generalnog direktora korporacije. I još mislim da nije zvanično izabran novi. I ne znam baš da je Milan Trivić ugrožen na bilo koji način.
I da, ne bih se baš pouzdala u to da ne može gore. Uvijek može.
stochar wrote:kakva god bila zamjena, i kakvi god oni bili kreteni koji smjenu zasluzuju, ova smjena je politichki isforsirana i strasan je primjer mijesanja vlasti u rad medija i uredjivachku politiku (pa kakva god ta TV bila). sta sad mozemo ocekivati? da svaki urednik mora razmisljati na koju stranicu da stavi fotku nekog politichara ili u kojem minutu vijesti da ih ubaci?! i onda kazhemo da zhivimo u demokratiji a da je do 90. bio totalitarizam i da smo zivjeli u mraku. eh, sto rek'o perica u vicu:
ko je upalio svjetlo, jebo mu ja mater!
RTV BIH je drzavna televizija, prema tome drzava ima pravo da radi sa njom sta hoce i da mjenja koga hoce...
tako je, erazmo! jebo miću, vidiš da je navalio k'o mutav na telefon! još samo da se u kućne savjete počne miješat' - pa da vidiš, kukala ti majka, kad ne platiš račun za održavanje zgrade! a firma, po belaju, prijavljena u republici šumskoj, radi povoljnijih dažbina... e, onda ćemo sve ispočetka.
koliko ja shvatih, Trivic nije smijenjen! treba mu malo vremena da razmisli, tako je barem izjavio, nakon sto je Upravni odbor zatrazio da svojevoljno podnese ostavku. a, koja je to kretencina! metiljavac koji radi samo u svom interesu. stan preko 100 kvadrata u centru grada, sada pravi studio...i razmislja da li da sad podnese ostavku, "moralno", naravno, ili da klepi jos koju hiljadarku puta 10, 20, 30..... koji moron! od njega gore nema!
Ma svako ko zna situaciju u rtv domu zna da je vec doslo vrijeme za veliko pospremanje.
U toj se zgradi ne zna ni ko ima koju strucnu spremu , ko radi koji posao za koju platu, tako da sada tamo ima slucajeva da npr novinar sa fakultetom ima 800 km , novinar sa SSS -hiljadu i po urednik sa fakultetom 2 i po, a direktori i sefovi po 4-5.
Gdje to ima da dva uposlenika sa istom skolom imaju plate u rasponu od 800-2500 km.
A by the way, ne leze mi te price da se neko bori za funkciju direktora.
Onaj ko imalo zna situaciju zna da se direktori npr . Trivic i Maric nikada nisu pitali kakav ce biti sadrzaj dnevnika (glavne funkcije u tom segmentu su urednici IPP-a).
Nadam se da ce RTV dom konacno dobiti rukovodstvo kakvo zasluzuje, pravilnik o platama, pravilnik o radu i rijesiti se srednjoskolaca na rukovodecim funkcijama.
na pitanje treba li uvesti treci kanal, Deretic poce hrvati ugrozeni, hrvati neravnopravni bla bla bla i rece kako on smatra da treba uvesti treci (hrvatski) kanal.
Ovi nacionalisti bas pripremaju da rasture sve sto je normalno u ovoj drzavi.
Naravno da treba treći kanal, čuj hoće da rasture sve normalno u ovoj državi, a jest brate normalna, bivše kafanske pjevačice uređuju dnevnik, ljubavnice napreduju poltroni slušaju, i kažete normalna tv. malo sutra.
Bravo Miki, u pravu si.
A ne samo to, BHT je prepuna daidzica i amidzica koji nista ne rade a natovare se na budzet.Nije ni cudo sto je s bht u 12 mjeseci otislo 12 skolovanih novinara (polovina novinarskog kadra) a ostali srednjoskolci i pjevacice....ccc
Mozda sam bila nedovoljno jasna kad sam postavila temu.
Razlog mog odusevljenja je bio njihov odlazak, pa ma sta bio uzrok tome.
Bez obzira je li korektan nacin ili nije, nekako mi dodje k'o kosmicka pravda njihovo smaknuce nakon svih zlodjela koje su pocinili.
Da znate ko je i sta je Milan Trivic ne biste raspravljali o Nikoli Dereticu.
tumtum wrote:Mozda sam bila nedovoljno jasna kad sam postavila temu.
Bez obzira je li korektan nacin ili nije, nekako mi dodje k'o kosmicka pravda njihovo smaknuce nakon svih zlodjela koje su pocinili.
dobro eto ne odgovara ti Trivic ali ne odgovara ti ni Maric i prvi post i vidi naslova i sta si rekla samo vrijedjala , ne znam kakvi su oni a ako je tacno da je taj Nikola izjavio ovo za treci kanal...i ti kazes da o tome ne bi trebalo raspravljati.
Da Bog sacuvaj
tumtum wrote:Mozda sam bila nedovoljno jasna kad sam postavila temu.
Daj nam malo pojasni to o Trivicu. Nismo svi informirani sta se dogadja u Sivom Domu.
U pravu si.
Trivic i ti rukovodioci , to su toliki licemjeri da je to tesko opisati ljudima koji ne znaju situaciju.
Znate onu pricu kada su Mariji Antoaneti, francuskoj carici dosli ljudi siromasi i rekli-mi smo gladni kruha- a ona rekla, -pa sto ne jedete kolaca-.
E upravo tako se prema postenoj raji ponasaju Maric, Trivic , Zukic i comp.
Oni pricaju o "news liderima" svjetskim standardima, a kod novinara i snimatelja poderane carape, sve prsti izvirili.
I glavna im je prica, kad ih se pita gdje su pare, ko placa delegaciju od 30 ljudi za eurosong, ko placa serije i projekte ko placa manekenkama da setaju guzove po Parizu -oni kazu "meni su ruke vezane"-omiljeni citat M.Trivica, ili "znam da nema para , ali program ne smije trpjeti -Amir Zukic.
Vrijeme je da nesposobni menadzeri i rukovodioci odu.
ninja-san wrote:U pravu si.
Trivic i ti rukovodioci , to su toliki licemjeri da je to tesko opisati ljudima koji ne znaju situaciju.
Znate onu pricu kada su Mariji Antoaneti, francuskoj carici dosli ljudi siromasi i rekli-mi smo gladni kruha- a ona rekla, -pa sto ne jedete kolaca-.
E upravo tako se prema postenoj raji ponasaju Maric, Trivic , Zukic i comp.
Oni pricaju o "news liderima" svjetskim standardima, a kod novinara i snimatelja poderane carape, sve prsti izvirili.
I glavna im je prica, kad ih se pita gdje su pare, ko placa delegaciju od 30 ljudi za eurosong, ko placa serije i projekte ko placa manekenkama da setaju guzove po Parizu -oni kazu "meni su ruke vezane"-omiljeni citat M.Trivica, ili "znam da nema para , ali program ne smije trpjeti -Amir Zukic.
Vrijeme je da nesposobni menadzeri i rukovodioci odu.
To mi sve izgleda nekako na rekla-kazala. Imal' sta konkretno. Da ne puse vjetar iz BL? To mi je blize za razumjet. Magla ispred Spirica.