Putovanje za Srbiju - koji dokumenti trebaju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

Post by Edin H. »

komeba wrote:
Hantraga wrote:A sta treba na granici sa Srbijom, ako si bosnjak sa americkim pasosem? :D
Uvijek moze gore.Npr. da si Bosnjak,crnac,sa americkim pasosem,po sexualnoj orijentaciji homoseksualac.
Ako si to,nemoj ici u Srbiju :D
:lol: :lol: :lol:

A jos si clan BH Fanaticosa :D
vaca

Post by vaca »

I prodje od tad' dva mjeseca... Jel ziv covjek??
Aprilica

Post by Aprilica »

moze ko i za Hrvatsku
trica-fr

Post by trica-fr »

nane_hercegovac wrote:
komeba wrote:
nane_hercegovac wrote:Zaboravih pitati, da li to sa licnom vazi u toku cijele godine, ili samo jedan period?
Jos nisi otisao?
Vazi za licnu kartu cijele godine.

p.s. javi se iz Srbije :lol:
Ma nisam, vidis da se pripremam i kupim informacije :)
Sad ganjam godisnji da ovo sve realizujem, dok ja dodjem na red, proci ce ljeto. Ali imam namjeru posjetiti Beograd, nisam nikad bio u Kuci cvijeca, pa i to mislim posjetiti. :)

A i prenijecu Vam svoja iskustva.
a napravi i neke slike da vidim kako sada beograd izgleda, ja nisam bio tamo ima 17 godina (preporuka: ne snimaj ono sto je nato pomlatio)
i sretan ti put
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

ja prekljuce dosao niko mi nije nista dole gurao sve se sretno zavrsilo ponavljam da sam hr drzavljanin sa putovnicom rep hr. nit su sta rovarili sve ok. dok su na ulazu u moju lijepu, otvarali sve torbe sramota i naravno obavezna provjera pasosa... :-x
MystiC

Post by MystiC »

nadam se da nisi zaboravio da se vakcinises protiv malarije :D u tim predjelima nase zemlje su raznorazne (umne) bolesti jako rasprostranjene, hehe
KENJAC

Post by KENJAC »

ETO JARANE CUO SI MILION SAVJETA PA TI MOJ NE TREBA. INACE JA SLUZBENO IDEM PET SEST PUTA U SRBIJU ,HRVATSKU, SLOVENIJU I OGROMNU VECINU EVROPSKIH ZEMALJA. NAJMANJE PROBLEMA IMAM SA SRBIMA. I NIKAKVA TI PRIJAVLJIVANJA U SUP-u NE TREBAJU
Amsterdammer

Post by Amsterdammer »

KENJAC wrote:ETO JARANE CUO SI MILION SAVJETA PA TI MOJ NE TREBA. INACE JA SLUZBENO IDEM PET SEST PUTA U SRBIJU ,HRVATSKU, SLOVENIJU I OGROMNU VECINU EVROPSKIH ZEMALJA. NAJMANJE PROBLEMA IMAM SA SRBIMA. I NIKAKVA TI PRIJAVLJIVANJA U SUP-u NE TREBAJU
Kakva ba ljudi prijavljivanja, pa putujete li vi igdje uopšte ? Neko je napisao da ne možeš iz Hrvatske ući u Srbiju bez pasoša... To su gluposti, može se u sve susjedne zemlje s ličnom kartom bez ikakvih problema, i to iz bilo koje zemlje, i to je tako od 2003. godine. Izgleda da je većini Bosanaca kućni prag najveća planina.
Amsterdammer

Post by Amsterdammer »

Ma radi se o neinformisanosti, a to su stvari koje bi trebao svaki bh. građanin znati. Nazoveš BiHAMK i pitaš, ništa lakše.
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

puno sranja na ovoj temi!
za putovanje u srbiju treba samo CIPS licna/osobna karta! ukoliko se boravi u srbiji vise od 24 sata, treba se prijaviti sup-u. ukoliko ti prilikom ulaska u srbiju ne uzmu licnu/osobnu nego ti je samo pogledaju, onda nema potrebe niti da se prijavis u srbiji.
maltretiranje mozes ocekivati na svakoj granici u svijetu s obzirom da si iz bosne. price o maltretiranju raje iz sarajeva tj raje koja nisu iz rs-a su predrasude i izmisljotine, naravno da postoje slucajevi maltreitranja ali oni se desavaju ako si bas peh ili ako na povratku nemas prijavu boravka u srbiji. minimum maltretiranja je prouzrokovan nacionalnom netrpeljivoscu.
takodjer se moze iz hrvatske uci u srbiju sa CIPS licnom kartom. to sam ja uradio vise puta.
p.s. ja sam zivio u srbiji tj beogradu 6 mjeseci 2005. godine i nisam se prijavio u muriju tj njihov sup nikako u tih 6 mjeseci a svako malo sam napustao srbiju, te isao u makedoniju, te u cg, te u bih, bio celav, kosat, obrijan, bradat u tih 6 mjeseci i nikad, ama bas nikad u tih pola godine nisam imao nijedan jedini problem!
uvijek dobar post

Post by uvijek dobar post »

p.p.s. inace sam iz sarajeva i imam muslimansko porodicno ime.
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

nane_hercegovac wrote:Uh sto me ti isplasi. Pa ja nisam iz Sarajeva, vidis po nicku :-) znas li mozda kako prolaze ovi iz Hercegovine, mozda mi pomogne ovo sto sam iz ISTOČNOG Mostara. :D
:lol:

nego, ako ides autoputem, trebas imati srpske dinare za putarinu, samo za vozila registrovana u bih, se placa ISKLJUCIVO dinarima :? ..tako ti je to
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Jessie B wrote:
ins wrote:
Jessie B wrote:U toku cijele godine mozes putovati u Srbiju samo s CIPS licnom kartom. Naravno ako ides preko Hrvatske ne mozes iz Hrvatske uci u Srbiju s BiH licnom kartom a inace mozes ako ides direktno u Srbiju. 100 % sigurno.
Mozes uci iz Hr u Srbiju sa licnom kartom. Ja usao neki dan...
Izvini ali nemam sposobnost da shvatim na osnovu cega bi ja kao strani drzavljanin u Hrvatskoj mogla prelaziti u neku trecu stranu zemlju na osnovu licne karte. O kojem granicnom prelazu govoris i licnoj karti koje zemlje?
Prelazis iz HR u SRB sa licnom bez problema. To radim nekoliko puta godisnje, prelaz Bogojevo.
I obrnuto, iz SRB u HR, nema razloga da ti prave problema zbog prelaska sa licnom. I tacka.
Post Reply