ima li neko iskustvo uvezi putovanja s psom,planiram s autom da se uputim u posjetu u Austriju!
posjedujem Internacijonalni pasos za Pse gdje su unesene vaksine,chip itd....
i jos moram da kazem da sam Psa doveo prije 4-5 godina iz Austrije u SA
sad mi nije jasno sta mi sve treba od dokumenata,treba li nesto specijalno itd..... i kome bi mogao tacno da se obratim da to bude bas sigurno !??
hvala unaprijed
Putovanje 's CUKOM
Moderator: anex
- Friesian
#2 Re: Putovanje 's CUKOM
nema direktnog kontanta s tim ali znam da vakcinacija mora biti redovna.. i sad sve zavisi kakav je zakon u Austriji sto se tice ovih polivalentnih vakcina... kod nas nije obavezna ta vakcinacija svake godine ali u mnogim zemljama jeste.. obaviti pregled kod veterinara i ne bi trebalo biti problema...
- Cholina_Lokica
#3 Re: Putovanje 's CUKOM
treba biti vakcinisan uredno svake godine, ociscen od parazita i unutrasnjih i vanjskih, i odna ti vet. izda certifikat kojim se odobrava putovanje preko granice, to je to... ako vec imas knjizicu u chip, imaju sve vakcine i ciscenja zavedena, tako da samo ti treba taj pecat, ako je sve uredno
-
nero071
#4 Re: Putovanje 's CUKOM
hmmm...znaci treba mi neki certifikat od veterinara !?
ma oticicu sutra aBd do Amara da vidim sta ce mi on reci pa ako on ne bude znao onda cu se obratiti vetlife,nadam se da ce to neko znati !!
pozz
ma oticicu sutra aBd do Amara da vidim sta ce mi on reci pa ako on ne bude znao onda cu se obratiti vetlife,nadam se da ce to neko znati !!
pozz
- Cholina_Lokica
#5 Re: Putovanje 's CUKOM
amar ne moze izdati certifikat, tako da ti je bolje da ides odmah u vetlife, ili na stup da ti to zavrse... da se bezveze ne peglas tamo-vamo da ides.
-
duboka_misao
#6 Re: Putovanje 's CUKOM
radije vet stanica stup tamo je certifikat 30 KM u vetlife je ista stvar oko 40 ili 45 KMDile wrote:amar ne moze izdati certifikat, tako da ti je bolje da ides odmah u vetlife, ili na stup da ti to zavrse... da se bezveze ne peglas tamo-vamo da ides.
-
isaisa
#7 Re: Putovanje 's CUKOM
Kućni ljubimci
Vaši kućni ljubimci mogu letjeti s vama ukoliko to ne zabranjuje država u koju se prevoze. Ovisno o njihovoj težini, mogu se prevoziti u putničkoj kabini ili u prtljažniku zrakoplova, u odgovarajućem spremniku i po određenim uvjetima. Sve o potrebnim dokumentima za let vašeg kućnog ljubimca saznat će te od vašeg avio prijevoznika.. http://www.croatiaairline.eu
Vaši kućni ljubimci mogu letjeti s vama ukoliko to ne zabranjuje država u koju se prevoze. Ovisno o njihovoj težini, mogu se prevoziti u putničkoj kabini ili u prtljažniku zrakoplova, u odgovarajućem spremniku i po određenim uvjetima. Sve o potrebnim dokumentima za let vašeg kućnog ljubimca saznat će te od vašeg avio prijevoznika.. http://www.croatiaairline.eu
-
nero071
#8 Re: Putovanje 's CUKOM
sve u dure samo jos da odem do Stupa po certifikat i to je to !!
hvala vam
hvala vam