Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#151 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by ajdamo »

Image
ladacoko

#152 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by ladacoko »

Jel iko ide na prvu tekmu?
Od ovih par bosnja iz ontaraija sto sam kontaktirao, niko bas nije voljan da uzme kartu..
tuitamo

#153 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by tuitamo »

ladacoko wrote: 03/04/2026 22:48 Jel iko ide na prvu tekmu?
Od ovih par bosnja iz ontaraija sto sam kontaktirao, niko bas nije voljan da uzme kartu..
Skupe im?
noviclan

#154 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by noviclan »

ajdamo wrote: 03/04/2026 12:17 Image
Ja bih volio vidjeti na svjetskom aidu jasarevic erato i muhameda rambovic razdego
mrgreen

#155 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by mrgreen »

ladacoko wrote: 03/04/2026 22:48 Jel iko ide na prvu tekmu?
ko ide ne smije ni reci jer ce ga prozvati kriminalcem i ratnim profiterom. ima li moderatora na ovoj temi?

(ne idem na prvu)
mrgreen

#156 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by mrgreen »

DonieBrasco wrote: 02/04/2026 20:46 Koja je to krema iz BiH profitera, politicara, kriminalca, influencera koja ce ici tamo ?

Za nase ljude koji zive u USA i Kanadi je skupo, cak za raju i EU-UK je skupo uz avion, karte, smjestaj, sve moguce.
ja idem, skupo jeste i neka crknu dusmani :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#157 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Truba »

Zeleni most wrote: 03/04/2026 12:06 Image
Indijce vako ne gnjave ko nase navijace
Indijci ostadose i punice dovlace
A navijaci par dana
Didier

#158 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Didier »

Comandini wrote: 01/04/2026 02:21 Dragi forumasi, buduci da sam propustio Brazil radi mladosti i kokuzluka, sada bih zelio da se iskupim.
Karte za utakmice ce biti pustene u last minute fazu sutra na FIFInom siteu.

Buduci da ovdje ima starohana, kako je to bilo u Brazilu, jeste li isli u svojoj reziji ili preko agencija? Je li savez prodavao ulaznice za utakmice?
Jedeš li ti svinjetinu? Da odemo do Little Italy u Torontu na pizzu?
Didier

#159 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Didier »

ajdamo wrote: 03/04/2026 12:17 Image
Postoji li gluplji lik na dunjaluku od ovog lažnog vlaha, tj. SDA bota...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#160 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by corolla02 »

16 stadiona, sve na jednom mjestu

Image

dječak sa šibicama

#161 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by dječak sa šibicama »

I ko ima para u BiH, nece moci jer viza, ceka se par mjeseci i do 4 mjeseca.

Jedino ko ima neki stranjski pasos, a ima takvih, mislim da najvece patriJote imaju onaj "ustaski".
elk

#162 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by elk »

Ne ceka se toliko viza
Rob_Atl

#163 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Rob_Atl »

Da je preskupo jeste vala, evo otprilike koliko ce kostati mene koji idem iz Atlante za La i Seattle:

Karte za utakmicu: 360$
Avionske karte: 600$
Hoteli: 500$
Rentanje Auta:300$

Klopa i pice ce sigurno biti oko milje :mrgreen: . Hotel i rentanje auta je po osobi da se razumijemo, hotela nema ispod 200 dolara u LA u Seattle su cak i skuplji. Tako ako 2 ide u sobu budite spremni platit oko 1000 dolara za neke 3-4 noci u La samo. Mozda ima jeftinije negdje za Airbnb ali posto nisam upoznat gdje su crips and bloods isao sam na sigurno :lol:
Digla_da_kreci

#164 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Digla_da_kreci »

Seattle je skup dodjavola, ja prije mjesec dana bila tamo. Sokirala se, skuplji od NYC.
Digla_da_kreci

#166 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Digla_da_kreci »

Kako ovo ide? U aplikaciji moras navesti koje drustvene mreze koristis i staviti linkove/username ili sta?

Sta ako nemas drustvene mreze ili prosto ne stavis nista? Mislim, kako provjeravaju?

Radilo se ovo donekle i ranije, samo diskretnije. Kao kad poslodavca ili kandidata guglas da vidis sta mozes naci o njemu, je li nekome profil na fejsu javan i sta postavlja, tako i ovi kad apliciras za vizu. Ja jednom na intervjuu u prici slucajno spomenem komsije. Kad uslijedi blic pitanje kako se zovu komsije, cisto da vide jel lazem, ja rekla ime i to je to.
Sad da se ovo nekom drugom desilo, napravio bi o tome dramaticnu lovacku pricu, heeej ispitivali me i o komsijama, a nidje veze. :D

Bit ce ovdje dosta lovackih prica. :D
dječak sa šibicama

#167 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by dječak sa šibicama »

Prate oni sve :D
izbjeglica_iz_besmisla

#168 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

dječak sa šibicama wrote: 04/04/2026 16:22 I ko ima para u BiH, nece moci jer viza, ceka se par mjeseci i do 4 mjeseca.

Jedino ko ima neki stranjski pasos, a ima takvih, mislim da najvece patriJote imaju onaj "ustaski".
Nije 4 mjeseca, barem za ove "uredne" podnosioce.

Za kanadu prosjecno 61 dan, skupa sa biometrijom.

Americka moze i krace, pogotovo za ovaj neki PASS sistem sto su uveli bas za SP.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#169 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by corolla02 »

In God we trust all others we monitor :mrgreen:

Evo momentalno na Fifinoj stranici cijene

Image
izbjeglica_iz_besmisla

#170 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Katar je bio do maloprije 400 USD, kolega bas rece da je kupio kartu.
SaraFina

#171 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by SaraFina »

Digla_da_kreci wrote: 04/04/2026 17:31 Kako ovo ide? U aplikaciji moras navesti koje drustvene mreze koristis i staviti linkove/username ili sta?

Sta ako nemas drustvene mreze ili prosto ne stavis nista? Mislim, kako provjeravaju?

Radilo se ovo donekle i ranije, samo diskretnije. Kao kad poslodavca ili kandidata guglas da vidis sta mozes naci o njemu, je li nekome profil na fejsu javan i sta postavlja, tako i ovi kad apliciras za vizu. Ja jednom na intervjuu u prici slucajno spomenem komsije. Kad uslijedi blic pitanje kako se zovu komsije, cisto da vide jel lazem, ja rekla ime i to je to.
Sad da se ovo nekom drugom desilo, napravio bi o tome dramaticnu lovacku pricu, heeej ispitivali me i o komsijama, a nidje veze. :D

Meni je ludilo sto bilo sta traze. USA je dotakla dno sa ovim kretenom. To bi kod mene ovdje i na njemackom govornom podrucju, opcenito u EU bilo grubo krsenje Datenschutzgesetz. Tj zakona o zastiti licnih podataka. Takve stvari traziti je nedozvoljeno. Niko od ovih sto aplicira za turidticki posjet nece ostati u USA. Niti misli raditi. Stoga je totalno suludo da oni vrse ovakvu kontrolu. Ludjaci.
corolla02

#172 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by corolla02 »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 04/04/2026 18:47 Katar je bio do maloprije 400 USD, kolega bas rece da je kupio kartu.
Ja sam dao 2x $700 odmah prvi dan, poskupe ali ništa kad sam vidio u Kanadi cijene :mrgreen:

Problem je sto su se naši kvalifikovali zadnji minut pa je odmah skuplje za razliku ko se ono regularno plasirao
Digla_da_kreci

#173 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by Digla_da_kreci »

SaraFina wrote: 04/04/2026 18:57
Digla_da_kreci wrote: 04/04/2026 17:31 Kako ovo ide? U aplikaciji moras navesti koje drustvene mreze koristis i staviti linkove/username ili sta?

Meni je ludilo sto bilo sta traze. USA je dotakla dno sa ovim kretenom. To bi kod mene ovdje i na njemackom govornom podrucju, opcenito u EU bilo grubo krsenje Datenschutzgesetz. Tj zakona o zastiti licnih podataka. Takve stvari traziti je nedozvoljeno. Niko od ovih sto aplicira za turidticki posjet nece ostati u USA. Niti misli raditi. Stoga je totalno suludo da oni vrse ovakvu kontrolu. Ludjaci.
Slazem se. Mislim ako sam dobro ubrala da ne pretresaju usa drzavljane nego uglavnom strance i to random. I na fazon kao poslije septembra 11. ih zanima je li gdje osoba nedajboze propagira terorizam.

Ne znam, ja svugdje putujem i niko me nista ne dira ni pretresa, samo mi se smijese i vicu welcome, willkommen i dobro nam dosla. :D a nosim bogaoca. Neki dan smo na drugoj temi vijecali kako da nožić prosvercam da mogu ko covjek rasjeci vocku. :lol: 2 moba, kindle, tablet i dva laptopa nikad niko nije pogledao. Jest jednom doduse - imala crnu traku nalijepljenju na kameri i virila iz laptopa pa im zaparalo oci sta je to - otvorili ga i opipali traku da vide da nisam kakve zice prespojila za eksploziv. :lol: :D
SaraFina

#174 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by SaraFina »

Digla_da_kreci wrote: 04/04/2026 19:24
SaraFina wrote: 04/04/2026 18:57

Slazem se. Mislim ako sam dobro ubrala da ne pretresaju usa drzavljane nego uglavnom strance i to random. I na fazon kao poslije septembra 11. ih zanima je li gdje osoba nedajboze propagira terorizam.

Ne znam, ja svugdje putujem i niko me nista ne dira ni pretresa, samo mi se smijese i vicu welcome, willkommen i dobro nam dosla. :D a nosim bogaoca. Neki dan smo na drugoj temi vijecali kako da nožić prosvercam da mogu ko covjek rasjeci vocku. :lol: 2 moba, kindle, tablet i dva laptopa nikad niko nije pogledao. Jest jednom doduse - imala crnu traku nalijepljenju na kameri i virila iz laptopa pa im zaparalo oci sta je to - otvorili ga i opipali traku da vide da nisam kakve zice prespojila za eksploziv. :lol: :D
Ja sam jednom, prije desetak godina i vise strpala ruzinu vodicu iz Turske. Zaboravila. I to je jedini put da sam imala neugodnost. Inace recimo ove godine, iz Grcke Idem i kofer tezi 2,5 kg od dozvoljenog, lik odmahnu rukom samo. Sto kazes osim kamere, jos masa stvari i prodjem lišo. Naravno samo fino izvadim na carini i to je to. Za nozic ne znam kako bi reagirali, ali makazice one male, mozes recimo ponijeti. Samo ih izmjere. Meni su bile u nekom neseseru i zaboravila da sam ih ponijela. Uglavnom rizikuj, sa nekim jeftinim i posve malim. Pa ako ne smijes, neka ga bace. Nece praviti incident zbog toga ja mislim.
suspect_zero

#175 Re: Putovanje na Svjetsko prvenstvo

Post by suspect_zero »

E jbg, zajebalo me lajanje ovdje protiv Mandarinice I ciogenocidasa Klempavog :cry: inace nista me ne bi kočilo :mrgreen:
Post Reply