Putovanje na Euro 2008

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

plete

#1 Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Zanima me da li neko planira ići na Euro,zbog informacija o prevozu,smještaju,ako mi neko može pomoći bio bi stvarno zahvalan.Ja moram ići u Klagenfurt,a taj grad me najviše zaj bava od svih,jer dođe skroz na jugu.Hvala puno!!!
tazmania

#2 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by tazmania »

Planiram brate aBd, ali tamo neke 2100. god. kad mi se BiH plasira!
plete

#3 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Sorry,ja sam pogriješio forum,ode sad na neki hrvatski.Moja greška.
tazmania

#4 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by tazmania »

ma nis, ok je! Mozda je ovo zvucalo ko kakva provokacija to tek sad vidim, al nisam htio niko da se uvrijedi! :wink: Jedino sto sam ogorcen na svoju repku :x
plete

#5 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Ne,ok je,nisam to shvatio kao provokaciju,nego sam mislio možda neko ide na Euro gledati nekog drugog.Kao što sam rekao taj mi Klagenfurt ne odgovara nikako,pa sam mislio da možda zna neko kako je se najbolje prebaciti iz Beča tamo i gdje spavati.Ima u Austriji puno ljudi iz BiH.
vox-populi

#6 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by vox-populi »

Ma nije problem doci do nekog grada gdje se odigravaju utakmice. Sarajevo-Bec-Sarajevo autobusom je nesto preko 100 KM. Fazon je sto su karte za utakmice uzasno skupe. Najjeftinija karta ti je 425€ plus 30€ postarine. Ja sam mislio ici, bar na jednu utakmicu, ili u Salzburg ili u Innsbruck ali brate ne daje mi se prosjecna plata Kantona Sarajevo za 90 minuta Grcka-Svedska ili tako nesto slicno. Uostalom, ako neko planira ici, neka sto prije rezervise i kupi kartu jer su se skoro prodale.

dopuna:

U Klagenfurtu igra Njemacka-Hrvatska, jako interesantna utakmica, ali najjeftinija karta je 575€+30€ postarine.
Edin H.

#7 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

Ma nisu karte toliko skupe. Dobio je moj jaran nekoliko karata na onoj UEFA-inoj lutriji za utakmice Hrvatske i nije nesto strasno platio.

Ko god ima vizu ja bih vam preporucio da idete i bez karata. Bio sam na jednom evropskom prvenstvu i super je zabava. Ljudi iz citavog svijeta. Steta sto opet nema nasih levata.

Ali zato mi mozemo putovati u Teheran :mrgreen:
plete

#8 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Ne stari imam ja karte za sve utakmice Hrvatske,platio sam 2080 eura,dokle se plasiraju,al temu sam postavio,reko da vidim mozda ide neko iz BiH na Euro i da mi da koji savjet oko prijevoza i to.Hvala unaprijed!!!
Edin H.

#9 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

plete wrote:Ne stari imam ja karte za sve utakmice Hrvatske,platio sam 2080 eura,dokle se plasiraju,al temu sam postavio,reko da vidim mozda ide neko iz BiH na Euro i da mi da koji savjet oko prijevoza i to.Hvala unaprijed!!!
Plete ne prepadaj i zavaravaj pucanstvo na forumu, moj jaran je platio iste karte 2080, ali kuna.
Ima malo razlike, zar ne? :x
campa_xxx

#10 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by campa_xxx »

Edin H. wrote:
plete wrote:Ne stari imam ja karte za sve utakmice Hrvatske,platio sam 2080 eura,dokle se plasiraju,al temu sam postavio,reko da vidim mozda ide neko iz BiH na Euro i da mi da koji savjet oko prijevoza i to.Hvala unaprijed!!!
Plete ne prepadaj i zavaravaj pucanstvo na forumu, moj jaran je platio iste karte 2080, ali kuna.
Ima malo razlike, zar ne? :x

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sto ga provali :lol: :lol: :lol: mora da je negdje procitao koliko kostaju karte samo se malo izradio u valuti :lol: :lol: :lol: :lol: cuj 2080 eura ( 4160 KM) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
plete

#11 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Hej stari ja sam dobio karte do finala Hrvatske,za 4 osobe po svakoj tekmi,tj opcija Follow my team.Ma dobro,boli me me sta vi mislite.
Edin H.

#12 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

Ne znam za tu opciju haveru, ali znam da je covjek platio za tri utakmice kvalifikacija dvije hiljada kuna, kao sto napomenuh izvucene na lutriji UEFA-e.

Pa sta se desava sa tvojim "follow my team" kartama ako ne prodjete kvalifikacije (kao sto vjerovatno necete bez najboljeg strijelca Edwarda)? Doci cete tri utakmice 2000 eura za 4 covjeka? Nema logike :shock:
plete

#13 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Ako ne prodjemo grupu dobivam novac natrag,stari ja sam bio i u Njemačkoj,isto je bilo.To što si ti ljubomoran,jebga ne mogu ti pomoći.Možda se i BiH nekad plasira na nešto.
Edin H.

#14 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

Ne znam po cemu zakljucujes da sam ljubomoran na plasman vase reprezentacije. Samo ti dajem cinjenice na osnovu informacija koje sam dobio od navijaca vase reprezentacije, mog prijatelja iz Splita.
Ako mislis na komentar da nemate velike sanse bez Edwarda (come on Birmingham/Taylor :D ) mislim da je realan i uglavnom dolazi od vasih navijaca koji dobro poznaju vasu ekipu.
Covjek vam je dao vise od pola golova u kvalifikacijama. Hajde dobro imate Olica :roll: Prejak je :lol:

Da se naucis procitati vise od jednog posta kada dajes komentar primjetio bi da sam savjetovao ljudima da idu, bez obzira imali karte ili ne jer je jako dobra atmosfera na tim prvenstvima sto sam imao priliku vidjeti.

Ko to kome vraca pare na danasnjim vremenima, ali eto neka ti bude... :roll:

Inace mi cemo se plasirali, ali prvo da Munib i Kures klape 200 milja od Irana :x
plete

#15 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Moj Edine,žao mi te je,stari ja sam bio u Portugalu,Njemačkoj i sad idem u Austriju.Kako si glup,platiš punu cijenu,al ako se tvoja repka ne plasira dalje iz grupe Uefa ti vrati novac,kako može Uefa unaprijed znati dokle će Hrvatska dogurati,a karte moraš platit pola godine prije,ja sam platio u novembru 2007.Al,nije bitno,kažem žao mi te je,volio bi da vidiš šta je nogomet,kakve atmosfere budu u gradovima,to se ne može opisati,a za stadion i da ne govorim.Samo mislim da su austrijski stadioni sranje,al eto.
elixiaboy

#16 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by elixiaboy »

Edin H. wrote:Ko to kome vraca pare na danasnjim vremenima, ali eto neka ti bude... :roll:
nemoj pricati kad ne znas
http://euro2008.uefa.com/countries/orga ... 09549.html

"...FMT Tournament: ... If their team is eliminated before the Final, the remaining Tickets become invalid and they will be reimbursed accordingly after the Tournament..."

evo i cijene:
http://euro2008.uefa.com/countries/orga ... ket+prices
elixiaboy

#17 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by elixiaboy »

btw: moje karte su stigle prekjucer :-D

Image
TM1987

#18 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by TM1987 »

plete wrote:Moj Edine,žao mi te je,stari ja sam bio u Portugalu,Njemačkoj i sad idem u Austriju.Kako si glup,platiš punu cijenu,al ako se tvoja repka ne plasira dalje iz grupe Uefa ti vrati novac,kako može Uefa unaprijed znati dokle će Hrvatska dogurati,a karte moraš platit pola godine prije,ja sam platio u novembru 2007.Al,nije bitno,kažem žao mi te je,volio bi da vidiš šta je nogomet,kakve atmosfere budu u gradovima,to se ne može opisati,a za stadion i da ne govorim.Samo mislim da su austrijski stadioni sranje,al eto.
Uspio si se snaci u Portugalu,a ne mozes u Austriji 2h od Zagreba???
pirmin

#19 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by pirmin »

Ja zivim u Becu .
Ne nudim nikom prenociste - samo se kurcim :D .

P.S.

Navijam za prijatelje Bosne - deremo Hrvate i Poljake a sa Svabama igramo sa B ekipom nerijeseno :mrgreen: :mrgreen:
Zwanziger

#20 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Zwanziger »

pirmin wrote:Ja zivim u Becu .
Ne nudim nikom prenociste - samo se kurcim :D .

P.S.

Navijam za prijatelje Bosne - deremo Hrvate i Poljake a sa Svabama igramo sa B ekipom nerijeseno :mrgreen: :mrgreen:
Boli te kurac :-D
Edin H.

#21 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

TM1987 wrote:
plete wrote:Moj Edine,žao mi te je,stari ja sam bio u Portugalu,Njemačkoj i sad idem u Austriju.Kako si glup,platiš punu cijenu,al ako se tvoja repka ne plasira dalje iz grupe Uefa ti vrati novac,kako može Uefa unaprijed znati dokle će Hrvatska dogurati,a karte moraš platit pola godine prije,ja sam platio u novembru 2007.Al,nije bitno,kažem žao mi te je,volio bi da vidiš šta je nogomet,kakve atmosfere budu u gradovima,to se ne može opisati,a za stadion i da ne govorim.Samo mislim da su austrijski stadioni sranje,al eto.
Uspio si se snaci u Portugalu,a ne mozes u Austriji 2h od Zagreba???
Ma ovaj je plete slucaj za defektologa posto momak em prosipa ublehu, em ima problema da rasclani sta mu je receno.

Dodje na bosanski forum i kao provocira, zao mu je navijaca reprezentacije BiH :x

Zaboli me za njihovu reprezentaciju, ciji navijaci pucaju u Mostaru na drugu stranu obale kada postignu gol.
Zelim im sto gori plasman, nadam se da ce imati gore rezultate nego u Njemackoj i da ce se ponizeni vratiti u Hrvatsku :dance: :mrgreen:

Ali posto sam uvijek spreman da pomognem savjetovao bih mu da ode do kolodvora i raspita se za prevoz do Beca i Klagenfurta :-)

Ako je iz lijepe nam Hercegovine nisam siguran da mogu dati koristan savjet :oops:
Op3r4t0r

#22 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Op3r4t0r »

Nemas potrebe ici do Beca kad ti je Graz puno blizi ako ides prema Klagenfurtu. Za Graz imas autobusku liniju svaki dan iz Sarajeva i Zenice (centrotrans) i iz Mostara (globtur) kao i iz manjih gradova koji se nalaze na putanji kojom prolaze ove dvije linije, mozda imaju i druge linije npr iz Tuzle za koje ja ne znam. Iz Graza imas svaki dan nekoliko vozova koji idu u Klagenfurt. Autobuska stanica i zeljeznicka stanica u Grazu su jedna pored druge tako da ni s tim neces imati problema. Bude li potrebe za nocenjem u Grazu na samoj stanici se nalazi Hotel tako da i smjestaj nije problem :). Bude li vam trebao vodic i prevodioc javite se, nisam skup :D :D :D
plete

#23 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by plete »

Neću da odgovorim na očigledne provokacije,a ostalim koji su se javili hvala puno.
Edin H.

#24 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Edin H. »

Ti si prvi bezrazlozno poceo sa provokacijama.

Bez obzira sretan put u Austriju.
Meho Kodro

#25 Re: Putovanje na Euro 2008

Post by Meho Kodro »

Edin H. wrote:
Ko to kome vraca pare na danasnjim vremenima, ali eto neka ti bude... :roll:
Lupas gluposti, naravno da ce vratiti pare, pa ko bi kupovao karte do finala a da mu se ne vracaju pare
UEFA (organizator) proda svim navijacima zemlja ucesnica karte do finala, a vrate pare svima onima cije se reprezentacije ne plasiraju
Post Reply