putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mel c

#1 putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by mel c »

Zna li neko da li postoji ikakva linija iz BiH za MK osim Centrotransa utorkom i petkom? Putovala sam preko Beograda, ali je to zaista iscrpljujuće. A moram ponovo u Skoplje...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by PipiDugaDevetka »

mel c wrote:Zna li neko da li postoji ikakva linija iz BiH za MK osim Centrotransa utorkom i petkom? Putovala sam preko Beograda, ali je to zaista iscrpljujuće. A moram ponovo u Skoplje...
Ja znam kada CTS vozi iz Skopja za Sarajevo:
Autobus iz Skoplja polazi Srijedom i Nedjeljom u 20:00 sati i dolazi u Sarajevo u 11:40 sati po redu vožnje, cijena jednosmjerne karte iznosi 97,60 KM a povratne 176 KM.
Zar bus za Skopje ide preko Beograda? Napiši mi, molim te, kroz koje gradove prolazi CTS na putu za Tošetov (R.I.P.) glavni grad?

Hvala.
mel c

#3 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by mel c »

Kombinovala sam bus do Beograda, pa voz do Skoplja, što ne preporučujem, jer je voz kao iz horor filmova, i po izgledu i po sastavu putnika. Ovaj put bih probala busom, ali mi dani- utorak i petak ne odgovaraju. Našla sam avion preko Bg za 213 eura povratna, što je duplo skuplja varijanta nego bus ili bus + voz ali s obzirom na udaljenost... Auto je najoptimalniji, ako nas bude više...
Ako neko ima neku bolju ideju, pls...
Gusztav

#4 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by Gusztav »

A šta je sa onom famoznom avio linijom Sarajevo - Podgorica - Skoplje - Podgorica - Sarajevo.....80 Eura, koliko sa je sjećam :?
namaste

#5 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by namaste »

u devet sati navece krenes za Novi Pazar Gamexovim busom, u NP stizes u 5 ujutru!
u 5 i 45 min. imas Kimelov bus iz NP, ali preko Mitrovice i Pristine!
u SK stizes u pola 11 prije podne!
poznanik

#6 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by poznanik »

namaste wrote:u devet sati navece krenes za Novi Pazar Gamexovim busom, u NP stizes u 5 ujutru!
u 5 i 45 min. imas Kimelov bus iz NP, ali preko Mitrovice i Pristine!
u SK stizes u pola 11 prije podne!
Je li ova linija redovna, je li pouzdana? Od kada saobraća bus na ovoj liniji? Znaš li cijene karata?
namaste

#7 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by namaste »

u tri sata polazi Kimelov bus iz Sarajeva za NP, pa pitajte, a ova linija NP-SK postoji vise od 10 god!
evo za povratak: http://www.skopje.com.mk/angliski/megju.asp
stidljiv

#8 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by stidljiv »

Ako ides rutom preko Novog Pazara i Pristine, uzmi u ubzir da ces imati problema kad se budes vracala i ulazila u Srbiju preko Kosova jer oni to smatraju nelegalnim ulazom i u najboljem bi slucaju bila vracena nazad da ides preko Kumanova, Preseva itd.

Tako je bar bilo prije par godina kad sam ja isao.
namaste

#9 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by namaste »

nijedan stranac ne moze uci u Srbiju preko Kosova i dobit ulazni pecat, niti ce iko dobit izlazni pecat ako prelazi iz Srbije na Kosovo!
ona ce dobit ulazni pecat u Priboj, a izlazni kad se bude vracala nazad u BIH!
SandraB.

#10 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by SandraB. »

PipiDugaDevetka wrote:
mel c wrote:Zna li neko da li postoji ikakva linija iz BiH za MK osim Centrotransa utorkom i petkom? Putovala sam preko Beograda, ali je to zaista iscrpljujuće. A moram ponovo u Skoplje...
Ja znam kada CTS vozi iz Skopja za Sarajevo:
Autobus iz Skoplja polazi Srijedom i Nedjeljom u 20:00 sati i dolazi u Sarajevo u 11:40 sati po redu vožnje, cijena jednosmjerne karte iznosi 97,60 KM a povratne 176 KM.
Zar bus za Skopje ide preko Beograda? Napiši mi, molim te, kroz koje gradove prolazi CTS na putu za Tošetov (R.I.P.) glavni grad?

Hvala.

Bus za Skopje ide preko Beograda, putuje se oko 15 sati, preko Tuzle, Beograda pa dolje na autoput za Skopje. Putovala sam već 2 puta tim busom i išla sam u Tošetovo Kruševo. ;-)

Ono što ja preporučujem jeste autobus do Niša (10 sati se putuje, povratna karta je 70 KM) i odmah u Nišu uzmete povratnu za Skopje, redovna je linija, svaki dan po nekoliko puta, a košta karta oko 18 eura povratna Niš - Skopje. 8-) Iz Skopja za kruševo ima 2 puta dnevno bus: oko 9 ujutro i 16:45 popodne. Putuje se skoro 3 sata i karta je 10 eura povratna.

Ima i avion - direktno Sarajevo - Skopje, kosta karta 49 eura, ali sa taksama to sve na kraju izađe oko 300 KM povratna.

Toliko i SRETNO! :)
leydon

#11 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by leydon »

Dali postoji najbolji nacin da se dodje do skoplja iz sarajeva,koje su cjene,najbolja opcija??
ExNihilo

#12 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by ExNihilo »

Već sam napisao na jednoj temi, pa da kopiram i ovdje:

Iz BiH za Makedoniju postoji samo jedna redovna autobuska linija, a agencija koja je pruža jeste Step Tours. Ni najvećem dušmanu ne bih preporučio da krene s njima na put. Step Tours je ono što se dogodi kada stoka osnuje firmu i zaposli još veću stoku da radi u istoj.

Prije svega, cijena prevoza je abnormalno skupa (90 eura), što je iznos za koji se može doći do pola evropskih metropola, a kamoli Makedonije, no taj iznos genijalcima iz Step Toursa nije dovoljan - pa, u namjeri da popune svako pojedino mjesto u Busu, idu do Makedonije najretardiranijom rutom zamislivom racionalnom čovjeku: Iz Sarajeva, na Tuzlu, Brčko, pa raspale ka Sremskoj Rači, pa na Beograd, pa se spuštaju do Makedonije. Tako put produže na hebenih 15 sati!

Za cijenu od 90 eura ne udostoje se obezbijediti ni adekvatno grijanje u autobusu, pa ćete u 5 ujutru biti na granici hipotermije. Sve ovo bi se, ipak, dalo tolerirati da zaposlenici nisu teški majmuni koji, iz njima poznatih razloga, protežiraju pojedine putnike na štetu drugih. Zamislite ovaj cirkus: Uredno platite kartu od 90 eura, zauzmete svoje mjesto u Sarajevu, ali u toku putovanja pojave se novi putnici zbog kojih zaposlenici Step Toursa dođu vama i kažu da morate napustiti svoje mjesto kako bi novajlije sjele, a vas uguraju nazad na sećiju da se gužvate ili vas prebace na pokvarenu stolicu. Ili pojedini putnici imaju beneficiju da sjede sami, uz neko glupo opravdanje tipa "ovo je starija žena". Pa ja i ta starija žena smo platili jednaku cijenu i samim tim zaslužujemo jednak tretman, a sasvim druga stvar je ako ja kao putnik želim da se odreknem svog komfora u nečiju korist.

Ali, ovo je najbolje: Na povratku za Sarajevo bus prolazi kroz Zenicu (što je moja krajnja destinacija). Idioti neće da stanu dvije minute da se tu izađe nego te prisiljavaju ili da se voziš do Sarajeva (pa onda nazad za Zenicu, kroz koju si već prošao) ili da ti stanu jedno 10 km od grada pa da pješačiš. Ne trebam ni govoriti da je sve ovo praćeno nadrkanošću, neljubaznošću i svadljivosću. Šta reći, osim: Dao Bog da kolosalno propadnu.

Uglavnom, umjesto da se ide s ovim dušmanima daleko bolja, brža i isplativija opcija je ići iz Sarajeva za Novi Pazar, pa tamo loviti bus za Makedoniju. Ima direktna linija. Autobus za Novi Pazar polazi svaki dan u 21, iz Sarajeva. Gore ste oko 05:00 i za nekih pola sata ima direktan bus za Skopje. Još jednom apeliram: ako želite sebi dobro, odlučite se za ovu opciju i zaobidđite Step Tours stoku, koja vozi utorkom i petkom.
ja nisam ja

#13 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by ja nisam ja »

A sta je sa centrotransom koliko je karta i da li se tu presjeda igdje?
Forumerrer

#14 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by Forumerrer »

Potpisujem ovo za Step tours. Bio sam prinudjen ici u Skopje prije nekoliko godina i sve navedeno za Step tours je istina. Ako bas ne morate, zaobicite ih u sirokom luku.

Koliko ja znam Centrotrans nema liniju za Skopje.
ja nisam ja

#15 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by ja nisam ja »

Ima,2 dana petak i utorak mislim i danas sam pitala cijena je 180 povratna.Preskupo je.Ima li ista jeftinije da se ne presjeda to je bas gnjavaza
Forumerrer

#16 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by Forumerrer »

Pa to Step tours. Centrotrans ne vozi na toj liniji.

Ma odron zivi, fuj. Jos kad se vracas kuci vec u Skopju te doceka pun autobus jer on ide iz Gostivara. Autobus - fuj, vozaci - fuj, relacija kojom voze - fuj. Najgora autobuska kompanija kojom sam se ikad vozio,
dorkcic

#17 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by dorkcic »

ja nisam ja wrote:Ima,2 dana petak i utorak mislim i danas sam pitala cijena je 180 povratna.Preskupo je.Ima li ista jeftinije da se ne presjeda to je bas gnjavaza
Bolje onda avionom, ne mogu da vjerujem da nema CTS liniju za Skoplje, sramota.
ExNihilo

#18 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by ExNihilo »

Forumerrer wrote:Pa to Step tours. Centrotrans ne vozi na toj liniji.

Ma odron zivi, fuj. Jos kad se vracas kuci vec u Skopju te doceka pun autobus jer on ide iz Gostivara. Autobus - fuj, vozaci - fuj, relacija kojom voze - fuj. Najgora autobuska kompanija kojom sam se ikad vozio,
Najgora agencija u kosmosu.
seldzuk

#19 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by seldzuk »

SandraB. wrote:

Bus za Skopje ide preko Beograda, putuje se oko 15 sati, preko Tuzle, Beograda pa dolje na autoput za Skopje. Putovala sam već 2 puta tim busom i išla sam u Tošetovo Kruševo. ;-)

Ono što ja preporučujem jeste autobus do Niša (10 sati se putuje, povratna karta je 70 KM) i odmah u Nišu uzmete povratnu za Skopje, redovna je linija, svaki dan po nekoliko puta, a košta karta oko 18 eura povratna Niš - Skopje. 8-) Iz Skopja za kruševo ima 2 puta dnevno bus: oko 9 ujutro i 16:45 popodne. Putuje se skoro 3 sata i karta je 10 eura povratna.

Ima i avion - direktno Sarajevo - Skopje, kosta karta 49 eura, ali sa taksama to sve na kraju izađe oko 300 KM povratna.

Toliko i SRETNO! :)
ta linija za Niš, je li iz Istočnog Sarajeva? kakav je autobus?
seldzuk

#20 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by seldzuk »

namaste wrote:nijedan stranac ne moze uci u Srbiju preko Kosova i dobit ulazni pecat, niti ce iko dobit izlazni pecat ako prelazi iz Srbije na Kosovo!
ona ce dobit ulazni pecat u Priboj, a izlazni kad se bude vracala nazad u BIH!
važi li to i sada
tutku

#21 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by tutku »

Da li je neko nedavno isao za Skopje autom, koja je najbliza ruta? Nasao sam online rutu preko visegrada, kragujevca i nisa (zbog zaobilazenja kosova), medjutim interesuje me da li postoje neke bolje rute, s obzirom da nisam nikada vozio tim putem. Avionske karte su preskupe, ali ukoliko je los put i nepreporucljiv, prije bih avionom nego se patiti autom. Izvinjavam se na offu
MMM1977

#22 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by MMM1977 »

tutku wrote:Da li je neko nedavno isao za Skopje autom, koja je najbliza ruta? Nasao sam online rutu preko visegrada, kragujevca i nisa (zbog zaobilazenja kosova), medjutim interesuje me da li postoje neke bolje rute, s obzirom da nisam nikada vozio tim putem. Avionske karte su preskupe, ali ukoliko je los put i nepreporucljiv, prije bih avionom nego se patiti autom. Izvinjavam se na offu
Nema druge opcije, samo se ne ide na Kragujevac nego Užice-Čačak-Kraljevo-Kruševac i onda autoput do Skoplja. Put od Višegrada pa do Čačka je prilično težak, gužva je i sporo, nakon toga ide nekako.

Ako ima opcija avionom to je puno bolje nego ovo peglanje autom.
tutku

#23 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by tutku »

MMM1977 wrote:
tutku wrote:Da li je neko nedavno isao za Skopje autom, koja je najbliza ruta? Nasao sam online rutu preko visegrada, kragujevca i nisa (zbog zaobilazenja kosova), medjutim interesuje me da li postoje neke bolje rute, s obzirom da nisam nikada vozio tim putem. Avionske karte su preskupe, ali ukoliko je los put i nepreporucljiv, prije bih avionom nego se patiti autom. Izvinjavam se na offu
Nema druge opcije, samo se ne ide na Kragujevac nego Užice-Čačak-Kraljevo-Kruševac i onda autoput do Skoplja. Put od Višegrada pa do Čačka je prilično težak, gužva je i sporo, nakon toga ide nekako.

Ako ima opcija avionom to je puno bolje nego ovo peglanje autom.
Hvala ti na pomoci. Ma gledacu svakako, iako su letovi preskupi, mislim da je ovaj put autom bas tegoban. Koliko vremenski ta ruta autom traje - pretpostavljam nekih 8 sati?
beautyfool

#24 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by beautyfool »

Iz Sarajeva nema direktan let za Skopje.
tutku

#25 Re: putovanje busom Sarajevo-Skoplje

Post by tutku »

beautyfool wrote:Iz Sarajeva nema direktan let za Skopje.
Mislio sam sa presjedanjima svakako, zbog toga i jeste prilicno skup nacin dolaska do skopja
Post Reply